Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כשלושה ימים בערך (אינני יודע אם קשור לגשמים), הרכב החל להפעיל את נורת המצבר האדומה, כאשר הייתי "לוחץ בחוזקה" על דוושת הגז, הנורה הייתה נעלמת.

אתמול ביצעתי נסיעה קצר, הנורה דלקה בתחילת הנסיעה, נסעתי עם מערכת פועלת וזהו, במהלך הנסיעה, המערכת החלה להבב בצורה שמעדיה על חוסר בחשמל.

כבתי את המערכת, בלוח השעונים האורות החלו לעמם ולרדת, כמה נורות נדלקו והתכבו, איבדתי סחיבה לשנייה (רק כאשר הכנסתי גז חזק היא הסכימה לנסוע), כאשר הגעתי לחנייה החלטתי להשאיר את האוטו דלוק מכיון שיש לי עוד נסיעה, הרכב עמד ללא אורות (שגם ככה לא פעלו בעוצמתן הרגילה), הרכב החל לגמגם, לוח השעונים התאפס והרכב כבה.

כמובן שניסיונות להדליקו לא צלחו.

בערב הגעתי עם אבי לרכב עם בוסטר התנעה, חברנו את הבוסטר והרכב הניע בשנייה, כאשר יצאנו לכיון הביתה, נורת המצבר דלקה, האורות של לוח השעונים שוב ירדו, אך קרה משהו אחר, ברגע שנתתי גז, הרכב "חזר לחיים" (לחיצה כבדה), האורות חזרו והכל היה מעולה, כאשר עצרתי ברמזור, שוב פעם, הנורה דלקה והאורות ירדו, נתתי גז ובום חזר, ככה היה עד שהגענו הביתה, רוב הזמן הנורה לא נדלקה.

בהתחלה חשבנו שזהו אלטרנטור, אך לא נראה כך, מה דעתכם בנושא ? אבי אומר שיכול להיות שהמצבר "עשה את שלו", הוא הציע לנקות את הנוטבים שלו ולבדוק אם הוא מלא במים, אני לא ממש יודע אם כדאי לעשות זאת, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

אגב, אני לא שולח את הרכב למוסך, כיון שאני לקרת גיוס בימים הקרובים ואין לי זמן להתעסק עם זה עכשיו, ככה שאולי אנסה לסדר בבית או להחליף מצבר במידה וזוהי הבעיה.

פורסם

מה שאתה מתאר זה תקלת טעינה, האלטרנטור לא מטעין כמו שצריך, ולא נראה כמו תקלת מצבר למרות שאם תמשיך ככה גם הוא ימות.

במקרה הזול השתחרר חוט באזור האלטרנטור, אבל זה נשמע כמו אלטרנטור שצריך שיפוץ.

תמדוד מתח על המצבר כשהאוטו כבוי וכשהאוטו מונע

פורסם

השאלה מתאימה יותר לפורום הטכני.

גם אני חושד בטעינה. מצבר בסוף ימיו מתקשה בעיקר בהתנעה. אבל לא בטוח שהבעיה באלטרנטור. אולי הרצועה התיישנה התרחבה ואיבדה מהגמישות, או שהקפיץ של המותחן התעייף או נחלש. קשה לאבחן במדויק בהתכתבות.

פורסם
מה שאתה מתאר זה תקלת טעינה, האלטרנטור לא מטעין כמו שצריך, ולא נראה כמו תקלת מצבר למרות שאם תמשיך ככה גם הוא ימות.

במקרה הזול השתחרר חוט באזור האלטרנטור, אבל זה נשמע כמו אלטרנטור שצריך שיפוץ.

תמדוד מתח על המצבר כשהאוטו כבוי וכשהאוטו מונע

תודה רבה.

האלטרנטור ממוקם בצד ימין לרצועת הטיימינג נכון ?

מה גם, הבנתי שיש מצב שהקוטבים התרטבו או נפגעו ויש צורך לנקות אותם, כיצד אני עושה זאת ?

• תוכן חדש...