Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן אה. עכשיו אני גם שם לב למשמעות הכפולה של "ארחיב בהמשך"... :-(

כמו שעידן ציין, אין ספק שנסיעה של 20 דקות נטו בסופר לנד אינה שקולה לנסיעת מבחן אמיתית. ואת זה אומר אחד שקנה פונטו אבארת' בלי לנהוג בה כלל. כשנגיע לבסט אנד פיינל ואם המגאן תהיה שם, תהיה נסיעת מבחן רצינית יותר בכבישים מאתגרים שאני מכיר ואוהב.

מה שכן, אין ספק שנהיגה ברכב עם דיפרנציאל מוגבל החלקה מעניינת אותי מאד, ואולי זה גם יהפוך לתנאי סף ברכישת רכב חדש או שיהפוך לשדרוג הבא באלפא.

אחרי המגאן לא היתה לי שום תחושת אכזבה כשנכנסתי לאבארת' בנסיעה הביתה. סביבת הנהג מתאימה לי יותר, המכונית הרבה יותר יפה מהמגאן והכסא נוח לי יותר. היא הרבה יותר מתאימה לתפקידה כדיילי דרייבר וכתכשיט. לנסיעת נהיגה ייעודית הייתי בוודאי מעדיף את האלפא או את המגאן. בשתי האחרונות יש את העוצמה המתפרצת והברוטליות שאני אוהב ושאין באבארת' (נכון לעכשיו).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסה את התלתן, יש בה גם וגם. על יופי - זה כבר עניין של טעם. לטעמי המגאן עדיין מאוד יפה. ויותר יפה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)
נכנס לסיבובים בצורה חדה וקריספית

סליחה על הבורות - מה זה צורה קריספית בהקשר הזה?

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מעניין.

דווקא מבחינתי יש משהו מאוד מגניב במגאן, בגרסה הזו שלה, בטח בהשוואה לדור הקודם. מבחינתי, זה עדיין רכב שגורם לי לסובב את הראש, בכל פעם שאני רואה אחת, יותר מחולייטה, ובטח יותר מלאון כלשהי.

שאלת השאלות היא, עד כמה אתה צריך להיות נהג טוב כדי להרגיש שאתה מגרד משהו ברכב הזה, ועד כמה הקצב צהריך להיות גבוהה. אחד הדברים שאני כ"כ אוהב ב-500, זה שגם סתם עליה קצבית אך סבירה באחד מהגשרים של אילון יכולה עדיין להעלות אצלי חיוך. השאלה אם במגאן זה אפשרי, או שצריך לדחוף יתר חזק, כמו שהרגשתי כשנהגתי בזמנו באס1.

בכל מקרה, אין ספק שאם הייתי מוכן להוציא את העוד 40-50 אש"ח על רכב, המגאן הייתה אחת מהאופציות הראשונות שהייתי בוחן (ואולי גם אחת הבודדות, כי חוץ ממנה והמיאטה החדשה, אין יותר מדי רכבים בטווח ה200 - 230 אלף שמעניינים אותי).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

המגאן מסובבת ראשים בעיקר בגלל נדירותה, ליתר כבר התרגלת. הג'ולייטה מוכרת יפה בזמן האחרון, הגולף מכרה יפה תמיד וגם הלאון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יבגני אני מסכים, הפאן פקטור שלה שונה משל האבארת' 500 ומשל הפונטו. היא הרבה יותר חזקה וחדה, אבל יותר אפורה וחסרת סקס אפיל, לטעמי לפחות.

חבר שמכיר היטב את הרכבים המדוברים אמר לי משהו שאני מבין אחרי הנסיעה, שהכיף במגאן מתחיל מ 200 קמש וצפונה, תחום שהאבארת מגיעות אליו בדחילו.

כאמור אני חושב שמבחינת ניהוג היא מדהימה, לא שאני כזה נהג טוב או שנהגתי על הרבה מכוניות ספורט, אבל המגאן עולה על הפונטו בכל פרמטר דינמי ומתקרבת למה שאני מכיר מהאלפא, וזה לא מעט.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שאלת השאלות היא, עד כמה אתה צריך להיות נהג טוב כדי להרגיש שאתה מגרד משהו ברכב הזה,

אתה לא.

אני לא ממש נהג טוב, ונהניתי עם המגאן גם שנות אור מהגבולות שלה.

