Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

סליחה שאני עונה במקומו, משעמם לי.

נכנסתי לאתר העולמי שלהם והשוותי בין השמנים במעט שאני יכול.

אז ככה, השוותי בין הסדרות של ה- 5-30.

TOP TEC4300 - תוכל לקרוא את התקנים הבאים פה:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_3740.html?OpenDocument&land=GB&voilalang=e&voiladb=web.nsf

TOP TEC 4200:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_3706.html?OpenDocument&land=GB&voilalang=e&voiladb=web.nsf

מפה אתה יכול להבחין שיש שוני בתקנים ככה שהם מתאימים לרכבים שונים.

אם ניכנס לפרטים היותר עמוקים TOP TEC 4300 יש לו גזירה של 2.9 זה די נמוך

כי המינימום הוא 2.7 +-.

המדד צמיגות שלו 159, שזה גם די ממוצע, ויש מצב ליחסית נמוך.

שאר נתוני הטמפ' שלו די דומים למתחריו, לעומת הקסטרול אם השוותי לאותה סדרה

ה- LM יותר מרשים.

TOP TEC 4200 הוא עומד בתקן C3 ככה שהמינימום של הגזירה הוא 3.5 זה כבר יותר ודי טוב.

המדד צמיגות שלו 173-175, זה כבר יותר מרשים.

גם פה הנתונים של הצמיגויות של הם לא מייחדים אותו.

עוד משהו, לארץ מביאים את חצי סינטטי, יש לו מייצבים, תוספים, שהבלאי שלהם יותר גבוה משמן סינטטי מלא

ולכן הם פחות עמידים.

אבל אם הוא עומד בתקן ובצמיגות הוא יעשה את העבודה, אם אתה מחפש שמן עם גזירה גבוה ובכלל

נתונםי קצת יותר מרשימים, הייתי בוחר בחברות האחרות.

כמובן לאחר השוואה יותר מדוייקת.

נ.ב, אין לי דבר אחד רע נגד LM.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם היה עובד לי האתר לא הייתי שואל :).

יש לכם בעיה עם דפדפן כרום ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

:-(

עובד בכרום. כרגע גולש מהכרום ללא שום בעיה.

איזה מנוע יש ללנצ'יה שלך? 1.4 טורבו ג'ט? 1.4 מולטיאייר? יש גם כמה מנועי 1.6, 1.8, 1.9 ו 2.0 ליטר...

פורסם
לפי האתר שלכם, לאיביזה 6J מעל שנת 2008 , (שלי 2015), מנוע 1.2TSI 78KW (עם ה 105 כוח סוס) מתאים 5W-30 , האם זה נכון?

כן. שים לב שיש מספר שמנים 5W30 שמתאימים לרכב שלך, למרווח טיפולים שגרתי.

פורסם

1.8. למיטב ידיעתי זה המנוע היחיד שקיים בארץ לרכב הזה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני משתמש מזה שנים בשמנים של LM ואכן יכול להמליץ.

יש לי שאלה אחרת ליבואן הנכבד, למה בתור ירושלמי אני צריך לרדת לתל אביב לקנות את השמנים? בירושלים ניתן למצוא אותם רק אצל אוטודיפו היקרנים. גלון עולה אצלם לפחות 60 ש"ח יותר מבתל אביב.

יש בירושלים הרבה חנויות חלקים, בטוחני שתמצאו אחת שתסכים להחזיק מלאי של שמנים LM.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בשנה האחרונה השתמשתי בליקוי מולי מתוסף (הכסוף) ברכבי, קורולה 93.

מאוד מרוצה. ללא ספק מצאתי את השמן שלי.

פורסם
אני משתמש מזה שנים בשמנים של LM ואכן יכול להמליץ.

יש לי שאלה אחרת ליבואן הנכבד, למה בתור ירושלמי אני צריך לרדת לתל אביב לקנות את השמנים? בירושלים ניתן למצוא אותם רק אצל אוטודיפו היקרנים. גלון עולה אצלם לפחות 60 ש"ח יותר מבתל אביב.

