רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לא ברור מה עשו שם אבל זה נשמע כאילו החליפו חלקים פגומים בחלקים פגומים כי הריקול מדבר על אותה בעיה באותם רכבים מאותם שנתונים שכבר עברו את הריקול הזה פעם אחת. חוץ מהעשן שעולה מהכפתור של החלונות עולה מפה גם ריח רע של חיפוף במקרה הטוב ועבודה על הלקוחות במקרה הטוב פחות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4714473,00.html
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחרונה כותבים הרבה על הדרישה העצומה למכוניות חשמליות בסין. והסינים כמובן, מייצרים כל דבר שזז, גם אם הוא ממש לא איכותי או משובח. קבלו חדשה מעניינת, במיוחד לאור השרשורים שרצו בימים האחרונים על הרנו פלואנס ZE שעוד נוסעת פה-ושם בארץ: DONGFENG, שיש לה שת"פ עם כל מיני יצרנים מערביים (דווקא PSA, בין היתר), תבצע שת"פ עם רנו ותייצר בסוף 2016 את הפלואנס החשמלית, עם שינויים חיצוניים קטנים! מעניין אם אגסי יביט ויראה כיצד מכונית די דומה לזו מהמיזם שלו ז"ל(מלבד מנגנון החלפת הסוללה, שלדעתי, נעדר מהמכונית הנ"ל), משחזרת את ההיסטוריה במקום אחר, והפעם מוכרת כמויות גדולות.
הודעה אחרונה מאת mor-t, -
-
מתלבט כבר הרבה זמן לגבי רכישת רכב חדש, דיי חדש על הכביש ונהנה לנהוג, כבר לפני שלושה חודשים סגרתי על הקופרה, עדיין מחכים שתגיע כבר בעוד שבועיים. רק אני קצת שואל את עצמי, שכולם מדברים על הספורטיביות של הרכב, למה באמת מתכוונים בזה? האם אדם שסתם נהנה מנהיגה, האצות, פניות וכ'ו, צריך רכב "ספורטיבי" או שאולי עדיף רכב "רגיל" עם מנוע חזק, ולקבל הרבה יותר LUXURY תמורת הכסף? מכונית ספורטיבית זה דבר שמשתלם ובא לידי ביטוי עבור כל נהג, או שמא ההשקעה משתלמת רק לחובבי דריפטים, זריקות תחת, וכל הדברים ה"מקצועיים" למיניהם? הנקודה עלתה לי, כששמתי לב שבכל הביקורות על הספורטיביות של VAG, התלונה העיקרית הייתה שהאוטו מהיר מאוד, ואוחז מאוד, אבל אין תת היגוי או היגוי יתר, וקשה לפרפר איתו, וכ…
הודעה אחרונה מאת Artxes, -
אני מאמין שרובכם נחשפו לסרטוני וידאו של תאונות דרכים מחרידות בכבישי רוסיה, כאלו שייחודיות אליה ולא קורות או לפחות לא מצולמות במדינות אחרות בהיקף כזה. יש סיבה לכך?
