Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בסכומים שהגעת אליהם עדיף כבר לרכוש קטנוע 125 סמ"ק חדש בניילון עם אחריות שנתיים.

נהוג בפורום לא להשוות בין אבטיחים למנדרינות.

יבוא עכשיו איזה פעיל ירוק ויגיד שבכלל אפשר היה לרכוש אופניים ולנסוע איתם כל החיים בסכום הנ"ל.

ממזר שמן, איני יודע איזה רישום אתה מנהל עבור ההוצאות שלך על הרכב.

אבל ירידת הערך של הרכב שלך לבד היא מכובדת מאוד בתקופה של שנתיים.

לא מזמן במגזין ממון של ידיעות אחרונות אודי עציון עשה בדיקה והשווה עלויות, בין קניה של רכב חדש לקנית אותו רכב בן 3 שנים.

לקח בחשבון כמעט כל דבר ועשה טבלאות יפות עבור על רכב.

לפי אחת הטבלאות, מאזדה 3 חדשה עולה 250000 (רבע מליון) שקל בשלוש שנים לבעליה, כולל רישוי, ירידת ערך, דלק וטיפולים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסקרן אותי איך הגיע למספר המונפץ הזה. יש קישור/סריקה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הכתבה נקראת "הניילונים שקרעו אותי" ואפשר למצוא ברשת כמה דיונים בהם משתלחים בכתב.

את הכתבה עצמה אין לי.

אחרי שקראתי קצת ברשת, מסתבר שהכתב הוסיף להוצאות הכוללות את המחיר השלם של הרכב בגלל שזה כסף שעומד בחניה.

אנסה לשלוח לו מייל בעניין, אולי יעלה את הכתבה.

פורסם (נערך)

אני גם מחזיק רכב ישן.

אז הנה המקרה שלי.

סקסו שנת 99, נקנתה ב5000, עם 175 אלף ק"מ(לא עיסקה מדהימה)

מה הוחלף- רדיאטור(החלפה יזומה שלי בקניה), טיימינג, משאבת מים, שמן מסננים(עד כאן 2500) קלאצ' (סביב ה900), משאבת דלק, מיכל דלק(500), אלטרנטור(450), משולש(לא זוכר, לא הרבה), אגזוז(בערך 300), חיישן חום מנוע, מנוע צעדים(800 שקל לשניהם), טיפול ראש מנוע+החלפת סט אטמים(1200), מצבר(400), שני צמיגים(שניים האחרים בקרוב)(500). זה מה שעלה לי לראש כרגע יש מצב שיש עוד קצת. יש להוסיף טיפול כול 10 אלף ק"מ שכולל החלפת שמן ומסננים(350-400 שקל בערך, אני שם שמן טוב(ריינול או ולווליין).

בערך 8500 שקל על תיקונים.

תיקונים אני מבצע אצל חבר שלקראת סיום לימודים במכונאות רכב. יש לו ליפט בבית, וכול כלי שאפשר לחשוב עליו כולל מחשב לקריאת תקלות.

כמובן שהוא לוקח גם על עבודה. את הטיפול הראשון שציינתי לא ביצעתי אצלו.

אז 8500 על חלקים ועבודה+5000 שקל על רכישה זה 13.5 אלף שקלים בערך. הרכב בבעלותי שנתיים ו9 חודשים והוא גמע 40 אלף ק"מ.

ביטוח(מעל 24 צד ג+חובה) עולה לי 2100 בערך, טסט עוד 900 שקל.

בהשוואה כלכלית נטו לרכב חדש ישן עדיין מנצח, ירידת הערך בלבד תהיה גבוהה יותר בשנה אחת מכול מחירי התיקונים שהיו לי ב-3 שנים. שלא נדבר על מחירי הביטוח.

כמובן שיש עוד פרמטרים, ולא חייבים לקנות חדש יש היום מכוניות כמעט חדשות ב40 אלף שקל, אבל גם שם לאחר 3 שנים תפסידו יותר על ירידת ערך שאצלי לא קיימת(הרכב לא שווה כלום). אני מדבר על שיקול כלכלי נטו לא נוחות/בטיחות/שקט נפשי

מה מצב הרכב כיום? יש כבר 215 אלף ק"מ.

