Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אבל רבאק אם כבר קנית איבו למה לא התפנקת על איזו ספיריט/דיינאמיק/150TH? המחירים שלהם גם ככה בקנטים...

טוב מצד שני אולי את שלך השגת בדיל של שחיטה אלימה במיוחד, מי יודע.

בכל מקרה, אחרי שנה וחצי עם הרכב, אין לי מילה רעה לומר עליו - את מה שהוא אמור לעשות, הוא עושה בצורה מצויינת, למען האמת בצורה יותר טובה ממה שציפיתי.

אשתי מאוד אוהבת אותו (וגם אני), ולא מוכנה לשמוע דיבורים על החלפות/שדרוגים וכו'.

עד היום, כשיוצא לי לנהוג עליו, למרות שהוא עם חצי כוח מהבראבו - אני ממש נהנה. זו אמנם הנאה שונה (נהיגה רגועה ונינוחה, לעומת 'נמרצת'), אבל זה באמת כיף.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השאלה שלך במקום, רכשתי אותה ב30 אלף ש"ח. שנת 2010 עם 77 אלף ק"מ במצב מצויין עם היסטוריית טיפולים מלאה במוסכי היבואן. צמיגים חדשים, אחרי טיימינג והחלפת צלחות ורפידות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אפשר לסכם ששנתיים ו-11 חודשים בהם נסעתי ברכב הישן שלי עלו 36,250 ש"ח. כאלף ש"ח לחודש.

כולל דלק, ביטוחים ואגרות?

עסקה ממש מוצלחת אם כן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וואו, עסקה נהדרת. לא להאמין ש30K מספיקים לכזה רכב. שמח בשבילך!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

תיתחדש!

אכן זהו הרכב המישתלם ביותר לאנשים שמחפשים רכב אוט' חדש יחסית(גם מעוצב ומודרני), בטיחותי וזול לאחזקה בכלום כסף, אפילו עם הסיכון של הגיר הרובוטי.

האם גם הוחלף המצמד מאז שעלה לכביש? במידה וכן חסכת עוד 3K :-).

ושווה להיתפשר על הגרנדה רק במידה ולחוצים בכסף ובהפרש רוצים לשים בצד לתיקונים בתקופת האחזקה.

במיקרה של אחיין שלי נובמבר 09 לאחר החלפת מצמד ב26K, כלומר הפרש של 4K לםחות לעומת איבו 2010 ובמידה ועדיין לא הוחלף מצמד באיבו יוצא הפרש של 7K שזה כבר דיי משמעותי.

בקיצור עשית אחלה בחירה ואתה הולך להינות מכל רגע :-).

נ.ב- בשבילך שאתה עושה את כל הטיפולים בעצמך האחזקה תיהיה זולה ביותר :-), בנוסף במידה והמשאבה תתחיל לעשות בעיות תישתמש במדריך שלי ותחליף את הפחמים בכמה שקלים וסע לשלום לפחות לעוד 4 שנים :-).

לגבי הצובר לחץ אני עדיין לא יודע אם באיבו תנאי העבודה שלו שונים מהגרנדה ואולי הוא מחזיק מעמד יותר זמן, במידה ולא זה גם החלפה פשוטה של הורדת הלחץ במערכת של הרובוט(דרך התוכנה במחשב) או ניתוק חיבור המנוע של המשאבה והשארה של הרכב ל24 ללא הנעה(ראה במדריך שלי).

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
כולל דלק, ביטוחים ואגרות?

עסקה ממש מוצלחת אם כן.

כמו שנאמר כבר בכמה מקומות לאורך השרשור: כולל הכל הכל, גם ריחנים וניקוי במכוני שטיפה. ובעצם כל שקל שיצא ממני בגלל העובדה שיש לי רכב.

שמחה שלא התפשרת בסוף על הגרנדה, עשית עיסקה נהדרת ועוד עם תזמון מושלם! תתחדשו וסעו בדרכים טובות.

גם אני שמח.

