Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אבל ככה זה, גם כעת מהלכים בינינו אנשים שברגע זה אוכלים\שותים קפה\משחקים בנייד,

צוחקים, מבסוטים, מתכננים בשתיים וחצי ללכת לזה ולפגוש את ההוא ולא יגמרו את היום\מחר.

בממוצע גס מת כ-אדם וחצי כל יום, ומן הסתם גם בפורום יש ניק-ניימס ש'הפסיקו לכתוב'

מתישהו ואיש לא שם לב. אתמול [שבת] עקפו אותי רביעיית אופנועי ספורט שלחצו חזק,

זה היה יפה לראות ואז נזכרתי באופנוענים הללו שלא מסיימים את השבת.

The first one to get angry loses

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה קרה בדיוק לאבא של חבר שלי זכרונו לברכה.

בשבילי שוליים לא קיימים, אם חס וחלילה יש משהו שמחייב עצירה בשול, אני יוצא מהרכב ועובר מעבר לגדר.

פורסם

הרבה אנשים טובים מתו בגלל שעצרו להחליף

צמיג משומש שלא שווה 10 ש"ח.

אני ממליץ תמיד, גם אם זה צמיג חדש באלף ש"ח,

אם התפנצ'ר בכביש מהיר - להתרחק משם לאט, לאט,

לנסוע עליו ולטחון אותו לאט לאט לאטטטט בנסיעה זהירה עד למקום בו

הסבירות שתפגעו זעיר. אם צריך - לטחון גם את הג'אנט,

רק לאט לאט. החבר של אביך וההרוג מהיום -

היו מחליפים את חייהם תמורת ג'אנט וצמיג.

בתאונה הראשונה בלקט הזה צמיג שהתנתק גורם לחזיתית.

פורסם
צריך לבדוק אם יש פג תוקף לברגי גלגלים במשאיות\רכבים.

(אם נשבר בורג, כנראה זה שילוב של הידוק לא לפי הוראות יצרן+עומס לא מתוכנן-אם הוסיפו כמה טונות יותר ובדיוק הייתה מהמורה כבדה בכביש לדוגמא)

בכללי אצלי ברכב אני מקפיד לבדוק כל פירוק את ההברגות של הגלגלים שהכל יפה ונקי, שלא קיים שחיקה או סדק.

לגבי המטוס של אלעל, בעולם התעופה הכל מוגדר, בייחוד במטוסי נוסעים, אם התרסק מטוס, זה ב99.9% בגלל טעות אנוש של טייס או טכנאי.

דווקא במטוס אל על שהתרסק באמסטרדם האשמה היתה בכשל תכנוני של בואינג. אחרי התאונה הוחלפו תושבות המנוע הפגומות בכל הצי והוכנסו נהלים חדשים להרכבה ופירוק מנועים.

לענין שוליים, עצירה בהם ובכלל שימוש בהם מדהים המוסר הכפול. מצד אחד מורים לנהגים, בצדק, לשהות כמה שפחות בשוליים בדיוק בגלל סכנת הפגיעה שתוארה כאן ומצד שני מגלגלים עיניים ואף מעודדים שימוש בהם על ידי רוכבי אפניים.

פורסם (נערך)

יוצא לי לראות המון תעופה בחקירה, ברוב מוחלט של המקרים היה זה כשל של טכנאי או טייס, היו כשלים תכנוניים, אבל לפני 20-30 שנים.

טוב לדעת שזו הסיבה.

לא רואה סיבה לרכב על כבישים בארץ, כרוכב שטח בעבר, נתקלתי בלא מעט שמרוב פחד מרכיבת כביש, פשוט עברו לרכיבת שטח, גם יותר יפה גם יותר אנדרנלין.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

לענין שוליים, עצירה בהם ובכלל שימוש בהם מדהים המוסר הכפול. מצד אחד מורים לנהגים, בצדק, לשהות כמה שפחות בשוליים בדיוק בגלל סכנת הפגיעה שתוארה כאן ומצד שני מגלגלים עיניים ואף מעודדים שימוש בהם על ידי רוכבי אפניים.

הרע במיעוטו.

אם הברירה היא בין לעצור בשוליים לבין המשך נסיעה עד לנקודת עצירה - הסכנה שבשוליים גדולה מההפסד שבהרס הצמיג.

אם הברירה היא בין רכיבה על השוליים לבין רכיבה על הכביש בין כלי רכב כבדים ומהירים פי כמה - השוליים הם המקום הבטוח יותר במשוואה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

ממש לא.

לנהגים מורידים הנחיה מוצדקת ונכונה לשהות בשוליים כמה שפחות ורק בחירום כי זה מסוכן. כולל חינוך וקמפיינים.

