רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 544 צפיות
השאלה בכותרת.האם רצוי להשאיר את הכיסוי באופן קבוע ברכב או מומלץ לאחסן אותו בבית ורק כשצריך לכסות את הרכב להורידו?מה דעתכם בעניין?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 2 תגובות
- 672 צפיות
שלום חברים, בשעה טובה הגיע אחי הקטן לגיל המתאים ללמוד נהיגה, וכעת אני מחפש עבורו מורה. האפשרות הראשונה והברורה מאליה מבחינתי הייתה לשלוח אותו למורה הנהיגה אצלו אני למדתי לפני כעשור, אך לצערי כשהגענו לבית הספר לנהיגה נאמר לנו שהמורה שלימד אותי נפטר לפני כמה שנים. מחפש (כמובן) מורה שמלמד ברכב בעל גיר ידני. בנוסף, מכיוון שאני די חלוד במחירים ובתנאי התשלום הנוכחיים, אשמח לשמוע עצות ממי שבקיא בדבר.
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
- 2 תגובות
- 764 צפיות
שלום רכשתי רכב יבואי אישי האם יש דרך כלשהי לוודא שהרכב באמת שנת 2008 כמו ברישיון ולא 2006 כמו שאני חושד? ישמח לתשובה בהקדם
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה למכור את הפריוס שיש לי (1800 סמ"ק, GLI, עלתה על הכביש ביולי 2012, יד 1, 47,000 ק"מ). כדי לדעת מה לדרוש בדקתי ב-"יד 2" ומצאתי שיש הרבה מאד מודעות לפריוס. יופי! אבל המחירון לרכב זה באתר יד-2 מציין במקום אחד שלרכב יש 134 כ"ס ובמקום אחר 99 כ"ס. ברישיון הרכב מצוין 99 כ"ס. מה ההבדל בין שני המספרים? תודה לכם, גדי
הודעה אחרונה מאת gadi99, -
- 7 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
אהלן, אני וכמה חברים מעוניינים לעשות מסלול קארטינג, אנחנו באשדוד ובאשדוד אין.. מישהו יכול להמליץ על מקום קרוב לעיר? במחיר שלא מצריך משכנתא.. מה ממוצע מחירים ל 5 הקפות?
הודעה אחרונה מאת _DownLoaD_, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עשיתי קורס נהיגה לפני כשנתיים ב"מסלולים" ואני מעוניין להמשיך בכיוון ראיתי שיש כמה בתי ספר שמעבירים קורס נהיגה ברכב ספורטיבי בכביש פתוח - אם מישהו התנסה אישית באחד מהם לאחרונה, אשמח לחוו"ד.
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- 3 עוקבים
- 60 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
הזמנתי את הגרסה המאובזרת ביותר (L&K) - עם מנוע ה220 ההפרש למנוע הגדול יותר - 25K וכמה שאלות. 1.עד כמה אני אמור להרגיש את ההבדל ? 2. צריכת הדלק - משמעותית גבוהה יותר ב280 ? 3. ההבדלים בין שני המנועים- הם רק תוכנה..? או שמא טורבו גדול יותר וכו..? ושאלה על שתי הגרסאות שתיהן מגיעות עם ג'אנט 19, מישהו כבר עשה נסיעת מבחן ויכול לספר איך החוויה הסלונית, בשימוש יומיומי..?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מישהו יודע מה קורה עם הפיצוי שהלקוחות אמורים לקבל מהם? כשהיה הפסק דין אמר אחרי 45 יום אמורים להעביר ללקוחות.. בנתים שום דבר
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתמול הייתה לי שיחה עם חבר שטען שנסתם לו הפילטר כי הוא היה מתדלק בתחנת דלק שהיא זולה , האם זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני וחבר מפורום רוצים לעשות גיחה לחו״ל לשבוע וחצי שהכל יכלול רכבים, תערוכות רכב ומטוסים, השכרת רכב ספורט golf gti בקיצור המטרה הכי גדולה שבשבילה אנחנו טסים, זה המסלול המדובר נורבורגרין, מישו היה ויודע על הביטוחים, מה הענין עם הישתתפות עצמית וכל מה שיוצא בזה?
