Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור תקלות גיר ברכבי פורד,VAG,PSA ועוד תקלות כאלה ואחרות למה יצרנים משחררים רכבים עם "פגם" ידוע לשוק?.

הרי כל רכב עובר בדיקות בתנאי קיצון יחסיים שבד"כ המשתמש המצוי לא מתקרב אליהם,התקלות אמורות לצוץ מתי שהוא במהלך מבחנים אלה.

יש למשהו תשובה לגבי זה?

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

לדעתי זה בגלל הלחץ הרגולטורי הכבד שמופעל על היצרנים בשנים האחרונות.

השינויים התכופים והרף הגבוה שמציבים להם מבחינת זיהום אויר ושמירה על הסביבה דוחפת אותם להוציא לשוק טכנולוגיות שלא נבדקו מספיק לעומק ואפילו לשקר בנתונים כמו שראינו במקרה האחרון של VAG.

זה מוריד את רמת האמינות ומעלה את המחיר לצרכן, הן בקניה והן באחזקה.

פורסם

לאור תקלות גיר ברכבי פורד,VAG,PSA ועוד תקלות כאלה ואחרות למה יצרנים משחררים רכבים עם "פגם" ידוע לשוק?.

הרי כל רכב עובר בדיקות בתנאי קיצון יחסיים שבד"כ המשתמש המצוי לא מתקרב אליהם,התקלות אמורות לצוץ מתי שהוא במהלך מבחנים אלה.

יש למשהו תשובה לגבי זה?

פורסם

כי תקנות זיהום האויר מאלצות את היצרנים לפתח מנוע חדש לחלוטין כל מספר שנים בודדות.

לדעתי פשוט אין להם זמן לבדוק אותם כמו שצריך אז הבדיקה מתבצעת על הלקוחות.

היום המצב אפילו יותר מעניין. אם פעם לא היה להם זמן לבדוק את המנוע כמו שצריך, עושה רושם שהיום כבר אין להם זמן לפתח אותו אז הם פשוט מזייפים תוצאות.. (ראה מקרה דיזלגייט)

יום טוב גם לך

פורסם

כן, והיא זהה לכל מוצר בשוק... למה אתה חושב שיצרני תוכנה משחררים תוכנות עם באגים? ויצרני מיקסרים משחררים מוצרים עם כשלים? וכו' וכו'

ככל שהמערכת יותר מורכבת, קשה יותר (עד בלתי אפשרי) להגיע ל100% ולידציה.

אז כל יצרן מגדיר לעצמו את הTHRESHOLD שממנו והלאה המוצר 'בשל' לשוק, הסף הזה אינו באמת ברזל וישתנה כתלות בשיווק התחייבויות הליכי פיתוח וכו'.

כמובן שכולם היו רוצים לשחרר מוצרים עם אפס כשלים, אבל זה לא ממש מציאותי.

זה הכל מסתכם במאזניים כספיים, היצרן מבצע הערכות לגבי מהי האופציה היותר רווחית עבורו, והולך לפיה. אם לעכב מוצר בשנה שלמה בשביל לפתור תקלה שמתרחשת בהסתברות X% יוביל לנזק כספי גדול יותר לעומת שחרור המוצר AS IS לפי הסימולציות שהוא מבצע (סימולציות שוק), הוא ישחרר מוצר ויקווה לטוב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

חוץ ממכירת רכבים יהיה להם רווחים ממכירות חלקי חילוף. החברות רכבים יודעים טוב מאוד לעשות רכבים אמינים ופחות מזהמים. יש לחצים/איומים מחברות הנפט לא להוציא טכנולוגיה שתגרום להם פשיטות רגל.

פורסם

לפי עניות דעתי כשלים בגיר בתור דוגמא(אני קרוב לעניין כיוון שבבעלותי 307') זה לא עניין של מה בכך, השם של היצרן נפגע מכך וכתוצאה מכך אנשים מתרחקים מהמותג.

אומנם השוק המקומי הוא טיפה בים אבל בכל זאת...

יצא לי לדבר על כך עם יוסי ממוסך גבע לגבי הAL4 והוא אמר שלשיטתם(הצרפתים..)דפיקות,נקישות בגיר זה בכלל לא בעיה.

פורסם

הייתי אומר שיש לכך בגדול שתי סיבות.

הראשונה היא סטטיסטית, כשיצרן הרכב בודק את הרכב הוא לא בודק מאות אלפי יחידות שונות ממנו אלא מספר מוגבל של יחידות בצורה מאוד אינטנסיבית ולאחר מכן עובר לייצור...

בצורת הבדיקה הזו בהחלט ניתן לפספס חלק מהתקלות....

