רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
או לחלופין, האם משקלה נמוך מ3.5 טון? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 0 תגובות
- 809 צפיות
שלום! יש לי רכב סיטרואן ברלינגו 1600 טורבו דיזל 2008 דגם המנוע: 9HW מעוניין להתקין מנוע חדש דגם: 9HO נפח המנוע זהה לראשון: 1600 טורבו דיזל. האם הרכב יעבור טסט בהתקנה של המנוע הזה? תודה לעוזרים אברהם
הודעה אחרונה מאת avraham1962, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה שאני יודע זה שיש מס עם מדינות הסכם ומדינות ללא הסכם (לפי מה שהבנתי 116% ו-131%). עד כמה זה בטוח, מה חשוב לדעת, וכמה יכול לעלות כל התהליך? בנוסף, במידה וייבאתי רכב חדש, איפה אני מקבל את האחריות?
הודעה אחרונה מאת Menro, -
- 16 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
השאלה ברורה. אבל למי שלא הבין . אודי מוכרת R8 LMX עם פנסי לייזר שמאירים עד 500מטר!!! איך זה עובד? וחוץ מזה איך זה לא "מעוור" את שאר הנהגים.
הודעה אחרונה מאת david brown, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, מעוניין לקנות רכב והמוכר גר באזור ירושלים- איזה מכון בדיקה מומלץ באזור ירושלים? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת drivemaster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ויהי עור יונדאי עומדת בפני המסע אליו יצאו טויוטה וניסאן בשנת 1989 ותשיק גם היא מותג יוקרה נפרד בשם ג'נסיס (בראשית). המותג יקבל שפת עיצוב ומיתוג נפרד ועד שנת 2020 צפוי להציג שישה דגמים חדשים. בשלב הראשון ישווקו המכוניות בשווקים החזקים של יונדאי; ארצות הברית, קוריאה, סין והמזרח התיכון (שלפחות בעולם הרכב לא כולל את ישראל, נו, קצת נחת...). פרטים נוספים? בבקשה פה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 17.3 אלף צפיות
היי היום שפשפה אותי משאית מקדימה עם הגלגל האחורי שלה. חוץ משפשוף צבע העיפה לי את הלוחית רישוי. שמתי לב לזה רק אחרי שעה שעתיים. מה עליי לעשות? איפה משיגים לוחית חדשה והאם אני צריך לדווח? יש בעיה של נסיעה בלי לוחית בינתיים?? אנא עזרו
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לגולשים, אני דוד מחברת פרומט, יבואנית שמני האיכות Liqui Moly. מזה כמה שבועות אנחנו קוראים כאן בפורום ומתרשמים מהרצינות והידע שנצבר באתר, ומבקשים להצטרף כמומחים בתחום השמנים האיכותיים והתוספים. לאחרונה שדרגנו את האתר בעברית http://liquimoly.co.il/ ואנחנו מזמינים אתכם להיכנס, להתרשם, ולהשתמש במדריך השמנים שיכול לסייע לכם לבחור את השמן האיכותי ביותר והמתאים ביותר לרכב שלכם. אנחנו מאמינים שהשימוש במדריך השמנים יכול לעזור ללמוד הרבה על תחום השמנים, וגם לדעת לשאול את השאלות הנכונות לגבי השמנים המתאימים לרכב שלכם בטיפול התקופתי. בקיצור חברים, אנחנו שמחים להיות כאן עימכם, ושמחים לקחת חלק בקהילה המרשימה שיצרתם כאן, שלכם, דוד
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום חברים הסיפור הוא כזה התחילה לי בעיה ברכב שמצריכה השקעה כספית לא קטנה שאין לי אותה כרגע, אשמח אם תוכלו לעזור לי בכיצד עלי להקפיא את המסמכים של הרכב כי הטסט מאוד קרוב (חודש)
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 761 צפיות
בכל אתרי האינטרנט לא מצאתי מידע על כך. למי הפתרונים?