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בוקר טוב, אני בתהליכים של קבלת הרכב החדש (הזמנה ניסגרה והכל) והבנתי שהרכב שוכב בבונד במחסנים הוא מאובק ומלוכלך ובעצם הפרוצדורה היא לקחת את הרכב לשטיפה במכונה (סווירלים ועוד נזקי מכונות לרכב חדש!). רציתי לשאול אם זה יהיה בסדר והגיוני לבקש שלא יגעו ברכב ויביאו אותו כמו שהוא לא שטוף במכונה ואני כבר אדאג לזה? יש סיכוי שיאשרו את זה? זה מקובל? מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ערב טוב. שכרתי לאחר חג הסוכות רכב מחברת שלמה סיקסט, בצ'ק אאוט שמתי לב שהנציג רושם דו''ח נזק לשוכר שהחזיר את הרכב לפני, מיד לאחר מכן הוא התפנה אלי ושאל אותי אם עשיתי ביטול השתתפות עצמית, אמרתי לו שלא. הוא ניסה לשכנע אותי לעשות, זה היה קצת מוזר לי שהנציג שבודק את המכוניות משכנע אותי, אולם שכרתי בעבר פעמים רבות ומעולם לא היו לי נזקים, ע''כ אמרתי שאינני מעונין. באתי להחזיר לפני כמה ימים את הרכב, אותו נציג קיבל את פני, עוד לפני שהוא בדק את הרכב הוא הצביע על השמשה הקדמית ואמר לי שיש סדק בשמשה, הייתי בהלם, אני כבר נוהג ברכב שבוע ולא ראיתי מאומה, האוטו חונה בחניה מקורה כל הזמן, ולא ראיתי שעפה עלי אבן. נקודה לציון, בשלמה סיקסט אין סימונים על דפים וכו' אלא הם מצלמים …
הודעה אחרונה מאת shayy, -
מיתוסים, מיתוסים ושוב מיתוסים... אין יום שאני לא שומע על אדם שמעוניין בקניית רכב משומש, מחפש, מוצא, אבל פוסל עקב ק"מ גבוה, גבוה יחסית. מה זה גבוה? מישהו שמכיר מישהו שמבין אמר לו "200,000 ק"מ ? מה פתאום אל תיגע הוא כבר גמור!" (דוגמא כן? ). יש בזה משהו, כולם מסתכלים על ק"מ, ובצדק. מן הסתם זה מראה כמה שימוש היה ברכב ביחס לשנתון שלו, אבל זה גם תלוי בצורה שבה טופל, לדוגמא: בעבר קיבלנו i30 רכב חלופי עם 350,000 ק"מ, ממש מונית השאלה שלי היא איפה עומד גבול הק"מ שלכם? ציינו גם את סוג המנוע, שנתון ומקרים שקרו לכם בנוגע לק"מ.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=vpV3xYGqh9k זמן ההקפה של ה-X6M עומד על זמן פסיכי לחלוטין של 1:32.3 בסרטון הבא תוכלו לראות את זמן ההקפה של ה-AMG GT S החדשה זמן ההקפה עומד על 1:35.5 איך זה ייתכן!!!?? :shock::shock::shock::shock:
הודעה אחרונה מאת Guy30, -
רנו (קרסו) פירסמה היום שהם יוצאים במבצע שבגלל המצב הביטחוני שאנשים מפחדים לצאת מהבית למרכזים הומי אדם (כך על פי ההודעה), הם מציעים נסיעות מבחן עד הבית כלומר שנציג יביא את הרכב לבית המזמין. זה היה יכול להיות שרות טוב ונכון מבחינה שיווקית אלימלא הם היו קושרים אותו באופן כל כך ציני ומנצלים את המצב הביטחוני כדי לקדם את המבצע הזה.
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
מישהו יודע משהו על הדגם הזה? מדובר בשנת ייצור 2011, גיר ידני, מנוע 1.8 טורבו. האקזמפל הספציפי הזה נראה שמור מאוד (37K קילומטר) והגיע ארצה בייבוא אישי. עד כמה שהבנתי מדובר בלימיטד אדישן ששווק בחול. אשמח למידע על הרכב הזה, וסוג של הערכת שווי.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
שלום לכולם אז כמו שכבר אמרתי אני חדש בפורום אני כרגע מתגורר בארה״ב ולא מזמן (לאור הלחץ מכיוון האישה) ירדתי מהאופנועים ל4 גלגלים (ועל 4 בכללי ) והנה הוא הרכב הראשון והחדש שלי מקווה שתאהבו! Mercedes Benz CLA 250 AMG Kit fully loaded
הודעה אחרונה מאת leston46, -
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מאסתי במוסך המורשה שבו טיפלתי בשנתיים הראשונות מאז שקיבלתי את המפתחות לאוקטביה.. אני רוצה להמשיך לטפל במוסך מורשה, אבל רק לא שם... (לא יודע אם מותר לציין את שם המוסך). אני גר בקריות וראיתי שלמוניות רבות יש מדבקה של מוסך "המספנות". אני לא מכיר את המוסך, אבל יודע שהוא מורשה. מישהו יודע עליו משהו? או אולי טיפל שם?
