Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עפולה - פ״ת, נסיעה יום-יומית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל, אם טעיתי במיקום השירשור, אז תעבירו בבקשה למקום מתאים, תודה.

אז ככה. עכשיו מדינה שלנו התחילה במחשבה קלה על דיור לזוגות, שאין להם כמליון ש״ח בכיס, ויצאו מס פרויקטים של דיור למשתכן. עכשיו יש מס' דירות במודיעין, 3 חדרים ב כ-530k. אבל משמעניין אותי, זה שכונה חדשה בעפולה, 4 חדרים, 120 מטר, מחיר מ-640k.

זה הקדמה.

עכשיו השאלה - אני ואישתי עובדים בפ״ת. במעבר תאורטי כזה, אנו צריכים רכב דיזל או הברידי. בעיה גדולה יותר, זה כמעט 70k נסיעה בשנה.

האם מעבר כזה, בגלל אפשרות סוף סוף לדירה הוא ריאלי? עבודה בסביבת עפולה אין בשפע, אבל נסיעה לפ״ת תגמור רכב חדש תוך 3 שנים.. + ביטוח רכב, דלק, טיפולים ותקלות צפויות.

אני ממש בדילמה.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

השעות האינסופיות על הפקקים בכביש יתישו אתכם תוך כמה חודשים לדעתי.

אתם יכולים לקנות ולהשכיר, ובכסף שתקבלו לשכור בפתח תקווה.

הדירה במודיעין הרבה יותר מתאימה למצבכם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לגור בעפולה ולעבוד בפ"ת? בעייתי מאד, בודאי בתנאים של מדינת ישראל.

הנסיעות יעלו לכם, במקרה הטוב, 4 שעות ביום, ויש להוסיף גם את עלות הנסיעות שתגיע למאות שקלים ביום (לא רק דלק - אלא טיפולים שוטפים בתידרות גבוהה, שחיקה של הרכב וירידת ערך מהירה). התחליף - רכבת - יתחיל לפעול בעוד כשנתיים, אבל לנסוע לעבודה ובחזרה ב-3 רכבות בכל כיוון?

כאשר יהיו ילדים - יהיה צורך לטפל בהם שעות ארוכות. כל שעה של מטפלת תעלה כמה עשרות ש"ח. שלא לדבר על כך שהילדים יגדלו עם מעט מאד שעות אבא ואמא.

ההצעה של שוגיפלקס מעניינת, אבל לא בטוח שישימה. ראשית, יתכן שבחוזה הרכישה של דירה מסובסדת יהיו מגבלות על סחירות - כולל על מכירה ועל השכרה. שנית - לא תהיו היחידים שיחשבו על הרעיון, והשוק עלול להיות מוצף בדירות להשכרה בעפולה, כך שהתשואה שלכם תהיה נמוכה.

דירה בפריפריה של גוש דן תתאים לכם הרבה יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כרגע עובד ביהוד (ממש ליד פתח תקווה) וגר בחיפה.

אל תעשו את זה לעצמכם, תחפשו עבודה במרכז עם הכנסה גבוהה יותר, תתפתחו, תלמדו, תתקדמו. אם יהיה קשה תוכלו לעבור לדירה קטנה יותר אבל בשורה התחתונה תמיד יהיו אפשרויות לשחק ההוצאות/ הכנסות.

בעפולה לעומת זאת אם שום אפשרות.

פורסם

לא פרקטי. אתה חושב לחסוך בדירה, להתייעל במגורים במקום זול אבל בתמורה לבזבוז משווע של שעות רבות בדרכים? דלק,זמן ?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

כמובן שקיימת אופציה נוספת - לעבור לעפולה ולמצוא עבודה בטווח נסיעה סביר (חיפה, קריות, יקנעם ואולי גם בכיוונים אחרים), או, אולי, בעפולה עצמה. תלוי במקצוע שלכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנושא אפשרי. יצא לי להכיר 3 אנשים שונים שעושים ככה. או לפחות עשו. לא בקשר עם שניים מהם כבר כשנתיים ועוד אחד כבר לא עושה יותר את קו עפולה פ"ת כיוון שהוא קיבל אחוזי נכות ולכן לא עובד יותר.

