Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שטות מוחלטת

במקום לסבסד התקנה למכוניות חדשות שיש להם עוד 20 שנה לנוע על הכביש, מתקינים את המערכת במכוניות שתוך כמה שנים יוצאות מהמחזור.

במקום לעודד רכישת רכב חדש בטיחותי משכענים אותך להחזיק רכב ישן בלי מערכות בסיסיות יותר

חלם

A3

A4

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כדי להעביר את הכסף שלי ושלך לאנשים שאמורים להרוויח מכל הסיפור הזה (ממש לא האזרח הפשוט), ימצאו דרך ליישם אותה

עברתי לסקייטבורד

פורסם

במקום לעודד רכישת רכב חדש בטיחותי משכענים אותך להחזיק רכב ישן בלי מערכות בסיסיות יותר

חלם

תסביר את הלוגיקה, איך התקנת מערכת בחינם, ברכב ששווה 20 אלף, לא מעודד את בעליו להוציא פי 4?

[לא שאני חושב שההחלטה תיושם...]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
1. לוביסטים. אבל ככה זה בסוציאליזם.

2. עדיף להשקיע את הכסף במערכות אקטיביות ולא פסיביות כמו מובילאיי שלא עושה כלום חוץ מלחפור ולצפצף.

"ככה זה בסוציאליזם"... ?!?!

איך הפכת את הדיון הזה לעוד השמצה. נהפוך הוא, זה קפיטליזם, הון שלטון, אין כאן סוציאליזם בשיט, יש פה מימון מוצר של חברה פרטית בתואנת שווא של בטיחות. ומה שהכי עצוב שדברים כאלה מביאים להעלאת מחיר השירות, כי אין מוטיבציה לחברה להוזיל. הברון מממן.

במקום להפנות את המשאבים הללו למקורות אחרים, תחבורה ציבורית, הוזלת תעריפים בה, הוספת זמינות, תדירות, הגעה למקומות מרוחקים באופן יעיל יותר.

בעניין בטיחות, אם יפעלו להוזלת מחיר רכב חדש זה יתרום לבטיחות באופן מיידי, כמוכן, שידאגו לתחרות אמיתית והסרת חסמי יבוא וריכוזיות בענף החלפים, זה יביא לשיפור בטיחות.

אם כבר הולכים למקום של סבסוד, אז דברים כמו צמיגים איכותיים, מערכות בילום, קסדות ומעילי אופנוענים, לטעמי מועילים הרבה יותר לבטיחות.

ולא, זה לא קשור לסוציאליזם, התרגילים הללו עוברים בכל מקום שיש קשר הון-שלטון, כל עוד לוביסטים שמייצגים קבוצות כח וגופים כלכליים חזקים הם שמנהלים את סדר היום בבית המחוקקים.

פורסם
תסביר את הלוגיקה, איך התקנת מערכת בחינם, ברכב ששווה 20 אלף, לא מעודד את בעליו להוציא פי 4?

[לא שאני חושב שההחלטה תיושם...]

הלוגיקה כנראה היא שבעלי רכבים מחליפים את רכבם לחדש יותר מהסיבה הבטיחותית בלבד.

שבפועל שזה לא מה שקורה , רוב האנשים שאני מכיר (כמובן אלו שלא מקארזפורום וגם חלקם שכן) פחות מתעניינים בהיבט הבטיחותי של רכבם.

ומעדיפים לקנות רכב משנת 2012 שהוא סופר מיני מאשר גדול וביטוחתי יותר משנת 2008.

השנתון מדבר אצל אנשים הרבה יותר משאר הדברים ברכב.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
לפי כתבה בכלכליסט ההתקנה אינה חובה אלא רשות.

אגב, יש יבואנים שנותנים את המערכת בחינם כחלק מהזמנת רכב חדש, כמו שכלמוביל עשו ביונדאי I35.

אני כבר רואה את הסיטואציה בה לקוח אומר לנציג מכירות "אח שלי, אני מקבל את זה בחינם מהמדינה, מה אתה משחק אותה שזה במתנה?"

אח שלי, כבר עכשיו המערכות המותקנות ברכבים חדשים מקוזזים כנגד מס כך שלמעשה הן לא עולות למשווקי הרכבים כסף.

פורסם

הטבות המס ניתנות גם על מערכות בטיחות שמותקנות בארץ? זה לא רק על מערכות מקוריות מהיצרן?

ובלי קשר לזה, זה שהמערכות כבר מותקנות לא אומר שלא יגבו על זה כסף.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

החבר׳ה ממוביילאי לא נחים לרגע, הא? קודם קומבינה עם חברות הביטוח ועכשיו עם המדינה עצמה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הלוגיקה כנראה היא שבעלי רכבים מחליפים את רכבם לחדש יותר מהסיבה הבטיחותית בלבד.

שבפועל שזה לא מה שקורה , רוב האנשים שאני מכיר (כמובן אלו שלא מקארזפורום וגם חלקם שכן) פחות מתעניינים בהיבט הבטיחותי של רכבם.

ומעדיפים לקנות רכב משנת 2012 שהוא סופר מיני מאשר גדול וביטוחתי יותר משנת 2008.

השנתון מדבר אצל אנשים הרבה יותר משאר הדברים ברכב.

יש לא מעט סופר מיניז משנתון 2012 שמציגות בטיחות הרבה יותר טובה ממשפחתיות משנת 2008.

למשל: פורד פיאסטה, רנו קליאו, יונדאי i20, קיה ריו דור אחרון.

ויש מכוניות משנת 2008 שהבטיחות שלהן נחותה: טויוטה קורולה, ניסאן טידה, סקודה אוקטביה ועוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עד שההחלטה הזו לא מתוקצבת, היא תיאורטית בלבד.

למישהו יש מידע על היעילות של המערכת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם זה יכלול גם מערכת לניטור מיקום הרכב - שבאמצעותה יוכלו אחר כך לגבות מיסי נסועה, אז ימצאו לזה את התקציב.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

האם מישהו מריח בחירות מתקרבות

גם משחדים את הבוחרים, גם תורמים למקורב הון שלטון

והוא כמובן יתמוך בשר במערכת הבחירות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...