רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
גרייט וול ״חבל״ 1 2
מאת technet-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
נסעתי בהרצליה וראיתי את זה רשום haval... מה זה? העיצוב נראה סבבה
הודעה אחרונה מאת technet, -
-
- 10 תגובות
- 939 צפיות
אהלן, אני מתכנן לטוס לתערוכת ז'נבה במרץ 2016. אשמח לקבל ממי שהיה(וגם ממי שלא) כמה ימים מומלץ להיות בתערוכה, בתי מלון וכד'. מבטיח לעדכן בתמונות! אריאל
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני כשנה אבי רכש פולקסווגן פולו מאחת הסוכניות בחיפה ושם נאמר לו שחברת צ'מפיון מבטחת רכבים מתוצרתה והוסברו היתרונות של חלפים מקוריים במקרה והביטוח מופעל וכדו'. מספר חודשים אחרי אכן אבי פנה לאלייד סוכנות הביטוח וסיכם עימם על רכישת ביטוח מקיף. הסיכום היה שהוא ישלם בהוראת קבע חודשית. ואכן הוא החתים את הבנק על הוראת הקבע(סוף חודש יוני) שלח אותה אל החברה באמצעות פקס ולאחר מספר ימים פוליסת הביטוח נשלחה הבייתה והכל נראה תקין. חודש לאחר מכן הוא מקבל הודעת SMS שיש בעיה בהליך הגביה ולאחר מספר טלפונים הוא מבין שהייתה בעיה בין אלייד לבין מנורה(הסוכנות המבטחת בפועל) והטפסים לא הועברו כמו שצריך. לאחר דין ודברים בינו לבין אלייד הוחלט שהוא יעביר שנית את טפסי הוראת הקבע(סוף חודש או…
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, האם אני חייב לבצע טיפול תקופתי במוסך היבואן על מנת שאחריות הרכב תשאר בתוקף? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ראש מחלקת העיצוב של פולקסווגן, וולטר דה סילבה עוזב את הקונצרן. כשמאחוריו כבר וותק של ארבעה עשורים של עיצוב מכוניות, אנחנו מנצלים את ההזדמנות כדי להביט על כמה מהיצירות המוטוריות היותר חביבות עלינו. אוהבים יצירות נוספות שלו? זה המקום לספר על זה לכולם. תמונות, קשקשת ורקע לעזיבת דה סילבה בידיעה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, ברשותי מאזדה 3 2014 ואני נדרש לחדש את ביטוח הרכב בקרוב. יש לי אופציה לבצע ביטוח בחברה אחרת שיהיה משמעותית זול יותר, אבל שם נדרשת רמת מיגון גבוהה יותר, רמה 72 שכוללת: אימובילייזר מקורי וכספת אלומיניום 7 מ"מ או כספת ברזל 3 מ"מ לפחות וקודן ועלוקה ממוגנת במתכת/מעטה קשיח. אני יודע שאתם לא יכולים לבדוק את הרכב שי באופן פיזי, אבל על סמך ניסיון וידע כללי - האם ייתכן שהרכב שלי מצוייד בכל הנ"ל או שישנם ברשימה הזו רכיבים שיש להתקין באופן עצמאי? ככל הידוע לי יש ברכב קודנית, אימובילייזר מקורי ונדמה לי שגם כספת (לא יודע איזו ובאיזה עובי). אשמח אם תוכלו לחסוך לי זמן המתנה ארוך (ומיותר) אצל אנשי מקצוע רק בשביל לבדוק מה יש ומה אין לי ברכב מבחינת מיגון. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Spongebob, -
- 3 תגובות
- 874 צפיות
כמו כן, מה אמורה להיות בצריכת דלק שלה? (רכב חלופי) והוא נראה לי כבד מאוד בדלק.
