Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך משפרים ביטחון בנהיגה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 24 ויש לי רישיון 13 חודשים.

בעיקרון, אין לי יותר מדי לאן לנסוע, אני עובד מהבית וכל מה שאני צריך נמצא קרוב, ולכן אני באמת לא נוהג יותר מדי.

אני מרגיש שבגלל זה אין לי כל כך ביטחון בנהיגה, אני תמיד חושש שאני אעשה טעויות או שאני אצטרך לעשות עיקופים ענקיים רק בגלל שאפספס פניה או לא אדע איך להיכנס אליה (למשל כשיש 3 נתיבים ואני צריך להגיע לשמאלי תוך זמן קצר בשביל לפנות שמאלה)

לפני חצי שנה בנסיעה ארוכה לדרום עשיתי 'תאונה' שהתנגשתי בפקק ברכב שעשה עצירה פתאומית. ההתנגשות הייתה חלשה ולא נגרם נזק לרכב או לשום דבר אחר אבל שנינו יצאנו מהרכב כי זה היה נשמע יחסית 'בום'. מאז הביטחון שלי ירד עוד יותר בצורה משמעותית.

מה אתם מציעים לעשות?

פורסם

תאונות וחןסר תצומת לב יכולות לקרות לכול אחד.

פה שם המשחק זה ניסיון,נסה בסופי שבוע לצאת לנסיעות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שאמרו ניסיון.

בקורס נהיגה ממליץ על אלתרנתיבי.

מאיזה אזור אתה? אולי יש חברי פורום שיתנדבו "ללוות" אותך קצת תוך כדי נסיעות.

כבר היה מקרה כזה בפורום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לשתות הרבה מיץ פטל^^^^^^

המלצתו - לנהוג הרבה, ורצוי עם מלווה מנוסה ורגוע שיוכל להדריך אותך.

ניווט - זה סיפור נפרד. היום מכשירי ה-GPS מפנקים אותנו, אבל גם לפיי היציאה לדרך עם GPS, כאשר מדובר במסלול לא מוכר, מומלץ ללמוד את המפה ולהכיר את הצמתים העיקריים והיישובים\אתרים שיכולים לשמש לך ציון דרך או ציון כיוון בשלטי הדרכים. אם ניווטת בצבא את המכיר את המונח "גבולות גזרה" בהקשר זה, והכרת המפה תתן לך משהו מקביל שיחסוך לך טעויות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אציין שאני נהג חדש, ככה שתוכל להבין שאני קרוב אלייך במקרה הזה.

אני בעל רישיון עוד מעט שנה, נהג חדש כפי שציינתי למעלה, בסביבות חודש 5 - 6 חיפשתי פה יעוץ, נעזרתי במאמרים, צפיתי בסרטונים וכו' על מנת "לשפר את תשומת הלב שלי בכביש ואת הביטחון" (חייב לציין שבצעתי תאונה ברוורס שהורידה לי את כל הביטחון, לכן התחלתי לחפש בנרות דרך לעלות ביטחון), לאומר את האמת ? הסרטונים והעצות תרמו ותמיד היו "מאוחר בראש", תמיד היה לי איזה "הזכור" של מה שאמרו לי, אך לבסוף גיליתי דבר אחד, ניסיון ניסיון ניסיון, זה שם המשחק, שאני אומר ניסיון, זה לנהוג פיזית, לנהוג, פשוט לנהוג.

אני אסביר לך, הייתי במצב שלך ובקושי נהגתי, אבא היה משחרר מעט מאוד את הרכב, הניסיון היה אפסי, לאחר שרכשתי רכב ראשון, לקחתי על עצמי "תוכנית" שבה, כל שבוע הייתי שם 100 שקל ומבצע יומיים שבהם אני פשוט נוהג, כבישים מהירים, עירוניים, נהיגה עם מוזיקה, נהיגה בלי מוזיקה, צפיתי בנהגים אחרים, הסתכלתי כמה מטרים קדימה, הכנתי את עצמי למקרים "בלתי צפויים" ואם לומר את האמת, לקחתי את הנהיגה בתור "משחק מחשב", שבו אין אפשרות להפסיד, אלא פשוט להיות זעיר, מתון, בעל מחשבה קדימה.

אולי זה יראה לך פתטי, אולי זה יראה גם פה לחלק "רעיון אידיוטי לשרוף 100 שקלים ככה", אך ה-100 שקלים האלה, לפחות אצלי, תרמו לתחושת ביטחון ותרמו טיפה לניסיון (שעדיין אני רוכש על הכביש) ומי יודע אם ה-100 שקלים האלה לא מנעו תאונות (חס וחלילה) שהיו יכולות להיגרם בגלל חוסר ניסיון.

פורסם

דני גלטר וגם חלק ממדריכי אלטרנתיבי מתמחים בנושא אימון של נהגים חסרי בטחון ואף של נהגים שממש חרדים לנהוג. על הדרך גם תשפר את כישורי הנהיגה וגם תצבור נסיון נוסף.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...