מצד שני, את רוכבי האפניים מפנים לשם ומעודדים אותם להשתמש באופן סדיר באותו תא שטח שמזהירים מפניו את הנהגים.

האבסורד הכי גדול הוא שהגופים האחראים למוסר הכפול הזה הם אותם גופים. משרד התחבורה והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.

פורסם

אכן אמיגר, ראוי לזכור ולהזכיר את המובן מאליו -

שולי הכביש הם חלק מהכביש, והכביש הוא מקום שבו גושי מתכת במשקל טון או 20 טון

עפים במהירות של עשרות קמ"ש ונתון מראש שאחת לכמה זמן הם סוטים לשוליים

וגורפים כל מה שבדרכם. אני זוכר את התחושה, בצעירותי, כשאתה בשוליים וחושב

שאתה במין אקס טריטוריה בטוחה כשלידך חולפים הרכבים ללא פגע.

זה רק עניין של מודעות, והיא חסרה לרבים, כמו רצים\רוכבים

[לחלק יש את המודעות והם מהמרים שיהיה בסדר. לרוב זה באמת בסדר].

פורסם

לא טענתי לרגע שמדובר במקום בטוח - אלא שהוא בטוח יותר מאשר נסיעה בנתיב.

הסכנה העיקרית בהמצאות בשוליים היא סטייה של רכב אליהם, בין אם מחוסר תשומת לב לכביש או בכוונה תחילה.

סכנות אלו קיימות גם בנסיעה בנתיב. אבל בשוליים - מעצם הגדרתם כאיזור שלא נועד לנסיעה - הסיכון פוחת. בנסיעה בנתיב גם קיימת סכנת פגיעה מכלי רכב שאמנם שומרים על הנתיב, אך לא שמים לב למתרחש מלפנים או שפיספסו את צללית הרוכב. גם האטה פתאומית של כלי רכב בשל רוכב איטי בכביש מסוכנת ועלולה לגרום לתאונות חזית אחור בין רכבים.

בכל מקרה, דעתי האישית - כרוכב אופנוע אני לעולם לא רוכב על השול, וברכיבה על אופניים אני לא יוצא לדרכים בין עירוניות.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

תנועה חזקה של אוטובוסים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
צריך לבדוק אם יש פג תוקף לברגי גלגלים במשאיות\רכבים.

(אם נשבר בורג, כנראה זה שילוב של הידוק לא לפי הוראות יצרן+עומס לא מתוכנן-אם הוסיפו כמה טונות יותר ובדיוק הייתה מהמורה כבדה בכביש לדוגמא)

בכללי אצלי ברכב אני מקפיד לבדוק כל פירוק את ההברגות של הגלגלים שהכל יפה ונקי, שלא קיים שחיקה או סדק.

לגבי המטוס של אלעל, בעולם התעופה הכל מוגדר, בייחוד במטוסי נוסעים, אם התרסק מטוס, זה ב99.9% בגלל טעות אנוש של טייס או טכנאי.

זה אומנם קצת רחוק כבר אבל כמו שנאמר, אותו מקרה ספציפי היה בגלל בורג אחד של המנוע שנשבר תוך כדי שהמטוס היה בהמראה (מה שאומר שהוא היה ב"פול גז"). בגלל שהמנוע עבד על מקסימום כוח ברגע שהוא התנתק מהמטוס הוא פשוט המשיך לעוף קדימה, לפני המטוס, ואז כשאיבד מהמומנט קדימה הוא פגע ולקח את המנוע השני ביחד עם החלק הקדמי של הכנף.

יודע מה הכי אבסורד? החלק הזה נועד להישבר ולהתנתק. אבל לא לקחו בחשבון 2 דברים. אחד, זה את חוזק המתכת. בואינג רשמה להחליף את הבורג הסורר יותר זמן ממה שהוא היה יכול להחזיק בפועל (עייפות חומר) ו2 הם לא לקחו בחשבון שהמנוע יכול ליפול בזמן המראה ולעשות משהו כזה. טעות כזו בתכנון גרמה למוות של לא מעט אנשים וטוב שגילו את הבעיה יחסית מהר. היו לא מעט מטוסים כאלו בשמיים באותה תקופה והם בקלות יכלו ליפול לאותה סיטואציה ולפי הבדיקות. גם כשהצוות יודע מהבעיה הזו, אין סיכוי להנחית את המטוס. בכלל.

פורסם

בחברות תעופה כמו בחיל האוויר שלנו ישנו כפליסט שתפקידו לעמוד ליד הטכנאי ולבדוק שעבודתו הינה נכונה ונעשית ע"פי הוראות היצרן ואחריי זה לחתום ביחד עם הטכנאי על העבודה במידה והיה מיושם כזה נוהל הרבה מפאשלות של מכונאי רכב הייתה נמענת.

• תוכן חדש...