Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חוות דעת מקצועיץ או משהו, אבל זאת הבעיה עם פונטואים באופן כללי - הם פשוט רכבים שאתה לא יודע מה תקבל. אחד יכול להיות מושלם ובלי בעיות 20 שנה, והשני יעשה בעיות מהרגע שיצא מהמפעל. מעצבן.

קלאסיות - הקרם דה לה קרם, הדובדבן שבקצפת. ממממ...

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין בעיה ספציפית עם פונטואים, הבעיה בכלל לא ברכב אלא בבעלים שהיו לו.

בגלל שפונטו בתפיסה זה רכב זול, בעלים של רכבים כאלה לרוב מושכים תקלות, מתעסקים בקומבינות ומחפשים איפה אפשר לחסוך עוד 15 שקל.

יוצא שלפני קניה של פונטו צריך לעשות בדיקה לבעלים לפני בדיקה של הרכב.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
אני גם מחזיק רכב ישן.

אז הנה המקרה שלי.

סקסו שנת 99, נקנתה ב5000, עם 175 אלף ק"מ(לא עיסקה מדהימה)

מה הוחלף- רדיאטור(החלפה יזומה שלי בקניה), טיימינג, משאבת מים, שמן מסננים(עד כאן 2500) קלאצ' (סביב ה900), משאבת דלק, מיכל דלק(500), אלטרנטור(450), משולש(לא זוכר, לא הרבה), אגזוז(בערך 300), חיישן חום מנוע, מנוע צעדים(800 שקל לשניהם), טיפול ראש מנוע+החלפת סט אטמים(1200), מצבר(400), שני צמיגים(שניים האחרים בקרוב)(500). זה מה שעלה לי לראש כרגע יש מצב שיש עוד קצת. יש להוסיף טיפול כול 10 אלף ק"מ שכולל החלפת שמן ומסננים(350-400 שקל בערך, אני שם שמן טוב(ריינול או ולווליין).

בערך 8500 שקל על תיקונים.

תיקונים אני מבצע אצל חבר שלקראת סיום לימודים במכונאות רכב. יש לו ליפט בבית, וכול כלי שאפשר לחשוב עליו כולל מחשב לקריאת תקלות.

כמובן שהוא לוקח גם על עבודה. את הטיפול הראשון שציינתי לא ביצעתי אצלו.

אז 8500 על חלקים ועבודה+5000 שקל על רכישה זה 13.5 אלף שקלים בערך. הרכב בבעלותי שנתיים ו9 חודשים והוא גמע 40 אלף ק"מ.

ביטוח(מעל 24 צד ג+חובה) עולה לי 2100 בערך, טסט עוד 900 שקל.

בהשוואה כלכלית נטו לרכב חדש ישן עדיין מנצח, ירידת הערך בלבד תהיה גבוהה יותר בשנה אחת מכול מחירי התיקונים שהיו לי ב-3 שנים. שלא נדבר על מחירי הביטוח.

כמובן שיש עוד פרמטרים, ולא חייבים לקנות חדש יש היום מכוניות כמעט חדשות ב40 אלף שקל, אבל גם שם לאחר 3 שנים תפסידו יותר על ירידת ערך שאצלי לא קיימת(הרכב לא שווה כלום). אני מדבר על שיקול כלכלי נטו לא נוחות/בטיחות/שקט נפשי

מה מצב הרכב כיום? יש כבר 215 אלף ק"מ.

כרגע נוסע מעולה, לא אוכל שמן ולא מתחמם(האמת שמעולם לא התחמם). מזגן וחימום עובדים. מד דלק לא מדויק(באשמת המשאבה הסינית או המיכל). טסט אחרון עבר בלי בעיה, כולל בדיקת זיהום שתמיד הייתי צריך לחזור עליה(אולי קשור למנוע הצעדים וחיישן החום שהוחלפו לפני)

החלון בגג בהתקנה מקומית דולף. תיקון שלו לא בא בחשבון(רק בנאדם אחד זה שהתקין עושה זאת הוא רוצה בין 3000-5000 שקל).

