Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב שעומר לא עוקב אחריך. אם נדמה לך שאתה מזהה 500 מתרחקת במהירות, תבקש מנציג קרסו להניע את הרכב לפני שאתה נכנס.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תבדוק שיש תחנת דלק באיזור.

וברצינות, לא חושב שאפשר להכניס כל כך הרבה דברים בנסיעה יחסית קצרה. תלך משוחרר, תנהג בכייף שלך ותהנה.

בסוף תאהב את מה שמתאים לך.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

נתחיל בהתחלה - ניגשתי לסוכנות בליווי חבר טוב וארך רגליים, שלשמחתנו לא רק שהורשה להצטרף אלא גם לנהוג.

תהליך הקליטה היה מהיר וארך הרגליים הציע שניסע לסופרלנד. הסוכן שהתלווה אלינו היה בחור לא קטן כלל, אך נדחס אחר כבוד למושב האחורי הזערורי, ושם בילה את הדרך לסופרלנד. בחזרה לסוכנות אני נדחסתי מאחורי ארך הרגליים, לא חוויה מרנינה.

למרות הציפיות לחרדתיות של איש המכירות, קיבלנו דווקא אור ירוק לבדוק את האוטו על אמת, כמובן בכפוף לתנאי הדרך והסבירות.

אז ככה - האוטו בן יונה. הוא דוחף יפה מאד בנסיעה בכביש מהיר ויודע לפתח מהירות יפה. מעבר מהיר בין נתיבים מתבצע בחדות וביציבות רבה, ובמהירויות גבוהות בעליל הרכב נמצא בהחלט בתחום הנוחות שלו, הן מבחינת כח והן מבחינת התנהגות.

הסופרלנד זה כבר סיפור אחר לגמרי. נס הרים זה לא אבל במצב RS, שלדברי הסוכן מבטל בקרות יציבות ומשאיר אותך עם ABS ועם ה-LSD, הרכב הזה פשוט גרזן (אמנם רק 250 כ"ס מונעים קדמית אבל זה קנה המידה שלי פחות או יותר). בולם נפלא, נכנס לסיבובים בצורה חדה וקריספית, ההגה מדויק מאד (כבד מדי לטעמי בסיבוב אבל מתרגלים מהר מאד) והעברות ההילוכים פשוט נפלאות - קלאץ' קצר מאד (שחירב לנו בפקקים) וידית הילוכים כמעט קוויק שיפטית.

אם אני מסכם את פרק הנהיגה, ה-LSD וההילוכים, ביחד עם עוצמת המנוע, הופכים את האוטו למהנה מאד מבחינתי.

כחבילה כוללת, אני מודה שיש לי בעיה עם המגאן. היא אינה סקסית בעיני, היא מאד 2009 כמו שכתב בובי, הישיבה מאחור סיוטית (ביליתי כך חצי שעה בפקקים כשעמיתי לנסיעה נאבק בקלאץ') והסלון לא מושך, למעט כמובן מושבי הרקארו שהפתיעו אותי לטובה.

נוחות הנסיעה סבירה ולא הייתי פוסל את הרכב רק על סמך זה.

שורה תחתונה - רכב חזק ורספונסיבי, אוהב סיבובים ומרגיש כלי מתאים להנאה בכבישים מפותלים ובעליות. מאד התלהבתי מהדיפרנציאל ומהעברת ההילוכים המהירה והמדוייקת, העוצמה כמצופה מהמנוע ואילו כל השאר די meh.

מבחינתי השלב הבא הוא לבחון את הלאון קופרה החדשה.

תודה לכולם על העיצות, בהחלט עזר למקד אותי ולשפר את החוויה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ובכן. חיפשו ארך רגליים אז הצטרפתי.

ממש בקצרה: רכב נחמד, קצת יותר חזק ומן הסתם בעל יכולות נוספות בהשוואה לאבארט. פחות סקסי, פחות צליל, תנוחת הנהיגה לא היתה נוחה לי במיוחד והאמת נראה שהרכב פחות מתאים לגבוהים. הברירה היתה להפגיש ראש עם גג או לשבת רחוק מההגה מכפי שאני מעדיף.

אמנם הרכב הרגיש ידידותי יותר מכפי שציפיתי, אך עדיין מההצע הקיים כיום הייתי מעדיף את הפוקוס אס.טי שלטעמי חדה וטובה לא פחות אך פרקטית יותר.

אציין לחיוב רב את קרסו והנציג שהתלווה לנסיעה, שבהחלט תיקנו את הרושם החמצמץ של ניסיוני בעבר עם הקליאו אר.אס. הנציג הפגין רוח ספורטיבית וגישה שיווקית מאוד נכונה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם (נערך)

תודה על השיתוף. (לא פיקששתי את המסקנה המרנינה של ערן)

מעניין - רק בשביל ההוגנות עם הרנו - מה הגובה שלכם, שהצפיפות כה העיקה? והאם התקרה מאחור יושבת על הפדחת?

עשיתי לפני שנתיים מסלול זהה (סופרלנד+CUP) עם נציג נלהב וחיובי ורושם חזק מהמכונית. המסלול אינו מאתגר מבחינת נוחות ולא הצלחתי לצאת עם מסקנה על החיים מעל צלקות הכביש היומיומיות. לא סבלתי מפקקים ולכן עניין הקלאצ' לא בלט.

לענין ההשוואה ל ST - הרנו בנהיגה תובענית מושכת ובולמת טוב יותר ולכן מהירה יותר. מבחינת חדות, חיבור וצליל ה ST לטעמי טובה יותר ונותנת נוקאאוט בחיי היומיום.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה על השיתוף.