הודעה אחרונה מאת inon007, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי אני רוצה ללמוד נהיגה על אוטובוס כרגע מציעים חברת אפיקים רשיון על חשבונה וכמובן להתחייב ורציתי להתחיל ורציתי לשאול עם כדאי על השעות משוכרת תנאים אולי תעזור לי בשאלה הזאת בידע שלכם וכמה זמן זה תהליך הרשיון?
הודעה אחרונה מאת ETStudio, -
- 0 תגובות
- 902 צפיות
המליצו על פסח מהצפון לגבי ג'אנטים לרכבים אמריקאיים (שברולט קאפריס). מישהו מכיר אותו ויודע איך אפשר להגיע אליו? תודה
הודעה אחרונה מאת טאי, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לאור תקלות גיר ברכבי פורד,VAG,PSA ועוד תקלות כאלה ואחרות למה יצרנים משחררים רכבים עם "פגם" ידוע לשוק?. הרי כל רכב עובר בדיקות בתנאי קיצון יחסיים שבד"כ המשתמש המצוי לא מתקרב אליהם,התקלות אמורות לצוץ מתי שהוא במהלך מבחנים אלה. יש למשהו תשובה לגבי זה?
הודעה אחרונה מאת m1ke, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן, רציתי לשתף את הרכב החדש שקניתי- סקודה פאביה אוט' גרסת הStyle. אז קודם כל הרכב יגיע לארץ בתחילת ינואר 2016 כי הייתי צריך להמתין לאישור ממשרד לביטוח לאומי לגבי עירור באחוזי הנכות שנקבעו לי, קיבלתי תחילה 50% נכות והיום קיבלתי את ה60% דבר שמקנה לי המון המון הטבות כמו 23 ש''ח אגרת רישוי והאוטו ללא מיסוי ככה שיצא לי כמעט כ20 אלף שקלים הנחה על הרכב. חייב לציין שעשיתי סיבוב בין כל המתחרות של הסקודה בקטגוריה הזו והפאביה קנתה אותי לגמרי מהרגע הראשון,מבחינת האיבזור שלה ומבחינת המראה החיצוני והייחודי שהיא מציגה. אני חייב לציין שמבחינת ביטוח לאומי הייתי מוגבל ל1300 סמ"ק מבחינת ההטבות שמגיעות לי. הרכב נקנה בגרסת סטייל המאובזרת מנוע 1.2 טורבו עם תוספת גג פנורמי צבע הרכב …
הודעה אחרונה מאת or6699, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 951 צפיות
היי, לאלה מכם שיש ניסיון בלחכות לדגמים שטרם הגיעו לישראל: 1. כמה זמן לפני שהדגם מגיע לישראל אפשר כבר לדעת פרטים על המחיר והגרסא שמגיעה לכאן? 2. כמה זמן לפני ניתן לבצע הזמנה? ---- שאלה נוספת וספציפית- האם מאזדה MX-5 צפויה להגיע אוטומטית (לפי וואלה ואוטו, לא)? מניסיונכם, אם היא תגיע רק ידנית- האם אפשר לעשות הזמנה לדגם אוטומטי בתשלום נוסף? תודה!
