Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא מבין מה ההיתממות הזאת. אתה רואה רכב במראה שמגיע מהר, זוז שניה ימינה, תן לו לעקוף ותחזור. אם הוא רוצה לנסוע מהר, תן לו לנסוע מהר, למה זה כואב לך? בוא, עם יד על הלב, אם היה לו מספיק מקום כדי לעבור ימינה, לעקוף אותך ועוד כמה מכוניות ולחזור חזרה שמאלה, כנראה שהיה עוד די, הרבה מקום בינך לבין המשאית.

אני עושה את זה כמעט תמיד, ואני בדרך כלל זה שמגיע מהר מאחור. אז נכון, אני לא אסנוור מישהו שנמצא באמצע עקיפה, בעיקר כי אין לו לאן לזוז, אבל אם הוא יושב בשמאלי ו"מחכה לתורו לעקוף" לא מן הנמנע שאני אתן הבהוב או שניים. לא בקטע של "תעוף לי מהנתיב יא לוזר איטי שכמותך" אלא בקטע של "סליחה, אפשר בבקשה לעבור?" הרי כשמישהו מבקש מכם לעבור כשאתם הולכים ברחוב אתם לא עפים עליו שהוא עבריין, נכון? אז למה פה כן? כי הוא נוסע יותר מהר מכם?

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם הוא באמצע עקיפה, אין לו לאן לזוז, מה זה "עומד בתור לעקוף"? הרכב שלפניו גם עוקף לאט אז אם הוא יזוז, אתה תהייה "הנתקע" במקומו.

יש סיבה בשלה ניטל מהנהג שיקול הדעת מתי אפשר לעבור עבירה ומתי לא, מצער, אפילו מדאיג, שלחלקנו זה לא נראה.

אם לא תעקוף מימין מישהו שנוסע לאט בשמאלי, שזה בעצם להמשיך לנסוע ישר בימני, אתה סתם תיצור עיכוב מיותר בתנועה. לפעמים מותר להיות טיפה יותר חכמים מהז"לים שניסחו את החוקים לפני שנולדנו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מרגיזה מאוד תופעת הנהגים שחושבים שאתה חייב הרגע לעוף מהשמאלי כי הם ממהרים, אפילו במצבים שאין לך אופציה לברוח. הם בשלהם! הם חייבים להראות לך שרכבם חרמ* על רכבך...

אבל יותר מרגיזה התופעה של 'חוצפני השמאלי', שעל רובם אתה בבירור רואה את המבט של "סליחה? תזכיר לי מי אתה"?! שזה בעצם; "נשמה, שם עליך קצוץ - קפוץ לי..."

אלו ואלו עוברים על החוק, והאחרונים רבּים פי כמה!

פורסם

הכי מעצבנים בכביש 6 בנתיב השמאלי: נהגי משאיות ונהגי אוטובוסים. עוקפים שעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כבר מזמן התייאשתי מלאותת למתנחלי הנתיב השמאלי.

רובם אינם ערסים או מניאקים,אלא פשוט אנשים שלא מבינים מה לא בסדר בלהיות בשמאלי.

פורסם

TDean - "אם מישהו נתקע בשמאלי לא משנה מאיזה סיבה,

ויש לי אפשרות לעקוף מימין בלי להפריע לאף אחד,"

עקיפת רכב מימין זאת עברת תנועה.

לפי סגנון הכתיבה שלך "אבל אני לא שם פס איך זה נראה להם".

לא הייתי רוצה לראותך בין ידידי.

נראה לי שחוקי התנועה וההתחשבות באחרים לא בראש מענינך.

אחת התגובות היותר פלצניות וטרחניות שיצא לי לקרוא כאן בפורום, ולא שחסר כאן כאלו.

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

פורסם
מרגיזה מאוד תופעת הנהגים שחושבים שאתה חייב הרגע לעוף מהשמאלי כי הם ממהרים, אפילו במצבים שאין לך אופציה לברוח. הם בשלהם! הם חייבים להראות לך שרכבם חרמ* על רכבך...

