רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
ברקסים בקליאו החדשה 1 2
מאת idan10-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לא ידעתי היכן לפרסם, אז אם זה לא המקום אבקש להעביר. ברשותי קליאו 0.9 טורבו, היום שנתיים על הכביש. הרכב עבר 28500 ק''מ, בנהיגה סבירה נכונה ורגועה הכוללת האטה עם ההילוכים. כיצד אפשר להסביר את התמונות הבאות: נציגי השירות במוסך המרכזי בראשל''צ טוענים שהק''מ סביר להחלפת ברקסים! איך זה ייתכן בכלל, בחיים שלי לא החלפתי ברקסים בפרק זמן כזה, הצלחתי למשוך יותר מ80 אלף ק''מ. מה אתם אומרים? מדובר אך ורק בברקס הימני, השמאלי תקין לחלוטין
הודעה אחרונה מאת dandan12, -
-
בעל הרכב הקודם לא עונה 1 2 3
מאת Palsar-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
טוב אז ככה הבעלים של הרכב שקניתי פחות מחודש לא עונה לפלא" סלקום שלום המנוי אינו זמין כעט בלה בלה.." איך אני משיג אותו ניסתי 144 כלום.. יש לי צילום ת.ז
הודעה אחרונה מאת Palsar, -
-
- 1 תגובות
- 853 צפיות
ימאהה שחררה תצלום מטושטש של מכונית ספורט קטנה שתוצג בתערוכת טוקיו בסוף החודש. שמועות אומרות שיתכן והיצרן מעונין להכנס לייצור מכוניות. ימאהה כבר הציגה בעבר רכב ספורט בשם 0X99-11 אך הפרויקט בוטל. עוד פרטים כאן וכאן.
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
נפלה לידיי סופרב חדשה אשר מצויידת במנוע 1.8 TSI וגיר DSG7. לא נבדוק? בטח שנבדוק! מנוע ותיבת הילוכים מדובר על 180 כ"ס ו-25.5 קג"מ אשר מתחילים ממש למטה וממשיכים איתנו עד הסוף. הגיר הינו DSG7 הידוע לשמצה. בעת יציאה מהמקום קיימת השהייה מסויימת ולאחריה הכח זמין כמעט בכל מצב והרכב יודע לייצר קצב יפה. הגיר מתפקד היטב עם העברות מהירות מאוד ולא מורגשות כלל, למעט 2 תלונות: האחת נוגעת לאותה השהייה מעצבנת בעת יציאה מהמקום והשנייה להעברה לא רהוטה בעת מעבר מהילוך ראשון לשני תחת עומס. היגוי, התנהגות ונוחות ההגה אילם, בעל כ-2.6/2.7 סיבובים מנעילה לנעילה ומדויק למדי. התנהגות הרכב נייטרלית למדי עם מנה סבירה של תת-היגוי - כלומר פחות מורגש ממה שהורגלנו לקב…
הודעה אחרונה מאת B4 לגיל 40, -
אחרי כמעט חודש בלי רכב, שבוע שעבר ביום שישי קיבלתי את ה500 שלי. מנוע 1.2, גיר ידני, רמת גימור POP (ותודה לסמל"ת שלא מביאים גרסה ידנית מאובזרת יותר) הרכב הזה מחליף את הרנו קליאו III הידנית שהייתה לי (למי שלא מכיר אותי בפורום), חיפשתי רכב קטן, חסכוני, עם תחזוקה זולה ושיהיה ייחודי. ומצאתי. לא יצא לי לנהוג עליה יותר מדי (משהו כמו 120 ק"מ בשבוע האחרון, רובם היו בנסיעת ההעברה של הרכב שביצעתי מאשדוד לבאר שבע), אבל בנתיים עושה רושם טוב. המזגן מקרר טוב, הרכב סוחב יפה ולמנוע יש צליל מיוחד שאהבתי. הסוכנות באשדוד הבטיחה לספק את הרכב תוך 18 ימי עסקים, בפועל הרכב סופק תוך 7-8 ימי עסקים, העיכוב העיקרי נבע עקב החגים הרבים שהיו באמצע. (יום כיפור וסוכות, שלא נספרים כימי עסקים) …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
העיתוי אולי לא כל כך מתאים. בקושי שבועיים עברו מאז נחשפה התרמית של פולקסווגן. אבל אני מהמר שהמכירות יהיו כרגיל.
