Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא בטוח אם הוא ממס או לא, אבל העניין הוא שאם מטרת התדלוק שלך היא לנקות את המערכת,

בדומה למה שמתיימר לעשות BG44, אז אתה זקוק לחומר שהוא ממס, כי הוא ינקה את כל אותה

טינופת שיש במערכת.

אני לא ממליץ לך לתסף את הדלק באופן קבוע, זה עלול לפגוע בצנרת הגומי וכן בגומיות שונות בכל

המכלולים שזה עובר. כמו שכתבתי, מהילה של 2% לשניים שלושה מיכלים, פעם בשנה, לא יפגע

בשום דבר פגיעה מהותית, אלא אם זה רכב ישן מאוד, שממילא הגומיות והצינורות שלו לא במצב הכי

טוב.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

אתם לא נורמלים: חופרים ומחפשים אם זה חלילה עלול להזיק לרכב כשהבעיה האמיתית היא שכבר בכמויות מאוד קטנות החומר הזה עלול לגרום לעיוורון ולסרטן!

זו גם הסיבה שלא משתמשים בחומר הזה.

זה שאתם רוצים לפגוע בעצמכם זו בעיה קטנה, זה שאתם נוסעים על כבישים ציבוריים עם דברים כאלו זו צרה אמיתית.

פורסם

מתנול פחות יעיל מטולול למערכת הדרך, לא מבין מי שם את זה בדלק בכלל, האוקטן נמוך יותר, זה יקר יותר וזה יותר מסוכן מטולול.

למתנול יש אוקטן של כ108 בעוד לטולול יש אוקטן של כ114

מתנול עדיף יותר להזרקה למערכת האויר, ולא לדלק.

מי שחושב שהמתנול טוב לו לדלק... :lol:

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

כדי לנסוע עם מתנול צריך משאבת דלק + מזרקים שמתאימים לעבודה הזו.

אם אינך בטוח אם הרכב שלך מתאים לסוג הדלק הנ"ל אל תנסה אותו.

ברכב שלי לדוגמא יש צורך בהחלפת משאבת הדלק כדי שתוכל לעבוד עם מתנול.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

אוקטן זה לא הכל.

אני מאוד רוצה לנסות להכין תוסף דלק ביתי ואפילו יש לי "מתכון" (לא לשם העלאת אוקטן וביצועים אלא לשם תרומה יתרה לשמירה על נקיון ותפקוד תקין של המערכת וזאת על אף שהדלק בארץ מתוסף בכל מה שצריך) אבל חושש שאין לי מספיק ידע כדי להבין איך הדברים עובדים לעומקם ופחות מתאים לי להקריב את הרכב לצורכי ניסוי וטעייה. אם מישהו רוצה לסער מוחות ביחד (במיוחד אם יש לו זיקה והבנה בכימיה) אני פתוח להצעות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אני לא יודע אם אתה ציני או לא. נכון שאוקטן זה לא הכל אבל אחרי הסבה לגז אצלי ברכב אני פוחד שיום הדלק במכל יאבד מהתכונות שלו אז אני מחפש דרכים לפתור את זה למקרה ש...

פורסם

ממש לא ציני. אוקטן הוא פרמטר שמעיד על עמידות הדלק בפני הצתה עצמית, אבל הוא לא מעיד על הערך הקלורי שהחומר מכיל. בהחלט יכול להיות מצב בו למרות שהעלנו את האוקטן קיבלנו הספק נמוך יותר.

הדלק במיכל שלך לא יאבד מהתכונות שלו, אל תדאג. מקסימום אחת לתקופה בצע נסיעה על בנזין ולא על גז לשם שמירה על תפקודה התקין של המערכת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ישנם משתתפי פורום שרכשו מתנול ולא ידוע לי שיש להם רשיון מיוחד...

ואני מכיר כמה שיש להם בבית סמים ואין להם אישור.

לפי ההגיון שלך אז זה אומר שזה חוקי....

פורסם

מה הקשר?

זה נמכר להם באופן חוקי ובמסגרת החוק, עם החנויות האלה בחרו לשתף איתם פעולה מתוך ידיעה שמדובר בסיטואציה בלתי חוקית זו כבר בעיה שלהם.

פורסם

לפי הידוע לי אין בעיה במכירה/אחזקה/רכישה של ממסים בכמויות קטנות. אתנול,במכל של 5 ליטר ניתן לרכוש ללא שום רשיון.

אומנם הוא משתייך לחמרים מסוכנים קבוצות סיווג דליקים אבל גם מוצרי צבע/לכה/מדללים וכו... עדיין נמכרים טמבוריות.

הרשיון הוא עבור אחזקה, מכירה ושימוש לחומרים אלו והוא מותנה בכמות שנתית. אתנול הוא עוד ממס רעיל מעשרות חורים שבשימוש כמעט יום יומי.

פורסם
מה הקשר?

זה נמכר להם באופן חוקי ובמסגרת החוק, עם החנויות האלה בחרו לשתף איתם פעולה מתוך ידיעה שמדובר בסיטואציה בלתי חוקית זו כבר בעיה שלהם.

לא התכוונתי שזה לא חוקי. אין לי מושג אם זה חוקי או לא.

רק השתעשעתי מהמסקנה שלך, לפיה זה חוקי על סמך העובדה שאתה מכיר כאלו שמחזיקים את החומר ואין להם רישיון.

• תוכן חדש...