Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גולדן? גולדן רטריבר ? זה נראה כאילו יש גם שורשים עם לברדור :) (לפי האף והאוזניים)

שלנו היתה אצל ההורים שלי בדיוק עשור וקצת לפני שהרדמנו,מעולם לא שילמנו לאף ביטוח כי 90% מהזמן היתה בסדר (כשלקחתי אותה מהכלבייה עשינו עיקור,וזהו)

רק בשנתיים-3 האחרונות החלו הגידולים והבעיות,חבל שלא השכלתי (השכלנו) לנסות ביטוח וללכת על טיפולים\ניתוחים שהיו עוזרים,אולי היתה מחזיקה מעמד עוד כמה שנים.

חצי שנה ועדיין כואב כאילו אתמול נפרדנו...אם זה היה תלוי בי הייתי מעמיד פה בבית 3 לברדורים כאן ועכשיו (חולה על כלבים כבר תכף 3 עשורים),אבל האישה\ילדה לא יודעות מה זה כלב,פלוס בעיה גדולה אחרת - הוא\היא\הם יהיו לבד בבית סגור כל יום עד הצהריים - BIG NO NO מצידי.

סליחה שחטפתי את הת'רד,פרקתי מעט,מאחל לך ברכה והצלחה! נראה שחיותא בחירה טובה - תנסה,תמיד אפשר לנייד לא ?

• אהבתי 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 5 שעות, Gosser1860 כתב:

איחלתי לחייל בהצלחה. תחביא את השלטים של הטלוויזיה, כלב דומה אצל חבר בלע את הסוללות ב-3 מקרים שונים :lol:

אחרי שגדלתי כלב רוח ורועה אוסטרלית בדירה עם שני חתולים, בלי נזקים, רמת הביטחון שלי ביכולת שלי למנוע בעיות התנהגות די גבוהה. ואם לא, אפשר לקבל ייעוץ. הבעיה היא בד״כ שאנשים לא מתמידים עם האילוף, שזה תהליך.

האוסטרלית הלכה פעם עם זוגתי דאז למרכז המסחרי בשכונה. מפה לשם, הסתובבה. טעתה לחשוב כנראה שהיא לבד. הלכה הביתה. מצאו אותה במעבר החצייה בדרך הביתה, כי לא היה מי שייתן לה את הפקודה לרדת לכביש...

בסופו של דבר, אפשר להשאיר את עניין ההתנהגות לגנטיקה של הכלב ולקוות לטוב, אבל אני מתכוון ללכת על הגישה שמשקיעה ופותרת בעיות מוקדם, אם תהיינה. 

דרך אגב, הכלב הכי קשה לאילוף שהיה לי היה הוויפט (כלב רוח בינוני). הוא אומץ, היה מאוד מאוד עדין נפשית, אז אי אפשר היה לתקן אותו, כי הוא היה נאטם. והכי גרוע... הוא לא כזה התרשם מחטיפים. 

עכשיו לך תלמד אותו לא לברוח, כדי שתוכל לתת לו לרוץ כמו שצריך...

בו נגיד שזה היה תהליך וטוב שהייתה לי את האוסטרלית גם. 

עכשיו... גנטיקה זה דבר חזק ולא כל התנהגות אפשר לתקן עד הסוף, אבל כמעט תמיד אפשר לנתב אותה לערוצים יותר מועילים.

הגורה כרגע מאוד טובת מזג, רגועה ושקטה וגם המשחק שלה די עדין בינתיים. במקביל, היא אכן חסרת פחד. לא מפריעים לא רעשים ולא מקומות או אנשים חדשים. היא כל הזמן קול, שזה דווקא סימן טוב לבאות, עם רמת אנרגיה לא גבוהה. מה שכן, יש לה ביצים...

לגבי הביטוח. אחרי שנסיים את החיסונים שבחבילה של SOS נבחר ורטינר ובהתאם למה שהוא מציע נבחר ביטוח משלים, אם יהיה צורך.

לפני כשעה, ezuf כתב:

גולדן? גולדן רטריבר ? זה נראה כאילו יש גם שורשים עם לברדור :) (לפי האף והאוזניים)

כנראה גולדן עם פירנאי. שניהם די בטוחים.

לברדור... תמיד אמרו שחכמים, אבל רב אלו שפגשתי היו סתומים בלחץ...

