רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
B.M.W D520 / 3X, וולבו 80XC60 / S, קדילאק CTS, ביואיק לוצרן, טויוטה היילקס/פרי ראנר/קאמרי וקורולה, קרייזלר גרנד וויאג'ר/גרנד צ'ירוקי וטאון קאונטרי, מזדה 6 / B2500 ו- 3, פיז'ו 508, פולקסווגן פאסט, קאיה קרניבל, יונדאי טרג'ט, פורד קונקט/טרנזיט ופוקוס, סיטרואן ברלינגו.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ההונדה סיויק שלי היא דגם LUXERY ובביטוח רשום לי קומפורט עכשיו התקשרתי לברר על ביטוח חדש הוא אמר לי שאני צריך דגם ספורט מה קורה בעצם אם הדגם שלי שרשום בביטוח הוא לא נכון?
הודעה אחרונה מאת falcon1, -
זה התחיל עוד שהייתי ילד מתבגר אי שם בשנות ה90,הC4 האלו היו צצות מידי פעם ברחובות ישראל ,אולי היו אלו אחד הרכבים שהשפיעו עלי לאהבה למכוניות ,הבודי הסקסי הזה נמוך,קרבי עם פנסים מתרוממים הפנסים העגולים בישראל של שנות ה90 זה היה נוף חריג ביותר בנופי ישראל, אדום גדול בולט-זה היה מגניב זה היה "אמריקה" למי שעוד זוכר אמריקה היה שם נרדף לכל מה קול. עם השנים ככל שהעמקתי את האהבה והידע שלי במכוניות הטעם שלי השתנה,לפתע מכוניות אמריקאיות היו זבל זול מצועצע שלא מסוגל להתנהג ומקומו לפוזה על כאלו שאינם יודעים דבר על רכבים (בחורות וילדים ) ולא הרבה יותר מזה. השנים עברו,ועולם הרכב השתנה,רכבים אירופאים מודרנים הפכו למסובכים ,טכנולוגים ומעט חסרי נשמה והדבר אצלי לפחות התחיל להצית מחשבות …
הודעה אחרונה מאת RS, -
מכיוון שלאחרונה שמתי לב שאנשים מבקשים לדעת על הפיאסטה החדשה, רוצים לעשות השוואה עם רכבים אחרים ועצות לפני קניה, רציתי לרשום את הדעה שלי על הרכב ואת הרושם שאני קיבלתי מהפיאסטה. הרכב ברשותי 3 חודשים. מידע כללי: 1. הרכב בעל מנוע 1.25 ליטר. 4 צילינדרים, 16 שסתומים, גל זיזי עילי כפול. 2. אורך 3.98, רוחב 1.79, גובה 1.49. משקל 1055. 3. מיכל דלק 42 ליטר. 4. 82 כ"ס, הספק מירבי 5800 סל"ד. מהירות מירבית 168 קמ"ש. מ-0 ל-100 ב-13 שניות. 5. הגה כוח EPAS. 6. בלמים: קדמיים - דיסק. אחוריים - תוף. 7. 7 כריות אויר, נקודות עיגון ISOFIX במושבים האחוריים למושבי בטיחות לילדים. נועל בטיחות לילדים בדלתות האחוריות. 8. ESP - מערכת בקרת יציבות. ABS - מערכת למניעת נעילת גלגלים.…
הודעה אחרונה מאת bjlb, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום, מה צריך להיות טווח המחיר לקניית חיישני חניה אחוריים שטוחים + התקנה? אילו מקומות מומלצים באזור המרכז? תודה,
הודעה אחרונה מאת stio, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב האם יש תעריף מקובל להחזר הוצאות רכב לעובד? מדובר על עובד שלעיתים ישתמש ברכב שלו לטובת החברה משום שהדבר נח לו. הסבר: במקום לסוע עם הרכב הפרטי לחברה ומשם לקחת רכב חברה הוא מעדיף לסוע עם הרכב שלו לאן שהוא צריך במסגרת העבודה. דוגמא להסבר: עובד שגר ברמת גן. החברה יושבת בירושלים והוא צריך להגיע ליום עבודה לרעננה. הוא יכול להגיע לירושלים ולקחת משם רכב חברה ואז בסוף היום להחזיר אותו. הוא מעדיף להגיע עם הרכב הפרטי שלו לרעננה. תודה
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
