Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

בפעמים הקודמות הוכחתם את עצמכם בייעוץ על כמות הדלתות ותוספות המקוריות ואנסה שוב.

הרכב המפורסם בהזמנה מיוחדת שהוזמן ב- 22.06.15 עם תוספות ייחודיות בדרכו ארצה על הספינה, ונמצא כעת אי שם בים.

הספינה צפויה לעגון בישראל ב- 02.11.15.

מרגע התשלום המלא לוקח עוד כשבועיים עד שהרכב יהיה מוכן, כלומר זה מביא אותנו כבר לאמצע נובמבר.

למען הסר ספק אין צורך להתקין התקנות מקומיות מלבד השטויות של הביטוח במידה ויבקשו (והם יבקשו), אבל זה עדיין לוקח 14 יום להכין אותו.

היבואן מציע הטבות בתמורה שאשחרר את הרכב כ- 2015 כדקלמן:

1. איתוראן חינם: 1,700 ש"ח.

2. כרטיס קניות: 2,000 ש"ח.

סה"כ הנחה (באמצעות הטבות): 3,700 ש"ח.

ההטבות הן במסגרת מבצע ה- 72 שעות אותן כולם מקבלים ולמעשה לא קיבלתי פה שום דבר יוצא דופן.

מצד שני, אין להם בעיה להשאיר את הרכב בבונדד עד ינואר ואז הרכב יירשם כ- 2016, אולם אני לא אקבל את ההטבות הללו ואפסיד למעשה 3,700 ש"ח.

מע"מ יירד בכל מקרה ע"ס 1,500 ש"ח.

נשאלת השאלה: מה עושים עכשיו? האם שנת מודל שווה 3,700 ש"ח?

תודה מראש על הייעוץ.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הזאת שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך.

האם אתה מוכן לחכות חודש וחצי - חודשיים נוספים עד לקבלת הרכב או לא.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לי אין בעיה, בשבוע שעבר התחלתי לעבוד בעבודה שמרוחקת במרחק של 600 מטר הליכה מהבית...

השאלה היא מבחינה כספית בלבד ומבט לעתיד.

מדובר בהמתנה נוספת של חודש וחצי בלבד, כי את התשלום המלא במצב כזה אתן להם באמצע דצמבר.

פורסם

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
תברר מול הביטוח אם אתה חייב איתורן. אם כן, זה כבר 1700 ש"ח שנכנסים לשיקול.

ה- 1700 ש"ח של האיתוראן כלולים במסגרת ה- 3700 ש"ח הנחה שמוצעת לי. שים לב לפירוט...

אני בקשר עם פות"ש בהודעות פרטיות תקופה ארוכה. בכל אופן זה לא אותו דבר, משום שלא הציעו לו הטבות בתמורה לשחרור כ- 2015.

אם לא הייתי מקבל כלום בכל מקרה אז התשובה היתה קלה למדי...

פורסם

אם אתה הולך להחזיק בgti תקופה ארוכה עדיף 2016, כי בסופו של דבר יתבטל חישוב עלייה לכביש של 2015 וההבדל בין עכשיו לינואר יהיה למעשה שנת מחירון שלמה

אם זה לטווח קצר ואתה מתכנן טרייד, עדיין עדיף 2016 כי אף אחד לא ישלם לך עבור חודשי עליה לכביש

לא מצליח לחשוב על שום מצב שבו 2015 עדיף

בטח שלא תמורת 3700₪ שחצי מהם אתה חייב לבזבז בשופרסל או קסטרו

תקנה בגדים בשוק ומצרכים ברמי לוי, הנה חסכת 3700₪

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בודק את מחיר הרכב בשנה שעברה.

כלומר מה המחיר של נובמבר14 דצמבר14 וינואר15

(מחירון לוי יצחק) ואז בודק מה ההפרש בין נובמבר-דצמבר ודצמבר- ינואר ואז תדע כמה הרכב יעלה פחות או יותר שנה הבאה בכל חודש.

ושתדע יותר קל למכור רכב ינואר מאשר דצמבר מכיוון שלא צריך להסביר לקונה את חוקי לוי יצחק.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

אני הייתי עושה הערכה גסה כזו:

3700 ש"ח הם X אחוז מעלות הרכב.

הערכה גסה כמה שנים האוטו עתיד להשאר אצלך.

בודק בטווח השנים הזה מה ההבדל במחיר המחירון של הרכב או רכבים דומים לו.

אם X קטן באופן משמעותי מהפער בין השנתונים - שווה לוותר על ההטבה.

אם ההבדלים בין השנתונים הוא מינורי, כדאי לשחרר את האוטו מוקדם יותר.

כמובן שאם שחרור מאוחר של הרכב גורר הוצאות נוספות, יש לשקלל אותו בחישוב.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
ה- 1700 ש"ח של האיתוראן כלולים במסגרת ה- 3700 ש"ח הנחה שמוצעת לי. שים לב לפירוט...

אני בקשר עם פות"ש בהודעות פרטיות תקופה ארוכה. בכל אופן זה לא אותו דבר, משום שלא הציעו לו הטבות בתמורה לשחרור כ- 2015.

אם לא הייתי מקבל כלום בכל מקרה אז התשובה היתה קלה למדי...

אבל אם הביטוח לא מחייב אותך באיתורן, יש לך עוד שיקול להמתין ל-2016, כי ההוצאה הזו תחסך לך.