כרגע נוסע מעולה, לא אוכל שמן ולא מתחמם(האמת שמעולם לא התחמם). מזגן וחימום עובדים. מד דלק לא מדויק(באשמת המשאבה הסינית או המיכל). טסט אחרון עבר בלי בעיה, כולל בדיקת זיהום שתמיד הייתי צריך לחזור עליה(אולי קשור למנוע הצעדים וחיישן החום שהוחלפו לפני)

החלון בגג בהתקנה מקומית דולף. תיקון שלו לא בא בחשבון(רק בנאדם אחד זה שהתקין עושה זאת הוא רוצה בין 3000-5000 שקל).

הרכב יעבור לאחי עוד מעט והוא יחליט אם לחבר לגג חתיכת פח במקום החלון, או להמשיך לעטוף בניילון בחורף.

אציין גם שבמקור הרכב היה אמור לעבור מרחק של 5-10 ק"מ ביום, אבל היעוד שלו השתנה.(עושה היום קו באר שבע חדרה בלי בעיות).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מתן, כל הכבוד על הסיכום הענייני ועל הגישה באופן כללי.

תמיד אמרתי שרכב ישן לא חייב להיות גרוטאה לא אמינה ויקרה לאחזקה.

אבל לא ראיתי שרשום כמה קילומטרים עברת בשנתיים האלו. זה נתון חשוב.

פורסם

תודה בוקי. צודק בהחלט, לא יודע איך שכחתי לכתוב זאת בגוף ההודעה.

אך כתוב בקובץ המצורף, נסעתי מעט מעל 15000 ק"מ.

פורסם

סקירה יפה,טיפה לא אובייקטיבית גם בגלל שלא כל הטיפולים בוצעו אצל בעל מקצוע עם חשבונית מה שהיה מייקר את העלות הכללית,

למרות שהמוסכניק שלי כשהוא מוציא לי חשבונית הוא משאיר אותי לתהות מה הרווח שלו:-o , ופה באמת הייתרון של הפונטו דור I ו II. זמינות חלפים גבוהה ומלאי בשפע מה שיוצר מחירים טובים שגם אם קורה משהו אתה לא יוצא בשן ובעין מהסיפור.

ההיבט השני זה בעל הרכב הקודם שיצא אדם ישר והגון וזה לא מובן מאליו בכלל.

פורסם

קנית רכב שחוט לגמרי והשקעת בו 30 אלף שקל,

בכסף הזה היה יכול להיות לך גרנדה פונטו 2010 או 11, הרבה יותר מרווחת ומאובזרת,

לדעתי זה פשוט בזבוז כסף כל הסיפור הזה, לא הייתי משקיע שקל ברכב

אבל אם למדת מזה על מכונאות ועשית דברים בעצמך אז אפשר לראות את זה כסוג של רווח.

וגם לא נסעת בו יותר מידי (פחות מ 10 אלף לשנה... )

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני לא חושב שאפשר לסכם את הנושא הזה בהסכמה שהזול הוא זול באמת. אם היית מטפל רק במוסך כמו אדם מן היישוב, היה עדיף לפרוש לתשלומים רכב ב30 אלף שקל שאת הירידת ערך הרצינית שלו כבר ספג, ועדיין להנות מאמינות גבוהה יחסית לרכב ישן. מי שיודע ורוצה ואוהב, ממליץ לו ללכת על רכב ישן.

פורסם

לא כל כך משתלם.

לדעתי החבר'ה פה למעלה צודקים.

אני פשוט מסתכל על עצמי כדוגמה-השקעתי השנה 7500 שקל ברכב כולל שני טיפולים (גדול וקטן במוסך יבואן הכי יקר),רביעיית צמיגים,תוספות קוסמטיות,תוספות אודיו ואגרת טסט+טסט שעבר ללא שום בעיה.

עברתי למעלה מ25000 קילומטר.

לא עדיף לקנות רכב מודרני ולהשקיע בו סכום הגיוני?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

ESTK קרא שוב 30 אלף שהוא שילם זה כולל טסטים+דלק+ביטוחים ממש לא רק תיקונים.

dj_dani אני טיפלתי אצל חבר של אחי שכן לקח כסף על הטיפולים, אומנם פחות ממוסך, אבל לפי המחירים ההפרש הוא בעיקר היעדר המע"מ ולא מעבר.

