Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נתחיל מהכרות קצרה- אני קורא דומם בפורום שנים, למדתי והשכלתי [גם המון צחקתי].. מעולם לא נרשמתי כי לכל הבעיות שלי כבר היה תיעוד פה בפורום.... הנה הפעם הראשונה שאני נתקל בסימן שאלה

בקצרה- אמא קנתה רכב ואחרי שבועיים בערך גיליתי שהוא היה בעבר "השכרה/החכר" [הצצתי ברשיון הרכב]

אם להאריך אז אני סתם אחפור לכם.

אני צריך עזרה בהתלבטות איך לנהוג ומה לעשות

בכל זאת אאריך קצת-

הרכב נקנה מאדם פרטי שטען למצב מושלם וכו', הרכב לא נלקח לבדיקה ע"י אימי. יש הכרות ארוכת שנים עם אותו האדם [בעל מקצוע כלשהו בשכונה].

המחיר ששולם- 70K, מחיר לאחר שקלול ק"מ ועבר בעלים- 50K [השקלול נעשה על ידי לאחר שהבנתי שהרכב היה השכרה, משמע שבועיים לאחר הקניה]

נוצר חתיכת פער של 20K שקשה לי לשתוק לגביו

אנא עזרתכם, הכוונתכם, נסיונכם ומה לא

כל שאלה שיש לכם תרגישו חופשי לשאול על מנת לקבל עוד מידע בנושא, כתבתי רק מה שנראה לי ממש חשוב.

**המוכר טען בזמן העברת הבעלות בדואר שההשכרה בעצם הייתה נהגת אחת, אשתו של בעל החברה שביצעה את עסקת הליסינג/החכר--- זה אומר גם שאמא שלי שמה לב בזמן העברת הבעלות אבל המשיכה בתהליך, אני מאמין שלא ידעה שההשלכה כ"כ רצינית.

***בסוף הארכתי :)

פורסם (נערך)

מה רשום לגבי מספר הבעלים הקודמים ברישיון הרכב היישן ? 0 או 1 ?

המלצתי לנסות להגיע עם המוכר לעמק השווה קרי החזר של 10K.

המוכר ביקש סכום מסויים ואמך הסכימה למרות שידעה שהרכב הוא מליסינג/החכר לכן אינני רואה דרך פשוטה לקבל החזר של 20K.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

יש זכרון דברים? הסכם? משהו כתוב. אחרת זה יהיה עסקה בין שני פרטיים. ואז מילה מול מילה, וישנו הכלל יזהר הקונה. והוא גם אמר בדיוק מי שכר את הרכב. לדעתי תנסה להגיע לפשרה ומה שיתן תקח. אם כי לא בטוח שיתן כי לטענתו גילה את הכל הידוע לו.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

קראת גם צחקת עכשיו הגיע מועד התשלום.

חבל.

רכב השכרה הפחתה של 22% כמה הפחתת עבור קילומטרג'.

מה מחיר הבסיס של הרכב ? מאיזו שנה הרכב ? איזה יד היה המוכר?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יותר קל לחלוב עורב מאשר לקבל החזר כספי ממוכר פרטי, במיוחד שהוא סיפק את הפרטים הרלוונטיים לאימך והיא אף ויתרה על בדיקה.

במשפחה המורחבת שלי אף אחד לא רוכש רכב לפני שהוא מדבר איתי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה על התגובות,

אין מסמך כתוב או חתום.

הרכב שנת 07, עבור ק"מ לא הופחת משהו, הרכב עם 160K.

בסיס מחיר הרכב הכוונה למחירון של פרטי מאותה השנה? אם כן אז סביב 68K.

ירון, אמנם עסקה בין פרטיים אך על סמך אמון בסיסי, מה עם חובת גילוי נאות? יש משהו בזה? הרי הרכב נרכש לפי מחירון מסוים,המוכר גם יכל לבקש עוד עשר מעל כי הרכב היה שמור ואימי הייתה מסכימה כי זה שווה לדעתה, אבל לדעתי לא זה המקרה.

פורסם

כשאתה שואל מה עם חובת גילוי נאות, לאיזה גילוי נאות אתה מתכוון?

שהרכב היה השכרה הוא אמר לה ועדיין היא הסכימה למחיר. גילוי נאות היה פה.

האם לדעתך יש משהו שהוא הסתיר ולא גילה?