הסיבה השניה היא עלות

הרבה פעמים עלות תיקון התקלה תיהיה גבוהה יותר מאשר ההפסדים במכירות שיגרמו כתוצאה ממנה...

יש מקרה ידוע שנלמד בתואר שני למנהל עסקים על חברת רכב מאוד מאוד מוכרת שאני לא אציין את שמה כרגע...

לפני הרבה הרבה שנים אותה חברה ייצרה רכב שבמהלך הבדיקות התברר לה שבקרה תאונה הרכב הוא מלכודת מוות

הנהלת החברה הגיע למסקנה שיהיה יותר זול לפצות את הלקוחות שיתבעו את החברה בבית משפט מאשר לטפל בתיכנון התלקוי של הרכב!!

כתוצאה מכך הם מכרו את הרכב כאשר הם יודעים שבמקרה תאונה הרכב הוא מלכודת מוות והלקוחות יתבעו אותם והם יאלצו לשלם פיצויים למשפחות ההרוגים.

פורסם

למה שלא תציין את שם החברה? ההפך, מדובר בפורד וחשוב לזכור זאת.

להבדיל ממה שאנשים חושבים לחברות ענק אין באמת שום אג'נדה חוץ מלמקסם רווחים.

חברות שהייתה להם אג'נדה לרוב כבר פשטו את הרגל.

לכן כשחברה X יודעת שזה יהיה משתלם יותר כלכלית להוציא לשוק רכב דפוק ולהתמודד עם ההשלכות מאשר להוציא לשוק רכב תקין, היא תוציא רכב דפוק.

עובדה, כולם עדיין קונים פולסווגן, פורד, פיג'ו וכו'...

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

פיתוח של מכלולים ראשיים ברכב זה תהליך ארוך ויקר מאוד. לדעתי היצרנים עושים כל שביכולתם כדי להוציא מוצר טוב ולו רק כדי להמנע מתביעות עתידיות וריקולים.

אם מתגלה תקלה לאחר שכבר נמכרו מיליוני יחידות זה מאוד קשה להבין את מקורה ומאוד יקר לתקן מכלול קיים. נוסף על כך אורך "שרשרת האספקה" גורם לזה שמכלול שתוקן יגיע לצרכני הקצה (קוני מכוניות חדשות) חודשים רבים לאחר שיוצר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

חלקים רכיבים עתירי טכנולוגיה (מכאנית ואלקטרונית) - פגיעים יותר לתקלות גם אם לא נחשפו (התקלות) בבדיקות אבי טיפוס.

לא בטוח שהמוצרים שוחררו לשוק ביודעין אם תקלה.

מאידך - אני רק מקווה שבדיקות אבות הטיפוס - גם הן היו תקינות (אחרת יש אולי שוב מקרה מעין וואג-דיזל-קייס).

מישגב - אתה התכוונת אולי לייצור של הפינטו ?

alfa 156 2.5.

פורסם

את הדגם אני לא זוכר

אבל כבר נכתב מתחתיי, החברה הינה חברת פורד כאשר מדובר בסיפור מאוד מאוד ישן יש לציין...

אבל עדיין מלמד הרבה על תהליך קבלת ההחלטות בחברות ענק.

אני עדיין מאמין שחלק גדול מהתקלות לא מתגלות בפיתוח הרכב אולם חלק לא מבוטל מתגלה ולא מתוקן משיקולי עלות...

פורסם

סוג בקרת האיכות השתנה עם הזמן - בקרת האיכות עוברת לצרכן הקצה ( מוסך יבואן , נהג )

מתקנים תוך תנועה , ומוציאים עידכונים וקריאות טיפול .

כמובן שיש בקרת יצור ואיכות , אולם היא לא מוקפדת עד הפרט האחרון .

מאחר ועלויות בקרת האיכות גבוהות והזמן קצר , המשוב המתקבל מצרכני הקצה משמש גם כבקרה

לעידכון או החלפה .

סוג בקרת האיכות הזה לצערנו , עובר לעוד תחומים , וכמעט רוב החברות הגדולות עובדות כך .

הן בפאלפונים, חברות מחשבים ותוכנות.

כל החברות מתפשרות ומקצצות עלויות , ולכן הן מעגלות פינות .

במידה ויבדקו את כל המשתנים ולאורך זמן - המוצר יהיה אמין - אבל יהיה יקר מהמתחרים.

ויגיע מאוחר לשוק .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זה גם בגלל מנגנוני הצרכנות (תקשורת וכד') שמעצימים יתרונות טכנולוגיים ונמנעים מבחינת עמידות או ביקורת על מוניטין אמינות בעייתי. זה הרבה בגלל חוסר מקצועיות ולא מעט בגלל סיבות כלכליות.

• תוכן חדש...