השאלה אם אתה מוכן לכך שיהיו לך לא מעט שעות מאחורי ההגה (אלא אם את וזוגתך עובדים בשעות שאין ממש פקקים). לגבי רכב הפתרון הוא כנראה ליסינג פרטי. ככה אתה אומנם תשלם אבל אין לך ירידת ערך, טיפולים זה מעניין אותך ואחרי שלוש שנים אתה לא תקוע עם רכב שעשה מיליון ק"מ כי אתה מחזיר אותו לחברה.

אני לא בטוח שהייתי עושה את זה. הייתי מברר או לגבי עבודה בעפולה וסביבתה או מגורים במרכז.

פורסם (נערך)

אני גר בנצרת עילית ועובד בהוד השרון, במקרה גם קניתי דירה באותה השכונה בעפולה עלייה אתה מדבר (אכלוס עוד שנה).

לפני כן, שכרתי דירה בנתניה. מה אני אגיד לך? הנסיעה מנתניה להוד השרון הייתה סיוט. מדובר בכ-30 ק"מ שלפעמים היו לוקחים יותר משעה (בלי לדבר על מחירי השכירות) ולכן החלטתי לחזור צפונה.

המרחק בין נצרת עילית להוד השרון הוא כ-90 ק"מ, המרחק בין עפולה להוד השרון הוא כ-76 ק"מ.

תלוי מאוד בשעות שבהם אתה יוצא מהבית וחוזר הביתה. נכון להיות הנסיעה מנצרת עילית דרך כביש 6 לוקחת לי כ 1:10 דקות, אני יוצא מהבית ב 8:40 ולפני 10:00 אני כבר במשרד. כאשר אעבור לעפולה הנסיעה תיקח כ-50 דקות. לדעתי זה לא נורא מבחינת הזמן.

בעתיד אני אשקול לחפש מקום עבודה קרוב יותר, יקנעם או חיפה.

איך יצא לך חישוב של 70K ק"מ בשנה?

בחישוב הכי לא אופטימי שלי יצא לי כ -50K ק"מ בשנה (מנצרת עילית שרחוקה יותר).

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

קודם כל תראה בכלל אם תזכה במכרז.

דברשני, האם שווה להמשיך בעבודה הנוכחית כאשר אתה לא גר קרוב.

וקח בחשבון שאת הפקקים של גוש דן אתה פחות תסבול (אבל אולי תסבול את הפקקים של ואדי ערה).

יש לך אופציה לעלות על כביש 6 במחלף עירון ולרדת בקסם/נחשונים (איפה שיותר קרוב לעבודה).

חוץ מזה מאוד כדאי שבמצב כזה תרכוש מנוי לכביש 6.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זה לא כזה נורא. אני עושה את זה לפחות פעם בשבוע. לפעמים פעמיים, רק בכיוון הפוך. יוצא ב7 מהבית במלאבס וב8, גג 8:10 אני במשרד ליד נצרת עלית.

גם בחזור לוקח לי 70-80 דקות. הכל בכביש 6 כמובן.

כהשוואה למשרד הראשי שלי ביבנה אני יוצא ב7:10 מהבית בפתח תקוה ובשעה 7:50-8:00 אני ביבנה. מרחק מהבית ליבנה - 30 ק"מ. מרחק מהבית לצומת המוביל - 97. הבדל בזמן - כ15 דקות בממוצע.

פורסם

מבחינת זמן על הכביש זה לא כל כך נורא, 50 דקות לכל כיוון, אם נוסיף את הפקקים אולי נגיע ל1:10. השאלה אם הבילוי בכל יום מאחורי ההגה לא יתיש אתכם.

פורסם (נערך)

הנסיעות האלה מאוד קשות ומתישות. ועכשיו הפקיים אפילו גרועים יותר ממה שהיה לפני כמה שנים.