מהפרטים שנתת נדמה שפשוט מדובר פשוט בעסקה לא כדאית שאמך עשתה.

בפורום אוהבים להגיד שכר לימוד לאוניברסיטה של החיים. אני הייתי מתייחס למקרה כך ונהנה מהרכב, שעל פניו נשמע כתקין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

איפה המוכר לא קיים את חובת הגילוי הנאות? הוא אמר לאימך שהרכב היה שייך לחברת השכרה. את מספר הק"מ של הרכב אימך ראתה לבד או לפחות יכלה לראות.

אתה בעצם מצפה ממוכר פרטי, שמכירת רכבים אינה מקצועו, שידע לבצע שקלול של כל הנתונים האלה במחירון ויציג אותם בפני אימך. המוכר יכול לטעון שאינו מבין ברזי המחירון או לחילופין שציפה מאימך לבצע את השקלול בעצמה.

המוכר גם יכול לטעון שרכבו שמור מאוד וככזה יכול להשיג מחיר גבוה יותר מהמחירון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה גם שאין שום חובה למכור רכב במחיר מחירון, אלא כל אחד יכול לדרוש איזה מחיר שבא לו, גם אם לאדם סביר המחיר נראה כתלוש מהמציאות. לראייה, אתה מוזמן לגשת לפורום מכירה של קארספורום ולהתרשם בעצמך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במקרה הגרוע 15K שכר לימוד, במקרה של ליסנג פרטי שכר הלימוד כ 8K

מקווה שמבחינה מכנית הרכב תקין ושאימך תיהנה ממנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי טענת הגילוי.. שאני מכרתי את רכב הפרטים הראשונים שציינתי היו בעלויות קודמות וכל מה שאני יודע עליו, כך אני מצפה [אולי חולם] מכל בנאדם לנהוג. כאשר רכשתי רכב כמובן שהייתי הרבה יותר מדוקדק מאימי היקרה שפישלה בענק לדעתי ואימתתי כל פרט שמסר לי מוכר הרכב.

אמא גילתה שהרכב היה השכרה רק בדואר, בזמן העברת הבעלות מה שאומר שהעסקה כבר התבשלה עד לכדי סגירה

אני דיי בטוח שאם השיחה הייתה מתחילה מ-"בעלים קודמים השכרה" כנראה לא היו מגיעים לדואר מראש.

מהסיבה הזו הנושא הזה ממש מציק לי.

למען הסר ספק, אמא מרוצה מהרכב ועושה רושם שהוא תקין מכנית וזו אכן נחמה אחרי הרכב הקודם שלה.

אני עדיין מחכה למישהו שיבוא לבשר לי בשורה טובה ומשמחת שיש לי מה לעשות עם זה.

אגב שוגי- שרכשתי את הרכב המוכר פרסם אותו ב-40% מתחת למחירון [הרכב שלי, בלי קשר לדיון הנל] התקשרתי ושאלה ראשונה שאלתי למה, הוא ענה שזה המחירון, תיקנתי אותו, תוך כדי השיחה הוא שינה את המודעה והמחיר והבטיח לי שאני, במידה וארצה, אקבל את הרכב במחיר שראיתי כי הייתי אמין והגון איתו [לבחור לא היה חסר וכנראה היה במצב שאיפשר לו לקיים את זה]

אז זו פשוט עמדת המוצא שלי בזמן התמודדות כלשהי- נתחיל מאמינות ועם זה נצליח הכל.

תודה חברים על התשובות, מוערך ומבאס כאחד :)

פורסם

אם הרכב נמכר מול אמא שלך, והיא ידעה את כל הפרטים אין לך קייס.

העיקר שאמא שלך מרוצה מהרכב, יכול היה להיות הרבה יותר גרוע מאחר ולא לקחתם את האוטו לבדיקה.

תהנו מהרכב

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

מדובר בעסקה שנעשתה בין שני אנשים מרצונם החופשי, והנתונים היו בידי אמך (אפילו בדואר, רקע לפני העברת הבעלות), כך שאין לכם קייס.

לא נותר אלא לאחל לכם להנות מהמכונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סיפור לא נעים, במיוחד אם מדובר באדם מוכר לאורך שנים.

בקיצור, הסיכוי לקבל משהו בחזרה בהליך משפטי הוא קרוב לאפס.

נסה לדבר אל הלב שלו......

• תוכן חדש...