ברגע שהגישה הזאת של "לעוף", "חייבים" ועוד שאר ביטויים כוחניות תיפסק, הכבישים שלנו יהיו מקום הרבה יותר נעים לכולנו. אף אחד לא חרמ* על שום דבר וזאת לא תחרות שאם נתת למישהו לעקוף אותך יצאת מפסידן. למה לא "לאפשר לעקוף" או "לזוז לרגע"? למה חייבים לדחוף את הפאקינג אגו הישראלי המטומטם שלנו לכל מקום?

אתה נוסע 70 קמ"ש (לצורך העניין)? אני נוסע 90? 80? אפילו 72, למה לעכב אותי על פארש?

**אני כמובן לא מדבר על מצב בו מגיח מאחוריך מישהו במהלך עקיפה ואז באמת אין לאן לזוז, ואם מישהו מסנוור אז, הוא כנראה באמת די דביל, אלא על שיירות ארוכות שעוברות שיירות עוד יותר ארוכות כאשר בין רכב לרכב בשתי השיירות יש 30 מטר מרחק.

פורסם
כבר מזמן התייאשתי מלאותת למתנחלי הנתיב השמאלי.

רובם אינם ערסים או מניאקים,אלא פשוט אנשים שלא מבינים מה לא בסדר בלהיות בשמאלי.

גם באמצעי אין לאנשים מה לעשות, אגב, ועדיין אנשים נוטים להתנחל בו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמה חבל שעדיין לא קיימת תרבות נהיגה אצל חלק מהמגיבים בפורום.

מזמין את המתלהמים להיתרשם ולחוות את חויית הנהיגה בחלק ממדינות אירופה (גרמניה).

שם גם הנוהג ברכב הנוסע במהירות רבה ומעוקב ע"י רכב הנוסע במהירת איטית יותר ממנו,

נהג הרכב המהיר לא יבצע היבהוב אורות או יצפור לרכב המעקב אותו בדרך

וזאת למרות שיכול להיות הפרש עצום במהירויות הרכבים.

כל נהג ברכב משתדל לנסוע בנתיב הימני ביותר,

וסטייה לאחד מהנתיבים השמאליים יותר מיועדת לצורך עקיפה בלבד.

ברגע שנהג הרכב מאותת על כוונתו לסטות מהנתיב בו נסע,

הרכב המהיר שבא מאחור למרות מהירותו הגבוהה יאיט וישמור מרחק

ובכך יאפשר לרכב האיטי יותר את הסטייה לנתיב השמאלי

בכדי שיוכל לעקוף בביטחה.

פורסם
אבל פותח השרשור היה מסיבה מצויינת בנתיב השמאלי, אז איך בכלל התחלנו לדבר על "מתנחלים" בנתיב השמאלי?

חבל שלא חשבתי על לנצ'יה דלתא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פותח השרשור,

נראה לי שאתה מתרגש יתר על המידה ממפגש אקראי עם השילוב של מטומטם+סיאט.

אין כל קשר לרכב חזק או מהיר, זה פשוט מטומטם+סיאט, שילוב שלמדתי להתרחק ממנו בביקורים הקצרים שלי בישראל.

יש מחיר שהנהגים הנורמטיבים משלמים בכל פעם שסיאט יוצאת במבצע קידום מכירות שמושך הרבה ילדים (מטומטמים) ללחוץ אתה ההורים לקנות להם אחת כי היא נראית ספורטיבית.

לעניין מתנחלי השמאלי, אודה ואומר שאני גם אחד מאלה אם כי אצלי זה הנתיב הימני שמהיר ובו אני מתנחל.

יחד עם זאת, כאשר אני מתנחל בנתיב המהיר זה כאשר אני במוד "קרבי" ולכן לא מעכב את התנועה.

יתרה מכך, גם אם אני מגיע לרכב שמעכב אותי כי הוא מבצע עקיפה במהירות חוקית אני לא אצפור או אהבהב לו מסיבה פשוטה- הוא נוסע כחוק וזה שאני לא נוסע כחוק לא מקנה לי את הזכות להציק לכל מי שמעכב אותי.

במידה וזה רכב שמתנחל בנתיב המהיר שלא לצרכי עקיפה אני לרוב לא אצפור או אהבהב אלא אמתין כמה שניות עד שייקלוט אותי במראה ויפנה את הנתיב.

