Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מבין מה ההיתממות הזאת. אתה רואה רכב במראה שמגיע מהר, זוז שניה ימינה, תן לו לעקוף ותחזור.

למה שאני אזוז ימינה?

גם אני רוצה לנהוג יותר מהר, אבל יש עוד רכב (או כמה) לפני שגם הם רוצים לעקוף.

למה כל הטור צריך לפנות את הדרך להוד מעלתו?

בו נניח שאפילו שאין תור, יש רק מעכב אחד שאני תקוע מאחוריו, מה בדיוק אני אמור לעשות, לתת לך לנגח אותו, כי הסיאט שלי לא מספיק מפחידה?

אתה לא רוצה לחכות, תחלוף מימין.

אבל אם מישהו צריך להאט כדי לתת לך לחזור לשמאל לאחר מכן, אז אתה מפריע לתנועה.

אם נמשיך אם האנלוגיה של תחנת הרכבת, אני מתכוון למצב בו יש תור של אנשים שהולכים לאט לכיוון המכונה. בינם ובין המכונה יש עוד הרבה מרחק וזמן, אבל כולם הולכים לאט. אתה ממהר, או סתם אוהב ללכת מהר, לא תעקוף אותם? הרי בסופו של דבר עד שה"תור" יגיע למכונה, אתה כבר תצא ממנה ובכך הרי שלא עיכבת אף אחד.

זה לא המצב שפותח השרשור תיאר:

כמובן שהנהג לא מחכה, הוא מאיץ בנתיב הימיני לכיוון המשאית ונדחף לשמאל למרכז השיירה ברגע האחרון כדי לעקוף את המשאית, דבר שגורם לבלימת חרום של אחד הרכבים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם אני רוצה לנהוג יותר מהר, אבל יש עוד רכב (או כמה) לפני שגם הם רוצים לעקוף.

למה כל הטור צריך לפנות את הדרך להוד מעלתו?

אתה יודע, בדיוק כמו שאני או ספייר או סמירו יודעים, שרובם לא עוקפים. הם פשוט חושבים שזה חיוני לנסוע בשמאלי (ולצורך זה, שמאלי זה כל נתיב שהוא לא הימני ביותר).

ואגב, מה שסמירו מציע עובד נפלא בדרך כלל (עד שאתה נתקע אחרי חבורה של נוסעים באותה המהירות בכל נתיב), וזה רק מוכיח שממש אין כאן כמעט אף פעם עניין של "עקיפה".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אתה יודע, בדיוק כמו שאני או ספייר או סמירו יודעים, שרובם לא עוקפים. הם פשוט חושבים שזה חיוני לנסוע בשמאלי (ולצורך זה, שמאלי זה כל נתיב שהוא לא הימני ביותר).

אני יודע מה המצב עליו פות"ש מספר עליו.

מעבר לזה, אין לי סטטיסטיקות ואני לא מדבר על מצב תיאורטי שכל אחד חווה אי פעם.

אני נוהג מהר, והאמת היא שרב הנהגים נוהגים סביר לגמרי ולא נתקעים בשמאלי שלא לצורך וגם לא "דוחפים" נהגים אחרים מהשמאלי בלי סיבה מוצדקת.

תמיד יש את מי שלא וצריך להשתדל לא להיות אחד מאלו.

פורסם

ואתה מתעלם מכך שהשרשור כבר מזמן עבר פאזה ומשליך את מה שאמרו Spire ויבגניפ על מקרהו של פותח השרשור. בגסות-מה, יש לומר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עופר, מדבריו של פותח השרשור קצת קשה להסיק ממי מאלו ש"עקפו" את המשאית חזרו ימינה.

כן? רוב הנהגים לא נתקעים בשמאלי? לא יודע איפה אתה גר, אבל זה לא ממש עובד ככה בכל המרחב שבין הרצליה לירושלים, שבו אני מתנייד במהלך השבוע.

דווקא בכביש שש המצב יותר סביר בהקשר הזה, אבל הוא בעיקר יוצא מן הכלל.

פורסם

קל מאוד להסיק מתיאורו המפורט של פות"ש מה היה המצב.

וכאמור, גם אם אני נוהג בשמאלי ולפני רכב אחד שלא מפנה את הנתיב, מה אתה מהבהב לי?!

מה אני בדיוק אמור לעשות, לפנות אותו בכוח?!