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי מישהו יכול להפנות אותי למחשבון של עלות אחזקת רכב פרטי ? אני יודע שבגוגל יש לא מעט אבל לא מצאתי אחד שנראה לי מדוייק ומקצועי יש המלצות ?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ולילה טוב, היום, במהלך נסיעה שגרתית הביתה בסביבות השעה עשר בערב ברחוב לאון בלום בחיפה (בין פינת שדרות וינגייט ורחוב חנה סנש, גוגל: https://www.google.co.il/maps/@32.7992316,34.9965524,3a,75y,129.11h,79.32t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdgzDtMxzm4GniGN5ElDJTQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en). הצצתי במראה האחורית כהרגלי והבחנתי ב2 זוגות פנסים קדמיים שנוסעים במקביל, ההנחה הראשונית שלי הייתה שמדובר בעקיפה, לאחר כשלוש שניות נוספות הבטתי במראה שוב וראיתי כי הרכב ה"עוקף" אינו זז ממקומו וממשיך בנסיעתו במקביל לרכב שמאחוריי באותו הנתיב, לאחר בדיקה נוספת הבנתי כי סביר להניח שכנראה אין במטרת הרכב שנוסע בנתיב הנגדי לעקוף, החלטתי להסיט את רכבי לנתיב הנגדי ולהאט בהדרגתיות לאור העובדה כי אף …
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, יש לי סקודה פאביה שבזמן הרכישה הייתה רק אפשרות להוספת חיישני רווס שטוחים מאחורה. כיום ראיתי שישנה אפשרות גם לקדמיים. האם יש מישהו שעשה ויכול להמליץ על מקום טוב? ואיך החיישנים נכנסים לפעולה?
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
במשך ארבע שנים, המכון לבטיחות בדרכים של חברות הביטוח האמריקניות ה-IIHS בדק את נתוני תוצאות תאונות הדרכים בהן היו הרוגים לפי פילוח דגמים, המכוניות שנבדקו היו משנת הדגם 2011, והבדיקה הקיפה מספר הרוגים לדגם למיליון כלי רכב. תוצאות המחקר הראו פער אדיר בין תשע המכוניות המובילות שלהן היו אפס הרוגים לבין המכוניות האחרונות ברשימה בהן עלה מספר ההרוגים על 100 לכל מיליון מכוניות. הפתעה נוספת הייתה נוכחות של לא פחות משישה רכבי שטח בתשעה כלי הרכב המובילים, למרות שעד לפני כמה שנים דווקא כלים אלו ספגו ביקורת הנוגעת ליציבות שלהם ולהגנה על הנוסעים. חשוב לציין כי המחקר נערך בארצות הברית, ייתכנו שינויים במפרטי הבטיחות בין אלו המשווקות בישראל וכן את תמהיל כלי הרכב השונה מאוד מאשר…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
למה לקפח את פיאט?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בין הדגמים שיזומנו לריקול: 121, 323, 626, לאנטיס, MPV, MX3 ודמיו. קישור לכתבה: http://cars.walla.co.il/item/2903432
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
כביש שש בלילה, אני בנתיב השמאלי מאחורי שיירה קצרה של מכוניות שעוקפת משאית איטית. הרכב הראשון בשיירה נוסע יחסית לאט והעקיפה לוקחת זמן , כולם מחכים בסבלנות. במראה אני מבחין באורות לבנים בוהקים שמגעים אלי במהירות, כנראה תאורת לד, מריח לא טוב... הרכב מגיע אלי ונצמד לפגוש תוך כדי ההבהוב עצבני בפנסי הלד הבוהקים שלו. "חכה רגע, סבלנות" אני אומר לעצמי "תן לי לסיים את העקיפה של המשאית ומיד אני חוזר לימין" כמובן שהנהג לא מחכה, הוא מאיץ בנתיב הימיני לכיוון המשאית ונדחף לשמאל למרכז השיירה ברגע האחרון כדי לעקוף את המשאית, דבר שגורם לבלימת חרום של אחד הרכבים. הרכב העוקף הוא סיאט לאון חדשה FR 1800 , בהחלט רכב מהיר בקו ישר אבל האם זה מקנה לו זכות תמידית לעקיפה? האם כול…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