אני מניח שזה אינדיבידואלי, אבל היופי במגאן זה שעם כל ההגדרה שלה כ"גרזן" היא רכב מאוד הרמוני גם בידיים פחות מנוסות.

ג'ולייטה 170 ידנית למשל, בידיים שלי, היא יותר משפחתית מאשר ספורטיבית.

מה שאני מנסה לומר זה אם רכב "יותר ספורטיבי" זה לא בהכרח אומר שיותר קשה ליהנות ממנו במהירויות נמוכות [לפחות עבורי].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אגב יש פה חידוד של ההבדל המפתיע בעוצמתו בין הפונטו הרגילה לבין בעלת הקיט (ESSEESSE). לא שזה חדש. אבל בהחלט שזה אחד הגורמים לשוני בין התיחסותו של בעל הפונטו ה"רגילה" למגאן להתיחסות שלי. בסה"כ אני חושב שההערכה של שנינו למגאן דומה בבסיסה (חוץ מ"בעיית הגובה" שלי) אבל הנהג המתחיל, שהוא לא כזה מתחיל, מחפש הרבה יותר ממה שיש לו היום ומוצא במגאן משהו שקרוב למה שהוא מחפש גם אם לא בדיוק, אני לעומת זאת - לא ממש מחפש אבל אם הייתי מחפש הרבה יותר ממה שיש לי היום, הייתי צריך לטפס לרמה של גרמניות יקרות משמעותית מהמגאן הזו (או לחכות שנה לאבארט 124...)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

חבר שמכיר היטב את הרכבים המדוברים אמר לי משהו שאני מבין אחרי הנסיעה, שהכיף במגאן מתחיל מ 200 קמש וצפונה, תחום שהאבארת מגיעות אליו בדחילו.

סלח לי אבל זה קשקוש.

מה פירוש הכיף מתחיל ב-200? האם זה אומר שהחבר עושה את כל הסיבובים בנס הרים\כביש הצפון\נורבורגרינג ב-200+ או שהוא רק נהנה בסיבובים שהוא לוקח ב-200+? (רמז: סוויפרים משמימים)

המגאן אוטו מעולה כי הבלמים לא רק מלאי עוצמה אלא גם רגש, המנוע מרגיש "חי" ולא רק מושך (כמו המנוע המשעמם ב-S1 למשל), האוטו מכניס את האף היטב, השלדה מאוזנת, השילוב בין נוחות (יחסית, יחסית) לאיזון המרכב בנהיגה טובענית מצויין, והדיפ' שמעביר מומנט לגלגל החיצוני בפניה מאפשר לך לחזור לגז הרבה יותר מוקדם (ולא להרחיב את הקו או לחכות בסבלנות כמו במכוניות הנעה קידמית שחסרות אותו) - זה פאן, וכל זה קורה גם ב-hair-pin ב-20 קמ"ש אם אתה באמת מעריך ניהוג ולא מספר על הסקאלה.

לגבי הדעה שלי על ה-ST - היה מדובר על רכב שמור עם 20 אלף ק"מ, דהיינו חדש ולכן לא נראה לי שמדובר בבולמים או בלאי. מצד שני, יכול מאוד להיות שמדובר בי. בנהיגה על הנעה אחורית אין טורק סטייר (עניין של פיסיקה :) ) ולכן אני יותר רגיש לעניין אולי. כנראה שהיכולת של הרכב טובה, אפילו שמעתי שמועה שהטורק סטייר קצת מכוון כדי להכניס קצת דרמה ועניין, עניין תמוה בעיניי :shock: בכל מקרה, אני מודה שה-ST כנראה טובה יותר ממה חוויתי וששהות ממושכת יותר בכבישים הנכונים תצייר תמונה קצת אחרת. אם מישהו רוצה להזמין אותי לסיבוב התרשמות - בשמחה :)

פורסם

אכן נשמע יותר כמו קשקוש...

אני נהג בינוני מינוס, ומאוד נהנתי במגאן. היא מאוד נשלטת ומאוד נגישה, שזו תכונה של כל מכונית ממש מעולה.

עשיתי נסיעה ב-TT החדשה לא מזמן, ועם כל המולטימדיה והחארטות האבזוריות והעיצוביות, הייתי לוקח את המגאן כרכב שלי בלי להתלבט לשנייה. להוציא נוחות מושבים, שזה עניין הרבה יותר קריטי בעיני מנוחות המתלים, אבל אישי, זה שיש רשימת אבזור ארוכה לא משפר כמעט את איכות החיים של הנהג ביומיום. אלו דברים שאתה ללא מתעסק איתם בשוטף, .אלא מגדיר פעם ב...