אם רב הנהגים היו נתקעים בשמאלי, כמו שנהוג בארה"ב (שם אין נתיב שמוגדר לעקיפה), אז באמת לא היית יכול לזוז. רב האנשים נוהגים סביר, רב הזמן.

פורסם

הוא מהבהב למי שנמצא מקדימה, לאו דווקא לך. אין לנהג הזה דרך לסמן דווקא למי שחוסם את ראש הטור שיזוז.

שוב, עופר, נראה לי שאתה ואני נוהגים במדינות שונות. שמח בשבילך שאיפה שאתה נוהג, אתה יכול לעקוף והתנועה זורמת, מבלי שתצטרך לנהוג כמו שסמירו תיאר את הנהיגה שלו.

פורסם
הוא מהבהב למי שנמצא מקדימה, לאו דווקא לך. אין לנהג הזה דרך לסמן דווקא למי שחוסם את ראש הטור שיזוז.

שוב, עופר, נראה לי שאתה ואני נוהגים במדינות שונות. שמח בשבילך שאיפה שאתה נוהג, אתה יכול לעקוף והתנועה זורמת, מבלי שתצטרך לנהוג כמו שסמירו תיאר את הנהיגה שלו.

הוא מהבהב לי, במראה שלי.

אם הוא עושה זאת פעם אחת, מילא.

וכן, אין לך מה לעשות.

תזדיין בסבלנות או תחלוף מימין.

העיקרון הוא פשוט, אתה לא מחלק הוראות לנהגים אחרים.

פורסם

וכאמור, גם אם אני נוהג בשמאלי ולפני רכב אחד שלא מפנה את הנתיב, מה אתה מהבהב לי?!

מה אני בדיוק אמור לעשות, לפנות אותו בכוח?!

זאת שאלה ששאלתי את אבא שלי בתקופת המלווה. התשובה שקיבלתי הייתה: תפני את שמאלי, מפה והלאה שישבור את הראש לבד מול הרכב הבא.

ככה אני נוהגת עד היום, אם יצאתי לעקיפה קצת מוקדם ויש תור של רכבים לפני ונתיב ימני פנוי, כשאראה את spire מגיע מהר פשוט אזוז רגע ימינה ואתן לו להתמודד עם הרכבים שלפני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם הנתיב הימני פנוי, הרי מראש לא הייתי תקוע מאחורי הנודניק, הייתי עובר על פניו מימין... כאילו, דא.

פורסם

לפעמים עוקפים טור שלם של 5-6 משאיות שבקושי נוסעות, מה בן אדם אמור לעשות במצב כזה? להדחף בין המשאיות ולקוות שאחר כך הוא יצליח לצאת לעקיפה ושמשאית לא תכנס בו? נו באמת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ואתה מתעלם מכך שהשרשור כבר מזמן עבר פאזה ומשליך את מה שאמרו Spire ויבגניפ על מקרהו של פותח השרשור. בגסות-מה, יש לומר.

מתי, בין ההודעה הראשונה של Spire לפתיחת השרשור, עבר השרשור נושא, ולמי בדיוק פונה ההודעה שלו, אם לא לפות"ש (כשמגיבים למישהו אחר, מגיבים עם ציטוט)?

והגסות היא בכינוי פות"ש "מיתמם", כאילו כל מי שלא מפנה להוד מלכותו את הדרך להאיץ, עושה זאת כדי להכשיל את התקדמותו בזדון.

פורסם
אם הנתיב הימני פנוי, הרי מראש לא הייתי תקוע מאחורי הנודניק, הייתי עובר על פניו מימין... כאילו, דא.

זה בדיוק מה שעשה נהג הלאון מתחילת השרשור, הרי מדובר בטור שנוצר בשמאלי כדי לעקוף משאית. כן, בדר"כ הנתיב הימני פנוי כמה מאות מטרים מאחורי המשאית הנעקפת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
זה בדיוק מה שעשה נהג הלאון מתחילת השרשור, הרי מדובר בטור שנוצר בשמאלי כדי לעקוף משאית. כן, בדר"כ הנתיב הימני פנוי כמה מאות מטרים מאחורי המשאית הנעקפת.

זה לא מה שהוא עשה.

הוא נסע מימין, עד למשאית, ואז חתך לשמאל, תוך כדי שהוא גורם לרכבים בשמאל לבלום בחריפות.

מה כל כך קשה להבין בזה שזו התנהגות עבריינית וביריונית?

• תוכן חדש...