גם אם תוסיף 20% למחיר הטיפולים שציינתי, תגיע ל38 אגורות לכול ק"מ שנסעתי(בלי חישוב ביטוח וטסט, עם חישוב ירידת ערך, חישבתי שהאוטו שווה 0 עכשיו).

איזה רכב בדיוק מגיע לנתון כזה?

נכון הרכב לא חדש, ולא בטוח(אל אף 2 כריות האוויר שבו), אבל המזגן שלו כן עובד, והוא זריז מאוד וגם חסכוני לא פחות מכול סופר מיני ידנית/מיני בלי טורבו שתקנה חדשה מהחברה.

בעוד כמה שנים מכוניות כמו פנדה(3 כוכבי ריסוק) ופונטו גראנדה(5 כוכבי ריסוק), גם יעלו פחות מ10 אלף שקלים, ואז גם ההיבט הבטיחותי לא ישחק תפקיד. המכוניות האלה נותרו עם אותם רכיבים פשוטים ואמינים כך שעלויות הטיפולים שלהם כמשומשות לא אמורות להיות שונות מרכב כמו שלי.

פרט להיבט הבטיחותי, לא ראיתי שום קפיצת מדרגה גדולה בין הסקסו שלי לכול מיני/סופר מיני אחרת, ובחלק מהפרמטרים הסקסו המסכנה אפילו מנצחת.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

estk התגובה שלך לא עניינית.

אז אני אקנה גרנדה פונטו ב-30. ומה אז? איפה ביטוח לשנתיים? איפה דלק לשנתיים? שני טסטים? טיפולים ותיקונים? (גם רכב בן 4 מתקלקל ולרוב הטיפולים השוטפים יותר יקרים.)

אם כרגע יש לך 30 אלף שקל ביד, האם יותר משתלם לקנות בהם רכב, או לחלופין, לקנות רכב ולנסוע בו במשך שנתיים שלמות?

על עניין הנוחות והבטיחות אפשר לדון, אבל כלכלית אין ספק שהגישה השניה זולה יותר.

דני, כבר אמרתי זאת, זה מתאים לאנשים מסוימים ולא לכל אדון וגברת.

אגב, אבא שלי אומר שבמשך 3 שנים עם רנו מגאן שנקנתה כשהייתה בת 3, הוציא עליה 30 אלף שקל בתחזוקה בלבד.

כך שאין שום כלל אצבע. רק מזל.

פורסם
לא כל כך משתלם.

לדעתי החבר'ה פה למעלה צודקים.

אני פשוט מסתכל על עצמי כדוגמה-השקעתי השנה 7500 שקל ברכב כולל שני טיפולים (גדול וקטן במוסך יבואן הכי יקר),רביעיית צמיגים,תוספות קוסמטיות,תוספות אודיו ואגרת טסט+טסט שעבר ללא שום בעיה.

עברתי למעלה מ25000 קילומטר.

לא עדיף לקנות רכב מודרני ולהשקיע בו סכום הגיוני?

לשאלה שלך התשובה היא: תלוי.

אם אתה נוסע 25 אלף קמ בשנה,אז אני מניח שהאטרקטיביות הכלכלית פוחתת.

אבל ב 7-8 אלף קמ בשנה זו האופציה הכי טובה לחופש תחבורתי אמיתי.

הערה קטנה: כמה מכם המגיבים באמת כתבו כל שקל שיצא על הרכב? יש נטיה לזכור רק את ההוצאות הגדולות. אבל 150 על איזה שטות + 200 על איזה צעצוע וזה מצטבר לסכום יפה.

אני מציע גם לעיין במסמך שנתתי אליו לינק בהודעה הראשונה. שם ניתן לראות שזה כולל מערכת סטריאו שנגנבה ולאחר מכן נקנה רדיו חדש. והרבה הרבה דברים שרובכם בכלל לא סופרים, אבל במצטבר אלה סכומים לא נמוכים כלל.

רק מי שערך תיעוד כזה יכול להגיד בצורה אוביקטיבית אם העלות היא גבוהה או נמוכה.

• תוכן חדש...