הודעה אחרונה מאת Virtue3000, -
המחירים כבר פורסמו אתמול בשרשור שפתח חבר פורום חרוץ (תודה!), אבל אם כבר קמנו במיוחד בבוקר ושרדנו את הפקקים של בני-ברק נפתח גם אנחנו שרשור. עם קצת תמונות וסיקור חי של מסיבת העיתונאים שתחל בעוד כחצי שעה. פרטים נוספים בהמשך...
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 6 אלף צפיות
טוב אז נתחיל. לפני כשמונה חודשים חיפשתי אחר רכב שני למשפחה, בשבילי. הפור נפל לבסוף על שברולט ספארק. אני מכיר את הדיעות על כך שרכבי מיני הם פחנועים וכו'. לא אתווכח על כך עם אף אחד (אם כי על פי אותו הגיון כולם היו נוסעים על טנק מרכבה סימן 4). המנוע עצמו די שקט והפתיע אותי לטובה אם כי צריך להתרגל לרעשי נסיעה במהירות גבוהה מאחר והבידוד עצמו לא משהו. לגבי צריכת דלק וגיר ידני - כאן באה ההפתעה שלי. למשל לא ידעתי כי כיום ישנם גירים אוטומטיים שהינם חסכוניים יותר מגיר ידני וכמובן העניין של דרך הנהיגה. הנסיעה שלי ביום יום הינה על כביש 4 , מפ"ת לרחובות, כ-30 ק"מ כשחלק מהם בפקקים ברמה של זחילה/ כמעט עמידה. שאר הנסיעות הינם בתוך העיר. אני נוסע בדרך כלל במהירות של 100…
הודעה אחרונה מאת El_LOBO, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, חניתי בקניון וכשיצאתי ראיתי שהמראה שלי ממש מפורקת. חזרתי וראיתי את מצלמת האבטחה (והעתקתי את הסרטון). יש לי וידאו של הרכב הדופק, יחד עם המספר וסתם בקטע הפיקנטי רואים אותו גם חונה ממול, והולך רגלית לרכב שלי מסתכל על המראה, מנסה לסדר אותה והולך. הצלחתי להחזיר את המראה פחות או יותר לקדמותה אבל יש שברים בפלסטיק. אני יודע מה עלות החלפת מראה בפולו ומעוניין בתיקון. מה עושים עכשיו? יש לי את מספר הרכב בצורה ברורה בוידאו.
הודעה אחרונה מאת talknopf@netvisi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 58 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
בשעות אלו מושק הטוסון החדש בישראל, ויש גרסת 1.6 אוט'.. המחיר : 142 א' ש"ח
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני פחות משנה קניתי טרקטורון (טסט כל שנתיים). עשינו העברת בעלות מסודרת. עכשיו אני מעוניין למכור את הכלי, האם מספיק לבוא לדואר עם הרישיון שרשום על הבעלים הקודמים + אישור העברת בעלות? מה קורה במידה אני לא מוצא את טופס אישור העברת בעלות? אפשר להוציא טופס רישיון חדש (ומשולם) על שמי ברשתות סופר פארם? המון תודה
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-paris-motor-show/2016-seat-leon-spotted-first-time ע״פ הכתבה מדובר כבר בתחילת השנה.