פונקציות של נוחות, כמו תצוגת GPS בלוח השעונים, לדוגמא, הם מועילים לעיתים על הנייר. במקרה של ה-GPS, זה בגלל שכולנו משתמשים ב-Waze...

וכל מיני טאצ'ים מאגניבים, סופם שמתרגלים אליהם ומתעלמים.

כי מה כבר עושים בנהיגה?!

משנים קצת את הטמפ' של המזגן ומתפעלים את המוסיקה/רדיו...

ארגונמיה קצת יותר נוחה או פחות, מתרגלים. אם יש מסך מגע או אין... זה הכל בשוליים.

מה שחשוב זה איך הרכב נוסע, ומהגאן היא כל כך טובה כשהיא טובה, שזה רכב ששוווה לקום בשבילו לפנות בוקר. ומי שבין כה וכה לא חושב על לקום לפנות בוקר, ורק מחפש תחבורה מהירה ויעילה, אני חושב שיכול לחסוך כמו ג'ובות ולקנות לאון חזקה ומאובזרת, במקום ספורטיבית יורקת אש, או... להשאר עם הפונטו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי אנחנו מדברים על תחושות או פקטורים שונים, ואולי אתה לא נהג בינוני מינוס, אין לי מושג.

200 זה סתם מספר, אבל אם שוב אתייחס לאס1 כדוגמא, אז זה רכב שאני יכול להגיד שכנראה שהייתי צריך לנהוג בו באמת ב-200 כדי להנות, כי נהגתי מתחת לזה לא הרגשתי שום thrill מינימאלי מהנהיגה.

יכול להיות שבמגאן אפשר להנות גם ב-50 קמש - לי אין מושג. אבל את מה שאני שואל ומה שגם כתב נהג מתחיל שמעתי מעוד כמה אנשים, שכן נהגו ברכב הזה, לא מעט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם תקרא את הכתבה שלי על ה-TT אולי תמצא רלוונטיות גם ל-S1.

הניחוש שלי הוא שהאלקטרוניקה ב-Audi מבטלת את תנודות השלדה, כמו גם כל החלקה של הגלגלים. מבחינת השגת מקסימום אחיזה, זה מצויין. מבחינת נהיגה זה יוצר שני חסרונות:

1. אתה לא מקבל שום תקשורת מהשלדה (מההגה גם כך אין), אז אין תחושה לגבי כמה אחיזה יש.

2. זה יותר עיכוב מסויים (delay) בתגובה להאצה ואפילו הפניית הגה. יש תחושה שהרכב קודם כל בודק מה לעשות, ואז מבצע.

בשבילי זה פוגם בחוויה, וזה לא משהו שכפתורי מערכת בקרת אקלים יפים יכולים לפצות עליו.

המגאן מעניינת גם כשלא נוהגים ממש מהר, אבל מה שכן צריך זה כביש לנהיגה. זו לא 106GTI, שאתה מעיף לצדדים בכל כיכר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי ה-S1, האלקטרוניקה לא מבטלת את תנועות השילדה - הרכב פשוט מכוייל לתת היגוי וזה, יחד עם מנוע מודגש יוצר חבילה שמאוד קשה להנות ממנה. זה קורה בעיקר מכיוון שהעברת המומנט לציר האחורי על ידי ההלדקס מתבצעת מעט מדי ומאוחר מדי לטעמי. תוסיף לזה גם מנוע מודגש שצריך לבנות מעט גדישה ותקבל חבילה קצת מסורסת. אם מצליחים לתזמן הכל מצויין וקצת זורקים את הרכב לפניה ומקדימים עם הגז אפשר לייצר פניות מאוד מתגמלות עם הרכב, אבל זה נתן לי תחושה שצריך "לעבוד" (מלשון trick it, לא work it) על הרכב כדי להנות.

מה גם שהפנים ב-S1 הוא פשוט נוראי גם באופן כללי ובוודאי ביחס לאוודי.

פורסם
מה גם שהפנים ב-S1 הוא פשוט נוראי גם באופן כללי ובוודאי ביחס לאוודי.

לאאא!!!!! איך אתה מעז להגיד את זה?! זו הרי אודי, פסגת תאי הנוסעים, תא הנוסעים הכי טוב since sliced bread...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...