Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פאלו, התגובה הראשונה שלי לא התייחסה לפות"ש, היא התייחסה לרוח המצדקת של השרשור, לכן כתבתי "היתממות" ולא "מיתמם".

אתה לא יודע, בדיוק כמו שאני לא יודע, מה בדיוק עשה נהג הלאון מעבר לתיאור הלחוץ משהו של פות"ש. לכן לא התייחסתי למקרה הספציפי אלא לתופעת ה"אני עוד רגע עוקף, הנה, שנייה עווווד רגע, חכה, הנה הנה, כבר" במשך חצי קילומטר. ובכלל לכל מנטרת לקיחת האחריות על זמן של אנשים אחרים סטייל "יאללה יאללה, אז תחכה עוד קצת, למה מה קרה כבר?" שהיא מעצבנת אותי במיוחד. בין אם זה במצבים כמו בשרשור, בתור לסופר או כשחונים באדום לבן כדי לקנות סיגריות וחלב. ולחם. וביצים. וקפה לדרך. ושני חצי בירה.

דור, אני מניח שאף אחד ממי ש"תמך" בדעתי לא התכוון למקרה כמו זה שאתה תיארת. כמו שאמרתי כבר ארבעתלפים פעם בשרשור הזה כבר - כשיש עומס, מחכים.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי זה וודאי לא קשה, אתה הצעת "לעבור על פני הנודניק מימין" אני הצעתי לפנות את הדרך לנהג הממהר שכן מנסה להישאר בשמאלי ולחזור לטור העקיפה של המשאית בצורה מסודרת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה זה יתן לו ולך? בסך הכל תחליפו מקומות בתור לעקיפה. הרי את לא הגורם לזה שהעקיפה איטית במיוחד, והוא סתם ימשיך להבהב לנהג הבא, שאולי כבר עבר את המשאית ולא יכול לחזור ימינה.

סתם אקרובטיקת כביש מיותרת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
פאלו, התגובה הראשונה שלי לא התייחסה לפות"ש, היא התייחסה לרוח המצדקת של השרשור, לכן כתבתי "היתממות" ולא "מיתמם".

אין רוח לשרשור, היו בו כל מיני אמירות ותיאור מקרה אחד.

אתה לא יודע, בדיוק כמו שאני לא יודע, מה בדיוק עשה נהג הלאון מעבר לתיאור הלחוץ משהו של פות"ש.

אנחנו יודעים מה שנכתב, ואין סיבה להתייחס למקרים אחרים.

דור, אני מניח שאף אחד ממי ש"תמך" בדעתי לא התכוון למקרה כמו זה שאתה תיארת. כמו שאמרתי כבר ארבעתלפים פעם בשרשור הזה כבר - כשיש עומס, מחכים.

יש כאלו שמחכים, ויש כאלו שמתנהגים כמו שפות"ש תיאר.

גם אני חותך תדירות לימין, אבל אם לא מצליח להשתלב בחזרה בלי להפריע, אכלתי אותה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לי זה וודאי לא קשה, אתה הצעת "לעבור על פני הנודניק מימין" אני הצעתי לפנות את הדרך לנהג הממהר שכן מנסה להישאר בשמאלי ולחזור לטור העקיפה של המשאית בצורה מסודרת.

אלו שני מקרים לא קשורים.

לא תמיד יש לאן לעבור לימין בלי להפריע את התנועה ו/או לגרום לך להאט ו/או איך לחזור לטוב השמאלי באופן נוח, ואין סיבה לעשות זאת "בכוח", רק כי איזה בבון מאחור מחליט שכולם צריך להתיישר פתאום לימין, כי הוד מעלתו טייס הסיאט הגיע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא קראתי את כל השרשור ואולי מישהו רשם את זה לפניי...אבל יש לי אחלה טריק שאני אוהב לעשות לאותם בבונים שנצמדים אליי מאחור באותה סיטואציה מתוארת...מדובר הרי בבבונים חסרי סבלנות ואינטילגנציה. הם ינסו לרקוד בין הנתיבים. מה שאני עושה בסיטואציות אלה, הוא שאני עובר לימני וכשהם נתקעים שוב בשמאלי מפאת נהג ישן, אני מתקדם לרכב שמלפניי ולא משאיר לאותם בבונים מרווח להיכנס וכך אני סוגר עליהם. יש כאלה שלא מבינים שאני עושה זאת בכוונה, אבל כשהם מבינים שאני עושה זאת בכוונה, על ידי האצות מטומטמות ובלימות מטומטמות כדי לסגור עליהם, אני מקבל כל כך הרבה נחת!