פורסם

תשאל את צ'מפיון

למה אתם מוכנים לתת את ההנחה הזו עבור שיחרור ב2015?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

סתם שתהיה בעניין, בדקתי לך עכשיו ב-wobi עם נתונים של גיל 30+, נהג יחיד בלי שלילות/תביעות שגר ביקנעם. מתוך שלוש הצעות רק שתיים דורשות איתורן. הראל דורשת רק קודן + אימובילייזר מקורי + עלוקה.

לתשומת לבך.

את ה-2000 שקל של התוי קניה אתה לא משלם אקסטרה. אז פשוט לא תבזבז אותם עכשיו. לא ביג דיל.

חכה ל-2016 ותהנה מהאוטו. אגב, אחרי שנהגתי על רכב ההדגמה של צ'מפיון (DSG ובלי מתלים אדפטיביים), אני מאוד שמח בשבילך שלקחת ידנית והוספת את המתלים. האוטו די מזעזע בלעדיהם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מחירון לוי יצחק (ספטמבר 2015), לפולו GTI 2013 הוא 110.0 אש"ח. כל חודש עוד 700 שקל.

יעני פולו 2013 מדצמבר עולה 118.4 רשמית במחירון.

אותו רכב מ 2014 עולה 127.0 אש"ח.

גולף GTI 2014 עולה 162.0 + 700 שקל על כל חודש. יעני 170.4 לאוטו מדצמבר.

גולף GTI 2015 עולה 178.0 אש"ח.

עכשיו תחליט.

בהצלחה ושתהנה מהאוטו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הכל שאלה של כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב, ואני אסביר.

חודשי העלייה מתבטלים לאחר כמה שנים. מה הכוונה?

כעבור כ3 שנים (לפעמים יותר, לפעמים פחות, אבל 3 שנים זה באמצע כזה), חודשי העלייה מוסיפים לרכב סכום די זניח (כמובן כשמדובר ברכב בסכום הזה. אם היה מדובר בסכום גבוה יותר החישוב היה משתנה).

כעבור כ6 שנים, חודשי העלייה מתבטלים לגמרי, גם אצל לוי יצחק. במהלך 2014 בלוי יצחק הייתה תוספת של חודשי עלייה לרכבים החל מ2008, אך במהלך 2015 זה נפסק ולרכבים בשנתון 2008 כבר אין שורה של "חודשי עלייה" בחוברת של מר יצחק. היום יש חודשי עלייה רק לרכבים מ2009 והלאה. כך זה ימשיך להיות בעתיד. כל שנה, שנתון נוסף יפסיק לקבל חודשי עלייה.

אז אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב 5-6 שנים, ואני מניח שזה מה שהולך להיות לאור התקופה בה אתה מחזיק בפאביה, אז הייתי הולך על שחרור הרכב כ2015 ונהנה מההנחה.

אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב פחות זמן (שנתיים-שלוש) אז כבר עדיף 2016.

חוץ מזה, צריך לחשוב פה על עוד משהו, והוא הרווח היום לעומת ההפסד בעתיד. אם תשחרר את הרכב כ2015, תרוויח 3700 ש"ח אך יקרה מצב, גם אם לא מתכונן, בו תרצה למכור את הרכב כעבור שנתיים-שלוש, אז אתה כנראה לא תקבל את תוספת חודשי העלייה, לא בטרייד אין ולא במכירה עצמאית. יכול להיות שהעובדה שזה פולו GTI קצת יעזור לך כי זה רכב נישה, אך לא הייתי מסתמך על זה בעיניים עצומות אלא מחשיב את זה כבונוס במידה ויגיע המצב הזה.

אם תשחרר את הרכב ב2016, לא תהיה לך את הבעיה של חודשי עלייה, אבל מצד שני תאבד הנחה של 3700 ש"ח, לא תאבד כסף על חודשי עלייה. זה מביא אותנו לשאלה ששאלתי בשורה הראשונה - כמה זמן אתה מתכנן, למיטב ידיעתך, להחזיק ברכב?

אחרי שעשינו את כל החישובים הטכניים והרציונאליים, נכנס החישוב הרגשי. יש אנשים שמקבלים הרגשה אחרת מהרכב כאשר הוא עלה על הכביש עם שנתון גבוה יותר. גם לדבר כזה יכול להיות חישוב כלכלי, שכן כל אדם יהיה מוכן לשלם על הרגשה כזאת סכום שונה, ויהיו כאלה שזה לא יעניין אותם כלל. כל אחד וחתושותיו.

בנימה אישית, אני הייתי אומר להם משהו אחר. אם אני לוקח 2015, ההטבה שניתנה אינה מספיקה ואני מבקש שתעלו את סכום ההנחה. לא בתלושים וכאלה, אלא בכסף. מקסימום לא יסכימו, אבל גם אתה לא צריך לוותר בקלות.

אם אני לוקח ב2016, אני לא רואה סיבה שאני לא אהנה מההנחה שהצעתם (אני מתכוון ל3700 ש"ח שכבר הוצעו לך), כי אם היא אפשרית ל2015, אז היא אפשרית גם ל2016. זה פשוט אינטרס של היבואן להעלות כמה שיותר רכבים ב2015 כדי להעלות את נתון המסירות. זה ריטואל שחוזר על עצמו בכל שנה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...