הרכב יעבור לאחי עוד מעט והוא יחליט אם לחבר לגג חתיכת פח במקום החלון, או להמשיך לעטוף בניילון בחורף.

אציין גם שבמקור הרכב היה אמור לעבור מרחק של 5-10 ק"מ ביום, אבל היעוד שלו השתנה.(עושה היום קו באר שבע חדרה בלי בעיות).

לא הכול זה כסף בחיים.

אני מעדיף לשלם אקסטרה של 6-7 אלף שקל ל-3 שנים בירידת ערך, ולקבל:

רכב שקיבל ציון סביר במבדק בטיחות, ולא רכב שמלכתחילה היה עם בטיחות של טוסטוס ובנוסף עם כריות אוויר פגומות.

רכב של "להניע ולנסוע", לא רכב של "פעם בחודש אני מביא כיף למוסכניק"

רכב חדש יחסית, ולא רכב עם גג דולף , וגומיות מפוררות.

כול זה בשביל תוספת של 200 שקל בחודש למשך 3 שנים? אני לא חושב שצרי להיות פה שיקול.

פורסם (נערך)

א. הרכב נקנה למטרה א ובסופו של דבר השתנו התוכניות. אולי הייתי שוקל רכב אחר אם הייתי רואה את העתיד.

ב. לעניין הבטיחות כבר התייחסתי.

ג. לא צריך להיות דמגוג, עניין החלון בגג לא צריך לשחק פה תפקיד פשוט קנה רכב ישן בלי חלון בגג(טעות שאני לא אחזור עליה לעולם).

ד. כול הגומיות במצב מצויין כנל הפלסטיקים שום דבר לא מתפורר בניגוד לכמה רכבים מודרניים שאחרי שנתיים הכול מתקלף בהם.

ה. זה הרבה יותר מ200 שקל בחודש אתה כמו אחרים פשוט שוכח לחשב עוד כמה דברים בדרך. 200 שקל לא מכסה את ירידת הערך אפילו. איזה רכב עם 5 כוכבי בטיחות יורד ב3 שנים 6-7 אלף שקל? בדיוק?

ו. בממוצע הרכב דורש טיפול פעם בחצי שנה, ויחסית לכמות הנסיעה שלו זה לא רע בכלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ב. בעתיד זה יהיה משהו אחר, כרגע כיום במודע קנית רכב שאינו בטיחותי כלל. זאת עובדה. כמה זה חשוב לאנשים והם מוכנים לכמת את זה בכסף, זה עניין אחר.

ה. רכבים כמו אלטו ושברולט ספארק עולים בין 30-35 לשנת 2010-11. בעוד כ-3 שנים הם יעלו במקרה הכי גרוע 20 אלף. ירידת ערך של 15 אלף שקל ב-3 שנים . אתה הוצאת 8.5 אלף על תיקונים. משמע, ההפרש הוא 6.5 אלף למשך 3 שנים. נוסיף טיפול פה ושם וקיבלנו סביבות ה-8 אלף ב-3 שנים. שזה יוצא 222 שקל(מצטער על הסטייה ב-22 שקל)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה האמיתית היא: מי בכלל רוצה לעבוד קשה כדי לנסוע בספארק או אלטו :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על פונטו אני מסכים, אבל לסקסו לפחות יש איזשהו ערך מוסף בהנאה מהנהיגה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

דייב אל תהיה כזה בטוח.

לחברה שלי יש אלטו. אני מרגיש הרבה יותר בטוח בסקסו מבחינת יציבות ואחיזה. שלא לדבר על התחושה הכללית מהרכב. הסקסו גם יותר נוחה גם יותר שקטה גם יותר מתנהגת וגם פחות רועדת.

נכון יש לאלטו esp וabs וזה עומד לזכותה, אבל מבחינת כוכבי ריסוק נטו 3 זה גם לא משהו.

בטח לא משהו שהייתי משלם עליו עוד 20 אלף שקל.

לגבי הספארק אין לי נסיון.

