Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות על סופרב עם מנוע 220/280 כ"ס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יופי של אבזור לרכב ב- 230+ אלף שקל.

אי אפשר להשוות למאליבו ול-5 שמגרדות את ה- 160.

גם אני מאלו שטוען שבמאליבו אין דבר מלבד כח. וממנו לא ניתן להנות...

אגב, כל כתבי הרכב המובילים בעולם קטלו את המאליבו לפני ואחרי מתיחת הפנים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רמת האבזור L&K כוללת את הבא : (ובטח אשכח כמה דברים)

חלון פנורמי (ענק)

מערכת מתלים אדפטיביים - עם אפשרות לשלטיה על המצערת/גיר/הגה, בתכניות קבועות או אינדיבידואל.

חיישנים הקפיים+מצלמה אחורית+התראת ראדאר+ בלימה אוטומטית לשטחים מתים בנסיעה אחורה

התראה על סטיה מנתיב

חניה אוטומטית

מזגן עם 3 אזורי אקלים (נהג/נוסע/אחור)

מושבים חשמליים עם זכרונות עם חימום ואוורור

קילס מלא.

פתיחה חשמלית לתא מטען +פתיחה עם הושטת רגל מתחת לדלת

בקרת שיוט אדפטיבית+מגביל מהירות

סטארט+סטופ

תאורת רצפה

ניטור לחץ אויר

מתזים למגבים (חובה...)

וילנות אחרוים+ שמשות כהות אחוריות

מערכת משודרגת עם 12 רמקולים ועם ביטול רעשי רקע/מכונית

חסר לי - הגה חשמלי שישודך למערכת הזכרונות של הכסא.

ואני חייב לציין...

כל זה יופי.

אבל שימו לי את כל זה, באוטו ממותג יותר, ובמחיר זול יותר...אבל עם עיצוב לא לטעמי...ואין סיכוי שאעדיף אותו.

כך שכל השוואות הללו למזדה 6 (הלא יפה בעיני)

ולמליבו (המכוערת מאד בעיני)

פשוט לא רלוונטית.

מזכיר קצת פאן בוי

פורסם

מצחיק פה בזמן האחרון.

מישהו קרא לרכב של הפאן בוי מכוער, אז הפאן קורא לבן אדם הזה פאן בוי. ולמי איכפת שיופי זה סובייקטיבי?

אפשר לעשות סיטקום ממה שהולך בפורום לאחרונה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)
מצחיק פה בזמן האחרון.

מישהו קרא לרכב של הפאן בוי מכוער, אז הפאן קורא לבן אדם הזה פאן בוי. ולמי איכפת שיופי זה סובייקטיבי?

אפשר לעשות סיטקום ממה שהולך בפורום לאחרונה.

''הפאן בוי קורא לרכב של הפאן בוי מכוער'' מחשיד כל כך שהוא אומר ששאר הקטגוריה מכוערות ולא רלוונטיות, ורק הסופרב יפה ורלוונטית. ולא חמוד אין לי מאליבו, רק ממליץ עליה בזמן הפאןבויז בסביבה ממליצים אוקטביה מגודלת.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם
ולא חמוד אין לי מאליבו, רק ממליץ עליה בזמן הפאןבויז בסביבה ממליצים אוקטביה מגודלת.

יצא לך לשבת במושב האחורי של המאליבו ושל הסופרב?

כי נשמע שלא.

האחד צפוף והשני.... "מרווח" זה אנדרסטייטמנט.

מה שכן המושבים האחוריים של הסופרב לא בדיוק מפנקים מבחינת נוחות, אם הם היו מפנקים היא הייתה בליגה אחרת לגמרי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אה אתה מנחש? ניחוש טועה. יוצא לי כמעט כל שבוע לדפדף בסוכניות , אין שום סיבה לשלול את המאליבו רק בגלל מרווח לרגלים, המושב עצמו יותר נוח משל הסופרב והשקט שיש בתא הנוסעים וכולל כוח המנוע הופך אותה לרלוונטית בשוק, עובדה שעדין אנשים קונים אותה בכמויות מכובדות.

בר אתה משווה רמות גימור מה החוכמה? הסופרב בכלל מתחילה ב160 אלף ש''ח בזמן שהמאליבו במחירה המקורי מתחיל ב175.

כמובן שזה לא רמת הגימור היחידה שיש למאליבו יש LTZ ועוד תוספות אישיות.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

הכל אותו חר* , כמו בשוק הסלולר כל יומיים יוצא משהו חדש ש"קורה תיגר" על הקטגוריה. ועדיין הקיק של הויטק של הונדה משאיר את כל העגלות האלה מאחורה.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

סליחה על ההתערבות הגסה.

אתם מבלבלים בין מושגים. משפחת VAG לא מצטיינת באיכות. המציאות מראה שרכבים שלהם לא אמינים בכלל! (והפנים ה"איכותי" שלהם כפי הזכור לי לא עמיד בצורה חריגה) "אבל" והוא חשוב,הם מפוצצים בטכנולוגיה מתקדמת, לטוב ולמוטב. כרכב חדש וודאי הייתי מעדיף סופרב ממאליבו או מאזדה. (למרות שצודק מי שכתב שאין מה להשוות בין רכבים עם הפרשי מחיר כה גבוהים)

כיד שניה? מאזדה! הרכבים שלהם פשוט נוסעים! ויפים!