אני עוד זוכר איך שקלתי ברצינות לקנות גרנדה ב-25 :?

וואו, עסקה נהדרת. לא להאמין ש30K מספיקים לכזה רכב. שמח בשבילך!

הויתור היחיד שלי בנתונים היה מספר הידיים שהרכב עבר. הוא יד שלישית. כאשר היד הראשונה הייתה פרטית, היד השניה הייתה על שם חברה קטנה (ככל הנראה נרשם על שם החברה לצורך הכרה בהוצאות כלשהן), והיד השלישית הוא סטודנט שניסה למכור אחרי חודשיים. ככל הנראה המכירה המהירה הקשתה עליו מאוד והוא נאלץ להתגמש במחיר.

בכל מקרה, בגלל שבכוונתי להחזיק את הרכב לזמן ארוך מהממוצע, אין לי בעיה עם מספר הידיים.

גיק, תודה רבה. כבר עיינתי בשרשור שלך ואפילו נרשמתי לעדכונים בו עוד לפני שרכשתי את הרכב.

עדיין לא החליפו את המצמד אצלי. אני מקווה ש-77 אלף הק"מ שנצברו עד כה היו בתנאים נוחים בשבילו, כך שיחזיק לפחות עוד 15-20 אלף ק"מ.

אני בטוח שיצא לנו לדבר עוד הרבה בענייני פיאט :wink:

פורסם (נערך)

בכיף,

לגבי מועד החלפת מצמד- זה באמת משתנה, אצלי למשל זה היה ליקראת 60K אבל שהרכב היה כבר 7 שנים על הכביש, אצל אחיין שלי ב90K שהרכב היה 5 וחצי שנים על הכביש.

פשוט תיהיה קשוב למצמד ואם תתחיל לזהות שהוא מתחיל להחליק שאתה עולה בעליות כמו מחניות תת קרקעיות אז לרוב תוך שבועות/חודשים הרכב פשוט לא יניע רוב הסיכויים וירשום תקלת גיר, ככה לפחות זה היה אצלי, בנוסף נאמר לי שמצמד גמור שמגיע למצב שהרכב כבר לא מניע גורם לנזילות ברובוט (אצל אחיין שלי הבעלים הקודם החליט את המצמד+ חיישן ברובוט בגלל זה כי הוא נזל, כעת ראינו זאת ובינתיים הוחלט לנקות ולהמשיך במעקב כי לאחר מקרים כאלה יש עדיין קצת סימני נזילה לאחר החלפת המצמד ולאחר ניקוי רוב הסיכויים שלא יחזור), לכן סע בכיף פשוט תהיה קצת קשוב למצמד במצבים שהוא קצת צריך להיתאמץ.

אגב- האם יש לך את האמצעים גם לעשות את החלפת המצמד בעצמך?, אם כן הקיט עולה גרושים יחסית ואולי שווה לך לחפש גם כאן חלפים:

https://www.shop4parts.co.uk/

לי עוד לא יצא להזמין אבל היה כאן חבר פורום שהזמין מהם שמן לאבארט וקיבל.

נ.ב- הצצת כבר מאחורי המגן אלומיניום של הרובוט? אפשר סתם להכניס יש בחלק התחתון ולמשש וליראות אם האצבעות שלך מיתלכלכות בסימני שמן או יוצאות יבשות, אפשר גם לפרק בדקה את ה3 ברגים עם בוקסה 10 ולהיתרשם מהמצב ליתר ביטחון.

לצערי בקטע הזה יצאתי טמבל ולא ניכנסתי מתחת לרכב ולא דחפתי שם ידיים ורק שהרכב היה על ליפט בעת החלפת צמיגים לאחר הקניה עשיתי זאת והתבאסתי מסימני השמן :-(, כמו שאומרים הסנדלר הולך יחף חחח, לפחות אצלי בבדיקה שסוויץ עשו לרכב המכון לא עלה על הנזילה כי כניראה אף אחד לא מפרק את המגן אלומיניום מהרובוט בשביל להציץ מה קורה שם וסתם ככה מבחוץ לא ניתן לדעת(בכל זאת אין אחריות לרובוט במכוני הבדיקה).

