רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, יש לי מונדאו 2002 והייתי רוצה להוסיף חיישני גשם ואורות אוטומטים, רציתי לשאול האם זה דבר מסובך? האם זה יקר? תודה!
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 771 צפיות
היי חברים אני מחפש מישהו שיש לו את הRS CUP או שיש לו ניסיון עם רכב זה (לא נסיעת מבחן או משהו). אני מחפש ללמוד כמה שיותר על נהיגה ספורטיבית ואני מאמין שעוד חודש חודשיים אני ירשם לאיזה קורס-שניים אבל כרגע חשוב לי לדעת את הנקודות על רכב זה כי הוא בדרך אליי. תודה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי אריאל אלסיבוני התחיל להעביר הדרכות נהיגה ספורטיביות... מישהו עשה אצלו קורס ויכול לתת חוות דעת? http://www.arielelsiboni.com/
הודעה אחרונה מאת misgavv, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
סוכן סמוי הפליל בוחנים במכון רישוי בנתיבות שקיבלו שוחד תמורת העברת טסט של כלי רכב עם תקלות בטיחות חמורות. בחלק מהמקרים מכוניות עברו טסט ללא הגעה לבחינה. את הכסף היו משאירים לחשודים במגן השמש ברכב
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 737 צפיות
לא הבנתי מה זה התאי מימן שהונדה מפתחת , זה מנוע חשמלי שבתוכו יש תאי דלק ? אשמח הסבר לפשוטי העם.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
חניה ברוורס בקו ישר 1 2
מאת bati357-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש לי שריטה, בחניה שלי אני מחנה ברוורס ואני תמיד חייב שהאוטו יהיה ישר, לא נוטה שמאלה או ימינה, מה רק שאני אף פעם לא מצליח. תמיד אני יורד מהאוטו כדי לבדוק. יש איזו שיטה או סימנים שאני יכול לראות שהאוטו ישר בלי לרדת? תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 832 צפיות
מה התאריכים שבהם אפשר לשלוח רכב ישן לגריטה?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מעניין אותי אם מישהו נוסף נתקל בזה. יש לי בקרת אקלים בסקודה, 99% מהזמן, המזגן נמצא על AC עובד, סירקולציה פנימית ומד המעלות, על רובריקת הקירור הכי נמוכה. כאשר בקיץ, אם קר מדי, אז אני יכול לכוון את המעלות ל-18 וכמובן שיש שינוי קמעה. אולם, שמתי לב למשהו מאוד מאוד מוזר. כאשר המעלות בחוץ (לפי מד המעלות) נמצאות, הכי נמוך, עד 22-21, המזגן מקרר יפה גם ב-18 מעלות. אולם כאשר, המעלות יורדות 21 ומטה, אזי, כאשר מפעילים את המיזוג (עם AC והכל) על 18 מעלות, יוצא חום. האם זו הסיבה האמיתית?, החיבור בין המעלות ולבין הבדל בן קירור וחימום ב-21 ומטה מעלות בחוץ?, אני מהמר. אני מהמר היות ובמראות החיצוניות ישנו מפשיר אדים, אולם לפי ספר הרכב, המפשיר אדים ניתן להפעילו, רק כאש…
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
הי חברים, נזדמנה בחיקי נסיעת מבחן ברנו מגאן RS Cup המהוללת. אני מניח שהרכב מוכר לרבים מכם, לכן אשמח לשמוע תובנות לפני הנסיעה כדי שזו תהיה מועילה יותר מבחינת התרשמות. כצפוי מסוכנות מכירה של יבואן רכב ישראלי, סוכני המכירות כמובן לא יודעים דבר על המחליפה. מחירה של המגאן הקיימת הוא 230 אש"ח לפני מו"מ, לפני תוספות כמו צבע מטאלי, הגנות וכדומה. תודה רבה. נ"ב - הצלחתי למרבה הפלא להשתחל לריקליינרים, ועוד אחרי החגים!