יש בירושלים הרבה חנויות חלקים, בטוחני שתמצאו אחת שתסכים להחזיק מלאי של שמנים LM.

תבדוק ב - APEX MOTORS ביחד חרוצים 10.

http://www.apexmotors.co.il/

רועי

פורסם

בשמן הספציפי הזה כתוב שניתן לערבול עם שמנים אחרים אז רציתי לדעת, זה נשמע קצת מוזר.

ערבול שמנים - במידה וחסר שמן, ואין ברירה אלא להוסיף עוד שמן, ניתן לערבל עם שמן שונה. צריך להבין שהתכונות של השמן ישתנו, ויתיישרו לפי השמן הפחות איכותי. כאשר השמן לא ניתן לערבול, תכונות השמן משתנות ועלול להיגרם נזק כתוצאה מהערבול.

שוב, אנחנו מדינה קטנה, ויחסית יש תחנות שירות קרובות לכל מקום שאתם נמצאים בו. במידה וחסר שמן, עשו כל מאמץ להוסיף שמן זהה לזה שכבר יש במנוע.

פורסם

רועי שלום,

כמה נקודות להבהרה,

תקן C3 הוא תקן שתפקידו להגן על לוכד חלקיקים ברכבי דיזל בלבד. מה שחשוב למנועי בנזין זה תקן A5 שזה תקן ACEA הגבוה ביותר למנועי בנזין. לשני השמנים TOPTEC 4300 ו TOPTEC 4200 יש את התקן הזה.

ההבדל ביניהם הוא בהגנה על בלאי ובהגנה בפני בוצה. TOPTEC 4200 מגיע עם רמת תוספים גבוהה יותר שמגינים כנגד בלאי ובוצה.

שני השמנים טופטק 4200 ו 4300 הם שמנים סינטטיים מלאים ולא חצי סינטטיים כפי שציינת. ההגדרה על פי LM היא שהם ב'טכנולוגית סינטטי' וההגדרה הזו מעוגנת בחוק בגרמניה, על מנת לזהות שמנים עם יכולת גזירה גבוהה.

בברכה,

דוד

פורסם

דוד, יצירת אתרים בעברית המותאמים למוצרים המשווקים בארץ היא יוזמה מבורכת, אבל האם קראת את הטקסטים המתורגמים מגרמנית באתר שלכם?

מישהו היה צריך לעשות להם הגהה לשונית כדי שלא יראו כמו טעויות של Google translate:

"כיצרנית, אנחנו לוקחים את זה כמובן מאליו, כי אתה חייב להיות

מצורף

למוצרים באיכות הגבוהה ביותר האפשרית".

"

על ידי שימוש במושגים

בכיוון שוק אשר הגיונית

, לפתור בעיות ולספק את הצרכים,

אתה יהיה מסוגל להשיג את המכירות מרשימות

ולעשות רווחים גבוהים".

זה הזכיר לי את החולצה של להקת Culture Club הבריטית שהיה להם מתופף יהודי והם יצרו חולצת טי עם שם הלהקה בעברית, זה מה שיצא להם:

mU7vTQtDSWyWyXkas3lH2JQ.jpg

פורסם
ערבול שמנים - במידה וחסר שמן, ואין ברירה אלא להוסיף עוד שמן, ניתן לערבל עם שמן שונה. צריך להבין שהתכונות של השמן ישתנו, ויתיישרו לפי השמן הפחות איכותי. כאשר השמן לא ניתן לערבול, תכונות השמן משתנות ועלול להיגרם נזק כתוצאה מהערבול.

שוב, אנחנו מדינה קטנה, ויחסית יש תחנות שירות קרובות לכל מקום שאתם נמצאים בו. במידה וחסר שמן, עשו כל מאמץ להוסיף שמן זהה לזה שכבר יש במנוע.

עוד סיבה טובה להשתמש בשמן הזה!

תודה על ההסבר המפורט. כמובן שצריך להימנע מערבול, אבל עצם זה שקיימת האופציה בשמן הזה, זה מעולה.

• תוכן חדש...