לגבי המאליבו. לא הבנתי מה כ"כ גרוע בה כח לא חסר ואבזור לא חסר. אז מה גרוע בה כ"כ? גם ככה בשביל ספורטיביות חמהדרין לא קונים רכבים כאלו. אם היא נוחה לנסיעה אז לדעתי היא מנצחת. אשמח להסבר.

פורסם (נערך)

ממש אחרונה יצא לי לדגום את המאזדה 6 החדשה בגרסתה הבכירה, את הסופרב 1.8 וגם את גרסתה הבכירה של הסופרב בעלת 280 כ"ס.

עיצוב הוא כמובן דבר סובייקטיבי, אך בעיניי המאזדה נאה מאוד. הסופרב החדשה מהווה שיפור ניכר לעומת קודמתה מבחינה זו ולעומת המאזדה היא יותר יוקרתית וסולידית למראה.

במסגרת העדכון גם עיצוב הפנים במאזדה זכה בכמה שינויים וכעת הוא נאה יותר מבעבר. מבחינת איכות החומרים, לפחות בעניין האיכות הנתפסת, יחסית למאזדה המצב בהחלט טוב אך בהשוואה לסופרב המאזדה נותרת מאחור ופער מורגש. יש לא מעט פלסטיקה קשיחה וחלולה אשר אינה נעימה למגע. בנוסף, אמנם הוסיפו פרשנות לאיידרייב של ב.מ.וו אך המערכת מאוד איטית בתגובותיה - לא לעניין.

פעולת המנוע מעט מחוספסת במאזדה בהשוואה לסופרב וסביר שבקו ישר גם סופרב 1.8 תשאיר את המאזדה מאחור. זה לא כל כך מפתיע בסה"כ - נתוני ההספק דומים אך לסופרב מומנט אשר מגיע מוקדם יותר ורצועת כח רחבה יותר. מה שכן מפתיע, ולא לטובה, הוא שהסופרב עדיפה על המאזדה גם כאשר הכביש מפותל. המאזדה קיבלה לאחרונה ריכוך מוגזם למתלים וכעת היא מתנדנדת על מתליה כמו ספינה אמריקאית. הסופרב יותר מרוסנת ובאופן כללי המתלים שלה מוצלחים יותר. יש לציין גם כי הסופרב מצויידת במתלים אדפטיביים בגרסאותיה הבכירות.

מבחינת מרווח הסופרב משאירה את כל המתחרות מאחור. למעשה, הסופרב כל כך מרווחת עד שניתן למקם אותה בין סדרה 5 לסדרה 7 של ב.מ.וו מבחינה זו. מאזדה 6 או שברולט מאליבו (או כל מתחרה אחרת לצורך העניין) ממש לא שם.

האבזור במאזדה נדיב יחסית אך חסרים לי כמה דברים:

- מושבי עור חשמליים לא מחוממים? למה אני צריך לסבול על מושבי עור קפואים בימים קרים? בעבר היה חימום וכעת אין וחבל. אגב, בסופרב לא רק שהם מחוממים, הם גם מקוררים לימים חמים כדי למנוע ממכם להזיע ולהדבק למושב.

- עד למתיחת הפנים ב-6 הייתה מערכת בטיחות אשר מנטרת שטחים מתים וכעת היא נעלמה. במקומה הופיעה מערכת המתריעה מפני סטייה מנתיב הנסיעה - בחירה תמוהה בעיניי. הסופרב המערכת הראשונה כמובן קיימת, בנוסף למערכות בטיחות נוספות.

- כמו כן, במסגרת העדכון שעברה ה-6 שנמכו את מערכת השמע מ-Bose למערכת גנרית של מאזדה.

בשורה התחתונה, בין הסופרב ל-6 אני חושב שזה די ברור שהסופרב עדיפה בכמעט כל פרמטר. אם בעבר היה למאזדה את קלף הניהוג, אז היום גם את זה אין יותר.

בנוגע למאליבו,

נהגתי בעבר על קאדילק ATS בעלת מנוע דומה לזה שיש במאליבו. למעשה, בקאדילק הוא אף חזק יותר עם 272 כ"ס. בפועל זה הרגיש כמו 200+.

אבל נראה שההוכחה הברורה ביותר לכך שמדובר על רכב לא טוב היא החפזון של שברולט להחליף את הדגם (הכושל) בדגם חדש כעבור 3 שנים בלבד, וזה בנוסף למתחית פנים שעבר הדגם בפרק זמן כה קצר.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
. כרכב חדש וודאי הייתי מעדיף סופרב ממאליבו או מאזדה. (למרות שצודק מי שכתב שאין מה להשוות בין רכבים עם הפרשי מחיר כה גבוהים)

לא הבנתי, איפה הפרשי המחיר הגבוהים? (בהתעלם מגרסאות ה2.0 של הסופרב)

פורסם

להבנתי מאזדה 6 סדאן מיועדת לשוק האמריקאי, בעוד הסטיישן לשוק האירופאי. אפילו בסיס הגלגלים שונה ביניהן (283 ס"מ מול 275 ס"מ). ייתכן שהכיול הספורטיבי של מאזדה נשאר בסטיישן אבל בסדאן עברו לכיול אמריקאי? חבל שדלק לא מייבאים את הסטיישן ברמת אבזור גבוהה יותר.

• תוכן חדש...