הודעה אחרונה מאת omricn, -
איפה אפשר לקנות מגבים והאם אני צריך להתקין לבד או לתת לבעל מקצוע לעשות את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
בוקר משובח לחברים, החלטנו שהגיע הזמן לרתום את היצירתיות והשנינות שלכם למטרות טובות ומועילות לחברה ומה מועיל יותר לחברה מאשר להעשיר את הרשת בממים שלכם. מדי שבוע ביום ראשון אנחנו נעלה כאן תמונה אליה תתבקשו לצרף כיתוב, משפט, תיאור שם עצם, מושא, נשוא או כל דבר שיקשור את התמונה לרכב, נהיגה מוטריקה והכי חשוב - יצחיק אותנו. את ההברקות שלכם אתם מוזמנים להעלות כאן בשרשור או לשלוח כהודעה פרטית. הנה כמה דוגמאות: בכל יום שישי לקראת מהדורת סוף השבוע של מגזין הרכב של "קארספורום" יועלה המם שהצחיק אותנו ויפורסם כאן ובעמוד הפייסבוק שלנו. השולח שהצליח להצחיק אותנו לא יצא בידיים ריקות, כי מדי שבוע אנחנו נפנק אתכם גם בצ'ופרים מגניבים אותם אנחנו מחלקים לכם.…
הודעה אחרונה מאת שלום לכם, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהתבטאות יוצאת דופן ולא ממש תקינה פוליטית בעולם תעשיית הרכב, מפנה דיטר זיטשה אצבע מאשימה לפולקסווגן על כך ששערוריית זיופי נתוני זיהום האוויר של החברה פוגעת בתדמית כלל יצרניות הרכב הגרמניות. בנוסף הוא שב ומצהיר שמרצדס לעולם לא תתפתה להשתמש בתוכנות, שינויים או אמצעים בלתי כשרים כדי להציג נתוני פליטת מזהמים לא נכונים. עוד בידיעה
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
ערב טוב, בפעמים הקודמות הוכחתם את עצמכם בייעוץ על כמות הדלתות ותוספות המקוריות ואנסה שוב. הרכב המפורסם בהזמנה מיוחדת שהוזמן ב- 22.06.15 עם תוספות ייחודיות בדרכו ארצה על הספינה, ונמצא כעת אי שם בים. הספינה צפויה לעגון בישראל ב- 02.11.15. מרגע התשלום המלא לוקח עוד כשבועיים עד שהרכב יהיה מוכן, כלומר זה מביא אותנו כבר לאמצע נובמבר. למען הסר ספק אין צורך להתקין התקנות מקומיות מלבד השטויות של הביטוח במידה ויבקשו (והם יבקשו), אבל זה עדיין לוקח 14 יום להכין אותו. היבואן מציע הטבות בתמורה שאשחרר את הרכב כ- 2015 כדקלמן: 1. איתוראן חינם: 1,700 ש"ח. 2. כרטיס קניות: 2,000 ש"ח. סה"כ הנחה (באמצעות הטבות): 3,700 ש"ח. ההטבות הן במסגרת מבצע ה- 72 שעות אותן כ…
הודעה אחרונה מאת שביט, -
נשבר מתחבורה ציבורית וטרמפים, החלטתי לקנות רכב! כבר מעל שנה הרעיון לקנות מונית ו"לאזרח" אותה מסתובב לי בראש, ובשבוע האחרון מצאתי אותה! אז הנה לכם כמה תמונות של הכלה אחרי ניקוין קל: קצת פרטים: C200 CDI מודל 2009. ננהגה ע"י נהג יחיד שרכש אותה מהחברה (אני יד 01 ברישיון). 458,000 ק"מ. נמצאת אצלי קצת יותר מ-48 שעות.. ואני מפסוט עד הגג. הרבה זמן חיפשתי אחת שמורה. רק הזמן יגיד אם הקנייה הזו היתה חכמה, אבל בינתיים אני בשיא ההתלהבות. תגובות יתקבלו בשמחה
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
