Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנה עם יונדאי I10 2014 1.0 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר חודשיים שאני מחפש את הזמן לרשום סיכום רציני שיעזור קצת להבין אם הרכב הזה מחדש משהו בסגמנט הקטנות, היום אחרי הנקיון השבועי זה קרה.

קצת רקע:

חיפשתי בעזרת אבי מכונית מיני (שתחליף את הקטנוע) בתקציב של עד 60K, העדיפות הייתה לרכב חדש וידני ובאותו הזמן בקטגוריה לא היו חידושים בשוק, אותה אלטו, פנדה, פיקנטו ופיג'ו (שהייתה מעט יקרה עבורנו).

בסופו של דבר דחינו מעט את הקניה לטובת מבצע חבר שבו חשפו את היונדאי I10 החדשה ואת ההנחה שיונדאי מוכנה לעשות לעמיתי חבר.

הרכב התאים בול, המחיר היה 57,488 (כולל אגרת רישוי) לדגם הידני המאובזר יותר. הגענו יומיים אחרי חשיפת המחיר, נסיעת מבחן קצרה והחלטנו.

IMG_20150501_190108.jpgIMG_20150501_185740.jpg

נהיגה נוחות ואבזור:

כלמוביל פינקו את הרכב בקונטיננטל קונטי-קונטקט H86 במידה 14/175/65 שלמיטב הבנתי זה צמיד שקשה מאוד למצוא, הנסיעה ברכב נעימה, שקטה ונוחה. הרעש מהמנוע לא מורגש בתא הנוסעים בצורה מוגזמת כמו שקורה בדר"כ ברכבים עם שלושה צילינדרים וגם הרעידות המוכרות כמעט ולא מופיעות למעט במנוחה כשהמזגן פועל. ההגה הוא הגה חשמלי, שנותן הרגשה מאוד תפלה לנהיגה אבל זה משהו שאפשר להתרגל אליו הוא מסתובב חלק (מידי) ולא מעביר את מלוא תחושת הנהיגה, עד כמה שאפשר להרגיש את זה בI10.

5 הילוכים בנוהל, קצרים למדי לדעתי, אם יש תהיות מתי מומלץ להעביר הילוך בצורה חסכונית בדלק, יש מחשב שמסמן לכם מתי לבצע החלפה, בד"כ הוא לא מדייק וגורם לך להעביר מוקדם מידי הילוך בעיקר בעליות, בהתחלה עבדתי איתו וכשראיתי שהאוטו מגרגר הבנתי שזה לא עסק.

בכל הנוגע לתאוצה אין לי רצון לפרט יותר מידי זה משהו שצריך להרגיש וכמובן לא לצפות לרכב שרומז אפילו לספורטיביות, אבל לא מדובר בעגלה, הרכב מגיב יפה בסלדים גבוהים, בסלד נמוך צריך לתת לו קצת זמן, בד"כ אני לא הראשון שמזנק מהרמזור על אחת כמה וכמה שאני מעדיף לחסוך בדלק.

אני כאמור לא נהג מירוצים אבל בהחלט מרגיש שהרכב אוחז בסדר גמור בהשוואה למשפחתיות אחרות של המשפחה בהן נהגתי (סיוויק 09 ואקסנט 10)

הגענו לצריכת דלק, אז הנסיעות שלי ממש משלבות עירוני ובין עירוני לרמה של 50-50, אני נוהג כ9 שנים סה"כ ותמיד על רכבים ידניים, לפי חישוב ידני ברוב התדלוקים יוצא לי 16.5 ק"מ לליטר (נוסע יחיד) כאשר המחשב דלק מזייף כמובן ומציג כ18-19 ק"מ לליטר.

פנים הרכב, אבזור וכו:

הדבר הראשון שרואים ברכב הוא השילוב האדיר של הכתום עם השחור, כל רכב מקבל את הבפנים שלו צבוע לפי הבחוץ, אני בחרתי כתום אז תבינו לבד (ומי שלא הבין יש תמונה) לדעתי זה מוסיף המון וההרגשה באופן כללי מתא הנוסעים היא ממש לא של רכב שעולה חצי ממשפחתית ממוצעת.

IMG_20150501_190014.jpgIMG_20150501_185814.jpg

כל הרכבים מגיעים עם רדיו MP3 עם USB וAUX, שליטה מההגה על המערכת ועל מחשב הדרך, מראות בשני סכי השמש ועוד כל מיני פיצ'רים כמו שקע טעינה נוסף ליד הבלם יד כדי לגרום לרכב להרגיש ברמה גבוהה, זה עובד..