הודעה אחרונה מאת BiG_BuG2, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 106 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
אם חשבתם לקנות לעצמכם רכב חדש - "אלבר" זה לא המקום בשבילכם! ****************************** לפני קצת יותר משנה השתחררתי משירות בצה"ל. במשך השירות, בקורסים, באימונים, בפעילות המבצעית ובעיקר בימי השישי הקצרים, תמיד דמיינתי לעצמי את הרגע שבו יהיה לי רכב משלי ושתהיה לי עצמאות אמיתית - תחושה כל כך נעימה שהתחלפה במהרה בצלקת ענקית ובחור עמוק עמוק בכיס.אז על מה אני מדבר? ***************** לאחר השחרור מהצבא עבדתי קשה, כמו כולם, יום-יום, מבוקר עד ערב ואל מול עיני עמדה מטרה אחת - רכישת הרכב הראשון שלי. במשך שנה שלמה, אגרתי שקל לשקל, וכל כולי לעבר היעד הנכסף. חייתי בסוג של אופוריה וכנראה שהיא הייתה עטופה בהמון תמימות.חיפשתי בכל מקום אפשרי, בלוחות העיתונים, אתרי יד שנייה…
הודעה אחרונה מאת ArikM, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 949 צפיות
שלום יש לי אוונסיס 2009 האם יש מניעה כלשהי להתניע רכב אחר עם כבלים? ברנו פלואנס למשל הבנתי שלא כדאי לעשות את זה, האם גם פה זה אותו הדבר?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני מודה, שלא יוצא לי לבדוק הרבה מכוניות ספורטיביות. בדרך כלל, עוברות תחת ידיי מכוניות עממיות רבות, בסיגמנטים כאלה או אחרים. לכן, היכן שיש הזדמנות, אני לוקח אותה בשתי ידיים. גם את ההזדמנות, וגם את המכונית, כמובן. לפני כשבוע שילבתי ביזנס ופלז'ר: הייתי באיטליה במסגרת העבודה וארגנתי לעצמי כמה ימי נהיגה עם פיגו' 208GTI חדשה. נתחיל בזה שהרכב שקיבלתי היה בצבע שחור/אפור כהה מט מאד ייחודי, ברמה שאפילו איטלקים וכמה אירופאים מאומות נאורות אחרות מהיבשת הקלאסית, התעניינו והתפעלו - לא התוודיתי שהרכב אינו שלי (וחבל שלא!)... ספוילר: לאחר למעלה מאלף ק"מ של נהיגה, אני יכול לומר בפה מלא, שהתאהבתי ברכב הזה, הוא פשוט נפלא! לפני שנהגתי בו, קראתי מבחנים ששיבחו, והעיתונות החמיאה לנוחו…
הודעה אחרונה מאת eyali23, -
-
- 4 תגובות
- 981 צפיות
נוסע ביום שני לטדי, שמעתי על מספר מקרים שבהם וייז לקח לכבישים לא סימפטיים. דרך איזה נתיב הכי בטוח לנסוע בתקופה הזו. מגיע מבאר שבע
הודעה אחרונה מאת ariq13, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ביום חמישי שעבר החלטתי ללכת למשרד הרישוי על מנת "להקפיא" רשיונות של שני רכבים ברשות המשפחה שלי. אחד השייך לגיסתי והשני לגיסי. גיסתי לא אוהבת שתעודת הזיהוי שלה מסתובבת ולכן נתנה לי צילום של תעודת הזיהוי שלה בצירוף בקשה חתומה על ידה להקפאת הרשיון. גיסי הסכים לתת את תעודת הזיהוי שלו וגם הוא צירף מכתב המאשר את רצונו להקפיא את רישיון הרכב. כאמור, נסעתי ביום חמישי למשרד התחבורה בחיפה (מול בתי הזיקוק), מרחק של כ 70 ק"מ הלוך וחזור, הפסדתי יום עבודה. הגעתי לסניף היה עמוס מאוד. חיכיתי בנימוס שעה בתור עד שקיבלו אותי. הגעתי שמח ורענן אל הפקידה. הסברתי לה את מטרת בואי. היא סירבה בתוקף להקפיא את הרישיון של הרכב של גיסתי בטענה שמדובר בתצלום של תעודת הזהות וזה לא תקף מבחינתה. גם …
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בעת קשירת ציוד על גג הרכב:בסיס עגלת תינוק, "אמבטיה",מזוודה, ( 307 SW) לעיתים קרובות ישנם רעשי רוח חזקים לעיתים פחות מרצועת הקשירה. רציתי דעת כיצד למנוע זאת. 2. כיצד למנוע החלקה של המטען על גג הרכב (אני קושר ישירות על הגג על גבי שטיחון) 3. כיצד להתגונן פני הגשם. תודה לכל המשיבים...