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב. בעבר קראתי על שרשור שכל אחדנרשם איך הואנשיפר את סביבת הרכב שלו. חלק רשמו רעיונות ליעול, שיפור הסביבה, גאדגטים, ועוד תוספות. אשמח למצוא את השרשור הנל.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 836 צפיות
שלום, אנחנו מחפשים צמיגים חדשים לקורולה 2007 שלנו, מידות 195/60R15 כרגע יש עליה Klebber HP3 בני 4 שנים, הם לא רעים אבל לעניות דעתינו מעט רועשים יחסית למישלין שהיו מותקנים לפני כן (סגנון הנהיגה שלנו רגוע) ומכיוון שכבר מראים סימני יובש נראה שזקוקים להחלפה. התקציב הוא עד כ1500 ש"ח, רצוי פחות. באזור חיפה והקריות. עד כה הציעו לנו Klebber חדשים כמו שלנו ב1200. תודה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים, רכשתי השבוע ניסן קשקאי אשר יש לה פונקצית של קיפול מראות חשמלי אך רק מתוך הרכב. רציתי לדעת האם יש אפשרות לקיפול מראות דרך מפתח הנעילה המגיע עם הרכב? אם כן איפה ניתן לעשות זאת וכמה לדעתכם עולה לבצע את זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת kolobok_4, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני מודע לכך שרובכם לא יבינו אותי אבל במקרה שיש פה אנשים בעלי רישיון חדש בשישי הזה נגמר לי המלווה לילה והשאלות שלי הם: 1. מה צריך להביא איתי למשרד הרישוי? 2. עד מתי הוא פתוח בשישי בסניף באשקלון ?
הודעה אחרונה מאת Jacks, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום חברים , ברצוני לקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל . האם יש למישהו נסיון איתו ויכול לתת סיקור קצר ? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת ilia044, -
- 1 תגובות
- 909 צפיות
חבר שלי קנה מזאדה 3 2014 מנוע 2000 ספיריט. האם יש לו ברכב מצב של אורות הגעה ואורות עזיבה?
הודעה אחרונה מאת ldti, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם זקוק להמלצה על מוסך שלא שוחט במחיר לסיאט איביזה איזור המרכז אני מרחובות לא רוצה את המורשה ששוחטים במחיר, יש לי כמה בעיות שדורשות טיפול ללא שחיטת מחיר המון פה המליצו על איזה מוסך שמטפל באיזור תל אביב, אשמח לקבל תזכורת
הודעה אחרונה מאת sh1506, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לכם. כתוצאה מהגשם\קור של הימים האחרונים מצטברים לי אדים בפנסים הקדמיים. מה ניתן לעשות? אציין שהקליפסים שתופסים את המנורות מקדימה נשברו, והמנורה מחוזקת ע'י אזיקון. איך ניתן לאטום או למנוע את הבעיה הנ'ל? מדובר בניסאן מיקרה החדשה.