IMG_20150501_190042.jpgIMG_20150501_190254.jpgIMG_20150501_190239.jpg

בנוסף הINSPIRE מגיעה עם טאסות (וואו) חלונות חשמל גם מאחור ומראות חשמליות (כיוון לא קיפול).

לגבי תא מטען, שימש אותי עד עכשיו לקניות ובקמפינג למשל, גדול יחסית לקטגוריה אבל קטן באופן כללי.

IMG_20150501_185723.jpg

עלויות עד כה פחות רלוונטי אלי למעט טיפול שעשיתי עם הנחה שהייתה לפורום דרך מוסך מרכזי פ"ת ב450, (היום המחיר עלה ל650, אין סיבה מיוחדת, סתם חזירות)

לסיכום:

במחיר הנקוב, לא מאמין שהייתי מוצא רכב נעים יותר לנסיעה, חדש ונוח כמו היונדאי, לדעתי זה המקסימום שהיה אפשר להוציא ב60K, אני מאוד מרוצה מהבחירה ומקווה שהרכב לא יאכזב מבחינת אחזקה בהמשך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ביחס למחיר, הרכב הרשים אותי לטובה.

גם אהבתי את העיצוב החיצוני וגם את הצבעים והסידור בפנים.

תתחדש וסע בדרכים טובות!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

סקירה מעולה ולמרות השייכות האישית מעניקה רושם מאוזן, תודה רבה. עם כל הכבוד ל-108 וחבורתם, אני עדיין חושב שמדובר ברכב הבשל ביותר בקטגוריה, והכי בסטייל של "להיות מיני ולהרגיש שאתה יותר".

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם

תודה כל הסיכום,אכן היונדאי הזאת לדעתי בטופ של המיני,ועדיפה על הפיקנטו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סיקור יפה,

נראה רכב עירוני ממש חמוד בסך הכל.

בנוגע לצמיגים אני מאמין שזה יותר היצרן מאשר היבואן(הרי האוטו מגיע עם צמיגים מהמפעל), אצלי ובI30 של אמא שלי הרכיבו האנקוק(שלא משהו בכלל) מעניין איך מחליטים איזה יצרן צמיגים יורכב על האוטו.

בנוגע לטיפול,

גם אצלי מורשה קיה לקח 550(!) על טיפול 15,000, והעלויות האלה הן פשוט חזירות לשמה, הרי בסך הכל טיפול ראשון הוא טיפול מאוד בסיסי ופשוט(פליטרים ושמנים).

תהנה מהרכב בהמשך!

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מסכים עם פותח השרשור קניתי לבת שלי אותו אוטו בספטמבר 2014 בצבע בורדו והאוטו פשוט מצוין מומלץ בחום.

פורסם

אחלה סיכום, אהבתי את השילוב של הצבעים. נראת טוב.

האם בגרסא המאובזרת יותר היא מגיע עם הגה מעור?

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

בsupreme יש עור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בימים אלו אני נוהג על I10 1.2 אוטומטית שכורה (הדגם המפואר).

זאת המכונית המיני הכי מוצלחת שנהגתי בה מעולם - אני פשוט מאוהב ברכב.

נוח, שקט, חסכוני, מאובזר, מרגיש כמו רכב גדול והשילוב של הצבעים מאוד מוצלח.

באמת אחלה רכב!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בימים אלו אני נוהג על I10 1.2 אוטומטית שכורה (הדגם המפואר).

זאת המכונית המיני הכי מוצלחת שנהגתי בה מעולם - אני פשוט מאוהב ברכב.

נוח, שקט, חסכוני, מאובזר, מרגיש כמו רכב גדול והשילוב של הצבעים מאוד מוצלח.

באמת אחלה רכב!

ואיך המנוע זריז סיפק אותך?

כי גם אני חושב לקנות כזה.

פורסם

מספק לגמרי, לא מכונית מרוץ אבל גם לא עגלה. נוסע ממש סבבה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה על הסיכום המעניין.

משהו שנראה לי שעלול להפריע ב-i10 הוא רוחב הקורות האחוריות. איך שדה הראיה לאחור, במיוחד בתמרוני חנייה?

פורסם

לא נתקלתי בתחושה של ראיה מוגבל. הינה שלי בצבע שהכי הולם אותה.bf3b6c016c7789c616bc5b9c6ecc9934.jpg

• תוכן חדש...