Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שהרבה אנשים מסתכלים על הטווח הארוך ולכן נרתעים מקילומטרג' גבוה.

יש להניח שהיה הרבה יותר קשה למכור רכב עם קילומטרג' גבוה...

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד 20 אלף לשנה מבחינתי.

כרגע יש לנו רכב עם ממוצע של 50 אלף לשנה 8)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

השאיפה לקנות ק"ם הכי נמוך בשנתון הכי גבוהה. יחד עם זאת, במיוחד ברכבים פחות נפוצים ממאזדה 3 כל דבר לגופו. לפעמים מתפשרים על קילומטראז' בידיעה שיעברו עוד כמה חודשים טובים עד שייצא לשוק עוד רכב כזה.

לדוגה: כשיוצאת לשוק פרארי 258 GTB אני בטוח שדבר אחרון שמעניין את הקונה זה קילומטראז' שלה.

פורסם

הראשון נקנה עם 194K

השני עם 216K

השלישי 231K

הרביעי 234K

החמישי (דיזל)269K

והנוכחי 193K

רק באחד מהם היה מנוע חדש.

כולם שרתו אותי היטב עד המכירה\טוטאלוס.

כולם צרפתיים.

פורסם

אם זה רכב "שווה" במחיר ממש מצחיק. ועובד ממש טוב אני מוכן גם חצי מיליון קמ.

הקילומטר הוא לא הדבר שמשקף את האוטו למרות שאנשים מאוד מיחסים לו חשיבות.

רכב שנסע מחוץ לעיר 24 שעות ביממה במשך 4 שנים. טופל בקפידה ולא עבר שום תאונה או התעללות יכול להיות יותר טוב מרכב שהיה שיך לזקנה שקנתה רכב ו5 שנים הוא לא ראה מוסך... והנכדים השתוללו עליו...

זו דעתי. אני בטוח שלא כולם יאהבו אותה...

פורסם

קילומטרז לא באמת נותן אינדיקציה לגבי מצב הרכב. יכול להיות רכב שנסע 5000 ק"מ בשנה, כמעט הכל בעיר, נהיגה אגרסיבית, הרבה בלאי למכלולים לעומת רכב שנסע 25,000 ק"מ בשנה, מרביתם בנסיעות בין עירוניות דם הוא בעיקר משייט במהירות די קבועה, עומס נמוך על המכלולים.

אישית אני עם לאון 2011, 1.8 tsi, dsg7, הרכב כבר חצה את ה- 110,000 ק"מ, אני נהג יחיד, מבוגר, הרכב שמור בקנאות ומבטיח לכם שנראה ונוסע כמעט כמו חדש וקרוב לוודאי טוב בהרבה ממרבית הרכבים המקבילים שצעירים ממנו ועם קילומטרס נמוך בהרבה. הסיבה? לא קורע את הרכב, שומר ומטפל בו בהמון אהבה, הרכב משודרג בכל מיני אספקטים, גם תוכנה, גם בלמים, גם בולמים ומתלים, אבל ב- 99.5 אחוז מהזמן אני נוסע רגוע, לא מחפש להאיץ כמה שיותר מהר בין רמזור לרמזור, הרבה נסיעות בין עירוניות במהירות שיוט ואני מבטיח לכם שביום שארצה למכור מי שיראה ויסע על הרכב יבין שהקילומטרז לא מייצג את המצב האמיתי של הרכב.

בכל מקרה אני אחד שנוסע לא מעט במסגרת העבודה שלי, הרכב הוא כדי לשרת אותי ואני בד"כ מחזיק בכל רכב כמה שנים טובות, לא רואה הגיון, בטח לא כלכלי בלהחליף רכב כל שנתיים-שלוש. הרכב שלי מושקע מאוד ואני נהנה מההשקעה הזו מידי יום.

פורסם

תלוי בשנה, ובסוג הרכב.

לדוגמא בשנת 2011 רכשתי פיגו 206 ידנית מנוע 1400, עם 200 אלף ק״מ נסעתי איתה עוד 120 אלף ק״מ בשלוש שנים,

תקלה אחת לא היתה לי, טופלה כל 10 ק״מ, הוחלפו חלקים בחלקים מקוריים בלבד והפגינה אמינות מצויינת, מכרתי אותה ועכשיו אני עם 208 שנרכשה כחדשה
:)
ממוצע חודשי של 4000 ק״מ.

פורסם
השאיפה לקנות ק"ם הכי נמוך בשנתון הכי גבוהה. יחד עם זאת, במיוחד ברכבים פחות נפוצים ממאזדה 3 כל דבר לגופו. לפעמים מתפשרים על קילומטראז' בידיעה שיעברו עוד כמה חודשים טובים עד שייצא לשוק עוד רכב כזה.

לדוגה: כשיוצאת לשוק פרארי 258 GTB אני בטוח שדבר אחרון שמעניין את הקונה זה קילומטראז' שלה.