מבין אותך אבל אתה משחק באש. לא תקבל הרבה נחת אם אותו בבון שעיצבנת אותו ינסה להוריד אותך מהכביש, לזרוק עליך חפצים או חלילה יתנגש בך. כבר היו מקרים שירו על הנהג שעיצבן מישהו. אתה לא צריך את זה.

תקרא את מה שכתבתי עד הסוף, ואם צריך, תקרא את זה שוב.

כשיש משהו שמעכב את התנועה, או שה"תור" נמצא קרוב לרכב הנעקף, אני נעמד בסופו וממתין לתורי. בדיוק כמו בתור למכונת השיקוף בתחנת הרכבת.

אם נמשיך אם האנלוגיה של תחנת הרכבת, אני מתכוון למצב בו יש תור של אנשים שהולכים לאט לכיוון המכונה. בינם ובין המכונה יש עוד הרבה מרחק וזמן, אבל כולם הולכים לאט. אתה ממהר, או סתם אוהב ללכת מהר, לא תעקוף אותם? הרי בסופו של דבר עד שה"תור" יגיע למכונה, אתה כבר תצא ממנה ובכך הרי שלא עיכבת אף אחד.

אתה מפספס את הנקודה שזה לא נהג מעכב יחיד שאתה יכול לעקוף בלי שהוא ירגיש. כל שאר הנהגים מחכים בסבלנות ואין לך זכות לחשוב אפילו שהם יפנו לך את הדרך.

תאר לך מצב, אתה יושב בדואר ויש איזה 100 אנשים לפניך. פתאום מגיע תור של איזה זקן שמתקדם באיטיות אל הדלפק. אתה קופץ מהר, מגיע לפקידה, ומסיים את מה שאתה צריך עוד לפני שהזקן מגיע. נכון, הזקן לא ירגיש שעברת לפניו. אבל מה עם כל ה-98 שמחכים?! הם ירימו אותך על טיל.

פורסם

הבעיה היא באמת שלאנשים אין כבוד לזמן של אחרים ואז נוצר מצב שבו התור לעקיפה של המשאית משתרך על פני מאות מטרים עם רווחים מאד גדולים בין המכוניות שבתור. לא תמיד רואים את זה כאשר אתה מגיע לתור. אני בהרבה מקרים עובר לנתיב הימני ורואה אם אפשר לנצל את המרווחים ולעבור שמאלה קרוב למשאית בצורה שלא תפריע לאף נהג אחר. לרוב זה בהחלט אפשרי ולא מפריע לאף אחד, מה שמוכיח את הטענה שאנשים פשוט זוחלים בנתיב העקיפה.

פורסם

זה קורה גם בכבישים עם נתיב בודד, למשל בכביש 444 בחלקים ממנו יש נתיב בודד עם גדר הפרדה ומהירות מותרת של 60-70 קמ"ש, יש נהגים שרגילים לטוס שם מעל 100. אז גם אם אני עובר קצת את המהירות המותרת הם יידבקו אלי מאחור ככה שאני אראה את כל הנמשים על קצה האף שלהם.

במצבים כאלה כבר רשמתי בעבר, אני ממשיך בדיוק באותה מהירות, מסובב את המראה כדי לא לראות את הפרצוף של הבבון ומנתק מגע.

פורסם

יש הבדל מהותי בין כביש עם נתיב אחד לבין כביש עם שני נתיבים או יותר. בכביש עם נתיב אחד אין לי לגיטימציה חברתית (נעזוב כרגע את החוקית) לדרוש או לבקש ממישהו לנסוע מהר יותר מהחוק כי אין לו אלטרנטיבה. בכביש בעל יותר משני נתיבים אין לאף אחד לגיטימציה להסתתר בנימוק שהוא נוסע במהירות החוקית כי אלא אם הוא עוקף אין לו לגיטימציה להיות באף נתיב זולת הימני ביותר (ועקיפה יש לסיים במהרה ובבטחה ככל שניתן).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

מרגיזה מאוד תופעת הנהגים שחושבים שאתה חייב הרגע לעוף מהשמאלי כי הם ממהרים, אפילו במצבים שאין לך אופציה לברוח. הם בשלהם! הם חייבים להראות לך שרכבם חרמ* על רכבך...

עד כאן הבאת ציטוט (חלקי) ממני.

ברגע שהגישה הזאת של "לעוף", "חייבים" ועוד שאר ביטויים כוחניות תיפסק, הכבישים שלנו יהיו מקום הרבה יותר נעים לכולנו. אף אחד לא חרמ* על שום דבר וזאת לא תחרות שאם נתת למישהו לעקוף אותך יצאת מפסידן. למה לא "לאפשר לעקוף" או "לזוז לרגע"? למה חייבים לדחוף את הפאקינג אגו הישראלי המטומטם שלנו לכל מקום?

