Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז נתחיל. לפני כשמונה חודשים חיפשתי אחר רכב שני למשפחה, בשבילי.

הפור נפל לבסוף על שברולט ספארק. אני מכיר את הדיעות על כך שרכבי מיני הם פחנועים וכו'.

לא אתווכח על כך עם אף אחד (אם כי על פי אותו הגיון כולם היו נוסעים על טנק מרכבה סימן 4).

המנוע עצמו די שקט והפתיע אותי לטובה אם כי צריך להתרגל לרעשי נסיעה במהירות גבוהה מאחר והבידוד

עצמו לא משהו.

לגבי צריכת דלק וגיר ידני - כאן באה ההפתעה שלי. למשל לא ידעתי כי כיום ישנם גירים אוטומטיים שהינם חסכוניים יותר מגיר ידני וכמובן העניין של דרך הנהיגה.

הנסיעה שלי ביום יום הינה על כביש 4 , מפ"ת לרחובות, כ-30 ק"מ כשחלק מהם בפקקים ברמה של זחילה/ כמעט עמידה. שאר הנסיעות הינם בתוך העיר. אני נוסע בדרך כלל במהירות של 100-110 קמ"ש בנסיעה יחסית רגועה רוב הזמן אם כי פה ושם כשממהר להוציא את הילדה מהגן מגיע גם ל-120 קמ"ש והאצות מהירות ברמזורים.

צריכת הדלק בחודשי מאי-יוני כשאז עוד לא השתמשתי כל כך במזגן עמדה על 1:16 ובחודשי הקיץ עם שימוש כבד במזגן על 1:14 - מכאן ממוצע של 1:15. לא רע אבל ציפיתי/חשבתי /קיוויתי ליותר. קראתי פה כבר פוסטים על נהגים שהגיעו גם ל-1:20 ואפילו ל-1:22 אבל זה היה עם מפרש מעל הרכב לניצול מירבי של רוח ו-2 סינים שמנפנפים בידיים לתוספת של עוד 2 קשר :wink:

חשוב לי להדגיש שבמקרים מסויימים כמו חודש שבו אישתי ילדה ומיהרתי להגיע לעבודה וגם לחזור, ולכן נסעתי על 120 קמ"ש והאצתי די מהר שהגעתי אפילו לצריכה של 1:11!!

נתון זה די הפתיע אותי מאחר ובצריכה שכזו למי שיחסית נוהג עם רגל כבדה על הגז עדיף כבר לשקול רכב אחר,

עם מנוע חזק יותר וגיר אוטומט שייתן צריכת דלק עדיפה, מאחר שכאן כל היתרון של הרכב הולך לאיבוד.

אולי אני טועה לא יודע, אבל נראה כי רכבים מסוג זה נועדו לנסיעה רגועה בלבד ולא יותר.

מבחינת אבזור ונוחות ותא מטען - נתחיל דווקא מהאחרון. תא המטען פצפון - אפילו טיולון לא נכנס בו. אני שם בו שמן ונוזל קירור, כמה סמרטוטים וזהו - הוא כמעט מלא :neutral:

הרכב מאובזר ב-6 כריות אויר, חלונות אחוריים חשמליים שנפתחים לגמרי ולא כמו בחלק מרכבי המיני שנפתחים רק לכדי צוהר קטן, והמושבים בו יחסית נוחים אם כי אני בחור די קטן ורזה 1.73 מ' על 60 ק"ג ולכן מתאים לכל הרכבים. הסעתי יום חבר לעבודה שהינו מפתח גוף די רחב ושרירי, ורגלו הגיעה עד לידית ההילוכים, כך ששוב רכבים כאלו יתאימו לאנשים יחסית קטנים ורזים וגם זה שיקול שיש לקחת בחשבון בעת קנייה.

הטיפולים בו די זולים, אין רצועת טיימינג (שזה מבחינתי בונוס) ומנקים אותו ממש מהר, החיסרון הוא שלי אישית חסרים די הרבה פרמטרים במחשב מנוע שהתרגלתי אליהם ברכבים אחרים ושאין פה - אין מד חום מנוע, אין מד טמפ' חיצונית ועוד כהנה וכהנה.

