Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי אם מישהו נוסף נתקל בזה.

יש לי בקרת אקלים בסקודה, 99% מהזמן, המזגן נמצא על AC עובד, סירקולציה פנימית ומד המעלות, על רובריקת הקירור הכי נמוכה.

כאשר בקיץ, אם קר מדי, אז אני יכול לכוון את המעלות ל-18 וכמובן שיש שינוי קמעה.

אולם, שמתי לב למשהו מאוד מאוד מוזר.

כאשר המעלות בחוץ (לפי מד המעלות) נמצאות, הכי נמוך, עד 22-21, המזגן מקרר יפה גם ב-18 מעלות.

אולם כאשר, המעלות יורדות 21 ומטה, אזי, כאשר מפעילים את המיזוג (עם AC והכל) על 18 מעלות, יוצא חום.

האם זו הסיבה האמיתית?, החיבור בין המעלות ולבין הבדל בן קירור וחימום ב-21 ומטה מעלות בחוץ?, אני מהמר.

אני מהמר היות ובמראות החיצוניות ישנו מפשיר אדים, אולם לפי ספר הרכב, המפשיר אדים ניתן להפעילו, רק כאשר המעלות בחוץ הן 21 ומטה.

מישהו גם נתקל בביזאר הזה, בסקודה ובכלל ב-VAG?

כל פעם אני מגלה עוד ועוד ועוד דברים ביזארים על הרכב המוזר הזה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אני כמוך נוסע עם המזגן על עוצמת המפוח הנמוכה אבל בטמפ' של 23-24°. ברומסטר שלי (2010) כאשר הטמפ' של המזגן (במצב קירור) גבוהה מהטמפ' החיצונית המזגן אכן מוציא חום.

נתקלתי בזה לפני שנתיים בערך כשמד הטמפ' החיצונית החל לזייף ולהראות טמפרטורות שגויות ואז גם כשבחוץ היה חם (מאוד!) המד טמפ' הראה בסביבות 20 והמזגן הוציא חום במקום קור.

פורסם

ודרך אגב שהמזגן לא עובד (בלי AC ובלי מפוח וכניסת אוויר מבחוץ), יוצא חום מהמזגן שהטמפרטורה של הסביבה היא בסביבות 7-6 מעלות מתחת לטמפרטורה שכיוונתי.

מה שמוזר לי במזגן, שאני רוצה להגביר את עוצמת המפוח ברמה אחת (יש 7 רמות), סיבוב קליק בודד עם כיוון השעון לא עוזר, צריך לסובב כמה קליקים בבת אחת ואז המפוח קופץ ביותר מרמה אחת ואז צריך להנמיך את המפוח עם קליקים בודדים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

כל הקטע של המזגן ברכב הזה הוא ביזארי לגמרי.

אם אתה נוסע ללא מזגן בכלל, אז נכנס אוויר מבחוץ, דרך פתחי המיזוג.

ברכב הקודם, הייתי לוחץ על כפתור של סירקולציה פנימית, ללא הפעלה של המזגן ובכך מנעתי כניסת אוויר מבחוץ. (כי האוויר שנכנס הוא חם).

ביטי, אי אפשר לעשות סירקולציה פנימית, ללא מזגן שעובד.

כאשר ביררתי למה, אמרו שזה בשביל שיהיה תמיד כניסת אוויר פנימה ולא להיחנק מגזים, אלוהים רק יכול להבין את זה.

שלא לדבר על כך, שבגלל האוויר מבחוץ שנכנס, כל הרכב מתמלא אדים ואין מה לעשות.

ובנוגע לקירור זה משגע אותי.

אני אדם שמשתגע מחימום ורגיש לחימום, אפילו בחורף בארץ לעיתים, אני נוסע על מזגן.

אם יורד גשם, אז סוגר חלונות שהמיים לא יכנסו פנימה, נהייה לי חם אז מפעיל מזגן על הרמה הכי נמוכה של המעלות.

נהייה לי קר מדי, אז אני רוצה להעלות את המעלות רמה אחת למעלה, ל-18.

מעלה ואז יוצא חום ותוך שנייה נהייה חם ברכב ומלא אדים.

אלוהים איזה רכב מפגר.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

מה שמוזר לי במזגן, שאני רוצה להגביר את עוצמת המפוח ברמה אחת (יש 7 רמות), סיבוב קליק בודד עם כיוון השעון לא עוזר, צריך לסובב כמה קליקים בבת אחת ואז המפוח קופץ ביותר מרמה אחת ואז צריך להנמיך את המפוח עם קליקים בודדים.

נסה לסובב את הכפתור לאט יותר. אצלי זה עובד.

מה שכן, המזגן ברומסטר הישנה (1600) היה עוצמתי בהרבה ממה שיש ב 1.2, וגם בקיץ היה נדיר שאעלה את מהירות המאוורר ליותר מקו אחד.

• תוכן חדש...