הודעה אחרונה מאת niv, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני מנהל צי רכב בחברה גדולה. לאחד הלקוחות יש סקודה אוקטביה שנת 2014 טורבו 1200, יש ברכב מערכת מולטימדיה מובנית שהיצרן הרכיב בפנים עם כל מיני פיצ'רים בין היתר בלוטוס והתראות וחיווים כגון נורה שרופה ברכב , תקר וכו.. בתא הכפפות קורא דיסקים ומתחת למולטימדיה חיבור ל-USB וקבל UX. ברכב מותקנת קופסה ירוקה מטעם החברה ע"מ לקבל התראות מיקום ובעיקר ע"מ לחסוך בדלק. כמו כן חיישני רוורס לא מובנים של הרכב ,התקנה חיצונית . הבעיה היא ומבחינת הלקוח היא מאוד אקוטית שבמהלך האזנה שלו לתדרים גל"צ וגלגל"צ ישנם רעשי רקע מעצבנים מן רחשים מפריעים שגורמים לאי נוחות הרעשים הנ"ל לרוב רק בתדרים שהזכרתי וכמעט בכל חלקי הארץ . לקחתי את הרכב כבר לביצוע עדכון גרסה וזה לא עזר המפשיר אדים ל…
הודעה אחרונה מאת שי שלמה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
נזדמנתי הבוקר למוסך מורשה יבואן מסויים של מותגים נפוצים באשקלון. הגיעו בגרר וחלק בנסיעה מקרטעת כ - 15 רכבים שניזוקו בשטפון הגדול אתמול בעיר אשקלון. הבוחן ומנהל המוסך בישרו ישר לקלינטים - אין מה לבדוק, הרכב בטוח הולך להשבתה. נזמין שמאי/ם והם יריצו את תהליך ההשבתה. בוא מלא טופס תאונה. היו מספר לקוחות ששאלו/הקשו - הרכב נוסע אך מגמגם , מודל 2013/4/5 - למה ישר להשבית? אנשי המוסך ענו - ככה זה, אין טעם לנסות. עדיף לך... הביטוח יכסה. האם מבחינה טכנית הם צודקים ? האם אפילו אין טעם לפתוח מכסה מנוע ולנסות לתקן רכב שהגיע בנסיעה, הגם שמקרטעת? אולי יש פה קומבינה ? אולי עצלות וחיפוש פתרון קל? אולי באמת אין מה לעשות. דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב לכולם. אני נתקלת המון בבעיה שהייתה מאז מעולם, שדי מטרידה אותי. בעל רכב, שנתקל בבעיה, או שהרכב התקלקל, או כל סיבה אחרת, שרוצה פשוט למכור אותו במקום. ברוב המקרים הוא לא יציין את הבעיה, הוא רק ירצה להפטר ממנו וכמה שיותר מהר. רכבים חדשים, ישנים, מיוחדים, נפוצים. פתאום הרכב נכבה? נפטר ממנו. הרכב התקלקל? פתאום חיישן לא עובד, הגיר הלך, המנוע הלך וכו'. כל עוד התיקון הוא משהו שלא בא בחשבון ע'י בעל הרכב, הוא רק ידחוף אותו לראשון שיבוא לראות. ועכשיו שאלה לי אליכם, איך זה אפשרי? איך אדם יכול לדחוף למישהו מוצר מקולקל? איך אדם יכול להפטר מבעיה ולהעביר אותה למישהו אחר? הרי הוא יודע שהרכב תקול, למה לדפוק את האחר? איפה המצפון? הבושה? הכבוד? מישהו …
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני רוצה לחזור לעבוד במוסך אחרי שנה וקצת. הבעיה שאני על תקן מתלמד ממש. גם שעבדתי הייתי מתלמד. לצערי לא הסתדר מסיבות מסויימות ועכשיו אני רוצה שוב לנסות. הבעיה שאני נגעל מהמוסכים בעיר שלי שלכולם גם הייתי עושה משלוחים. חשבתי ללכת לפנצ'ריה אבל זה בלי להתקדם. לוותר ?יש לי תעודת אוטוטרוניקה משנת 2013.
