Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כביש שש בלילה, אני בנתיב השמאלי מאחורי שיירה קצרה של מכוניות שעוקפת משאית איטית.

הרכב הראשון בשיירה נוסע יחסית לאט והעקיפה לוקחת זמן , כולם מחכים בסבלנות.

במראה אני מבחין באורות לבנים בוהקים שמגעים אלי במהירות, כנראה תאורת לד, מריח לא טוב...

הרכב מגיע אלי ונצמד לפגוש תוך כדי ההבהוב עצבני בפנסי הלד הבוהקים שלו.

"חכה רגע, סבלנות" אני אומר לעצמי "תן לי לסיים את העקיפה של המשאית ומיד אני חוזר לימין"

כמובן שהנהג לא מחכה, הוא מאיץ בנתיב הימיני לכיוון המשאית ונדחף לשמאל למרכז השיירה ברגע האחרון כדי לעקוף את המשאית, דבר שגורם לבלימת חרום של אחד הרכבים.

הרכב העוקף הוא סיאט לאון חדשה FR 1800 , בהחלט רכב מהיר בקו ישר אבל האם זה מקנה לו זכות תמידית לעקיפה? האם כולם צריכים לפנות לו את הדרך כאילו מדובר בניידת טיפול נמרץ?

חוקי הסדר והאדיבות לא חלים על רכבים חזקים?

יש לציין שאני סולד מנהגים שנרדמים בשמאל ובשל כך אני לא עושה את זה לאחרים ובייחוד למכוניות מהירות ונהגים ממהרים, אבל במקרה הזה טיפה סבלות לא הייתה מזיקה.

חומר למחשבה איך זה מרגיש מהצד של הרכב הנעקף.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו, אז נפלת על בבון מוטורי מהסוג המצוי באלפיו על כבישי ישראל.

עכשיו יבואו כל המוזרים שיגידו שאתה העבריין כי יצאת לעקיפה לנתיב לא פנוי, אל תתרגש מהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כביש 6 הוא מעוז הנרדמים/ על הז*ן שלי אני עובר לימני/ מה הבעיה, תעקוף מימין?

מת על אלה במיוחד שנצמדים אליי וצופרים/ מהבהבים באורות כשמלפניי שיירה של מכוניות, גם לאחר סיום העקיפה אני לא עובר ישר לימין כי אני יודע שהוא ישגר את עצמו לימני ויעקוף את כולם בסטייל

פורסם

אני ממשיך בעמדה שלי.

אם מישהו נתקע בשמאלי לא משנה מאיזה סיבה, ויש לי אפשרות לעקוף מימין בלי להפריע לאף אחד, זה מה שאעדיף לעשות עוד לפני שאני מנסה בכלל לאותת עם האורות.

אז לפעמים זה נראה לאחרים שאני נוסע בזיגזג, אבל אני לא שם פס איך זה נראה להם.

אני מאותת מספיק זמן לפני, לא מפריע ולא מפתיע אף אחד.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם (נערך)

הנסיעה במסלול השמאלי היא מגיפה ורעה חולה. זה מעיד בצורה ברורה על תרבות הנהיגה בארץ ועל התרבות שלנו בכלל. רוב הנהגים שנוסעים בשמאל באופן קבוע עושים את זה כי "בא להם ושכולם יקפצו", או כי הם צריכים לפנות שמאלה בעוד 5 קילומטר או כי אין להם שום מושג מה בדיוק הבעיה עם זה. ואני לא מדבר על שיירת עקיפה אלא על כל אלה שפשוט בא להם לנסוע בשמאל בזמן שאין להם שום רכב לעקוף. לדעתי הנוהג הפסול הזה הוא הרבה יותר בעייתי מהנהגים שעוקפים אותם מימין (אני...).

עריכה אחרונה על ידי ash156
פורסם

TDean - "אם מישהו נתקע בשמאלי לא משנה מאיזה סיבה,

ויש לי אפשרות לעקוף מימין בלי להפריע לאף אחד,"

עקיפת רכב מימין זאת עברת תנועה.

לפי סגנון הכתיבה שלך "אבל אני לא שם פס איך זה נראה להם".

לא הייתי רוצה לראותך בין ידידי.

נראה לי שחוקי התנועה וההתחשבות באחרים לא בראש מענינך.

פורסם (נערך)
אני ממשיך בעמדה שלי.

אם מישהו נתקע בשמאלי לא משנה מאיזה סיבה, ויש לי אפשרות לעקוף מימין בלי להפריע לאף אחד, זה מה שאעדיף לעשות עוד לפני שאני מנסה בכלל לאותת עם האורות.

אז לפעמים זה נראה לאחרים שאני נוסע בזיגזג, אבל אני לא שם פס איך זה נראה להם.

אני מאותת מספיק זמן לפני, לא מפריע ולא מפתיע אף אחד.

ניתן לקוות שעכשיו ובהנחה שהמגמה המסתמנת של תעוד עבירות תנועה בצילום והגשת תלונות בגינן, גם אם המתעד אינו שוטר תתפוש קצת רוח, אפשר יהיה סוף להסביר ובאופן מעט משכנע יותר שהרעיון הזה של "אני בכלל לא מפריע לאף אחד" אינו מהווה הגנה מספיק טובה כשנעברת עבירה מהסוג הזה שתארת.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

מסכים איתך רועי5, אבל באותה מידה מי שנוסע בנתיב השמאלי שלא לצורך העקיפה יצולם ע"י הרכב שנוסע אחריו ויואשם בעבירה על פי התלונה של אזרח.

פורסם

אבל פותח השרשור היה מסיבה מצויינת בנתיב השמאלי, אז איך בכלל התחלנו לדבר על "מתנחלים" בנתיב השמאלי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
מסכים איתך רועי5, אבל באותה מידה מי שנוסע בנתיב השמאלי שלא לצורך העקיפה יצולם ע"י הרכב שנוסע אחריו ויואשם בעבירה על פי התלונה של אזרח.

נכון. אם כי אני לא איהיה זה שישלח את הסרטונים למשטרה.

אמרתי כבר, הם לא מפריעים לי, אני לא מפריע להם, אני בספק אם למישהו זה כ"כ יציק שאני נוסע בזיגזג בשביל להעביר למשטרה.

ואייל, חכה שתשמע שאני גם נוסע לפעמים יותר מ-90 בדרך בין עירונית. בכלל תצטרך לפחד לפגוש אותי ברחוב. :p

עריכה אחרונה על ידי TDean

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

לא יודע לגבי אחרים אבל כשהיה לי רכב ספורט לא זוכר שבחיים הצקתי סתם למישהו שבאמצע עקיפה,לגבי כאלו שלא יודעים את ההבדל בין הנתיב השמאלי לימני זה סיפור אחר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ממה להתרגש, יש במראה ידית קטנה שמסיטה אותה ומקטינה את הסינוורים. תשתמש בה.

אחרי שמסיימים את העקיפה בבטחה וחוזרים לימין, מומלץ לשלוח חיוך אל המהיר והעצבני שבטח יטרח להסתכל מי זה שהעז לעכב אותו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש סיבה בשלה ניטל מהנהג שיקול הדעת מתי אפשר לעבור עבירה ומתי לא, מצער, אפילו מדאיג, שלחלקנו זה לא נראה.

וזה נכון באותה מידה גם לנסיעה במסלול השמאלי ללא צורך.

• תוכן חדש...