רכבים כמו פרארי 258 GTB סיימו את תפקידם כרכב וכעת הם יצירות אומנות להשקעה. לדוגמא, הפרארי 250 קליפורניה המפורסמת שנמכרה ב18 מליון דולר (לפני עמלה) והיא אינה נוסעת כלל וכלל ונגררת ממקום למקום (עם הרבה ביטוח), לכן דוגמא זו אינה רלוונטית.

לעומת זאת, רכבים "רגלים" יותר, נגיד פורשה 930, מחירם ירקיע שחקים כאשר מדובר באקזמפלר בעל קילומטראז' נמוך באופן קיצוני, מדובר באחד הגורמים המשפיעים ביותר.

הקילומטראז' זה לא רק המנוע, מדובר בכל מכלולי הרכב החשופים לבלאי ועייפות החומר, החל מבורג הקטן ביותר ועד למכלול הגדול ביותר.

וכתשובה לשאלה, יותר מ60 אלף, לא קונה אלא אם מכיר אישית את המוכר והרכב.

פורסם
עד 10000 קמ לשנה, וכמובן בודק ביחס לרצף הטיפולים, למשל רכב שהטיפול הבא שלו יהיה גדול (טיימינג וכו') ישר נפסל על הסף.

למה ?

מתמקחים קצת על המחיר וקונים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הראשון היה 140 נמכר 250. - היה ברשותי 3 שנים. [90 אחוז בין עירוני]

השני היה 120 נמכר 210. - היה ברשותי 5 שנים. [90 אחוז בין עירוני]

הנוכחי 70 כרגע 82. - ברשותי כ-15 חודש, ממוצע של 10 אלף ק''מ. [90 אחוז עירוני].

כשאני קונה רכב אני יותר מתעניין באיפה הוא עשה את הק''מ שלו.

רכב שעבר 60 אלף ק''מ בתוך העיר בלבד סביר להניח יהיה בעל בלאי גבוה יותר מרכב שעבר 120 בבין עירוני בלבד.

פורסם

כשאתה קבצן, אתה לא יכול לבחור.

בזמנו קניתי סובארו עם 200 אלף ק"מ וגם סיטרואן עם 290 אלף ק"מ, אחת בנזין ואחת דיזל, שתיהן האכילו אותי קש.

לפני 5 שנים התחילו לתת הלוואות יותר בקלות, במקום לשלם למוסך אני משלם לבנק - וקניתי מאז פיאט פונטו בת 4 עם 114 אלף ק"מ שנמכרה עם 170 אלף ק"מ, פיאט פנדה בת שנתיים עם 56 אלף ק"מ שנמכרה עם 80 אלף ק"מ, ועכשיו יש לי לנצ'יה אפסילון שנרכשה בגיל 3 עם 59 אלף ק"מ ועכשיו היא בת 4 עם 80 אלף ק"מ.

ככה או ככה הקו שלי עוצר ב-30 אלף ק"מ בשנה לרכב צעיר - אין לי בעיה לקנות רכב בן שנתיים שעשה קרוב ל-60 אלף ק"מ, בתנאי שההנחה מכובדת ועומדת על 20% מהמחירון או יותר מכך.

פורסם

אצלי עברו הרבה רכבים (תקופות של סריטה החזקתי 3 רכבים במקביל ל2 נהגים), הרכב עם הכי הרבה ק"מ שנקנה היה רנו אקספרס שנקנה עם 200000 ק"מ בזמנו ונמכר אחרי שנתיים, מכיוון שאנינו נוסעים הרבה משתדל לא לקנות רכב עם יותר מ 100000ק"מ, אבל אני עם שלומי משתדל שהנתון הממוצע לשנה לא יעבור את ה15000 (למרות שהאורלנדו שקנינו לא מזמן טיפה חורגת).

פורסם

אין ספק שאעדיף לקנות רכב עם קילומטרז נמוך! אבל ל מקרה לגופו

לפני שנה וחצי החזקתי ניסאן אלמרה שנת 2003 עם 200 אלף קילומטר, שנמכרה מעל המחירון, נכנסה לבדיקה בקומפיוטסט ויצא כמו חדשה! גם הנסיעה ברכב הרגישה מעולה ( נקנתה מזקן יד 1 עם 185 אלף קילומטר ) מיותר לציין שבשנה שהרכב היה אצלי הוא היה אמין מאוד 0 תקלות .

לכן לא הייתי פוסל רכב רק בגלל קילומטרז.

עוד דוגמא האיביזה שברשותי היום, שנת 2003 ידנית, חיפשתי אחת ידנית במצב טוב חודשים ( מצאתי כאלה יד 1 עם 120 ו 130 אלף קילומטר, אבל הרכב היה צריך יישור קו במחיר של הרכב בערך, קלאץ טיימינג משאבת מים צמיגים בני 7 ומה לא) לבסוף הכנסתי לבדיקה אחת שנת 2003 יד 4 עם 180 אלף קילומטר מטופלת עם ספר טיפולים שלא עברה תאונות לעולם, נקנתה במחיר נמוך מהמחירון ועברה יישור קו , ובינתיים טפו טפו עושה את העבודה מעולה.

לכן כל מקרה לגופו

• תוכן חדש...