הערה\הארה לגבי הסופרלנד, לטעמי זה ממש לא מקום אידיאלי לבדיקת רכב ובוודאי לא ספורטיבי, יש שם בדיוק 2 וחצי פניות ולא פעם יש שם חול על הכביש.

זה נחמד בשביל להשתעשע קרוב לבית אבל לטעמי רחוק מלתת אינדיקציה על יכולות דינמיות כאלה או אחרות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עדיף סופרלנד אחד ביד משני נס הרים על העץ. יש שם יותר משתיים וחצי פניות - ליתר דיוק, יש 2 פניות חצי-מהירות ברבע הראשון של הנתיב ואח"כ פניה חדה למדי שלאחריה סוויפר ארוך ויפה, אח"כ יש לך עוד 2 פניות חדות ואז הככרות והיציאה ה"אחורית" לאיילון, אח"כ יישורת ארוכה עם שני ככרות ואח"כ התחנת דלק ושוב. בסה"כ זה לא רע. אתמול השטח היה פנוי מרכבים ונקי מחול להוציא שולי היישורת הארוכה והככר שבסופה (כרגיל).

לשאלה, אני 1.88. יכול להיות שאם יש גרסא ללא סאנרוף היה לי יותר נוח.

אני חייב לומר, דרך אגב - ויש שיראו בזה סימן שהתרככתי עם השנים והילדים - שאם היתה ג'ולייטה תלתן ידנית בתצורתה הנוכחית הייתי מעדיף אותה, על אף נחיתות מסוימת בביצועים ובחדות היא מכה שוק על ירך את הפוקוס ושות' בכל הקשור להנאה אודיו-ויזואלית.

ועוד אני חייב לומר שחזרתי בכיף לאבארט שלי ללא תחושת מסכנות כלשהי.

פורסם

חייב לומר שאני לא מבין את ההשוואה ל-ST. מנהיגת התרשמות קצרה, ה-ST נפסלה אצלי על הסף (בצער רב אני חייב לומר כי מצאתי אקזמפלר מאוד שמור והמחיר שביקשו היה מאוד אטרקטיבי). הציר הקידמי פשוט "מרחף" בתאוצה בצורה שמורידה לי באופן אישי את רמת הביטחון. בסיבובים המצב עוד יותר גרוע עם Torque-steer מטורף, שלא לדבר על חוסר הדיפ' המכני...

אני לגמרי מקבל את העדיפות ביום יום עם פנים עדיף, מושבים מעולים, 5 דלתות ואפילו סאונד יותר טוב. גם את עניין התאוצות והבלימות - אולי, לא השוואתי ראש בראש, אבל בניהוג והתנהגות ב-money time, הרכב לא סיפק את הסחורה. אולי אני צריך התרשמות ארוכה יותר...

פורסם

שים לב שאין ניידות, מכמונות ושאר מרעין בישין לאורך המסלול. אבל לא הבנתי אם זאת נסיעת מבחן לצורך התרשמות וקניה או סתם הזדמנות לחגוג קצת. כי יש הבדל גדול בין השנים. בראשונה אתה צריך לבדוק את הפונקציונאליות ובשנייה להיות היפי משנות ה60 לזרוק קצוץ על העולם ולמעוך את הדוושה הימנית

פורסם

בובי מיאטה - אתה בטוח שהאקזמפלר היה שמור? בנסיעה שלי עם ST דווקא הרגשתי שהרכב מאוד הדוק, מחובר לאספלט ובהחלט משדר בטחון - לוקח כמה דקות להתרגל אליו וכמובן שבנסיעת מבחן קצרה לא תכיר אותו מספיק כדי לקבל בטחון מלא, אבל התיאור שלך לא דומה למה שהרגשתי. יכול להיות שהאקזמפלר היה שמור קוסמטית אבל עם בולמים גמורים. גם הטורק-סטיר לא היה מטורף - מורגש אבל נשלט באחיזה ערנית בהגה. עפ"י כתבות דור קודם היה הרבה יותר גרוע מבחינה זו.

ג'וני בוי - לפחות עבורי ופות"ש אין הבדל בין הפונקציונליות לבין למעוך את הדוושה הימנית... זו בדיוק הפונקציונליות שאנחנו מחפשים :)

פורסם

ג'וני, זה שילוב של סקרנות לחוות את המגאן המהוללת ובחינת שוק לשלב הבא בחיי המוטוריים.

שי, לערן הפריע הגג כי הוא גבוה, לי הפריעה הצפיפות מאחורה כי אני רחב מאד. מרווח הראש לא היווה בעיה למטר שבעים וסיגריה שלי. יותר הפריעו המושב עצמו, הצהרים הקטנים וחוסר מרחב התנועה. הריקליינרים דקים ונתנו לי מרווח רגליים סביר מאד.

ארחיב בהמשך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ג'וני, זה שילוב של סקרנות לחוות את המגאן המהוללת ובחינת שוק לשלב הבא בחיי המוטוריים.

שי, לערן הפריע הגג כי הוא גבוה, לי הפריעה הצפיפות מאחורה כי אני רחב מאד. מרווח הראש לא היווה בעיה למטר שבעים וסיגריה שלי. יותר הפריעו המושב עצמו, הצהרים הקטנים וחוסר מרחב התנועה. הריקליינרים דקים ונתנו לי מרווח רגליים סביר מאד.

ארחיב בהמשך.

אבל הכל שרירים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...