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מאז הרכב האחרון שקניתי לפני 3 שנים אני לא מצליח למצוא כיוון לרכב הבא. ישנה תשוקה מסוימת לקנות MX5 גג קשיח, אבל המחיר אינו ראלי בשבילי עבור אקזמפלר שמור משנתון מתקדם (לפחות 100K ש"ח) וכמובן עלות הביטוח. בשנים קודמות תמיד ידעתי והייתי נעול על רכב שרציתי לקנות בעתיד ובאמת קניתי אותו, עד הרכב האחרון. כמעט לכל רכב סביר שאני יכול לחשוב עליו יש איזה פאק - מנוע 3 צילינדרים, גיר DSG7, גיר רציף, מנוע חלש, טיפולים יקרים, שוק מת, קוריאני וכו'. אולי שירוקו DSG6/ידני מנוע 2.0, אולי BMW סדרה 3, אולי מרצדס C קלאס, אולי לקסוס IS250? אני לא מעוניין ברכב שיענה על הצרכים, אני רוצה רכב שיהיה מעל ומעבר - משום מה כאילו אין חיה כזו היום.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, מקווה שאני שואל במקום הנכון אם לא אני מתנצל. אשמח לחוות דעת שלכם על מקום אמין בירושלים לבדוק בו את רכב לפני קניה (יד שניה כמובן). תודה וערב טוב אביב
הודעה אחרונה מאת CNX, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום רב. האם ניתן לשפר את בידוד הרעשים ברכב? שמעתי על חברה שפתחו פלסטיקים, הכניסו ספוגים, ועוד שלל פתרונות. אך האם ניתן באמת לבצע פרוייקט שכזה שיתן הבדל ממשי? מהיכן ניתן לקנות את הספוגים או החומרים המבודדים? מדובר בניסאן מיקרה חדשה. תודה!
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
צהריים טובים, הגעתי אתמול לטיפול 180.000 , במוסך מורשה טויוטה בירושלים ( יש ברשותי יאריס 2004) וקיבלתי חום מהצעת המחיר. עכשיו, זהו לי הפעם הראשון של טיפול מקיף לאוטו שרכשתי לפני פחות משנה. גבו ממני 750 ש"ח להחלפת נוזל בלמים ושמן מנוע. וזהו. אני מודעת לכך שזהו מוסך מורשה והמחירים בהתאם. אני ממש אשמח לדעת מה המחיר הממוצע במוסכים לא מורשים אחרים ? נאמר לי גם שעליי להחליף רפידות ו-2 צמיגים אחוריים. אמנן הרכב היה מטופל מאז לידתו רק במוסכים מורשים, אני חושבת שתמו ימי הזוהר, ואני מחפשת מוסך אמין לטויוטה בעיר הבירה. אבל לפני שאני מגיעה כמו טרף קל למוסך הקרוב אליי, אני אשמח לדעת מה סדר הגודל של המחירים ( אצל מוסכים אמינים ואפילו יקרנים לצורך העניין) כדי לדעת מול …
הודעה אחרונה מאת מנילה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יש מצב כזה שקונה פרטי קונה רכב עם 0 קילומטרים מהיבואן (לא מחברת ליסינג) והוא נרשם בתור יד שנייה ? האם במצב כזה יש לשקלל הורדה במחירון מעבר למספר הידיים ? אם כן כמה אחוזים יש להוריד ? תודה
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב. מה המסלול נהיגה הכי קצר\מהיר מאשדוד לנהריה? מדובר בשעות הערב המוקדמות, 7-8 בערב. תודה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
אני אמור להעביר את הרכב טיפול ראשון בשבוע הקרוב (מיצובישי ספייס סטאר), בחרתי במוסך יבואן מגבעתיים (אחים לוי). אני לא מכיר את עובדי המוסך, ולסמוך בעין עיוורת שהחליפו לי מכלול כזה או אחר לרכב שאחזיק לפחות ל-5 שנים הקרובות לא בא לי בטוב . מילא כשהיה לי רכב ליסינג, אבל כאן כבר רכב פרטי! כמובן שאת הבקשה הזו אני אפנה אליהם, אבל לפני כן רציתי להתייעץ עם חברי הפורום, עד כמה זה מקובל? יש כאלו מכם שביקשו להיות לצד הרכב בזמן ביצוע הטיפול? אם שואלים לסיבה לומר בצורה ישירה או שיש דרך עדינה יותר? ובמידה ומסרבים, לדעתכם עדיף לפנות למוסך הבא או לא להתעקש? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת 666pluto, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 829 צפיות