למשל הנה 2 מקורות לגומיות שונות: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Wiper+blades+for+Hyundai+I10&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=Silicone+Wiper+Blade+Frameless+for+Car&_sacat=0 http://www.aliexpress.com/af/Silicone-Wiper-Blade-Frameless-for-Car.html?spm=2114.031010208.0.326.qfbS2p&site=glo&SearchText=Silicone+Wiper+Blade+Frameless+for+Car&g=y&SortType=total_tranpro_desc&initiative_id=SB_20151116014027&isAffiliate=y&shipCountry=il
הודעה אחרונה מאת MaDxXx, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לא יודע אם זה הפורום המתאים. בכל אופן, לפני הכניסה הדרומית למנהרות הכרמל התקינו מצלמת רמזור\מהירות, לבאים מכיוון כביש החוף. בכביש עד לרמזור מותר לנסוע 70, אבל 20 מטר לפני הרמזור יש שילוט של 50!! חבר שלי נתפס שם על 85 ונסעתי עם נהג מונית שסיפר לי שגם הוא נתפס שם לפני שבוע. זה מצלמת דפיקה קלאסית של משטרעת ישראל, מיד אחרי הרמזור יש את השערים של המנהרות ובמילא כולם מאיטים מיד אחרי הרמזור לפחות מ 50, אבל את השלט שמו לפני הרמזור ודחפו את המצלמה, או בשמה האמיתי - מסחטת הכספים. הם יודעים שכולם שמים טיפה גז ברמזור ומאיטים מיד אחרי, אבל כשאפשר לסחוט את הנהגים, הם מיד מתייצבים... בקיצור, שימו לב!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לחברים, גם השבוע אנחנו מאתגרים אתכם להצחיק אותנו בכיתוב מוטורי מצחיק לתמונה המצורפת ליצירת "מם" השבוע של קארספורום. התמונה השבועית: לאור הדיונים שהתעוררו בנוגע לשימוש במם בהתאם לתבנית שלו, בחרנו הפעם בתבנית פתוחה יחסית. גם השבוע הזוכה שיצחיק אותנו ויזכה באתגר לא יצא בידיים ריקות, הפעם לאור החורף המתקרב וכדי שלא תקבלו לנו דלקת ריאות - אנחנו מעמידים ז'קט softshell עם בטנת פליז של GOODYEAR. צאו לדרך...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 36 תגובות
- 5 אלף צפיות
חבר שקנה רכב בארץ בשנת 2011 עשה רילוקיישן לאנגליה והעביר את הרכב לחו"ל. אני מעוניין לרכוש את הרכב ולהחזירו לארץ לשימוש יומיומי. האם יש הגבלות ? מה עלי לברר? איפה לברר? וממה להיזהר? אודה על כל תשובה , בני
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 130 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
לפני זמן מה קיבלתי טלפון מסוכנות סיאט חיפה שבו נאמר לי כי תואמה לי נסיעת מבחן בת 45 דקות + 45 דקות נוספות לחבר שהצטרף, כלומר שעה וחצי, להיום. הגענו בשעה שנקבעה, אפילו קצת לפני. זה בערך הדבר היחיד שהתנהל כשורה וזה לא ממש אופייני לצ'מפיון. לפחות מנסיוני איתם עד כה, דווקא בכל הנוגע לנסיעות מבחן הם בסדר גמור. גילינו שמסיבה כלשהי היינו רשומים לנסיעה שבוע קודם לכן, בשונה מהמועד שנמסר לי טלפונית. נסיעה אחת בוטלה, במקרה באותה השעה שהגענו ולכן קיבלנו 45 דקות בלבד, מהם יש לנכות את הזמן שנהג איש נסיעות המבחן שלהם לצורכי הדגמה (נניח). מהמעט שהצלחתי לחוות: מדובר על 280 כ"ס אשר מרגישים כאילו לא אכלו ארוחת בוקר. אין ספק שהרכב מהיר, אך הוא לא מייצר את התחושה עליה …
הודעה אחרונה מאת SeatIbiza2012, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היום בהשארת טיפול ראשון לפולו (בת שנה) טען המוסך כי קיים קמפיין של פולקסוואגן להחלפת גלגלת טיימינג ואאלץ להשאיר את הרכב ל י ו מ י י ם שלמים! בחיפוש ברחבי האינטרנט לא מצאתי אזכור לעניין זה... האם יש ממש בדבר?
