Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבירות מסכנות חיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
האם העבירות באדום מסכנות חיים?

"התנחלות" בשמאל (שילוב מוכר במפת הנתיבים, קצת פחות במפה הפוליטית :lol:) באמת אינה מסכנת חיים כשלעצמה.

אבל היא גוררת עירנות נמוכה יותר למתרחש בנתיב הסמוך (אלא אם כן נוהגים במקלרן F1) וכתלות בסוג הרכב ובכיוון המראות גם שטח מת גדול יותר.

לכן, המצב הזה קשור קשר ישיר להתנגשויות הרבות שנגרמות עקב סטיה לנתיב לא פנוי. זו עדיין כנראה לא עבירה שיושבת בכפיפה אחת עם רוב העבירות האחרות שצוינו כאן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בתור מישהו שנוהג בעיקר בשעות הלילה, אוסיף גם נהיגה עם אור גבוה/אורות ערפל/אורות לא מכוונים.

למי שתוהה איך זה מסוכן, בוא נגיד שכבר יצא לי למצוא את עצמי מעבר לשוליים במהירות זחילה (בכביש בין עירוני), בגלל שאיזה אדון נחמד סינוור אותי.

ועוד משהו, נהיגה בקלות ובהיסח הדעת - וזה לא באמת משנה מה הסיבה (סלולארי/עייפות/סתם חוסר ריכוז/בעיות בבית וכו')

פורסם

אגב, מעניין שברשימת מסיחי הדעת שצוינו כאן לא הוזכר מספר הנהגים העצום שאוכל ארוחת בוקר ברכב, לוגם שתיה תוך כדי נסיעה, שלא לדבר על המתגלחים למיניהם...

כל הסחות הדעת הללו נפוצות באותה מידה ומסוכנות לא פחות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
-תקיעת הנתיב השמאלי - לא מסכן חיים. סתם מעצבן.

-נהיגה בשכרות

-נהיגה ברכב ללא טסט - התכוונת להגיד נהיגה ברכב לא תקין, כי אם הרכב שלי תקין והיום נגמר לו הטסט שום דבר לא באמת השתנה.

-נהיגה ללא רשיון נהיגה

-זיגזוג בין נתיבים (ערסים)

-צפירות שווא - (ברמזור) לא מסכן חיים

באופן אישי מה שהכי מעצבן אותי מבין כל העבירות שהוזכרו פה בטופיק, זה כל ההסחות דעת למינהם. סמס בנהיגה, גילוח\איפור, עיתון,תינוק על הברכיים...

כי מעבר באדום למשל או ביצוע פרסה במקום אסור יכול לקרות בטעות ומחוסר תשומת לב. אבל את כל הבולשיט הנ"ל אנשים עושים בכוונה.

V5

פורסם

2 עמודים ואף מילה על אלו שנוסעים עם המראה הימנית מקופלת !!!!!!!!!

אני מניח שנהיגה ללא רשיון נהיגה הכוונה לכאלו שלא עברו טסט מימיהם , לא אלו ששכחו את הארנק בבית .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
שיחה בדיבורית או עם נוסע חופר מסיחים דעתו של הנהג מהנעשה בכביש.

יש הבדל עקרוני בין השניים: המטלפן ימשיך לדבר. הנוסע ברכב יהיה מודע לתנאי הדרך ויפסיק לחפור או שינתב את השיחה לפסים רלונטיים (כגון ניצול זוג עיניים נוסף להבנת המצרחש בדרך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אגב, מעניין שברשימת מסיחי הדעת שצוינו כאן לא הוזכר מספר הנהגים העצום שאוכל ארוחת בוקר ברכב, לוגם שתיה תוך כדי נסיעה, שלא לדבר על המתגלחים למיניהם...

כל הסחות הדעת הללו נפוצות באותה מידה ומסוכנות לא פחות.

מה מסיח דעת בלגימה מבקבוק ברכב?

לא מדובר בקפה ועוגה או מינגול תוך כדי נהיגה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגימה ברכב נוסע - בעייתית אפילו לנוסע הפסיבי, ובודאי לנהג. ואפילו אם מצליחים באקרובטיקה של הרמת הבקבוק (או הכוס) עד הפה בלי אבדן שליטה בהגה יש סיכוי טוב שמשהו חם או קר ישפך על המכנסיים, וזה בהחלט מסיח את הדעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמעט כל עבירה יכולה להיות מסכנת חיים בהתאם למצב, ישירות או בעקיפין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעניין שאף אחד לא ציין את התופעה הכי נפוצה בישראל - איתות.

אז למרות שנהגי ישראל הרגילו אותך לחשוב קדימה "הנה הוא הולך לפנות/להשתלב עכשיו בלי לאותת" עדיין בלתי אפשרי לחזות הכל ולפעמים יש הפתעות.

פורסם

אוסיף עוד כמה עבירות מסכנות חיים: נהיגה ללא אורות דלוקים בלילה, נהיגה ברכב עם אורות אחוריים לא תקינים (זה כמו אורות לא דלוקים מאחור) - יש את זה לא מעט במקטעים מסויימים של כביש 65, במעברי חצייה יש מעט מאוד נהגים שמצייתים לחוק ועוצרים כאשר הולך רגל עומד בסמוך למעבר חצייה ואין כמובן אכיפה. אבל האנשים לא ציינו כאן עבירות של הולכי רגל. אנשים חוצים כביש בלי להסתכל בכל מקום שבא להם כאשר הם שקועים בתוך הסלולארי שלהם, כולל מעבר כביש במקומות חשוכים בסיבובים (למשל לפני כמה ימים ראיתי אמא לוקחת את הבת הקטנה ביד והן עוברות במקום חשוך בסיבוב בלי להסתכל כמובן - כזה חינוך מקבלים הילדים היום). היו לאחרונה כתבות שכמות נפגעים בין הולכי רגל גדלה בשנים האחרונות, בינהם גם ילדים. אין בכלל אכיפה של הולכי רגל - אנשים הולכים איפה שבא להם ולאף אחד כניראה לא אכפת. מצד השני, יש המון אכיפה לאחרונה למהירות, בכבישים שאני נוסע כל הזמן יש ניידות שמודדות מהירות, כולל סמויות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

או נהיגה ברכב לא תקין, שהיא עבירה אחת גדולה לכשעצמה (לדוגמה צמיגים גמורים, ברקסים שעבר זמנם וכו').

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל עבירה יכולה לסכן חיים אם מבצעים אותה במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. אין עברה ספציפית שהיא במהותה מסוכנת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...