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
- 4 תגובות
- 964 צפיות
יש לי רכבים שאני לא מניע לפעמים גם שבועים . חשבתי על ניתוק מהיר של הפלוס זה שווה משהו? http://www.aliexpress.com/store/product/Car-Battery-Terminal-Link-Switch-Quick-Cut-off-Disconnect-Car-Truck-Auto-Vehicle-Parts/524623_1776500989.html?spm=5261.7049941.1998509440.495.xKyA8n&sdom=101.646.676.0_1776500989
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב. אני מתכוון לצאת היום בסביבות 5 בבוקר לאילת מאיזור הצפון. מפאת הנופים אני מעדיף לנסוע דרך מצפה רמון. לפני כיומיים הבנתי שהכביש היה חסום עקב שטפונות. מישהו יודע אם אפשר לסוע דרך הכביש או שצריך לעבור לכביש 90? והאם מומלץ בכל זאת לסוע דרך מצפה רמון? תודה
הודעה אחרונה מאת Guru, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב לכולם, אני משתמש חדש בפורום אז קודם אתחיל בהתנצלות במידה והפרסום במקום שגוי- לא מצאתי מקום יותר מתאים ברשימת הפורומים. אני עוקב באופן הדוק לגביי גאדג'טים סיניים שונים, ובאתרי הגאדג'טים לעיתים קרובות יש מבצעים ופרסומים גם על מוצרים לרכב. האם מישהו התנסה? יש חברות ומוצרים מומלצים? זו שאלה מאוד כללית ולכן אנסה לצמצם לכמה תחומים שמעניינים אותי- מטענים, בעיקר מהסוג שיכול להטעין כמה מכשירים בבת אחת, או דיבורית טובה שאולי אפשר לשמוע מוזיקה דרכה גם. אשמח לשמוע המלצות לאתרים, במידה ויש, ואם יש מוצרים שאולי אני אפילו לא מכיר שיכולים להפוך את חוויית הנהיגה לנעימה יותר אשמח אם תכתבו כאן. אני מכיר הרבה אתרים ויודע פחות או יותר מי אמין וכדאי לקנות ממנו (מנסיון של הרבה שנים …
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, נשמח להסבר לגבי התהליך אותו עלינו לעשות. אנחנו רוצים למכור רכב לפירוק/ברזלים. מבינים שיש להגיש בקשה לביטול רשיון ולהסיר את לוחיות הרישוי, השאלה מה סדר הפעולות. קודם מעבירים את הרכב לסוחר בלי הלוחיות ובלי הרשיון ואז מגישים בקשה לביטול, או קודם מגישים בקשה לביטול ואז מחפשים סוחר? ממה צריך להזהר כדי שהרכב לא ימשיך להיות על הכביש או דברים נוספים שלא חשבנו עליהם...
הודעה אחרונה מאת פונפון2, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מחירים,דגמים שבמבצע?
הודעה אחרונה מאת door2005, -
עבירות מסכנות חיים 1 2
מאת ישה-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
פתחתי את השרשור הזה בעקבות השרשור על האפליקציה המשטרתית כאן אני מתחיל בעבירות החמורות בעיניי. שלט עצור / אי מתן זכות קדימה רמזור שחור , זה 2 שניות אחרי שהאדום כבר דלוק. עקיפת רכב תוך חציית קו הפרדה רציף מהירות שלא בהתאם לתנאי הדרך. משתמשים בסעיף העבירה הזה היום ד"כ אחרי תאונה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 5 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום רב ,נניח שעשיתי ליסינג על רכב חדש ל3 שנים , והוא כבר שנה וחצי במצב מצויין,והתשלומים היקרים גובים ממני יותר מדי,רציתי לדעת אם אני יקבל מהם החזר כלשהו אם אחזיר להם את הרכב,אני נתתי את הרכב שנת 2010 שלי ששווה 48 אלף כמקדמה הרכב שקניתי שווה 126 אלף,לגבי החוזה לא הבנתי דבר ממנו הוא רשום באותיות קטנות והוא ממש מבלבל. אשמח לתשובה תודה
הודעה אחרונה מאת שלומי מקבוצת שלמה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי ליפני בערך 10 שנים הבליינדרים החלו להיות מאוד פופולריים בארץ... היום מאיזה שהיא סיבה כבר בקושי רואים אותם על רכבים שלא נדבר על זה שאי אפשר לקנות אותם יותר בארץ... מה גרם לכך שהם נעלמו מהשוק? עד כמה שידוע לי מבחינת החוק המצב זהה למה שהיה לפני 10 שנים (או שאני טועה...) אז מה קרה?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 5 תגובות