יש לי SMAX בן שנה. עשה 30K קילומטר. בשבועות האחרונים הרכב התחיל לעשות בעיות. בגלישה איטית כאשר לוחצים במהירות על הגז, פשוט אין תגובה מהמנוע. ואז אחרי 2 שניות בערך מקבלים מכת גז חזקה והרכב מזנק קדימה. מאד מסוכן מאד לא בטיחותי. במיוחד בזינוק בעליה או השתלבות לכביש כשאתה עושה לעצמך בראש את החשבון מתי לצאת ואז הכל מתחרבש. בנוסף התחילו רעידות חזקות כשהרכב גולש בלי לחיצה על הגז, כאילו הקלאץ' לא מצליח לשלב ב 100 אחוז. ואם זה לא מספיק, התחילו רעשים מהגיר כאילו רודפת אחרי משאית מאן עם טורבו בפול גז. הכנסתי את הרכב היום למוסך היבואן. אחרי שעתיים התקשרו לומר לי לבוא לקחת את הרכב. עשו עדכון תוכנה. אמנם קראתי כאן שהעדכון הזה לא בדיוק עוזר לפוקוס אבל מסתבר…
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 740 צפיות
במהלך חודש אוקטובר ביצעתי מבחן רישוי לרכב פרטי. היום קיבלתי בדואר רישיון רכב נוסף (שלא ביקשתי), באזור הסכום לתשלום - פטור, בסמוך נרשם כפל. ברישיון הרכב החדש נרשם מספר הקילומטרים (המעודכן) של הרכב במועד ביצוע מבחן הרישוי באוקטובר 2015. ע"ג הרישיון החדש מופיע תאריך הרישום: 31.10.2015 (סוף אוקטובר). תאריך הדפסת רישיון הרכב החדש - 22.10.2015, שזה יום לאחר המועד שבוצע לרכב מבחן הרישוי (טסט) בפועל. האם רשיון הרכב החדש שקיבלתי היום מיועד להחליף את רישיון הרכב הנוכחי שברשותי החתום ע"י מכון הרישוי?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
הממשלה אישרה את תכנית שר התחבורה להתקנת חינם של מערכות בטיחות מתקדמות במכוניות משנת 2000 ואילך, בעלות של מיליארדים למדינה. כלי רכב כבדים יחויבו בהתקנת המערכות כתנאי לרישיון מערכות בטיחות מתקדמות יותקנו בחינם בכל המכוניות משנת 2000 - כך מבטיח שר התחבורה, ישראל כץ. הממשלה אישרה היום (א') את תכניתו של שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ, להתקנת מערכות בטיחות מתקדמות בכלי רכב החל משנת 2000 ללא כל תשלום של בעל הרכב. על פי התכנית, אוטובוסים ומשאיות יחויבו להתקין את המערכת כתנאי לחידוש הרישיון. במשרד התחבורה אומרים כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, החליט להקים צוות משותף של משרדי התחבורה והאוצר, אשר יבחן מיידית את הדרכים למימון התקנת המערכות על-ידי המדינה. לדברי השר כץ, מערכות…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קצת קשה לראות בתמונה, אבל ״צד״ לי את העין משהו מוזר ברכב של הבת זוג, בגריל הצידי היה ניתן לראות סוג של ״חור״ שהייתי די בטוח שלא היה שם קודם. אז השוויתי עם תמונה מקבלת הרכב והיה ניתן לראות שם איזה סוג של משהו שממלא אותו, נדמה לי עינית. היא לא שמה לב לשום שינוי או התראה חדשה. הרכב עדיין מתריע על מרחק וכו׳, מאט בקרוז קונטרול לפי הרכב מלפנים.. מישהו אולי יודע באיזה חיישן מדובר? והאם זה מסוכן? יש למה לשלוח לטיפול? אמצא לכך זמן פנוי רק אם זה דחוף. הרכב מסוג מרצדס gla , בן כחודש וחצי ..