איסוזו חושפת את מתיחת הפנים לדגמי 2016 של הטנדר D-MAX הכוללת מנוע דיזל חדש בנפח 1.9 ליטר עם 150 כ"ס. איסוזו חשפה אמש בתאילנד את ה-D-MAX המחודש לשנת 2016, עם עיצוב מחודש לחזית הדגם, שדרוג תא הנוסעים, תיבות 6 הילוכים ידנית ואוטומטית חדשות ולפחות עבור השוק התאילנדי, גם מנוע 1.9 ליטר טורבו דיזל חדש שם הוא יחליף את מנוע ה-2.5 ליטר של הדגם. חזית הדגם זכתה לעיצוב בולט ומוחצן יותר לגריל הקדמי יחד עם פגוש קדמי חדש הכולל בתי תאורת ערפל בולטים יותר ופנסים ראשיים שעדכנו בתוספת של תאורת LED ליום – לפחות ברמות האבזור הגבוהות יותר. בתא הנוסעים, השינויים העיקריים נמצאים בקבלתה של מערכת מולטימדיה עדכנית הכוללת סנכרון מלא למכשירי אנדרואיד ו-iOS וכן במסך מחשב דרך גדול יותר בלוח המ…
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מברר עבור חבר הנ"ל בהיותו תייר רכש לפני 4 שנים סובארו פורסטר [סוף 2011]. כמובן שהיה פטור ממסים [אני חושב שהיה שם שילוב של סטודנט או משהו כזה]. לאחרונה הוא החליט לקבל אזרחות ולהשתקע בישראל. האם הוא יצטרך לשלם היום מיסים כלשהם על רכבו? האם הוא יכול למכור את הרכב? מה שיעור המס? לפי המחירון בעת הרכישה או לפי מחירון לוי יצחק היום? בקיצור, כרגיל. כל מה שאתם יודעים. בברכה ובתודה מראש
הודעה אחרונה מאת סאמי, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אהלן כולם כיום אני עובד בעבודה בה אני נמצא כל היום על הכביש. בשבועיים האחרונים לקחתי כמה מקרים מיוחדים שקרו לי בכבישים. זה היה מזעזע לרוב. 1. י-ם, רח' חרשי הברזל: עקפתי תוך כדי פקק רכב שלא זז למרות שכל הרכבים מתקדמים. בעל הרכב ירד אלי והתחיל לאיים ולצרוח שהוא לא אוויר ושאני אעז לזוז והוא ישחט אותי. דפק מספר פעמים על החלון ככל הנראה בניסיון לשבור אותו. 2. כביש 25 - יציאה ממנהרות הכרמל: רכב עוקף אותי וחותך ושם עלי ז**. בלמתי וצפרתי לו. בתגובה יורד אלי בבון מגודל ומאיים שירביץ לי, ואיך אני נוהג. 3. כביש החוף, מחלף קיסריה: נהג פול טריילר כנראה מנסה לשטח אותי (אני עם פג'ו פרטנר). צופר לו ומקבל ברקס עצבני שמנסה להכניס אותי מאחוריו. 4. נקודה של אור - מחל…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
עד כמה זה הורס את הגיר? ^ ואיך לעזאזל הוא יכול להעביר הילוך כשמנוע מחובר לתיבת הילוכים(הקלאץ הוא זה שמפריד והוא לא לחוץ) ועוד משהו ממש בסוף הסרטון הוא מראה יענו איך להשאיר את האוטו להרים אמברקס ולשים ניוטרל . ואז הוא מראה שיטה שונה שאתה גם משלב ראשון ל"אקסטרה בטיחות" זה לא הורס משהו ? הרי הוא צודק שהילוך ראשון משולב הוא יאט את האוטו בכל מקרה גם אם אין אמברקס
הודעה אחרונה מאת orel11470, -
- 1 תגובות
- 676 צפיות
שלום! ראיתי בyoutube שהיונדאי i30 החדשה (2012 ואילך) פרימיום מגיעה עם כפתור התנעה+ בלם יד חשמלי, ומשום מה ביד 2 מכוניות i30 פרימיום (2012 ואילך) מגיעות בלי שניהם???