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 938 צפיות
קונטיננטל 5 או מישלין חבר המליץ לי על קונטיננטל 5 בחנות אמרו שהם לא עובדים איתם ואמרו שמישלין יותר טובים וכדאי לי לקחת אותם 4 צמיגים ב1500 האם כדאי לקחת.אותם והם באמת יותר טובים או לחפש חנות אחרת ולקנות את הצמיג שהחבר המליץ תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אמורה להיות לי נסיעה מחר בבוקר, אחרי 2 ביטולים מצידם, אני מנסה להתקשר אליהם ואין מענה, לאחר חיפוש באינטרנט התברר שרם סמואל כבר לא קשור למסלולים, כי החברה נרכשה ע"י ברמלי שהוא הבעלים של קבוצת רוביקון, משיטוט באינטרנט אני רואה כתבות מהימים האחרונים כגון זאת http://http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001077882 שהבחור בפשיטת רגל, האם הלך הכסף? מישהו שמע ויודע יותר פרטים ספיצית לגבי מסלולים? בכל מקרה נראה שצריך להיזהר
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 47 תגובות
- 27.7 אלף צפיות
למה אלפא מיטו? היה לי בתור התחלה 60 אלף שקל להוציא על רכב שיעלה לי חיוך. הדרישות שלי היו: רכב ייחודי, שיעלה חיוך לפני שאני נכנס אליו ואחרי שאני יורד ממנו. שתיהיה זריזה יותר ממשפחתומטית רגילה. ואמינה. מיני - נכנסת בתקציב רק ONE , הסתבר שהאחזקה יקרה מאוד. לאון- עשיתי נסיעה על 1.8 הרגישה לי מאוד בנאלית ומשפחתית. פולו GTI- אחזקה וקשה למצוא אזמפלר טוב. מיאטה- קשה למצוא, ולא בטוח שמתחבר לקונספט הרודסטר. כל רכב בתקציב נפסל, לאט לאט הבנתי שהתקציב חייב לעלות לכיוון ה70 אלף לאקזמפלרים טובים, חודשים חיפשתי את האחת (4 חודשים של ריפרשים באתרי יד2 ופורומים) ולבסוף בשישי בשעה 19.00 לפני הארוחה עלתה האחת למכירה, 5 דק' אחרי שעלתה אני כבר בטלפון עם בעל הרכב- בחור ר…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
-
- אחראי פורום
- 69 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם. אני קוראת פה לא מעט זמן, אני יותר ויותר חושבת על איך ליצור תרבות נהיגה, נהיגה נוכה שתהיה חוקית ומכובדת לכולם. בראשי צצה מחשבה, למה שזה לא יתחיל פה? מקארסופורום? אנחנו בפורום הזה [עשרות?] אלפי חברים. רובנו בעד תרבות נהיגה, כבוד, התחשבות באחר, ומעל הכל עמידה בחוקי הנהיגה. למה שלא נרים את הכפפה, נתאחד כולנו למען מטרה זאת, ונשנה את פני הכבישים. אם אנחנו, שמייצגים כמה עשרות, ואולי אף מאות מכל עיר, יכולים לשנות את נהיגתנו, לשפר אותה, ולכבד את שאר הסובבים אותנו נעשה זאת, השינוי יורגש! אם לומר את עיקר הדברים שבפי, אני חושבת שאנחנו צריכים לעשות הכל למען מטרה זאת, והבשורה יכולה לצאת מפה, מהפורום הנכבד הזה, שחברים בו עלפי ואף עשות אלפי נהגים.…
הודעה אחרונה מאת Igalz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם. קודם כל, אם טעיתי במיקום השירשור, אז תעבירו בבקשה למקום מתאים, תודה. אז ככה. עכשיו מדינה שלנו התחילה במחשבה קלה על דיור לזוגות, שאין להם כמליון ש״ח בכיס, ויצאו מס פרויקטים של דיור למשתכן. עכשיו יש מס' דירות במודיעין, 3 חדרים ב כ-530k. אבל משמעניין אותי, זה שכונה חדשה בעפולה, 4 חדרים, 120 מטר, מחיר מ-640k. זה הקדמה. עכשיו השאלה - אני ואישתי עובדים בפ״ת. במעבר תאורטי כזה, אנו צריכים רכב דיזל או הברידי. בעיה גדולה יותר, זה כמעט 70k נסיעה בשנה. האם מעבר כזה, בגלל אפשרות סוף סוף לדירה הוא ריאלי? עבודה בסביבת עפולה אין בשפע, אבל נסיעה לפ״ת תגמור רכב חדש תוך 3 שנים.. + ביטוח רכב, דלק, טיפולים ותקלות צפויות. אני ממש בדילמה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
זה מוסך מורשה. יש למישהו ניסיון לגביהם?