- 923 צפיות
ראשית דבר, הכותרת צינית. שנית דבר, זה: צולם היום במקום העבודה שלי ביבנה. חדי העין שביניכם יבחינו כי על שמשת הסוזוקי פתק, צטלע קטן, מתנה מעיריית יבנה בעד חניה על מעבר חצייה - טוב וראוי. אותם חדי עין ודאי גם יבחינו שהקיה מהצד השני חסרה את אותו פתק למרות ששני הרכבים חונים שם מהבוקר וראיתי את שניהם לפני ואחרי בוא הפקח. הסיבה לכך היא שבעוד שהסוזוקי חונה ביבנה, הקיה חונה במוא"ז גן רווה (שם המשטרה אחראית על פיקוח חניה) ולכן נחסך ממנה הדו"ח. אותה דרך, שתי רשויות, קיים בהרבה מקומות בארץ ובעולם. אבל, לדעתי, יש כאן עניין מעבר לכך; אני שואל את עצמי האם הפקח היבנאי צלצל למשטרה ודיווח על רכב שחונה על מעבר חצייה ומְּסָכן את הולכי הרגל ואת הרכבים היוצאים לצומת? אעיז ואומר …
הודעה אחרונה מאת israelwww, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה בכותרת,יש לי רכב ללא טסט כבר כמה חודשים וכל פעם שאני בא להניע/להזיז אותו לחנייה אחרת/לשטוף אני רואה ניידת משטרה חולפת על פניי ועוצרת בהמשך הרחוב למספר דקות, יש דבר כזה שהמשטרה שותלת בסתר ברכבים ללא טסט ע"מ לתפוס את הנהג נוהג ברכב או שאני סתם פרנואיד?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הרכבים הכי לא אמינים מבין המכוניות החדשות בארה"ב, לפי שאלון לבעלי הרכבים החברים בארגון הצרכנים האמריקאי (consumer reports ) 20 Least Reliable New Cars Owners report on problems with their own words Last updated: October 20, 2015 We analyzed data on more than 740,000 vehicles from our 2015 reliability survey, …we bring the complaints to life, by sharing the the words most-often included in owner quotes on the 20 least-reliable new cars. The problems noted here were nearly all fixed under warranty, but sometimes these repairs required several visits to the dealer or involved lengthy delays. All of these problems occurred in the 12 months prior fro…
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 1 תגובות
- 601 צפיות
לאחר שיפצורים נרחבים החלטתי חלאס..נמאס פנל שליטה על חלונות החשמל ברכב כנראה החזיר את נשמתו או בדרך לשם. לאחר חיפושים ברשת ההבדלים בין רכיב מקורי לכזה שלא יכולים להגיע לפי 3 ויותר, האם שווה להשקיע או שהרכיב (הסיני ככל הנראה) שווה את הסיכון? תוד כל המסייעים.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
לפני שנתיים רציתי לקנות רכב בסכום נמוך, מתוך מחשבה שיהיה עדיף כך כאשר אתקל בתיקון יקר, ולא יכאב למכור את הרכב למגרש גרוטאות. באותה תקופה לא ידעתי הרבה על תחזוקה, וחשבתי שרכב ישן תהיה דרך טובה ללמוד. בצעד די פזיז קניתי את הרכב הראשון שעל פניו הכל פעל בו טוב. באותה תקופה "הכל" בשבילי היה מערכות שמזהים במבט ראשון כמו חלונות חשמל, נעילת דלתות, מחוונים וכו'. בכל שאר הרכבים היתה לפחות מערכת אחת לא תקינה. בנסיעת המבחן גם לא זוהו שום תקלות חריגות, חום המנוע לא עבר את החצי. אך הבדיקה לפני הקניה הייתה שטחית מידי. כבר אחרי העברת הבעלות, בדרכי הביתה חום המנוע טיפס. שוחחתי עם המוכר בעניין, שטען שכלל לא ידע על הבעיה, וזה הגיוני כי לטענתו היה נוסע מביתו לבית הכנסת ובחזרה נסיעה …
הודעה אחרונה מאת Menashe123,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 177 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- NoKa
- אבי ים
- Avia
- ypz
- ELIA56
- FROGIE
- DubelBoom
- לירון .ה.
- bigfoot7375nadav
- ELI001
- amosbmw