ציינתי שרכבים כמו פונטו גרנדה כבר מתחילים להיות זולים יותר ובעוד מעט מאוד שנים יכנסו לתקציבים נמוכים מאוד. זו כבר קפיצת מדרגה בפן הבטיחות והתחושתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

רק אוסיף עוד משהו זה ייחודי לפיאטים הרכב הראשון שלי היה פונטו 1600 95, עדיין מתגעגע לשדון הזה . אבל באחזקה אכן היתה ממש ממש זולה חלקים שעולים פרוטות ובזמנו בדיוק סיימתי קורס מכונאי וחשמלאי רכב אז פירקתי את רובה על הדרך בשביל הכייף :-D. היתה גם בת כמעט 170 אלף כשנקנתה בסה"כ החלפתי קלאץ טיפולים בלמים צמיגים לא משהו מיוחד שזכוא לי למעט משאבת בלם ראשית שהוחלפה למקורית , מזגן מקומי דפוק שבחור בשם אשר מזגנים סידר לי אותו פיקס בזמנו , והוספת וונטה שלא יתחמם (לבד). לבסוף נדלקה נורת לחץ שמן באזור ה 250 אלף אם כי קרעתי לה את המנוע ולמזלי וזמן קצר לאחר מכן איזה נהג גילח לה את כל צד שמאל היא הושבתה בכבוד והביטוח החזיר מחירון.

בצרפתיות ויפניות החלפים יותר יקרים .

מאז הרבה מים ושמן נשפך אני כבר לא מטפל לבד הכל דרך המוסך שלי (כבר 10 שנים ביחד) אבל לגבי הספייס קיבלתי המלצות מאוד שליליות מהמוסך כי בזמנו היה לי רעיון להתקדם לספייס אמרו לי זבלה זבלה זבלה ואם פונטו אז רק דור ראשון.

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם

בתור אחד שהחזיק ספייס, מסרק הגה מקורי בניילון, עלה לי 260 ש"ח. (עם תפוחים והכל) הייתי בשוק! זה רק דוגמא קטנה, חלפים בשפע ובזול.

פורסם

חייב לציין שבאמת אני נהנה לקרוא את מה שאתה כותב, הן אם זה בפורום הכללי או בדייטליג.

באמת מדהים איך הצלחת להביא רכב שמחירו 2500 ש"ח לנסיעה מצויינת ובלי תקלות, כמוך כאחד שמטפל בכל התקלות באופן עצמאי אני גם מעדיף להחזיק רכב מעט ישן שאפשר לבצע בו תיקונים באופן עצמאי, קבל ח"ח אני לא הייתי מוכן לקחת רכב כמו הפונטו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

במשפחה שלי זה משהו שכבר הולך הרבה זמן למכוניות של ה"ילדים" (כולל אותי :))

זה נכון מאוד ומי שמטפל לבד בדברים הקטנים וחופר את האינטרנט לפני שהולך למוסך על משהו גדול - חוסך המון המון כסף.

ספייס או דור ראשון - בספייס (לא הדגם 16V) יש את אותו המנוע כמו של הדור ראשון. ההגה כוח החשמלי הרבה יותר פשוט, ואם הוא מתקלקל זה תיקון בבית שעושים בגרושים. לספייס גם יש 4 כוכבי בטיחות ובכל הספייס יש מזגן מקורי, לא כמו בדור ראשון שרוב המזגנים הם אשפה ישראלית. בקיצור ספייס הרבה יותר שווה.

פנדה זה על אותו העיקרון, אבל חלקים טיפה יותר יקרים בנתיים מהפונטואים, אבל זה אוטו יותר איכותי.

גם גרנדה פונטו עם המנוע החלש זה אותו הדבר.. כבר יש כאלה ב20 וקצת אלף, שנת 2008.

מכוניות שמאוד קל וזול לטפל בהם, אם היה בהם שמן נורמלי ונוזל קירור סביר אז האמינות מצויינת, האיכות לא רעה, לעומת צרפתיות וגרמניות מאותם שנים הפיאטים שכחדשות תמיד מינימלסטיות יחסית, מרגישות פתאום הרבה יותר טובות אחרי תקופה ארוכה כזאת.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...