הודעה אחרונה מאת FixTrics, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן חברי הפורום, מראש אני מבקש, למי שהולך להגיד 'זה בסך הכל כמה שריטות, תתמודד' : שיצא מהאשכול כבר עכשיו, אני דואג להחנות תמיד במקומות שאין בהם סכנה, בלי צפיפות, דואג להשאיר את הרכב מסודר ולהמנע כמה שאפשר מהתקלויות ותאונות כאלו ואחרות, כך שעצם העובדה שהרכב ניזוק על ידי צד שלישי מאוד מפריעה לי. עכשיו לנושא: החנתי את הרכב אתמול בהמשך הרחוב שלי, בעקבות הסופה שהייתה כנראה שבוע שעבר, נפלו עצים בבניין הסמוך והיום החליטו לפנות אותם לכביש כדי שיאספו אותם בבוקר למחרת. הרכב שלי כנראה היה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, ושפשפו לי חלק לא קטן בצד הימני של הרכב, הדלת הקדמית הימנית ובפח שמעל הגלגל האחורי הימני. לקחתי כמה תמונות שמעידות שזה נגרם בעקבות העצים : לכלוך של …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 679 צפיות
לפי מה שהבנתי מאתר משרד התחבורה המיסוי על רכב שהגיע ביבוא אישי הוא 116% למדינת הסכם. כאן יש משהו שלא הבנתי. כל ה116% זאת תוספת למחיר הקיים של הרכב? או ש100% זה מחיר הרכב והתוספת היא 16%? לדוגמא, רכב שעולה 100,000 ש"ח בארה"ב. בארץ אשלם עליו 216,000 שמתוכם 116,000 זה רק המיסוי? או שהתשלום יעמוד על 116,000? (16,000 מתוכם למיסוי הרכב).
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מדוע המחירים של היונדאי סונטה כ״כ נמוכים? אני מדבר על השוק של יד 2
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
לינק לכתבה פשוט מזעזע איך אנשים נהרגים על סתם. מישהו יכול להסביר לי איך דבר כזה קורה? איך ייתכן שדווקא הנהג יצא חי והנוסעת ליד מושב הנהג ואני מניח שמאחור הן אלה שנהרגו?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
הרכב הוא מרצדס C200 טורבו דיזל שנת 2008 עם 380 ק"מ שמורה מאוד!! יד ראשונה היתה מונית של נהג יחיד שטיפל בחברה , יד שניה של בחור פדנט שמר על הרכב כמו על המאהבת שלו ויד 3 אני מטפל ברכב בהמון אהבה ומקבל בחזרה, הרכב מטופל כמו שעון במוסך מרצדס הסמל בראשון לציון , הרכב הגיע נקי ופשוט כמו מהחברה , הוחלף לו גריל קדמי כמו 2014 AMG ,השחרת פנסים קדמיים, גג שחור מבריק , דייטלינג פנימי , ציפוי קרבון לחלקי פנים של הרכב,פס לד לפנסים כמו 2015 אין תמונה של זה , פסי ניקל מסביב לרכב דוגמת 2014, גלגלי מגנזיום 17 חתך נמוך ורחבים מאוד, קליפרים brembo ,התקנתי טאבלט אנדרואיד שמתבחר למחשב הרכב ונותן נתונים מלאים על הרכב בלייב כולל תקלות צריכה מהירות וכו.. שמתחבר לשליטה מלאה של ההגה והגויסטיק,חלק א…
הודעה אחרונה מאת roso, -