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, הוצעה לי המערכת היום עם רדאר מרחק ועם אפשרות למצלמה שמנטרת סטייה מנתיב. אשמח לשמוע יתרונות חסרונות יעילות חוסר יעילות של כל אחת משתי המערכות. האם יש התראות שווא מעצבנות שגורמות לכבות אותו וכדו'. תודה
הודעה אחרונה מאת Shimon Enbar, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לעזרה, אבא שלי רכש אאודי A3 עם חצי חבילת SHARP. והוא לא קיבל חבילת אלומיניום פנימית רציתי לדעת מה זה החבילה הזאת אם מישהו יכול לעלות לי תמונה אם החבילה ובלי החבילה. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת CNX, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 42 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אז רכשתי לפני כשבועיים MX-5 2009 גג קשיח. חשבתי שיהיה נחמד לכתוב סיקור ראשוני קצר עליה ואת הסיפור האישי שלי על התהליך שעברתי עד לשלב הרכישה. גם כי עוד לא יצא לי לכתוב משהו בסגנון הזה כאן לפני, וגם כי זו נראית לי דרך טובה להזכיר לעצמי למה עשיתי את הקנייה הלא רציונלית הזו מבחינתי. צמד הבהרות לפני: 1. אני ממש לא כתב רכב וגם לא מתיימר להיות מבין גדול. הסיקור שיובא בהמשך הוא מנקודת מבט של חובב רכב חובבן, ולא נועד לתת חו"ד מקצועית על הרכב. לשם זה יש מספיק חומר אחר ברשת. בנוסף כשרון ההבעה בכתב שלי מוטל בספק - מה לעשות תמיד נמשכתי יותר לתחום הריאלי. 2. מכיוון שהקנייה התבצעה ממש לאחרונה ועוד לא יצא לי לעשות נסיעות ממושכות על הרכב ובאמת לאתגר אותו בנהיגה ספורטיבית, כמ…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
מברר בשביל חבר שזקוק לרכב משפחתי במימון מלא. מניסיון של אנשים פה מה כדאי, הלוואה בנקאית, חברת ליסינג וכו'? וכמובן מי מומלץ. מדובר על משפחתית 2011-12
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במקרה עליתי על הסרטון הבא - ולא יכלתי שלא לחייך. https://www.youtube.com/watch?v=PmUUUWqQmQ0 ככה ערסים היו נוהגים גם בארץ לפני 30 שנה - ויש אולי כאלו שעדיין נוהגים כך. זווית משענת הגב, התנועות העצבניות, עבודת הידיים על ההגה, הכל שם. גם התאונה. להתמוגג. המכונית, למי שתהה, היא טופאש שאהין. גרסה חדישה ומחורבנת לפיאט 131(שהיתה מכונית מצויינת, במקור). לטופאש הנעה אחורית עם סרן חי, מרווח גחון של ג'יפ ויציבות של קורקינט. לפני 15 שנה שכרתי כזו בתורכיה. דרעק אמיתי.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אפתח בווידוי קטן, דיי התעצלתי השנה עם עדכונים ושיתופים מהימי מסלול. האמת שאני גם הולך פחות משבעבר, התחלתי עבודה חדשה, ואני מנסה לא לקחת יותר מדי ימי חופש. אי לכך ובהתאם לזאת, כמה שמחתי לגלות זן חדש של ימי מסלול שצץ לו לאחרונה באיזור, יותר נכון ערביי מסלול! ארוע (עם שם מגניב HAPPY/LAPPY HOUR למתקשים) שמתחיל בשעות אחר הצהריים,לקבוצה מצומצמת יותר של נהגים מתקדמים, כלומר אין הדרכות של נהגים חדשים, ותדרוף הבטיחות הוא רק תמצות קצר, אין צורך ללמד אותנו דגלים, בטיחות וכו'. בונוס נוסף הוא גם שאפשר בכל נקודה במסלול בתנאי שהנהג הנעקף נתן לעוקף אישור על ידי הצבעה מאיזה כיוון הוא רוצה להעקף. הערביי מסלול האלה מתאימים לאורח חיים שלי כמו חומוס לפיתה, בול! לא צריך לבלות יום…