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, ezuf כתב:

הוא\היא\הם יהיו לבד בבית סגור כל יום עד הצהריים - BIG NO NO מצידי.

נכון שזה אולי לא אודאלי, אבל זה מאוד  תלוי בכלב. אחד עם רמת אנרגיה נמוכה, פשוט ישן כל היום וישמח כשתחזרו, בלי לדעת אם עברו 8 שעות או 3.

זה אכן לא מתאים לאימוץ גור, אבל לא חסרים כלבים בוגרים שמחפשים בית. חלקם אומנם מגיעים עם "תיק" אבל אפשר להעזר במאלף כדי לאבחן לפני האימוץ ולבחור כלב שמתאים לשיגרה שלכם.

לגבי ביטוח, יש שמועות שכרגע חיותא לא מקבלים לקוחות חדשים, מקווה שזה לא סימן לקריסה. מרפאט היו במצב דומה וחזרו לגייס אחרי כמה חודשים של הקפאה. על הפניקס שמעתי כמה ביקורות שליליות, אבל לך תדע אם זה לא אותו אחד שמגיב בכל השרשורים. אין לי מידע על המתחרים אחרים בשוק. 

מקווה שיצטרפו עוד חברות עם הזמן. זה ללא ספק שוק שמתרחב כל הזמן, חיותא הוסיפו לאחרונה כיסוי לטיפול של וטרינר התנהגותי. עם כל הכלבים שסובלים מחרדות (מהמלחמה או בכלל), זה טוב לדעת.

לגבי בחירת וטרינר, כמה דברים שלדעתי חשובים:

1. נסיון ויכולת אבחון טובה. תחשבו שאנחנו הולכים למומחה עיניים, עור ואורתופד בלי לחשוב על זה, אבל מרוב הוטרינרים מצופה לדעת את כל התחומים הללו (ועוד על סעלי חיים שונים). כן, יש מומחים בתחומים שונים גם בעולם הזה, הם נדירים ואליהם מגיעים רק במקרה והוטרינר ה"רגיל" מיצה את הכלים שלרשותו.
  2. אם כבר דיברנו על "כלים", לא כל המרפאות מצויידות באותה רמה. יש מרפאות שהן חצי בית חולים כוללות כלי בדיקה משוכללים.גם הן שולחות חלק מהבדיקות למעבדות חיצוניות, אבל את הבדיקות השגרתיות (ספירת דם, כימיה בדם, רנטגן, אולטרסאונד...) עושות בעצמן. וזה גם כולל ניתוחים מורכבים יותר. חלק מהמרפאות מבצעות רק ניתוחים שיגרתיים יחסית ולאחרים מפנות לבתי חולים וטרינרים (לשמחתי יש היום כבר כמה כאלה).
  3. קירבה. נוחות זה חשוב, כדי לא לחשוב פעמיים אם פונים לטיפול או לא, רק בגלל שהוא בקצה השני של שעה בפקק.
  4. זמינות במקרי חירום. ענין קריטי לדעתי. מאוד מתסכל להגיע לבית חולים וטרינרי במקרה חירום באמצע הלילה ולהתחיל לנסות להזכר בהיסטוריה הרפואית של הכלב כי אין גישה לתיק שלו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, Be roo כתב:

להתחיל לנסות להזכר בהיסטוריה הרפואית של הכלב כי אין גישה לתיק שלו.

אני ממליץ לך מה שאני ממליץ לפציינטים האנושיים שלי ככברהכמה עשרות שנים - להחזיק תיק מסודר ותמיד לבוא איתו לרופא. בימים אלה, של keep ו-drive ואפליקציות ייעודיות זה עוד יותר פשוט. רק להקפיד לקבל מהרופא/הוטרינר סיכום בסוף כל ביקור - יכול להיות על נייר או בפורמט אלקטרוני.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, ezuf כתב:

אם זה היה תלוי בי הייתי מעמיד פה בבית 3 לברדורים כאן ועכשיו (חולה על כלבים כבר תכף 3 עשורים),אבל האישה\ילדה לא יודעות מה זה כלב,פלוס בעיה גדולה אחרת - הוא\היא\הם יהיו לבד בבית סגור כל יום עד הצהריים - BIG NO NO מצידי.

