Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיווחתי על נהג שנכנס לצומת לא פנויה, בטלפון *3663 שהיה רשום על מדבקה מאחורי הרכב.

המוקדנית עונה: מספר הרכב?

אני: מה? לאיפה הגעתי?

מוקדנית: זה מוקד תלונות

אני: של איזה חברה?

מוקדנית: של מוקד כללי שמעביר לחברה בעלת הרכב. לא מוסרת מי החברה בעלת הרכב.

אני: נהג ברכב XXX כרגע עומד לפני ונכנס לצומת תפוסה. כרגע הוא מפריע לרכב שבא באור ירוק מהצד להיכנס לצומת. צילמתי את הרכב עומד כך ברמזור. הוא גם נסע בפקק כל הזמן על 2 הנתיבים . לשלוח לך צילום?

מוקדנית (לא מתיחסת) : מה השם שלך, פרטי ושם משפחה? מה הטלפון שלך?

אני: את לא רוצה להגיד לי אפילו של איזה חברה הרכב אבל דורשת ממני פרטים מלאים. זה נראה לך בסדר?

מוקדנית: זה מה שאני צריכה לשאול

אני: שם פרטי יהודה. טלפון XXX .

מוקדנית: שם משפחה?

אני: הדרישה שלך לא במקום. את לא מוכנה לתת לי שום פרט על הרכב העברין ולא מוסרת מה כתוב בדו"ח ועוד דורשת ממני פרטים מלאים? התבלבלת. העברין הוא לא אני.

מוקדנית: שלום

מה שכן, מיד אח"כ הגיע SMS מנומס מ"תנועה נט" שמודה על על מסירת המידע על עבירת התנועה.

ממש לא מעורר חשק לטלפן אליהם שוב בפעם הבאה.

יהודה

פורסם

פשוט תגיד שמחה ריף או משהו בסגנון. גם התלונה תעבור וגם לא תתווכח עם נציגה בת 20 שזה עתה השתחררה מהצבא וכל העבודה שלה זה למלא תבנית קיימת שיש לה מול הפנים.

המוקדנית היא השליח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האמת שגם אני נתקבלתי בזה כמה פעמים בעברות כמו אי ציות לעצור או אפילו מעבר באדום.

לצערי זה לא ממש מטופל , מה שקורה בפועל הוא שהמידע נמסר לקצין הבטיחות של אותה חברה , וחברות פרטיות לא ממש מתייחסות לזה בלשון המעטה...

מה גם שכל התהליך כמו שתיארת הוא ממש לא נחמד...

2017 Type R

פורסם

הטיפול בתלונות הוא באחריות החברות וע"פ שיקול דעתן. אני יכול לספר שעובד שלי שקיבל 2 תלונות בזמן קצר הוזהר שבשלישית תשלל ממנו הזכות לרכב ליסינג (ושלישית לא הגיעה עד היום).

המוקדים מבקשים פרטים ע"מ לאמת את התלונה.

:turn-l:
פורסם

הם צריכים את פרטי המתלונן כדי לאמת במקרה הצורך את הסיפור אחרת כל אחד שרוצה להתנקם בשכן או באקסית שלו יתלונן על עבירות שלא נעשו כלל. לקצין הרכב קל לוודא שהאיש אכן היה במקום האמור ולא שמישהו שנמצא בבאר שבע מואשם שעקף על פס לבן ברמת הגולן. תן שם, בדוי אם לא בא לך להיחשף והעיקר שהתלונה תירשם ותועבר. לפעמים גם מעדכנים את המתלונן בדרך בא טופל המקרה.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

תהליך הדיווח תוכנן בצורה גרועה, מה שכמובן לא אמור להפתיע אף אחד כשלוקחים בחשבון שמי תכנן את זה אלו פקידי משרד התחבורה שכנראה עסוקים כל היום באכילת בורקסים על חשבון משלם המיסים במקום לנסות ולהועיל במשהו.

הבעיות המרכזיות:

1. המדווח לא מקבל מספר פניה ולא יכול לבדוק מה קרה איתה.

2. המדווח נדרש לספק פרטים על עצמו מבלי שיש לו היכולת לדעת ששומרים על האנונימיות שלו מול הנהג הבריון.

3. הסנקציות שמוטלות על הבריון הן לשיקול דעתה של החברה המעסיקה, פתח לשחיתות ונהיגת איפה ואיפה בביריונים לפי רמת המקורבות שלהם לקצין הרכב.

4. אין דרך לשלוח תיעוד של העבירה כי החברות מחזיקות רק קו טלפון ולא טורחות באמת להתעניין במידע שמסופק דרכו.

5. הטלת קבלת הדיווח על המעסיק במקום על המשטרה שזה תפקידה וכך מתקבל מצב בו המעסיק מנסה לצמצם עלויות ומעסיק פקידה בת 20 בשכר מינימום מה שבתורו גורם לרמת שירות ירודה.