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
להלן שריטה שראיתי על הג'אנט הבוקר, ואני תוהה ממה נגרמה- עייפות החומר אחרי 15 שנות שימוש כמעט, עלייה על מדרכות בטעות, אבן זעירה שהתעופפה ממשאית, או מעשה זדון של מישהו? עריכה- לא מזמן עקפתי משאית שמלא אבנים קטנות היו עפות ממנה ושמעו את זה, אבל למיטב זכרוני מהרגע שהאבנים החלו לעוף על הרכב ועד שעקפתי הייתי תמיד בנתיב השמאלי, והפגיעה היא בג'אנט של צד שמאל. ניתן לראות שריטה יוצאת מה"ברק" שנוצר- מעלה את הסבירות שזה מישהו עשה בזדון?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם יש דגמים של שברולט קרוז שמיוצרות בארה"ב? או שכולם תוצרת קוראיה? ולמה האוטו הזה מאוד זול בשוק היד 2?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 954 צפיות
היי יש ברשותי 2 מטעני מצת לרכב, האחד של חברת ANKER והשני של חברת Tronsmart. *שניהם לא מתברגים בצורה טובה למצת הרכב של סוזוקי סוויפט (אוטו מאוד קטן). *המצת עצמו של הרכב עובד נהדר ומתחמם כמו שצריך. *ברכב אחר (Kia Ceed אם זה משנה), שני המטענים נכנסים מעולה. האם אני מזמין מטענים לא נכונים? האם צריך משהו ספציפי לרכב הזה? יכול להיות שגודל החור במצת של רכבים מסויימים שונה? תודה רבה מראש וסליחה על הבורות
הודעה אחרונה מאת eyali23, -
-
הכוונה היא גם על דור 6 וגם על דור 7. מעניין אותי לדעת כמה ההבדל מורגש בנסיעה מנהלתית כי על הנייר זה נראה משמעותי (מבחינת זמינות מומנט). נתונים: (אין לי GTI, סתם מעניין אותי)
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחי מגיע בדצמבר לביקור בארץ של חודש ימים עם כל המשפחה ( 2 מבוגרים ו 4 ילדים בני 13, 11, 8, 4) אני מחפש לשכור לו רכב גדול, אמין ואפשרות לעשות ביטוח שיכלול הכל (מקיף ,שני נהגים, גניבה , נזק , צד שלישי, כולל ביטול השתתפות עצמית) בקיצור, כל ביטוח אפשרי. ממה שראיתי באינטרנט בחברות הגדולות המחיר מתחיל ב 6200 שקל לרכב המותאם לשישה נוסעים, לא כולל מע"מ ולא כולל מה שביקשתי, כלומר צריך להוסיף עוד איזה אלפים שקל לפחות) בערך באותו מחיר, אם אותם סייגים אפשר לשכור שני רכבים קטנים אוטומטים יש רעיונות היכן כדי לשכור, או האם למישהו יש רעיון אחר?
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 875 צפיות
בוקר טוב, כיום ישנם רכבים רבים על הכביש עם מערכת DRL, והרכב שלי הוא אחד כזה. נכנסנו לתקופה בה החוק מחייב הדלקת אורות ביום וככל הידוע לי ה-DRL "תופס" לגבי הדלקת אורות ביום כך שאין לי מה לדאוג מהבחינה הזו. שאלתי היא מה לגבי אורות אחוריים? האם החוק מחייב גם אורות אחוריים דולקים? עד כמה ששמתי לב מערכת ה-DRL היא רק אורות קדמיים (לפחות ברכב שלי). תודה.