אם זה לא קורה אני אהבהב ואם גם זה לא עזר אני אעקוף מהנתיב שמשמאלו ואחזור לנתיב הימני לפניו במהירות דומה לשלו, זה לרוב מעיר את רדומי הנתיב המהיר משנתם וגורם להם לעבור נתיב.

בלי קשר, אנשים בארץ נוהגים כמו חוראניים, אין תרבות, אין איתות, אין טיפת חשיבה קדימה להשלכות של פעולות שהם מבצעים וזו הסיבה שעם כל האהבה שלי לנהיגה כשאני מגיע לארץ אני נוהג כמו סבתא שומרת חוק- נתיב ימני במהירות החוקית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני משתדל לנסוע בימני, ולפעמים יש רכב "איטי" שעוקף אותי בשמאלי, ולפעמים מאחורי אותו רכב "איטי" נוסע בבון עם שתי אפשרויות בבוניות:

1. לעקוף מימין ולהתקרב אלי באופן מסוכן (היו כמה פעמים שהייתי צריך לרדת לשוליים כי הנבלה היה פשוט מוריד אותי כשעבר ביני לרכב השני)

2. להבהב בעצבנות לרכב ה"איטי" שעוקף וזה בתורו שומאכר נבהל וחותך אותי לפני סיום עקיפה (וגם במספיק מקרים כאלה הייתי צריך לבלום בצורה מסוכנת בכביש מהיר או לרדת לשוליים כדי להתחמק מתאונה)

כשאני זה הרכב ה"איטי" אני בוחר ב1. לעבור לימני הכי לאט שאני יכול (כי משעשע לראות את הפרצוף של הבבון אחרי) או 2. להוריד רגל מהגז למהירות החוקית ושיתפוצץ. לא מתכוון לחתוך רכב שנוסע נורמאלי כדי להתחשב בבבון (וגם משעשע לראות אותם מנסים לעקוף דרך השוליים)

בבון לבבון בבון

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

כשאני בנתיב שמאלי אני מסתכל אחורה כל כמה שניות ומפנה אותו לרכב מהיר ממני הרבה לפני שהוא מהבהב לי, אפילו אם אני במהירות לא חוקית בעליל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
כשאני זה הרכב ה"איטי" אני בוחר ב1. לעבור לימני הכי לאט שאני יכול (כי משעשע לראות את הפרצוף של הבבון אחרי) או 2. להוריד רגל מהגז למהירות החוקית ושיתפוצץ. לא מתכוון לחתוך רכב שנוסע נורמאלי כדי להתחשב בבבון (וגם משעשע לראות אותם מנסים לעקוף דרך השוליים)

אתה יודע שיש עוד אופציה, לתת טיפה יותר גז, לחזור לימני בבטחה וגם אפילו לאפשר לרכב שמאחוריך לעקוף אותך בבטחה.

כשאני בנתיב שמאלי אני מסתכל אחורה כל כמה שניות ומפנה אותו לרכב מהיר ממני הרבה לפני שהוא מהבהב לי, אפילו אם אני במהירות לא חוקית בעליל.

וזה חברים, הסוד לכבישים שכיף לנסוע בהם.

פורסם

אני עושה את זה כמעט תמיד, ואני בדרך כלל זה שמגיע מהר מאחור. אז נכון, אני לא אסנוור מישהו שנמצא באמצע עקיפה, בעיקר כי אין לו לאן לזוז, אבל אם הוא יושב בשמאלי ו"מחכה לתורו לעקוף" לא מן הנמנע שאני אתן הבהוב או שניים. לא בקטע של "תעוף לי מהנתיב יא לוזר איטי שכמותך" אלא בקטע של "סליחה, אפשר בבקשה לעבור?"

לא, אתה לא יכול לעבור.

אתה תחכה בשמאלי עם כל העוקפים לתורך לעקוף.

חצוף!

אף אחד לא צריך לפנות להוד מעלתו את הדרך.

הבהמתיות הזו ספיציפית לישראל. גם פרארי באירופה לא חושבת שמישהו שעוקף בשמאלי צריך לפנות לה את הדרך, כי היא יותר מהירה פוטנציאלית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...