הודעה אחרונה מאת eyali23, -
- 0 תגובות
- 816 צפיות
שבוע טוב לכולם, ביום שישי ביצעתי מספר נסיעות מבחן יחד עם אבא שלי, אבל לבסוף רק אני נהגתי, אתייחס כאן באשכול בעיקר cהונדה ג'אז שהייתה בראש הרשימה שלנו. הונדה ג'אז - בבעלות משפחתי הייתה ג'אז דור ראשון שנת 2008 עם תיבה רציפה ומנוע 1.4 (שבתאכלס הוא 1339 סמ"ק, לא יודע מי הגאון שמעגל בהונדה/במשרד הרישוי) - נסענו על הרכב כ-70,000 ק"מ והוא היה מעולה, אבל אנחנו מדברים על הג'אז החדשה ולכן נעבור אליה - הגענו עם ציפיות ממש גבוהות משום שהיינו מאוד מבסוטים מהג'אז שלנו, נתחיל מעיצוב - לפני שנתנו לי את המפתחות עברתי סביב הרכב גם בגרסא המאובזרת (Comfort) וגם בבסיסית (Trend) שתיהן - אוטומתיות, הComfort הוא הרכב שבו בוצעה נסיעת המבחן. ג'אנטים 15" בעיצוב נחמד למדי, קווים די חדים…
הודעה אחרונה מאת matanff, -
שלום לכולם, אני לקראת רכישה של פולו חדשה וניתנת לי האפשרות במעמד הקנייה להוסיף חיישני רוורס שטוחים + מסך (לא מקוריים, התקנה פה בארץ) בעלות של 1500 ש"ח. האם שווה להשקיע את הסכום הנ"ל ולהיות בראש שקט שכן מדובר בהתקנה של צ'מפיון? כמה חיישנים שטוחים עולים בחוץ? ומה אתם אומרים על חיישני רוורס באופן כללי, מיותר להשקיע סכום כזה? בן
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
שליטה בהיגוי יתר 1 2 3
מאת misgavv-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי כפי שחלקכם פה יודעים בזמן הקרוב אני מתכנן רכישה של M235I או M2 וזה יהיה הרכב הנעה אחורית חזקה הראשון שלי... אין לי עניין להתחיל להיות עכשיו דריפטר כי קניתי הנעה אחורית חזקה אבל אני כן מעוניין לדעת לשלוט בהיגוי יתר ובמיוחד לדעת להחזיר את הרכב לדרך הישר במידה והוא יחליק לי כי קצת הגזמתי בתוך סיבוב ביום גשום... הבעיה היא אני לא מעוניין לעשות קורס דריפטים מלא על הרכב בגלל עלות הצמיגים (הצמיגים ה מיישלין PSS יקרים מאוד...) אבל אני כן הולך לעשות קורס נהיגה ספורטיבית עם אריאל אלסיבוני... עכשיו נגיע לשאלה שלי... במידה ואני יעשה את הקורס דריפטים של אלטרנתיבי על המאזדה מיאטה שלהם האם זה יתרום לי לשליטה ב BMW? (הקורס באלתרנתיבי יהיה בנוסף לקורס עם אריאל על ה BMW לא …
הודעה אחרונה מאת audiR8, -
-
חודש לאחר שפתחנו במבצע שמטרתו שינוי תרבות הנהיגה והקניית הרגלי נהיגה משופרים לנהגי ישראל, הגיע הזמן לחשיפת האייטם הבא. אייטם מס' 1 - הפעלת איתות חירום בעת הגעה לפקק פתאומי והחודש: כאשר יש כלי רכב מימין בנתיב ההאצה, מאפשרים לו להשתלב בבטחה. כמה פעמים מצאתם את עצמכם מנסים להשתלב מתוך נתיב האצה, אך לא מצליחים לעשות זאת בשל סירובם של משתמשי הדרך האחרים לאפשר לכם להיכנס? מרגיז, נכון? אז מהיום, כולם מאפשרים לרכב בנתיב ההאצה להשתלב בבטחה בתנועה - או שזזים נתיב אחד שמאלה, או שמאטים קצת או שעושים כל פעולה הגיונית אחרת בהתאם לנסיבות המקרה. היום אנחנו עוזרים לנהג אחר להשתלב בבטחה, מחר נהג אחר עוזר לנו להשתלב בבטחה. יחד גורמים לתנועה לזרום בצורה בטוחה יותר וגם מו…
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 1 תגובות
- 809 צפיות
שלום יש לי רישיון על אוטומט מעל שנתיים ואני רוצה להוציא רישיון על ידני רציתי לשאול מה הפרוצדורה והעלות של דבר כזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
החניה שלי היא פינתית. צריך תריס חשמלי מלפנים וסגירת צד אחת (מתכת, גבס, תריס סגור קבוע) תודה
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