הודעה אחרונה מאת golangti, -
- 1 תגובות
- 828 צפיות
אהלן אני מחפש חלקים חלופיים כמו גאנטים חגורות בטיחות וכו' יש אתר טוב שאפשר לחפש בו כולל יד שנייה? בינתיים אני יודע רק באיביי לבדוק
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום . רכשתי לאחרונה טויוטה קורולה 2012 דגם GLI . ברצוני להתקין בקרת שיוט וכמובן שבטויוטה רוצים מחיר מוגזם (1500 ₪) . בחיפוש באיביי מצאתי מס' דגמים אך לא מצאתי לדגם GLI עם מנוע 1.6L . רק לדגמים 1.8L שאין בארץ. אם מישהו מבין בדגמים האלו או אם החלק של הבקרת שיוט מתאים גם לדגם שמוכרים בארץ אשמח לעזרה וקישור לחלק ןגם אם אפשר קישור לפלסטיק שמחליף את הקיים .
הודעה אחרונה מאת יגלב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אשמח לקצת עזרה - לפני חצי שנה שכרתי רכב בגרמניה לעשרה ימים בהרץ עם ביטוח בסיסי. כשהחזרתי אותו הפקיד בקבלה העיר את תשומת ליבי לגבי שריטה (קטנה) שהייתה על הדלת.לא עשיתי שום שיפשוף עם הרכב בזמן השימוש שלי בו (יכול להיות שהשריטה היתה שם כשקיבלתי את הרכב ויכול להיות גם ששרטו בכוונה בזמן שהאוטו היה אצלי) אמרתי לפקיד שלא עשיתי שום שיפשוף על האוטו, הפקיד אמר לי שאין לי בעיה עם הדבר הזה כי הביטוח הבסיסי גם ככה מכסה דברים מינוריים כאלה, אבל ביקש ממני לחתום שראיתי שיש שריטה על האוטו ולהוסיף הערות אם יש לי. חתמתי שראיתי את השריטה והוספתי שאין לי שום קשר אליה (וכל זאת בידיעה שהביטוח מכסה זאת, בהסתמך על דבריו של הפקיד) - חזרתי לישראל ושבועיים אח"כ ראיתי שהרץ הורידו לי מחשבון …
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 767 צפיות
חבר טוב שם, מוכן להביא לי את הצמיגים איתו. אני חייב צמיגים לאוטוביאנקי בארץ לא מצאתי. אי ביי לא ממש מצאתי. מי מכיר אתר {עדיף אמריקאי} עם משלוח מהיר של הצמיג הנ"ל? תבורכו
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול ברחובות נצפתה פלואנס חשמלית שמשמשת בתור רכב ללימוד נהיגה. ברור שיש יתרון מבחינת עלויות וגם קלות הנהיגה לרכב חשמלי, אבל מצד שני עם טווח 100 ק"מ או פחות מזה בטעינה אחת, זה מגביל את המורה לכ 3-4 שעורים ביום בלבד.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 תגובות
- 548 צפיות
בוקר טוב. כבכותרת - אודה אם מישהו יוכל לרשום את שם / תיאור החלק באנגלית. הכוונה ל"בסיס" / "מעגל חשמלי" שאליו מתברגות הנורות האחוריות של הרכב (לא הפנסים הציבעוניים החיצוניים' אלא). תודה.
הודעה אחרונה מאת חולגי,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 177 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- NoKa
- אבי ים
- Avia
- ypz
- ELIA56
- FROGIE
- DubelBoom
- לירון .ה.
- bigfoot7375nadav
- ELI001
- amosbmw