בקיצור, חלם במיטבה. בעבר ניסיתי מספר פעמים לדווח על ביריונים אך מלבד פעם אחת בה התקשר אלי קצין רכב, היה ברור לי ולטלפנית שכל מה שאני מספר לה הולך לפח ומעניין אותה כגשם דאשתקד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בכלל לא הבנת את מטרת החוק - החוק מחייב את החברות להחזיק מוקד פניות.

לרוב החברות אין אפשרות להחזיק כזה מוקד מבחינת עלויות ולכן הן משלמות לקבלן חיצוני כדי שיקבל את הפניות וכך הן מסודרות מבחינת החוק.

בקיצור יצרת חוק שמחייב את כל החברות לשלם כסף למוקד שיחות (הון שלטון וכו').

הקשר שלו לצדק, או מניעת תאונות מקרי בלבד

פורסם

אין שום יחס מעצבן, פשוט שיטה מפגרת.

אתה קודם כל מגיע למוקד בה יושבת מוקדנית שלא מעוניינת בפרטי המקרה אלא רק בפרטים שלך ובמספר הרכב שביצע את העבירה. הגורם הרלוונטי כבר ייצור איתך קשר.

היה לי מקרה דומה לפני 3 חודשים. נהג ויטו נכנס לתוך הצומת באדום מלא, הכל מתועד אצלי באיכות טובה במצלמת הדרך. התקשרתי ומסרתי פרטים לאותה המוקדנית - כאמור יחס קריר אבל בזב מסתכמת כל העבודה שלה. אחרי שעה חוזר אלי מישהו מהחברה בה אותו נהג עובד אומר לי אלף פעם תודה על הדיווח ושהכל יטופל. הצעתי לשלוח לו את סרטון הווידאו וכך עשיתי. שוב התקשר להודות לי על הדיווח. לא יודע מה נעשה עם זה בסופו של יום, אבל לפחות נתנו לי את התחושה שכן לוקחים את זה ברצינות.

פורסם

גם במקרה הנדיר בו מישהו מתקשר איך כל דרך לדעת מה עשו עם התלונה. לא אתפלא אם קצין הרכב "מעלים" תלונות על מקורבים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קודם כל אני לא מבין למה אתה חושב שאתה יכול להתלונן על נהג/ת בלי להשאיר פרטים שלך?

אם תיגש למשטרה, לא יבקשו ממך את כל הפרטים? ואיך אתה מצפה שמישהו יאמת את התלונה

שלך? הרי זה מגיע לקצין הרכב, והוא מזמן את הנהג לתשאול. ואם הנהג יגיד שזה לא היה ולא

נברא? ואם זה סתם שכן או מישהו שרוצה להתנקם באותו נהג?

לגבי טיפול החברות בנושא, זה מאוד תלוי בחברה, ויש הרבה מאוד חברות שמטפלות בחומרה

בנהגים שיש להם תלונות כאלה, במיוחד אם זה משהו שמגיע בתדירות גבוהה.

במקום הקודם שעבדתי בו, כל תלונה כזו היתה מזכה אותך בתחקור אצל קצין הרכב, ואם התלונה

מתבררת כנכונה, הנהג היה מקבל אזהרה. היתה נהגת אחת ששללו לה את הזכות לרכב חברה/ליסינג

אחרי שהיו לגביה רצף של תלונות. ככה שלהגיד שכולם לא עושים עם זה כלום, ושקציני הרכב מתעלמים

מכל דבר זה לא כ"כ מדויק בלשון המעטה.

פורסם

אני פעם אחת בלבד טלפנתי, ואז בסגנון של כל החברות, הקש את מספר הרכב, כאילו מה נראה להם שבמקום להסתכל על הכביש אתחיל להקיש מספרים?

הגעתי הביתה, פותח את הסרטון ממצלמת הדשברד ומטלפן, עובר את משוכת ההקשות מגיעה לפקידה ומוסר את הפרטים שלי ואז היא מתחילה לתחקר אותי כאילו אני העבריין.

הבנתי את הקטע, אמרתי יפה שלום וניתקתי.

נ.ב

חשבתי שמגיעים לחברה של הנהג ושיש מישהו לדבר איתו, העניין הוא שמגיעים למוקד שקולט שיחות כנראה מכל ציי הרכבים בארץ והם חושבים שיש לי זמן בעת נהיגה לרשום דגם רכב ואיזה צבע שער יש לנהג ועוד מאה שאלות מהסוג הזה.

פורסם

אתמול אני רוכב ברחוב זבוטינסקי לכיוון פ"ת, קטנוע מובי 125, של חברת שליחויות זיגזג התחיל להשתלולל על הכביש כולל הרמת גלגל קידמי. ברמזור הבא, הוצאתי את הטלפון ע"מ להתכונן להסריט אותו בירוק הבא אולם לצערי בטעות צילמתי אותו והיה פלאש. הוא שם לב התחיל לחקור אותי ו"לדרוש" שאני ימחק את התמונה.

כמובן שיש לי את התמונה אבל הרמת גלגל נוספת לא זכיתי להסריט.

הפעם הלך לו, מקווה שבפעם הבאה כבר יחשוב על הסובבים בכביש לפני שהוא עולה על קטנוע שבכלל לא שלו...

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תוכן חדש...