זה נסיעה דרך ואדי ערה בכביש 65 (או דרך יוקנעם תלוי ממסול) - יש תקופות שזה לא המקום הכי סימפטי לנסוע בו, ואז דרך כביש החוף (פקקים מטורפים בבוקר ובערב - לאחרונה משהו הזוי לחלוטין) ואם בכביש 6 - יוצא יקר מאוד בנסיעות יומיויות (אלא אם כן משלמים לך על זה).

חוץ מזה, כם בכביש 6 יש לפחות פעם בשבוע חסימות בגלל תאונה כלשהי.

הדלק בנסיעות האלה יעלה הרבה מאוד כסף על רכב פרטי או ליסינג שיעלה המון כסף ויהיה חריגות גדולות בקילומטרז' - יקר מאוד. אם זה רכב פרטי, אם קילומטרז' מטורף יהיה קשה מאוד למכור אותו אחרי זה, או כמובן לקנות רכב דיזל שיעמוד בנסיעות כאלה לאורך זמן. אלא אם כן נאי השכר הם כאלה שעלות נסיעות/רכב זה הוצאה זניחה.

דרך כביש 65 להגיע לכביש החוף לוקח בבוקר כ50 דקות אם ממהרים, עד כביש 6 כ40 דקות. דרך יוקנעם לכביש 6 לוקח כחצי שעה ובדקך כלל אין פקקים או עומסים חריגים. וזה בזמנים טובים ללא פקקים וחסימות. אם אתה נוסע דרך יוקנעם ונתקעת אחרי משאית או מישהו שנוסע לאט, זה יכול לקחת תוספת של 5~10 דקות תלוי מהמצב.

וגם בשעות העומס לטוס בכביש של של 160 זה לא כל כך ריאלי, אפילו במקטעים עם 3 נתיבים. אני מעריך שביום טוב יקח לך שעתיים להגיע עם כביש 6, או שעתיים וחצי לפחות דרך כביש החוף.

כאשר תיהיה רכבת, יקח כ45 דקות להגיע לחיפה ומשם עוד שעה, שעה וחצי ליעד (אם הכל קרוב לתחנת הרכבת).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש אנשים שיכולים לעשות נסיעה כזו ולשרוד ויש שלא,

אין ספק שזה לא פשוט וזה מאוד תלוי באדם. לאורך זמן

גם האדם שהכי מתאים לו יותש מזה.

זה לצד השאלה המרכזית -

האם אתה ומשפחתך מותאמים למגורים "בפריפריה" ?

אם יש לכם רקע או אתם מהאיזור במקור אז ברור לכם מה זה ואיך זה נראה,

אבל לתושבי המרכז למשל יכול להגרם שוק תרבותי קל עד כבד. גם בנתיבות

ואופקים יש דיור זול, לצורך העניין, ואולי פחות תנועה בדרכים.

The first one to get angry loses

פורסם
שלום לכולם.

קודם כל, אם טעיתי במיקום השירשור, אז תעבירו בבקשה למקום מתאים, תודה.

אז ככה. עכשיו מדינה שלנו התחילה במחשבה קלה על דיור לזוגות, שאין להם כמליון ש״ח בכיס, ויצאו מס פרויקטים של דיור למשתכן. עכשיו יש מס' דירות במודיעין, 3 חדרים ב כ-530k. אבל משמעניין אותי, זה שכונה חדשה בעפולה, 4 חדרים, 120 מטר, מחיר מ-640k.

זה הקדמה.

עכשיו השאלה - אני ואישתי עובדים בפ״ת. במעבר תאורטי כזה, אנו צריכים רכב דיזל או הברידי. בעיה גדולה יותר, זה כמעט 70k נסיעה בשנה.

האם מעבר כזה, בגלל אפשרות סוף סוף לדירה הוא ריאלי? עבודה בסביבת עפולה אין בשפע, אבל נסיעה לפ״ת תגמור רכב חדש תוך 3 שנים.. + ביטוח רכב, דלק, טיפולים ותקלות צפויות.

אני ממש בדילמה.

בערך בעוד 3-4 שנים אולי יהיה לכם לאן להיכנס לגור..

תרכשו , תשכירו, ותשכרו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...