Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסי לייזר באודי וב.מ.וו. מה זה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה ברורה.

אבל למי שלא הבין . אודי מוכרת R8 LMX עם פנסי לייזר שמאירים עד 500מטר!!!

איך זה עובד? וחוץ מזה איך זה לא "מעוור" את שאר הנהגים.

פורסם

זה לא מסנוור בגלל שזה עובד.

לייזר הוא אלומת אור ממוקדת. המיקוד המדוייק של האלומה שמפיץ הפנס גורם לכך שניתן להאיר למרחק גדול מאוד בלי לסנוור את עיני הבאים ממול.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
השאלה ברורה.

אבל למי שלא הבין . אודי מוכרת R8 LMX עם פנסי לייזר שמאירים עד 500מטר!!!

איך זה עובד? וחוץ מזה איך זה לא "מעוור" את שאר הנהגים.

500 מטר זה לחלשים...

לבמוו סדרה 7 יש פנסי לייזר שמאירים עד 600 מטר!!!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תקציר (חלקי) למי שאין לו כוח/ חשק לקרוא באנגלית :

בחלקו האחורי של הפנס יש 3 דיודות לייזר כחול אשר מוכוונות ע"י סט של מראות לעבור דרך עדשה המכילה חומר פוספורי צהוב (מגיב לאור, כמו ציפוי בנורת פלורוסנט - הערה שלי). כאשר אור לייזר כחול פוגע בחומר פוספורי צהוב - החומר הפוספורי מגיב ע"י הפצת אור לבן לכיוון רפלקטור וממנו האור מרוכז כלפי חוץ (מחוץ למנורה).

הערה : בקישור של הסבר 2 מצויין כי סט המראות יכול לזוז במהירות, עד 5000 פעמים בשניה, וזאת במטרה ל"שבור" את רציפות האור - דבר המאפשר לשחק עם האור הנפלט מהנורה (למשל - לצייר על הכביש סימון בצורת חץ כאשר רוצים לפנות וכו').

הסבר 1:

http://jalopnik.com/how-bmws-new-laser-headlights-will-work-and-not-kill-y-1521586271

הסבר 2:

http://spectrum.ieee.org/cars-that-think/transportation/advanced-cars/audi-lights-the-road-with-pixelated-laser-headlights-

פורסם

אז... מתי יהפכו את זה לנשק?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
יופי. אצלנו פנס כזה יעלה כנראה משהו בסביבת 20,000 ש"ח, לא כולל מע"מ...

לדעתי זה יעלה הרבה יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

זה כנראה לא יהיה מעניין, כי אם הוא יצטרך החלפה שלהם כל סיבה שהיא, זה כנראה יהיה בתוך תקופת האחריות, ואז המחיר לא יעניין אותו. אותו כנ"ל במידה והיה מעורב בתאונה, כי אז הביטוח ישלם.

לקוחות כאלה בדרך כלל מחליפים את הרכב בתום תקופת האחריות או אפילו לפני.

לגבי הבעלים השני או אחרי תקופת האחריות, אז זה יהיה מעניין, אבל צריך לחכות עד 2019 בשביל זה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אל תשכח שתמיד יש את ישראל ישראלי שחושב שהוא דפק את המערכת וקונה רכב סופר מפואר בן 7 שנים בעשירית מהמחיר שהוא עלה כחדש, ושהוא מגיע להחליף זוג פנסים ומשאבה כלשהי הוא מגלה שהוא צריך להיפרד מכמחצית משווי הרכב.

פורסם

לדעתי זוג פנים הולך לעלות כמו רכב משפחתי. בכל מקרה טכנולוגיה מדהימה.

אישית אני מכיר את תחום הלייזרים והמכשירים המשמשים לרוב באירועים, שם אפשר ממש "לצייר" איתם כמעט כל דבר (לדוגמה שמות החתן והכלה מוקרנים בענק על קיר/מבנה סמוך).

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
אל תשכח שתמיד יש את ישראל ישראלי שחושב שהוא דפק את המערכת וקונה רכב סופר מפואר בן 7 שנים בעשירית מהמחיר שהוא עלה כחדש, ושהוא מגיע להחליף זוג פנסים ומשאבה כלשהי הוא מגלה שהוא צריך להיפרד מכמחצית משווי הרכב.

אתה מכיר הרבה מקרים שאנשים החליפו פנסים שהתקלקלו? (לא שיש הרבה מה לקלקל, מנוע לכיוון גובה ומנורה).

לרוב החלפת פנס מתבצעת בעקבות נזק שנגרם מתאונה ואז זה מכוסה בביטוח.

לגבי הישראלי שדופק את המערכת- עם חשיבה מחוץ לקופסה, והבנה של הסיכונים אל מול התמורות- בהחלט אפשר "לדפוק את המערכת" ואני דוגמא מצויינת לכך.