במקרה וצריך לעלות על מדרכה לשם חניה(במקום שמותר), או לשם כול דבר אחר, ומעוניינים לעלות על מדרכה עם 4 גלגלים, איך כדאי לעשות זה? במהירות נמוכה? עצירה לפני המדרכה ב 0 קמ"ש ואז לתת גז? כדאי לעלות קודם עם הגלגלי האחוריים או הקדמיים? איך כדאי לרדת מהמדרכה אח"כ? איך אתם נוהגים כשצריך לעלות על מדרכה?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת odedos, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, כבר מספר פעמים שאני מגיע לרכב בבוקר ואני מגלה שמישהו נתן לו מכה ולא השאיר פרטים כמובן. נמאס לי מזה ואני מחפש פתרון להרשיע את אותו פושע! קיימת אולי מצלמה שמתחילה לצלם כשהיא מזהה מכה (רכב זז מעט) או מזהה תנועה של מישהו מולה? (כשאני לא ברכב) אולי ככה אני אשים לזה סוף, נמאס לי לשלם על חוסר זהירות של אחרים. תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת rafi_vk, -
חברת טלקאר, יבואנית קיה לישראל, החלה בשיווק הקרניבל החדש. הדגם יוצע באופן חריג בישראל עם שמונה מושבים ומנוע בנזין גדול-נפח - יחידת ה-V6 בנפח 3.3 ליטר שמוצעת בשוק האמריקאי (שם הדגם מכונה סדונה), עם 276 כ"ס ומומנט מרבי של 34.3 קג"מ ב-5,200 סל"ד. מנוע זה משודך לתיבת שישה הילוכים אוטומטית שמעבירה את הכוח לגלגלים הקדמיים. מחיר הדגם, שיוצע תחילה ברמת אבזור אחת בלבד, נקבע על 219 אלף שקל. הקרניבל הוא מיניוואן גדול - אורכו עומד על 511.5 ס"מ, רוחבו 198.5 ס"מ, גובהו 174 ס"מ ובסיס הגלגלים שלו נדיב - 306 ס"מ. משקל הרכב עומד על 2,130 ק"ג והמשקל הכולל על 2,760 ק"ג. לרכב תא מטען בנפח מרשים של 960 ליטר כאשר כל המושבים ניצבים, ועד 4,022 ליטר כאשר שתי השורות האחוריות מקופלות. אבזור ה…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, נתחיל מהכרות קצרה- אני קורא דומם בפורום שנים, למדתי והשכלתי [גם המון צחקתי].. מעולם לא נרשמתי כי לכל הבעיות שלי כבר היה תיעוד פה בפורום.... הנה הפעם הראשונה שאני נתקל בסימן שאלה בקצרה- אמא קנתה רכב ואחרי שבועיים בערך גיליתי שהוא היה בעבר "השכרה/החכר" [הצצתי ברשיון הרכב] אם להאריך אז אני סתם אחפור לכם. אני צריך עזרה בהתלבטות איך לנהוג ומה לעשות בכל זאת אאריך קצת- הרכב נקנה מאדם פרטי שטען למצב מושלם וכו', הרכב לא נלקח לבדיקה ע"י אימי. יש הכרות ארוכת שנים עם אותו האדם [בעל מקצוע כלשהו בשכונה]. המחיר ששולם- 70K, מחיר לאחר שקלול ק"מ ועבר בעלים- 50K [השקלול נעשה על ידי לאחר שהבנתי שהרכב היה השכרה, משמע שבועיים לאחר הקניה] נוצר חתיכת פער …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 1 תגובות
- 887 צפיות
היי, משום מה אף מטען לרכב שאני מכניס לשקע מצת לא יושב טוב._כולם מאוד רופפים ויוצאים/קופצים החוצה. הצעות?
הודעה אחרונה מאת ophir555, -
- 2 תגובות
- 930 צפיות
שלום חברים שאלתי היא : האם יש ביטוח חובה מופחת לרכב שעומד ולא נוסע? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sperial, -
רכב משועבד
מאת פונפון2- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 675 צפיות
במידה וקונים רכב במימון החברה (i10), אנו מניחים שהרכב משועבד. במידה ורושמים אותו על שם שני שותפים, האם ניתן בהמשך לבטל שותף אחד ללא בעיה, או שמפני שהרכב משועבד לא ניתן לבצע שינויים? יש פתרון לזה?
הודעה אחרונה מאת ישה,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 220 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- pooh-bear
- mh53
- yuvk
- BoazB11
- פאר האורה
- ראובי
- EliC25
- Nico62
- stx
- mikk
- מיץ פטל
- גולדן191