אמרנו שלושה לא?!

אז לא יהיו לבד. 

כלב יכול להיות שמונה שעות לבד. ואפשר גם להוסיף חתול, ואז הוא לא לבד…

גם אצלי הזוגה בלי ניסיון עם כלבים וגם לא מי יודע כמה בעניין. אבל רצתה בשביל הילדה. קטן. 

אמרתי לה שכבר קטן אחד יש לה…

שאני זה שבתכלס ידאג לכלב ויטייל ואני לא בעניין. יותר מזה, אני לא חושב שהיא באמת בעניין. שנה אמרתי לה שאני לא חושב שכלב זה בשבילה. כשאתה אוהב את זה, כל הטירחה והלכלוך זה באהבה. אחרת, זו הצקה נטו.

אבל באה הזדמנות ולקחנו. 

דרך אגב, מבין לגמרי מי שלוקח כלב קטן. זה משמעותית יותר קל, אלא אם מדובר בכלב עם הרבה אנרגיה. 

כמו שאמרתי למאלף של SOS, עכשיו נהיה במצב שאם אנחנו לא מסתדרים איתה, אז במקסימום נאלץ להיפרד והילדה באמת תהיה קצת שבורה מהגעגוע, אבל תתגבר ותחייה הלאה בלי אמא…

• מצחיק 1

פורסם (נערך)
בתאריך 7.6.2026 בשעה 15:55, falou כתב:

גודלן מעורב עם פירנאי

היה לי אחד כזה שחילצתי מנרקומן מתעלל באילת. היה כלב טוב, היה ידוע בכינוי - הדרקון. אין לי מה לתרום בנושא הביטוח, לא עשינו.

2015-04-18 15.28.12.jpg

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • אהבתי 2
פורסם
בתאריך 13.6.2026 בשעה 22:11, falou כתב:

אמרנו שלושה לא?!

אז לא יהיו לבד. 

כלב יכול להיות שמונה שעות לבד. ואפשר גם להוסיף חתול, ואז הוא לא לבד…

גם אצלי הזוגה בלי ניסיון עם כלבים וגם לא מי יודע כמה בעניין. אבל רצתה בשביל הילדה. קטן. 

אמרתי לה שכבר קטן אחד יש לה…

שאני זה שבתכלס ידאג לכלב ויטייל ואני לא בעניין. יותר מזה, אני לא חושב שהיא באמת בעניין. שנה אמרתי לה שאני לא חושב שכלב זה בשבילה. כשאתה אוהב את זה, כל הטירחה והלכלוך זה באהבה. אחרת, זו הצקה נטו.

אבל באה הזדמנות ולקחנו. 

דרך אגב, מבין לגמרי מי שלוקח כלב קטן. זה משמעותית יותר קל, אלא אם מדובר בכלב עם הרבה אנרגיה. 

כמו שאמרתי למאלף של SOS, עכשיו נהיה במצב שאם אנחנו לא מסתדרים איתה, אז במקסימום נאלץ להיפרד והילדה באמת תהיה קצת שבורה מהגעגוע, אבל תתגבר ותחייה הלאה בלי אמא…

יברית קשה שפה,מה אתה בא עלייייי... :)

כלב יכול להיות לבד,אבל לא רצוי

אצל ההורים שלי (איפה שהיתה הכלבה) זה בית קרקע עם יציאה מהסלון לגינה גדולה שתמיד פתוחה,אז כשהיא היתה לבד והם יצאו,היא היתה יוצאת וחוזרת מליון פעם ולא משתעממת,מקסימום הולכת לרבוץ במיטה שלה\אחד החדרים.

אצלנו אומנם גם בית קרקע עם יציאה לגינה כמו לעיל,אבל זה סגור כשאנחנו לא בבית (לא משאירים כלום פתוח),ככה שהכלב/ה יהיו נעולים כל יום,כל היום (למעט שבועות שאני עובד צהריים\לילה [משמרות] אז יכול להתעסק איתם

לאדע במה אתה מנוסה,אני ראיתי הרבה כלבים שנכנסו לדכאונות (כן כן,כמו בני אדם) מהשארות כל יום,כל היום,שעות ארוכות,בלי לצאת,בלי תקשורת,התחילו לכרסם וללכלך בכל הבית,ובכללי שינו מצב רוח גם כשהגיעו תושבי הבית אחרי חצי יום.