שלום חברים. חיישן הרוורס בפחונית שלי, (פיאט פונטו 2011) שווק חיים. החשוד המרכזי הוא ה-"מוח" שלאורך הזמן איבד שנתות אור, אח"כ החשיך עצמו לדעת והפסיק לצפצף. מה הם האפשרויות העומדות בפני ובאיזה עלויות. ומה אתם ממליצים לעשות והיכן, רצוי באזור י-ם. תודה-רן
הודעה אחרונה מאת calmride, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן,אבא שלי איבד את המפתח והשלט של הרכב (יש רזרבי). חוץ מלשכפל מפתח חדש ולהתקין סט שלטים חדש האם כדאי לפנות למשטרה לדווח על אובדן המפתח? כמה עולה אגב לשכפל מפתח מקורי?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
דיבורית לרכב
מאת popo111- 4 תגובות
- 952 צפיות
אהלן, קניתי רכב מסוג מאזדה 3 שהייתה בו דיבורית של חברת פלאפון (תמונה: http://screencast.com/t/hAsc1MC9) ואני רוצה עכשיו לממשק אותה לפלאפון שלי. איך אני עושה את זה בדיוק? אני צריך להיות לקוח של פלאפון ע"מ לממשק את הדיבורית למספר שלי? תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני אשמח לעזרה דחופה, לפני שנתיים בערך אבא שלי הפקיד רשיונות רכב שלו במשרד הרישוי (הקפאת רשיון רכב) כי הרכב לא שימש אותו תקופה וחשב לחסוך קצת בטסט ואגרות. עכשיו כשהוא פנה למשרד הרישוי וניסה לשחרר את רשיון הרכב נדרש לשלם 2 אגרות טסט!!! זה לא הגיוני בכלל שביקשו זאת...מה עושים במצב כזה? איפה זה רשום במפורש? יש תקופה מקסימלית להקפאת רשיון אולי?!! תודה מראש חברים, מדובר בסכום גבוה של כ 4000ש"ח ולא ציפינו לזה.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
אני בן 24 ויש לי רישיון 13 חודשים. בעיקרון, אין לי יותר מדי לאן לנסוע, אני עובד מהבית וכל מה שאני צריך נמצא קרוב, ולכן אני באמת לא נוהג יותר מדי. אני מרגיש שבגלל זה אין לי כל כך ביטחון בנהיגה, אני תמיד חושש שאני אעשה טעויות או שאני אצטרך לעשות עיקופים ענקיים רק בגלל שאפספס פניה או לא אדע איך להיכנס אליה (למשל כשיש 3 נתיבים ואני צריך להגיע לשמאלי תוך זמן קצר בשביל לפנות שמאלה) לפני חצי שנה בנסיעה ארוכה לדרום עשיתי 'תאונה' שהתנגשתי בפקק ברכב שעשה עצירה פתאומית. ההתנגשות הייתה חלשה ולא נגרם נזק לרכב או לשום דבר אחר אבל שנינו יצאנו מהרכב כי זה היה נשמע יחסית 'בום'. מאז הביטחון שלי ירד עוד יותר בצורה משמעותית. מה אתם מציעים לעשות?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
נכנסתי למוסך לבדוק נזילות שמן , הפועל הרים את הרכב עם הליפט ולא שם לב שהוא מרים אותו עם הברזל ולא מכוון נכון על הגומי באחד מהצדדים. הבשורה הטובה אין נזילות . אבל לצערי נזק קטן של מעיכה מתחת לסף, מרגיז כמה חוסר מקצועיות במוסכים בארץ. הנזק לא נראה לעין רק עם מתעקשים למשש את הסף מתחת לרכב וגם המעיכה ממש בקטנה , לא ראה לי ששווה להתעסק עם זה יותר מדי. לא נעים על הבוקר אבל גם לא שווה את ההתעסקות והכאב ראש.
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)