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לחברי הפורום המעוניינים, סובארו יוצאת בימי מכירה מיוחדים לעמיתי חבר, החל מה6.11 ועד ה4.12 להלן ההנחות הצפויות איקס וי: 1.6 ידני - 6000 הנחה 1.6 אוטו' 7000 הנחה 2.0 אוטו' - 12000 הנחה לשתי רמות הגימור. אמפרזה: סטייל פלוס - 15000 הנחה. פורסטר: דגם x ידני, דגם xs ודגם טורבו - 15000 הנחה דגם x אוטו' 19000 ש"ח B4: קלאסיק 16000 הנחה פרימיום 12000 הנחה אאוטבק: 15000 הנחה לשתי רמות הגימור
הודעה אחרונה מאת xavi1913, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, בדיוק חידשתי ביטוח, והחברת ביטוח עידכנה אותי שהמנוי איתוראן שיש לי "חלקי" ולכן לא תקף. אין לי אימבולייזר, קודן ועלוקה כפי שהחברה דורשת ולכן שילמתי 450 שקל על ויתור על הבדיקה. עכשיו אני נשארתי עם מנוי איתוראן שאינו נחוץ לי לביטוח ולכן אני שוקל להפטר ממנו. מה שמעניין אותי לדעת זה, האם יש בכלל תועלת מהדבר הזה? יש באמת מצבים שזה יכול לעזור, או שזה סתם ביזבוז כסף ונועד רק עבור החברות ביטוח? ובכללי, אחרי שהאיתוראן הותקן באוטו, יש מצב לפרק ולמכור אותו בצורה כלשהי?
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת. תודה
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 0 תגובות
- 715 צפיות
שלום, מעוניין לשכור רכב שטח, או לפחות רכב גבוה בקפריסין. אנחנו ארבעה עם ארבע מזוודות קטנות - כאלו שלוקחים לתוך המטוס. האם ניסן קשקאי יכול להתאים מבחינת במטען? יש הצעות אחרות? תודה - אמש
הודעה אחרונה מאת emesh, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
בגלל התכנון המוזר הזה של הרכב המוזר הזה, כל הזמן יש לי אדים על החלון, בין אם בחוץ ובין אם בפנים. האם יש דרך לגרום להח להיעלם, על ידי תכשיר כלשהו?. מעבר לכך, האם בעזרת תכשיר כלשהו, ניתן לגרום למיים להחליק מן החלון?. למשל אחרי טיפול פוליש ווקס, הרכב מוגן קצת ואז פשוט רואים את המייל מחליקים מן המרכב בקלות של רוח קלה. יש משהו לחלון?. אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
החל ממחר 01.11 חלה חובה להדליק אורות גם ביום. בתקווה לחורף גשום ומושלג במיוחד
הודעה אחרונה מאת שביט, -
יבוא אישי מגרמניה 1 2
מאת FirstGear- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מעוניין לבצע יבוא אישי של רכב חדש מגרמניה . עשיתי מעט מחקר בנושא וקיבלתי הצעות ממספר סוכנויות לייבוא רכבים. העניין הוא שהעמלה של הסוכנויות הללו היא באזור ה8-9 אלף שקל וצפונה. אני מעוניין לנסות לבצע לבד כמה שיותר על מנת לחסוך בעליות הייבוא. האם מישהו התנסה ביבוא אישי של רכב ? ויכול להמליץ על סוכנות שמרכזת או חברות שקשורות כגון חברות הובלה יבשתית/ימית ,עמילי מכס וכדומה . אשמח לשמוע ממישהו שביצע תהליך דומה בעבר ועל בורות להיזהר מהן והעליות שכרוכות בנושא . תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת מיניקיפוד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
דיווחתי על נהג שנכנס לצומת לא פנויה, בטלפון *3663 שהיה רשום על מדבקה מאחורי הרכב. המוקדנית עונה: מספר הרכב? אני: מה? לאיפה הגעתי? מוקדנית: זה מוקד תלונות אני: של איזה חברה? מוקדנית: של מוקד כללי שמעביר לחברה בעלת הרכב. לא מוסרת מי החברה בעלת הרכב. אני: נהג ברכב XXX כרגע עומד לפני ונכנס לצומת תפוסה. כרגע הוא מפריע לרכב שבא באור ירוק מהצד להיכנס לצומת. צילמתי את הרכב עומד כך ברמזור. הוא גם נסע בפקק כל הזמן על 2 הנתיבים . לשלוח לך צילום? מוקדנית (לא מתיחסת) : מה השם שלך, פרטי ושם משפחה? מה הטלפון שלך? אני: את לא רוצה להגיד לי אפילו של איזה חברה הרכב אבל דורשת ממני פרטים מלאים. זה נראה לך בסדר? מוקדנית: זה מה שאני צריכה לשאול אני: שם פרטי יהודה. טלפון X…
הודעה אחרונה מאת minkin, -
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 400 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Night Driver
- borsood
- 3n
- נומד
- EliC25
- yor2
- SlowRide
- omricn
- SurfHigh
- winner
- פריג'י
- epiphone