לגבי ילדים למי שזה רלוונטי - לי מאחורה נכנסים די בקלות 2 כיסאות בטיחות די מאסיביים של ברייטקס עם האיזופיקס המובנה שברכב ועוד יש טיפונת מקום, דבר שדי הפתיע אותי ואפילו לא צריך להזיז את כסא הנוסע שליד הנהג - כלומר, הוא יכול להתרווח די טוב, דבר שלא ניתן לעשות למשל בסוזוקי סוויפט של חמותי שם הכיסא הצריך כמעט ויתור על ישיבה בכיסא הנוסע שליד הנהג או לחלופין שישב שם רק אדם קטן כמוני:-)

בסך הכל הוא רכב די מהנה לנהיגה אם אתה מודע למגבלות ושזהו רכב מיני שמיועד להסיע אותך ממקום למקום במינימום האפשרי.

זהו, זה הכל חברים, אשמח לענות על שאלות, הבהרות, תלונות וכו'.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

תודה על הסיקור,לגבי אנשים שמדווחים על 1/20 ויותר ואני ביניהם,צריכה כזאת קיבלתי בפנדה,107 ועכשיו בספייס סטאר רק במסלול בין עירוני שכולל שיוט,אחרת זה פחות.

לגבי ידית ההילוכים גם אני שמתי לב לזה במיוחד כשמעבירים להילוך ראשון ושני.

דווקא למסלול נסיעה שלך שכולל פקק היא בסדר גמור,הספארק אולי לא הכי חיסכונית במיני אבל צריכה טובה בהחלט מצד שני היא גם חזקה מרוב המיני במחיר שלה.

מה עלות הטיפול?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היתה לי ספארק ידנית מהשכרה כשלושה שבועות.. ממה שזכור לי אני גם הופתעתי מצריכת הדלק שעמדה על כ1/11. ציפיתי להשיג הרבה יותר.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

עלות הטיפול הייתה די זולה, אני לא זוכר במדוייק, בהמשך אסתכל שוב בחשבונית ואעדכן במדוייק.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

חח רק אצלי אז מוזר

את רוב הזמן הפנוי אני משקיע בפתיחה של חלקים שעושים רעש ושם ספוגים ומה לא

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם

נשמע טוב,

אם להגיד את האמת חשקתי בנסיעת מבחן לפני שננעלתי על האלפא.

התקשרתי לסוכנות והם הודיעו לי שיתקשרו אלי ברגע שיהיה להם את הדגם שאני רוצה לנסיעת מבחן.

עברה מאז חצי שנה ועד עכשיו לא חזרו אלי, הפסידו לקוח פוטנציאלי.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

האמת אני לאנמבין אנשים שמוותרים על רכב רק אם לא קיבלו שירות טוב בסוכנות אחת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בעלים של ספארק כמעט שנה מסכים עם הנאמר .

אכן כל עוד יש ילדים שצרכים עגלה או טיולון כל הקטגוריה לא מומלצת .

החיסכון הגדול לא בצריכת הדלק אלה בעליות הרכישה וביטוח .

וביננו - רכבים בקטגוריה הזו מתאימים ל 90% מהנסועה שלנו

מציין שהרכב גבוה יחסית מה שעוזר לי להכניס אופניים בקלות יחסית ( עדין צריך לפרק 2 גלגלים )

לדעתי צריכת הדלק יחסית גבוהה בגלל שעל מנת ולעמוד בכבוד במיבחני ריסוק הרכב לא קליל .

חוק שימור האנרגיה - מישקל משפיע ביחס ישר על תיצרוכת הדלק .

כמו כן הרכב גבוה ולכן שטח חזית גדול יחסית מה שמגביר את הגרר בנוסף רכבים קצרים יוצרים גרר גבוה יחסית עקב קושי מלהקטין את המערבולות מאחור .

המנועים הקטנים מצטרפים לשקר הטורבו - המנוע מכוון ליעילות מקסימלית לפי תנאי המיבחן הרישמי ,אבל כאשר לוחצים על האוטו בתאי נסיעה עירוניים רגילים היעילות של המנוע יורדת .

עריכה אחרונה על ידי El_LOBO
  • תוכן חדש...