אם יש לי ספק קטן שבספקים,לא אקח כלב,העוגמת נפש בלהחזיר אותו לכלבייה אחרי פרק זמן קצר\ארוך זה משהו שאני ממש לא רוצה לעשות לו\לה,"מעדיף" שהוא יסבול שם מאשר יחשוב שאם מישהו לקח אותו - זהו,יש לו בית לשנים הקרובות

וכן,גם אצלנו להביא כלב עכשיו (איזה סוג ועוד משתנים זה כבר נושאים אחרים נתונים לויכוח,עם האישה כמובן) זה נטו בשביל הילדה שמתלהבת ומתגעגעת לכלבה שהיתה אצל סבא\סבתא,אותה ילדה שכמו הדור היום,היום בא לי,מחר פחות,מחרתיים בכלל לא - כאילו זה צעצוע מעפן

וכן #2,גם אצלנו אם נביא כלב\כלבים,אני כבר רואה איך כל הנטל יהיה נטו עליי כי אני המנוסה אצלנו,אפילו לא מדמיין את האישה מטיילת איתו או בכלל,מנקה אחריו (מבחינתה בכלל שיגדל בחוץ בגינה,לא צריך להכנס הביתה)

בקיצור,סיפור מה*חת,עדיף לא לקחת כלב (לצערי הרב מאוד מאוד) במקרה שלי(שלנו) כמובן.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

יש לנו מי שייקפוץ לבקר במשך היום ואם צריך גם יהיה דוגווקר. 

לא אמורה להיות לבד יותר מכ-6 שעות ביום, 3-4 ימים בשבוע. 

בהמשך נראה כמה טיולי מרץ היא צריכה ביום.

יש כלבים שיכולים להיות לבד בלי גירוי הרבה ויש שלא. 

בכל מקרה, חצר היא לא תחליף לתקשורת. כאמור, הייתה לי אוסטרלית. זה כלב שאם אתה לא מפעיל אותו לפחות שעה ביום (טיול עם רצועה לא מספיק, צריך משימות), הוא יהרוס לך את הבית. 

בסופו של דבר, חנוך לנער ע"פ דרכו. יש כלבים שיכולים להיות הרבה לבד, אבל צריכים משהו לעשות. יש כאלו שחייבים הרבה אינטראקציה ויש כאלו שישנים רב היום. 

אחד היתרונות הגדולים של לקחת גזעי זה שיש סבירות גבוהה שתדע מה תקבל. 

לגבי הטיפול הכולל, זה מראש עליי. הזוגה הסכימה בגלל הילדה, אבל הכלבה היא תכלס שלי ועליי. 

אני אוהב את זה, את האילוף, הטיולים, ההתעסקות... טוב לי.

גם לילדה זה יהיה טוב. יהיו לה את המשימות שלה (התפקיד שלה יהיה לסרק)

אבל היא בת 7, לא בונה עליה לשומדבר.

להחזיר זה משהו שלא קיים בלקסיקון שלי. 

לקחתי, לקחתי.

וזה בסדר גמור לא לקחת אם זה לא מתאים לסדר היום.

• אהבתי 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.6.2026 בשעה 19:48, falou כתב:

אחרי שגדלתי כלב רוח ורועה אוסטרלית בדירה עם שני חתולים, בלי נזקים, רמת הביטחון שלי ביכולת שלי למנוע בעיות התנהגות די גבוהה. ואם לא, אפשר לקבל ייעוץ. הבעיה היא בד״כ שאנשים לא מתמידים עם האילוף, שזה תהליך.

אין אילוף נגד נזקים של גור. זה דבר טבעי, גנטיקה של כל כלב. ישנה התנהלות מונעת, כמו גדרית אצלך, השגחה כאשר אתה בבית ופריקת מרץ בחוץ, פלוס תמיד מזל. אנחנו לא מדברים כרגע על חרדת נטישה, שגם היא קשורה לגנטיקה.

פורסם

כל דבר זה שילוב של גנטיקה והקניית הרגלים, אבל אתה צודק שלגנטיקה משקל רב. בגלל זה לא קניתי אוסטרלית, גנטית זו התמודדות מובטחת ואין לי שגרה מתאימה. 

• תוכן חדש...