למי שלא יודע, יש ברשותי VW ג'טה 160 מזה מס' שנים. אמנם הרכב משרת אותי נאמנה, צעיר יותר הוא כבר לא יהיה, ולכן החלטתי להחליפו, והיות ואין לי את הזמן למכור אותו בעצמי, חיפשתי להחליף אותו בעסקת טרייד אין. ביד2 מצאתי שבשחר מוטורס בחולון, שהוא מרכז מורשה של פולקסווגן, נמכר טיגואן יד 2 שמוצא חן בעיני, והגעתי עם הרכב שלי כדי לראות מה אוכל להשיג בעסקת טרייד אין. אחרי דין ודברים שערכנו עם סוכן השירות באולם התצוגה סיכמתי על מחיר וגם על אמצעי התשלום, וסיכמתי שאביא צ'ק בנקאי על הסכום הנדרש ביום שלישי, כאשר היום אני אעשה סיבוב על הרכב ואסכם את שעת האיסוף. באופן מפתיע ואולי אף משעשע במידה מסויימת (על אף שאני עצבני ברמות שקשה לי לתאר), כשהגעתי לאולם היום אמר לי מנהל האולם שהרכ…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פג'ו 107 2012 רובוטית 100,000KM יד 2 מחברה להשכרה. קניתי אותה לפני חצי שנה ואני דיי מרוצה חוץ מהנושא של הנוחות. אני כל יום נוסע לרכבת כ- 15 ק"מ הלוך וחזור, מדי פעם נוסע בסופש"ים כ- 50 ק"מ. בתאכלס, החסכון בדלק לא מתבטא פה ואני סתם סופג ירידת ערך רצינית+ מחירי ביטוח יחסית גבוהים. מה דעתכם על כיוון של רכב ב- 10,000? מצד שני חשובה לי מאוד האמינות וראש שקט ואין לי כח להתרוצץ בין מוסכם, בינתיים נסעתי כ- 11,000 ק"מ ללא תקלות. הנבואה ניתנה לשוטים אבל בינתיים נראה שהמצב בסדר.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מוכן להתקין איתוראן ברכב החדש, אבל מנסה להמנע משיקוץ הקודנית. אני יודע שטכנית, הקודנית היא חלק מהאיתוראן. האם אפשר להמנע מהשימוש בה, בהנחה שהביטוח מאשר? לחילופין, האם ניתן בימינו לבטח מכונית בשווי סביב 250K בלי איתוראן בכלל?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
עבר הרבה זמן מאז הנהיגת בוקר האחרונה שלי, הבוקר השלמתי פערים. 3.5 דורות בתמונה אחת שימו לב כמה נמוכה ה-NSX
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 901 צפיות
היי, לפני כשלושה ימים בערך (אינני יודע אם קשור לגשמים), הרכב החל להפעיל את נורת המצבר האדומה, כאשר הייתי "לוחץ בחוזקה" על דוושת הגז, הנורה הייתה נעלמת. אתמול ביצעתי נסיעה קצר, הנורה דלקה בתחילת הנסיעה, נסעתי עם מערכת פועלת וזהו, במהלך הנסיעה, המערכת החלה להבב בצורה שמעדיה על חוסר בחשמל. כבתי את המערכת, בלוח השעונים האורות החלו לעמם ולרדת, כמה נורות נדלקו והתכבו, איבדתי סחיבה לשנייה (רק כאשר הכנסתי גז חזק היא הסכימה לנסוע), כאשר הגעתי לחנייה החלטתי להשאיר את האוטו דלוק מכיון שיש לי עוד נסיעה, הרכב עמד ללא אורות (שגם ככה לא פעלו בעוצמתן הרגילה), הרכב החל לגמגם, לוח השעונים התאפס והרכב כבה. כמובן שניסיונות להדליקו לא צלחו. בערב הגעתי עם אבי לרכב עם בוסטר ה…
הודעה אחרונה מאת ozal5,
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sarbar
- TvrSpee12
- efraimc
- amosbmw
- baer
- guy.a
- יוני3227
- Ctzvi
- נהג חדש תקציב קטן
- Shay Shd Dave
- לב טוב
- yaniv572