אני לא דואג כי הובטח לנו בסוויץ' שגם הרובוט מכוסה, נחיה וניראה :lol: (טפו טפו טפו כ400KM אחרי הניקוי הכל יבש ונקי :-) ).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כרגע נראה לי שהחלפת מצמד בגיר הרובוטי גדולה עלי. אבל אם נמצא חומר ברשת, הכל יכול להיות.

לרכוש אותו נראה לי כמו עניין פעוט.

פורסם

במוסך הם מורידים את כל הגיר, איך אפשר לעשות זאת בתנאים "ביתיים"?

פורסם
במוסך הם מורידים את כל הגיר, איך אפשר לעשות זאת בתנאים "ביתיים"?

אני מכיר מגאייוור אחד שיכול.. אבל הוא מיוחד במינו :mm_wink:

מתן תחדש אח יקר, רק נסיעות טובות.

בתור אחד שרכש לפני פחות בשנה צרפתיה בת 14 ב3K ש"ח אני מאוד מתחבר לשרשור הזה.

נכון שרכבים שכאלה דורשים אוזן קשבת וידיים אוהבות. מצד שני כל המחלות ידועות, יש המון חומר ברשת, החלפים זולים ונגישים, הרכבים פשוטים מאוד לאחזקה, ומשמשים בית ספר נהדר ללימוד מכונאות hands on.

לנושא עלויות, כל הטיפולים והשיפוצים שאני עושה לרכב מתגמדים לעומת ירידת ערך של רכב מודרני, אפילו כזה שמריח את אויר העולם רק 5 שנים.. שלא נדבר על רכב חדש רחמנא ליצלן.

וכל זאת בזמן שהרכב נח ומפנק הרבה יותר מהרבה רכבים חדשים שיוצא לי לסוע בהם.. אני נוסע קצת יותר מ20K בשנה ולא מרגיש מקופח לרגע.

יום טוב גם לך

פורסם

אני למדתי ממאור שהכל אפשרי. להגיד "תנאים ביתיים" זה רק תירוץ 8)

אבל אני לא מתבייש להגיד שכרגע זה גדול עלי. אולי בעתיד הכנופיה תצליח להרים פרויקט החלפת מצמד בדואלוג'יק ושיתוף בפרוייקט מצולם. נותר לי רק לקוות שהמצמד שלי יחזיק עד אז.

תודה רבה יגאל, בקרוב אצלך :lol:

פורסם

כלכלית נטו, אני חושב שאם קונים אקזמפלר יפני (כמו שרייד או סטרלט) מאותן שנים, בסה"כ ההוצאות לאורך כמה שנים יהיו זולות יותר.

דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון - זו ההשכלה והידע שנרכש, בית הספר למכונאי מתחיל שהעבירה אותך הפונטו עשוי להתברר כהשקעה משתלמת מאד בעתיד..

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא מתחייב על זה, אבל לדעתי חלפים לפיאט זולים יותר מטויוטה.

יש בזה עניין חזק של מזל - אפשר ליפול גם על יפנית במצב גרוע שבמבט ראשון תחשב למציאה: יד ראשונה מזקן, ק"מ נמוך כי הרכב נסע רק בעיר.

מה שלא אמרו לך זה שאת השמן החליפו כל שנתיים (כי האוטו בקושי נסע), המנוע מלא פיח בגלל נסיעות קצרות על מנוע קר וב5 שנים האחרונות הוסיפו מי ברז כי אחד הצינורות נסדק וזה "לא נורא".

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם אני שמח.

אני עוד זוכר איך שקלתי ברצינות לקנות גרנדה ב-25 :?

אז שקלת... :wink:

לגבי שרייד או סטארלט, הרכישה ההתחלתית של הרכב מאותן השנים תעלה כמה אלפים טובים יותר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...