לפני שנתיים וחצי אני וחבר קנינו רכבים בהפרש של חודשיים, הוא קנה Q5 2 ליטר טורבו בת חצי שנה שעלתה 230K שקלים, אני קניתי E55 AMG בת 10 שעלתה 75K שקלים.

במהלך התקופה הוא הוציא על אחזקה כ-8K שקלים על טיפולים שוטפים (היתה לו תקלה רצינית שהשביתה את הרכב לחודשיים ובנס כיסו לו באחריות למרות שזו פגה תוקף).

היום הרכב שלו שווה כ- 130-140K שקלים אם כי ספק שיקבל את זה כיוון שיש פה המון Q5 כמו שלו, שוק רווי.

אני לעומת זאת הוצאתי המון על אחזקה, כ-12K שקלים על יישור קו מקיף בעת הרכישה+ 8K שקלים על טיפולים שוטפים+כ-3K שקלים על תיקון חימום המושבים והחלפת משאבת מים למגדש+25K שקלים על הסטירה שקיבלתי מהגיר ששופץ. (לא משאבה ולא פנס, גיר! בערך המכלול הכי יקר שיכול ללכת ברכב ביחד עם המנוע).

מצד שני, הרכב שלי מזמן ספג את ירידות הערך הרציניות שלו ובשילוב עם העבודה שזה רכב לא ממש נפוץ אני מאמין שבקלות אקבל עליו 50K שקלים (אני לא משקלל פה שיפורים ושדרוגים שעשיתי לרכב וכן את המצב המעולה שלו והעדר תאונות שכל אלה ביחד כנראה יאפשרו לי למכור במחיר בו רכשתי אותו).

מכאן אתה יכול להסיק שעלות האחזקה של הרכב של חבר שלי הינה זולה משמעותית מהרכב שלי, 8K שקלים אצלו אל מול 48K שקלים אצלי, פער באמת ענק, אבל אז מגיעים לירידת ערך, אצלו הרכב כבר איבד כ-100K שקלים בעוד אצלי בתרחיש מאוד פאסימי הרכב איבד 25K שקלים.

השורה התחתונה היא שעל פני תקופה של שנתיים וחצי הרכב החדש והאמין של חבר שלי עולה לו יותר כסף מהרכב המזדקן שלי למרות תיקון מאוד יקר שנאלצתי לבצע.

אבל חכה, זה לא הכל, דיברנו רק כסף עד עכשיו.

בוא נדבר לרגע על מה כל רכב "נותן" לבעליו:

אודי Q5- מושבים קדמיים חשמליים, גג נפתח חשמלי, תא מטען חשמלי, מערכת קוראת MP4 (באיכות בינונית למדי), חיישני חניה, בקרת אקלים דיגיטלית 2 איזורים ו......זהו. נגמרו הפינוקים.

E55- מושבים קדמיים חשמליים+תמיכה דינאמית+מסאז', חימום וקירור למושבים קדמיים, חימום למושבים אחוריים, בקרת אקלים דיגיטלית 4 איזורים, וילונות בדלתות אחוריות, וילון חשמלי לשמשה אחורית, מערכת של אלפיין עם 19 רמקולים ומערכת ניווט (יש גם סירי), מתלי אוויר מתכווננים חשמלים (4 מצבים שיכוך וגובה כולל ליפט), שמשות כפולות בכל הרכב (בידוד רעשים) עם ציפוי נוגד קרינה וחום, כמובן חיישני חנייה.

אני יכול להמשיך ו"להתפס לקטנות" אבל נראה לי שהנקודה די ברורה.

שים לב שאני מתעלם מביצועי הרכבים כי זה לא רלוונטי (לא כולם צריכים\רוצים רכב עם ביצועים יוצאי דופן).

לא צריך להסתכל על זה כעל "לדפוק את המערכת", זה פשוט גישות שונות לרכישת רכב, יש כאלה שמעדיפים חדש ומאבדים כסף בירידת ערך, יש כאלה שמוכנים להתפשר על ישן שיעלה יותר באחזקה אבל יתן תמורות שרכבים מודרניים יותר לא נותנים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

רוורס של מישהי לכיוון הרכב שלך והנה נשברו להם זוג פנסים וגריל מתכוונן חשמלית שה' יודע למה זה נחוץ.

אני מודע לזה שיש מציאות, אם היה אצלנו בארץ לפני 8-15 שנים מודעות של היבואנים לגבי AMG או M או RS בפורד וS/RS באודי ועוד, היינו מרוויחים המון היום.

פורסם

זה לא משנה אם אתה יודע למה הגריל המתכוונן נחוץ, שורה תחתונה הוא שם בשביל סיבה מסויימת.

פגעו לך ברכב?

תפעיל ביטוח, בדיוק בשביל זה הוא קיים.

לגבי מציאות, זה לא צריך להיות רכב ספורטיבי, לכן בכוונה התעלמתי מעניין הביצועים ויכולות דינמיות, זו פשוט היתה דוגמא לרכב יוקרה מאובזר וישן שיכול לתת תמורה גבוהה יותר מרכב פרמיום מודרני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...