הודעה אחרונה מאת Spongebob, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 844 צפיות
אוקי, השאלה קצת מפגרת אני יודע, אבל אשמח לשמוע טענות בנושא, כל בוקר אני ממתין לאוטובוס בסביבות ה10 דקות וזה תחנה בלי ספסל (פשוט עמוד) אז אני יושב על התא מטען של הרכב שלי עד שהאוטובוס מגיע, האם גורם נזק? 75 קילו הרכב מונדאו 2002. שוב אני יודע שזה שאלה מפגרת אבל אולי מישהו יודע משהו שאני לא, תודה לכל עונה
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כנס מנהלת תחליפי הדלקים שנערכה השבוע בתל אביב, היא אולי המקום האחרון בו תצפו לשמוע על היתרון הברור שיש למכונית פרטית על פני תחבורה ציבורית בהיבט של זיהום אוויר - אבל זה מה שאמר ד"ר מייק טימור - בכיר בצוות הפיתוח של תחום ההנעה החלופית בפורד. לטענתו, בחישוב של גרם CO2 לנוסע לקילומטר המכונית הפרטית או אפילו רכב שטח לא נופלים מתחבורה ציבורית (מצ"ב הטבלה). הסיבה היא שלמכונית פרטית בת חמישה מושבים יש תפוסת מינימום של 20% (הנהג) בעוד בתחבורה ציבורית (אוטובוסים ורכבות) התפוסה נעה בין 15 ל-30 אחוזים בממוצע המשקלל את שעות העומס ומחוץ לשעות העומס. בנוסף, הציגו מנהלים בכירים ברנו וב.מ.וו את התפיסות של החברות שלהם בנוגע לעתיד התחבורה הפרטית של כולנו. מחוץ לאולם הכנסים, חברות וי…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
- 1 תגובות
- 844 צפיות
שלום. מחפש את ההמלצתכם לסוכן ביטוח. מתברר שלא קל למצוא אם יש לך 2 תביעות ב-3 שנים האחרונות... עוד שאלה, האם מעניין סוג התאונה את חברת הביטוח? דפקו לי רכב בחנייה, חברת ליסינג אוטומטי הפעילה ביטוח. התאונה השנייה - באשמתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת pronella, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
סוזוקי חושפת תמונה ראשונית של הבלאנו החדשה. טיזר: סוזוקי בלנו החדשה 2016 - סופר מיני האצ'בק.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
היום נזדמנתי לנמל אשדוד בענייני עבודה - ונתקלתי במשלוח של למעלה מ-100 יחידות של ה-500 מתוחת הפנים. היו שם 500 סגורות מדגמי פופ ולאונג' - וגם כמה יחידות של 500C. איך היא? הפופ נטולת ה"כרום" נראית קצת ענייה, הלאונג' עם קיט כרום סטנדרטי נראית טוב יותר, אך סובלת מבחירת ג'נטים מזעזעת של היבואן. דומה שגם האיבזור פחות עשיר כעת. חיצונית, לא אהבתי את הפנס האחורי המתחכם. הפרונט המחודש מוצלח יותר - וגם עיצוב הפנים. לדעתי, שווה לבדוק אם נותרו מכוניות מלפני מתיחת הפנים - ולהוציאן בהנחה ראויה. http://www.fiat.co.uk/fiat500/500
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח להצעות מסוכן ביטוח או ישיר כלשהו. הונדה סיויק 2009 5 דלתות.
