Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבוע טוב לכולם, ביום שישי ביצעתי מספר נסיעות מבחן יחד עם אבא שלי, אבל לבסוף רק אני נהגתי, אתייחס כאן באשכול בעיקר cהונדה ג'אז שהייתה בראש הרשימה שלנו.

הונדה ג'אז - בבעלות משפחתי הייתה ג'אז דור ראשון שנת 2008 עם תיבה רציפה ומנוע 1.4 (שבתאכלס הוא 1339 סמ"ק, לא יודע מי הגאון שמעגל בהונדה/במשרד הרישוי) - נסענו על הרכב כ-70,000 ק"מ והוא היה מעולה, אבל אנחנו מדברים על הג'אז החדשה ולכן נעבור אליה - הגענו עם ציפיות ממש גבוהות משום שהיינו מאוד מבסוטים מהג'אז שלנו,

נתחיל מעיצוב - לפני שנתנו לי את המפתחות עברתי סביב הרכב גם בגרסא המאובזרת (Comfort) וגם בבסיסית (Trend) שתיהן - אוטומתיות, הComfort הוא הרכב שבו בוצעה נסיעת המבחן.

ג'אנטים 15" בעיצוב נחמד למדי, קווים די חדים לעומת העיצוב העגלגל של הדור הראשון, ובכללי האוטו נראה מאוד גבוה וזה לא עושה לא טוב בכלל, בארץ הוא מגיע ללא פנסי ערפל וללא אפשרות, במקום יש פסי לד DRL (תאורת יום)

נכנסים לתוך הרכב: איכות החומרים לא שונה משל הפאביה ושאר המתחרות בקטגוריה חוץ מהפולו (פלסטיק די זול וחלול), ההגה עטוף בעור סביר (אהבתי את המגע בפאביה הרבה יותר) המסך נראה ומשתלב יפה למרות שאין לו כפתורים וזה קצת מוזר, המושבים עושים בד די נוח אבל ללא תמיכה צידית כלל.

מאחור ובתא המטען מרווח הפנים עצום! כמעט ואפשר להשוות לראפיד שלנו באמת, אין ספק שהונדה יודעים איך להנדס מרווח פנים ענק באוטו קטן (פחות הצליח להם עם סיויק 5 דלתות לדעתי..)

2 מבוגרים ירגישו מאוד בנוח מאחור, בזמן ששלישי כבר יהפוך את זה לאינטימי יותר, אבל בזכות תעלה כמעט שטוחה לחלוטין באמצע, ירגיש הרבה יותר בנוח מאשר בכל סופר מיני אחרת

מתחילים לנהוג: אני מניע את הרכב, משלב לרוורס (אין מצלמה, למה? כי הייתה למהנדסים איזשהי בעיה לשלב אותה עם מערכת המולטימדיה, או לפחות כך טען הנציג) מתחיל לצאת מהחניה והדבר הראשון שאני שם לב אליו הוא השדה ראיה המצוין בשמשה האחורית, משלב לדרייב ומתחיל בנסיעה, דבר ראשון שאני שם לב אליו הוא רעש מוזר מאוד שהמנוע מייצר בזמן תאוצה, מזכיר קצת מנועים בעלי 3 בוכנות, מוזר אבל ממשיכים - בשיוט הכל מפסיק ורעשי רוח נשמעים רק מעל 90 קמ"ש בצורה נסבלת ולא שונה משום רכב אחר בקטגוריה, מה שכן בלתי נסבל היא חוסר הסחיבה המטורפת של הרכב הזה, הוא פשוט חתיכת עגלה! 100 וקצת סוסים על רכב יחסית קטן אמורים להיות שילוב לא רע, אבל וואו כמה שהייתי צריך לסחוט את הדוושה בשביל לקבל משהו מעבר לרעש, מאכזב מאוד!

אבזור - אז בגדול כבר ציינתי שיש ג'אנטים, מחסור בפנסי ערפל, לדים לDRL ומסך מולטימדיה עם אנדרואיד, אז נתמקד רגע במסך, בהתחלה ממש התלהבתי כששמעתי שהוא מבוסס אנדרואיד, אבל התאכזבתי לגלות שהשימוש בו מאוד מוגבל בזמן נסיעה, ובכללי התפעול מסורבל ולא אינטואטיבי (ואני בן 21, דמיינו מה אבא שלי המסכן היה עושה עם מסך כזה)

מערכת התראה על סטיה מהנתיב - עובדת בסדר גמור, ניתנת לביטול ע"י לחיצת כפתור, המערכת היא צפצוף בלבד ללא רטט בהגה.

S&S - כמעט ולא מורגש, אבל בכל זאת כיביתי (בעזרת כפתור ליד מערכת הסתיה מהנתיב)

מערכת לזיהוי תמרורים - בגדול זו מערכת שמזהה הגבלות מהירות ומציגה אותן על גבי מסך קטן בצידו הימני של לוח המכוונים ולא מעבר, אחרי מעברים בין הרבה איזורים עם הרבה הגבלות שונות, היא הוכיחה את עצמה ועבדה ב100 מהמקרים, אבל המסך נמצא בצד והוא מאוד קטן, לכן צריך ממש להוריד את העיניים מהכביש ולחפש את המספר, לכן המערכת לדעתי די מיותרת.

שיכוך מהמורות ונוחות נסיעה - סה"כ עושה עבודה לא רעה בכלל, חתך גבוה לצמיג (60) בהחלט מורגש בשיכוך יעיל מאוד והנסיעה לדעתי הייתה יותר חלקה מבראפיד שלנו.

אחרי כשעה נסיעה לא הרגשתי בשום כאבים או חוסר נוחות, אז הייתי מסכם את עניין הנוחות בציון גבוה בהחלט לקטגוריה.

התנהגות ותקשורת - חבל לחפור על הנושא, הוא לא קיים אפילו לא מעט, וגם ככה מי שרוכש רכב כזה סדר העדיפויות שלא כנראה לא כולל טיולי נהיגה באלקוש.

בשורה התחתונה די התאכזבנו כי כנראה שהגענו עם ציפיות מאוד גבוהות, הרכב לא סוחב בצורה מוגזמת, אז סבבה שהוא צריך להיות חסכוני ולעמוד בתקני זיהום, אבל וואו כמה שהוא עגלה..

תנוחת הנהיגה שהתאימה לי אגב, גרמה לכך שההגה הסתיר חלק מלוח המכוונים והייתי צריך להתכופף או להרים את הראש כדי לראות אותו בחלק מהמקרים.

החלטנו שאין סיכוי שנמכור את הראפיד, נוסיף כסף ואז נקנה רכב כזה, נסענו למזדה וביצענו נסיעות על ה-2 וה-3, אכתוב עליהם בהמשך השבוע ואם למישהו יש שאלות אני אשמח לענות עליהם פה או בפרטי, יכול להיות שגם החסרתי פרטים על הג'אז אז תרגישו חופשי לפנות אלי

צילמתי רק תמונות של הMX-5 החדשה (כי כל שאר המכוניות פשוט לא גרמו לי לשלוף מצלמה) באולם של מזדה אם זה מעניין מישהו אני אעלה את זה פה :lol:

עריכה אחרונה על ידי matanff

• תוכן חדש...