אתה נוסע 70 קמ"ש (לצורך העניין)? אני נוסע 90? 80? אפילו 72, למה לעכב אותי על פארש?

**אני כמובן לא מדבר על מצב בו מגיח מאחוריך מישהו במהלך עקיפה ואז באמת אין לאן לזוז, ואם מישהו מסנוור אז, הוא כנראה באמת די דביל, אלא על שיירות ארוכות שעוברות שיירות עוד יותר ארוכות כאשר בין רכב לרכב בשתי השיירות יש 30 מטר מרחק.

אני משוכנע, שאם היית קורא את כל מה שכתבתי היית רואה שכתבתי בדיוק את מה שהערת!

עריכה אחרונה על ידי israelwww
פורסם

אצלי קצת מתנהל אחרת.

לעיתים אני עוקף טור של כלי רכב, מדי פעם יש מקרה שרכב שנעקף בימני והרכב הבא לא כל כך קרוב אליו, אז אם אין אף אחד מאחוריי אני ממשיך בשמאלי עד סיום העקיפה.

לפעמים באים רכבים שההפרש בין שני הנעקפים הוא קטן (אבל אפשר לעבור ימינה ולהיות בין שניהם רק לכמה שניות), לפעמים יש רכב "לחוץ" מאחוריי, אז אני מעדיף לעבור ימינה ו"להפטר" מרכב שיושב לי על הזנב מאשר לחכות למצב שהוא יחתוך מימין.

נהגים שאני באמת שונא - אלה שברגע שסיימתי את העקיפה בבטחה, עוד לפני שאני מספיק לאותת כדי לחזור ימינה, הם חותכים לנתיב הימני ועוקפים משם, אם לא הייתי שם לב למראות ייתכן והייתי מתנגש בהם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עוד דבר שחשוב לציין, אם אחד בטור העוקף מוותר על מקומו לטובת הממהר האגרסיבי, שיהיה לו בהצלחה לחזור לטור העוקף בלי להידחף במרווחים קטנים ויגרום למישהו לבלום. יאלץ לחכות עד שכככלללל הטור יעקוף, ואז יוכל לעקוף גם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^בדיוק בגלל דברים כאלה אין טעם "לוותר" לממהר. זה לא עניין שלא אגו או זכויות, פשוט סיכון מיותר לזגזג בין נתיבים רק כדי שמישהו יוכל להבהב במרץ לרכב שלפניך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה יודע שיש עוד אופציה, לתת טיפה יותר גז, לחזור לימני בבטחה וגם אפילו לאפשר לרכב שמאחוריך לעקוף אותך בבטחה.

מממ... לא... לא נראה לי. לא עובד על "טיפה" גז (זה בד"כ דורש קפיצה קוונטית, לא פחות) וגם אין לי את הרכב להאצות שכאלה, או הרצון להתפס על מהירות של שלילת רשיון.

לא מתכוון לעשות זיגזגים שמסכנים אותי ואחרים שנוסעים בימני (וכנראה שאני בדיוק בשלב של לעקוף אותם) רק כדי שאתה חס וחלילה לא תתעכב כמו שאר בני התמותה שבכביש.

בתור מישהו שתורם לסביבה בנסיעה חסכונית אני חושב שהזמן שלי יותר חשוב מבבון שאונס את הגז. שיחכה לי.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

איזה האצות? איזה מהירויות שלילת רשיון? איזה זגזוגים? דחילאק. כשאתה נוסע על 90 אתה לא יכול להאיץ ל-100?

עצם זה שאתה חושב ש"הזמן שלך חשוב יותר" מזה של הבבון הממוצע (הכוונה אלי, אני מניח) הופכת אותך לבבון לא פחות. סורי. הזמן שלך לא יותר חשוב משלי, בדיוק כמו ששלי לא יותר חשוב משלך.

לסביבה אפשר לתרום בשפע דרכים אחרות, החל מייצור עצמאי של חשמל ועד ללהפליץ פחות. אבל לא על זה אנחנו מדברים בשרשור הנוכחי.

אתה תמשיך לעשות "דווקא" לבבונים, הבבונים ימשיכו לעשות לך דווקא. וואלה יופי, ממש אוטופיה. שיהיה לנו בהצלחה.

אני משוכנע, שאם היית קורא את

כל

מה שכתבתי היית רואה שכתבתי בדיוק את מה שהערת!

יכול להיות שלא הבנתי אותך כראוי. אם זה המצב, אני מתנצל.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...