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
- 0 תגובות
- 700 צפיות
היי, כפי שהסברתי באשכול הקודם, הרכב שלי מניע רק עם בוסטר התנעה ונדלקת נורה אדומה של מצבר. היום ירדתי לאוטו והתחלתי לבדוק ושמתי לב שכבל שהיה אתמול בתיבת הפיוזים שעל המצבר, חסר, חשבתי לעצמי, אולי זו הבעיה ? אולי הוא נשרף והשתחרר ? אתמול הוא היה, הדבר מאוד מוזר ... אשמח לחוות דעתכם בנושא, כמה תמונות : כאן ניתן לראות שכבל מספר 3 חסר, שוב אני מזכיר שהוא היה אתמול ומשום מה נעלם O_O ... האלטרנטור :
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 996 צפיות
ערב טוב קניתי אתמול טויוטה קורולה ואני רוצה להתקין על השמשה הקידמית את המצלמת דרך, הבעיה היא שבטויוטה השמשה הקידמית החלק האמצעי העליון מאחורי המראה , הוא מחוספס, כך שהפומפה לא ניתפסת, למישהו יש רעיון או מישהו שיש לו קורולה יכולה להגיד לי איך תפסתם את זה, תודה רבה ערב טוב ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
-
היצרן האיטלקי לא נח: על אף שהפונטו וה- 500 מיושנות וראויות להחלפה, היצרן האיטלקי דווקא שוקד על ייצור טנדר חדש. מסמל"ת נמסר שהרכב יגיע לישראל בשנה הבאה. תיבות הילוכים: הרכב ישווק עם גיר ידני 6 הילוכים וגיר אוטומטי 5 הילוכים. מנועים: טורבו דיזל 2400 סמ"ק המפיק 150 או 180 כ"ס. מנוע 2500 סמ"ק עם 110 או 180 כ"ס, וכן מנוע בנזין 2400 סמ"ק עם 135 כ"ס. הנעה: אחורית או כפולה. לכתבה: http://cars.walla.co.il/item/2905824
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלשום יצא לי לראשונה בחיי לנהוג על רכב טורבו והרכב שביתל אותי מזה, זו הצרפתייה. העניין שהוא מלבד העוצמה והדחיפה בגב שמתי לב למשהו: כשהאצתי את הרכב מ0 תוך כדי השתלבות ראיתי שהוא מושך הילוך יותר מדי עד 80 וזה והרגיש לי ממש מפחיד אז נאלצתי לעזוב את הדוושה. הרגיש כאילו נתקע ההילוך. האם זה בגלל שיש לו 6 הילוכים, או מה ? יש למישהו נסיון עם זה? זה אוטומטי.
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
שלום לכל מביני הדבר. אני מעוניין לרכוש רכב חדש, ומאוד מתלבט. לאחר שביקרתי בלא מעט אולמי מתצוגה, הצטמצמו האפשרויות לשתיים הבאות: Lexus CT 200h מול Volvo V40 מה חשוב לי? ראשית אוטו שיהיה בטיחותי, קומפקטי ואיכותי. אינני מחפש רכב גדול (יש לנו בנוסף Outlander). כשאני כותב איכותי, הכוונה היא לחומרים ממנו עשוי פנים הרכב. שקט זה משהו שחשוב לי מאוד במהלך הנסיעה, וכן אמינות, שמירת ערך הרכב וסחירותו. אני מחפש רכב שיראה כמה שפחות שעות מוסך ובעלויות טיפולים סבירות. אשמח לקרוא את דעותיכם וללמוד מנסיונכם בתחום. תודה.
הודעה אחרונה מאת jimbo, -
- 11 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
חיפשתי שטיפה טובה באזור ראשון לציון, ואחרי מספר המלצות חיוביות שקראתי בפורום, החלטתי לקפוץ לשטיפה בתחנת דלק פז שליד הסופרלנד/סינמה סיטי (מה גם שזה במרחק של מספר דקות נסיעה ממני). השטיפה היא שטיפה במכונה, אבל העסק הבטיח תוצאות שלא רואים בשום מקום אחר, אז החלטתי לתת לזה הזדמנות. הגעתי היום בשעות הבוקר (9-10), ונעמדתי בתור עם עוד מספר רכבי ליסינג (הדליק לי נורה אדומה, אבל כבר הגעתי לשם אז נשארתי). נכנסתי למכונה עם הרכב, היא עשתה את שלה ויצאתי לשמש להמתין ל"ניגוב". ההמתנה לניגוב היא בשמש, ככה שאחרי 20 דקות של המתנה (כי כל עמדות הניגוב היו תפוסות) כל טיפות המים התייבשו והפכו לסימנים. אבל השיא היה הניגוב - מעבר של שתי דקות עם סמרטוט על הרכב, בלי לנקות את הצלחות, בלי …
הודעה אחרונה מאת ARKODrama,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 349 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פאר האורה
- yor2
- orbanay1994
- SlowRide
- Igalz
- דוד495
- viper83
- omerkot
- eyalkar
- baer
- pooh-bear
- matan_mil