Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא.

אתה מחויב לבצע טיפולים במוסך מורשה משרד התחבורה, גם אם אינו מוסך יבואן, ובלבד שהחלפים יהיו מקוריים ולא תחליפיים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מצד שני, קח בחשבון שעל העניין הזה היבואן יישמח לחגוג בעת שתבקש לממש אחריות, בנוסף, כל אחריות של רצון טוב, אם ישנה, תתבטל.

אתה חייב שהעניין יתועד באופן מעולה ויהיה זהה 1:1 למפרט הטיפולים של היבואן.

בגדול? עבור טיפולים רגילים (שמן, פילטרים) החסכון לדעתי לא שווה את הטרחה.

פורסם

כן, היבואן אכן ישמח לחגוג ואם אנחנו, חובבי הרכב, לא ננסה אף פעם להעמיד אותו במקום ופשוט לנטוש אותו, לפחות מבחינת טיפולים שוטפים עקב מחירים מגוחכים, הוא לא ילמד אף פעם ושיטות ההפחדה-מצליח שלו ימשיכו לעבוד על מליוני ישראלים קונפורמיסטים שמפחדים לא ללכת אחרי העדר.

פורסם

לא חושב שמישהו רוצה לנסות לבדוק את העניין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין שום בעיה לממש אחריות גם אם לא טיפלת במוסך יבואן ,אך ישנם מיקרים שהיצרן תומך \מכיר בהם באחריות \מחוות גם לאחר תקופת האחריות[5-7 שנים לאחר מסירת הרכב] אך הרכב לא יהנה מהן כי היצרן רואה חוסר נאמנות למוסכי המותג.

פורסם

מה שכן אתה חייב שהחלפים יהיו בעלי מקט דומה ליבואן.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא חושב שמישהו רוצה לנסות לבדוק את העניין.

אני ניסיתי והצלחתי בכל רכב שהיה לי, מיונדאי, דרך סובארו, OPEL עד BMW.

זה דורש קצת חינוך מחדש של החצופים העובדים אצל היבואן.

זה לא מתאים לרוב הישראלים כי זה דורש אקטיביזם מינימלי, סטייה ממסלול העדר וריסוק פראדיגמת ה"עזוב, טפל במוסך יבואן, שקט נפשי".

כל מה שצריך לעשות: להגיד למוסכניק שלך שיזמין אך ורק חלקים מקוריים של הרכב שלך וירשום מק"ט בקבלה ולטפל ברכב בזמן. רק זה חוסך אלפי שקלים בשנה.

מה מבחינת איכות העבודה? תאמין לי, אין לך מושג כמה פעמים ראיתי מוסכניקים במוסכי יבואן עושים שטויות. מוצאים מוסך פרטי אמין ומטפלים שם.

במידה ויש צורך לממש אחריות עקב תקלה, מוסך היבואן כמעט תמיד ינסה להתווכח ובשיטת מצליח לשקר לכם במצח נחושה ויטען כי האחריות הוסרה מכיוון שטיפלנו במוסך אחר. בכל רכב שהיה לי, טיפלתי במוסך פרטי, יצא לי לממש אחריות בכל רכב ובכל מוסך יבואן, ללא יוצא מן הכלל, נאלצתי להתווכח.

השיטה היא פשוט להפסיק להתווכח, לפתוח WORD ולכתוב מכתב המפרט את כל הסיפור ואת הדרישה שלכם לטפל ברכב אחרת תפנו לאיגוד המוסכים. המכתב הזה פתר לי את הבעיות אצל כל היבואנים ומיד טיפלו לי ברכב בחינם, במסגרת האחריות. אחרי הפעם הראשונה הם כבר מפחדים ממך ואתה מרוויח המון כסף על חסכון בטיפולים.

עכשיו רק תארו לכם אם כמה אנשים היו עושים את זה... כולם היום מרוויחים (חוץ היבואנים החזירים).

אין שום בעיה לממש אחריות גם אם לא טיפלת במוסך יבואן ,אך ישנם מיקרים שהיצרן תומך \מכיר בהם באחריות \מחוות גם לאחר תקופת האחריות[5-7 שנים לאחר מסירת הרכב] אך הרכב לא יהנה מהן כי היצרן רואה חוסר נאמנות למוסכי המותג.

מה הסיכוי שמימוש "אחריות" (או מחוות רצון טוב) יהיה ריאלי לאחר 5-7 שנים? עדיף לך לחסוך עשרות אלפי שקלים במהלך 5 השנים האלו בטיפולים מאשר לחכות לסיכוי הזה ובטח מאשר לקוות למחוות ה"רצון הטוב" של המוסכים האלו, כי לרוב לא תקבל אותה.

פורסם

שמע כול הכבוד לך,לי אישית לא היה את הכוח הזה.

פורסם

כל הכבוד על ההתעקשות.

בלי כל הדרישות ממוסך מורשה - המחיר שקיבלתי לטיפולים לא היה רחוק ממחיר היבואן, אז אני לצערי לא מבין למה להתעקש.

תמצאו לי מוסך שעושה טיפול קטן לסקודה פאביה בפחות מ 600 שקל (יבואן) כולל כל הדרישות המדוברות (הזמנה במקט וכולי).

Kia Niro 2017

פורסם

עדיף לך לחסוך עשרות אלפי שקלים במהלך 5 השנים האלו בטיפולים מאשר לחכות לסיכוי הזה ובטח מאשר לקוות למחוות ה"רצון הטוב" של המוסכים האלו, כי לרוב לא תקבל אותה.

אולי רק ב BMW אפשר לחסוך עשרות אלפי שקלים.

כשמדובר במותגים עממיים, חיסכון שלך ב 3 טיפולים שאתה עושה בהמלך 3 שנות אחריות בהתחשב בשימוש בחלקים מקרוריים יסתכם ב 500 עד 1000 ש"ח.

וכן, מכוניות שטופלו במוסכים מורשים לרוב דווקא כן מקבלות אחריות של רצון טוב.

אני לא אומר שאתה לא צודק, רק צריך להציג את הדברים בפרופורציה.

חיסכון של עשרות אלפי שקלים זה מספר לא ריאלי בכלל ל 95% מכלי הרכב בארץ.

עוד אפשר לציין שלא תקבל עדכוני תוכנה וריקולים שקטים שעשים למכוניות שמגיעות לטיפול במורשה, במסגרת הטיפול.

פורסם

עיון בצו אכן מאשר את שנכתב כי ניתן לבצע טיפולים בכך מוסך שהוא מאושר על ידי משרד התחבורה אבל....

כאשר יהיו בעיות שצריכות להיפתר במסגרת אחריות, מי שלא טיפל במוסך מורשה יבואן , יאכל מרורים עד שיכוסה על ידי האחריות.

אז כל אחד שיעשה לו את החשבון לבד, היכן לטפל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...