Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הוצעה לי המערכת היום עם רדאר מרחק ועם אפשרות למצלמה שמנטרת סטייה מנתיב.

אשמח לשמוע יתרונות חסרונות יעילות חוסר יעילות של כל אחת משתי המערכות.

האם יש התראות שווא מעצבנות שגורמות לכבות אותו וכדו'.

תודה

פורסם (נערך)

המערכות האלה עולות קרוב ל4000/5000 ש"ח

תשמע, לי יש משהו לאמר בנושא, הכל תלוי בך!

אני אפרט ואחר כך אסביר: בוא תראה על הדרך איך אני חוסך לך כסף (היית מאמין אתה לא מכיר אותי ואני חוסך לך כסף!)

* בזמן נהיגה שכח מהעיתון!

*שכח מהנייד

*שכח מלהסתכל במראה על עצמך

*שכח מאכילה

*שכח דיבורי סרק עם היושב לצידך

*תחזיק את ההגה בשתי ידיים

*תסתכל על הרכבים מקדימה ושמור מרחק

*תישן 8 שעות בלילה ואל תשכח לעצור כל 4 שעות נסיעה למנוחה כדי לא לנהוג עייף

ולמה אני אומר את זה, אז נכון! המערכות האלה מצילות חיים! ואני מודה גם אני לפעמים מפקשש בכל הטיפים שנתתי לך אבל אני מתאמץ לשמור על מבט על הכביש כל הזמן וזה הכי חשוב כי בתכלס הכל תלוי בך (בנושא הזה כמובן מה שמשמשת המערכת)

לא מדבר איתך על טמטום של נהגים אחרים, עניין של סטייה מנטיב שמירת מרחק זה תלוי רק בך

אם אתה מהיר וחד תגובה ונוהג בבטחה שומר מרחק והכל, ולא עושה שטויות! תוכל לחסוך את הכסף הזה אבל אם לא, כדאי שתחסוך בדברים אחרים... תרכוש לך מערכת ותזכור שהיא נועדה רק למקרה חרום ואי אפשר לסמוך על זה, תנהג כאילו היא לא קיימת.

ושלא יצא ממני כאילו זה מערכות לא טובות, הן מצוינות וכדאיות לנהג הישראלי הממוצע, הרדום .. הישן.. וזה שקורה עיתון ומשחק בנייד תוך כדי נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי Tnc
פורסם

הנסיון שלי מתייחס למובילאיי אבל אני מאמין שזה משליך גם על האיווקס.

אני לא רואה את המערכות האלו יעילות או תורמות מעבר ליכולות הנהג ואני אסביר:

בשבוע שעבר נסעתי מחיפה לתל אביב ברכב שכור שהותקן בו מובילאיי. ליד מחלף נתניה או הרצליה הרכב לפניי בלם בלימת חירום מה שהוביל אותי באותה השנייה לבלום אחריו בלימת חירום. לקראת העצירה וכשהרכב לפניי נמצא במרחק כמה מטרים ממני המערכת נזכרה להתריע על רכב מלפנים. מיותר לציין שאם לא הייתי ערני והייתי מסתמך על המערכת היו צריכים לגרד את הרכב שלי מהרכב שלפניי.

מה ש-TNC רשם יעזור לך יותר מכל מערכת...

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אני אומר למה לא?

יש הנחה בביטוח אם אני לא טועה, יש עוד מכשיר שעוזר אפילו אם קצת לבטיחות של הרכב.

אני נסעתי עם כזה מכשיר במשך חודש.

1.הוא מתריע על שמירת מרחק.

2. מתריע על מעבר בין נתיבים.

3. מתריע אם אתה נוסע מהר מדי ביחס לאחרים.

הוא מעצבן של החיים... יש צפצוף שאמור להעיר אותך במידה ונרדמת! זאת אומרת כל אחד מהפרמטרים שרשמתי למעלה מעלים צפצוף צורמני חזק ומציק. אי אפשר לבטל את המערכת לפחות זה מה שהיה מותקן ברכב שלי.

הילדים נכנסו ללחץ והאישה בפחדים... (טוב לא באמת אבל הבנת את הרעיון).

אני הדבקתי עליו דבק דו צדדי כדי לנסות להשתיק מעט את המערכת אבל גם זה לא עזר

אותי המכשיר לימד איך לנהוג לא פחות.

מבחן התוצאה: לא עברתי נתיבים לא נסעתי מהר הייתי ערני על ההגה

שינוי "המוד" הנהיגה שעברתי היה הרצון שלי שהמערכת המטופשת הזאת תפסיק לצעוק עלי (-:

זה כמו לשבת עם אמא שלך ברכב שאומרת תזהר מזה,אוייייי,יאאאאא,ועוד חלקי קולות שמוצאים אותך מדעתך.

פורסם
אני אומר למה לא?

יש הנחה בביטוח אם אני לא טועה, יש עוד מכשיר שעוזר אפילו אם קצת לבטיחות של הרכב.

אני נסעתי עם כזה מכשיר במשך חודש.

1.הוא מתריע על שמירת מרחק.

2. מתריע על מעבר בין נתיבים.

3. מתריע אם אתה נוסע מהר מדי ביחס לאחרים.

הוא מעצבן של החיים... יש צפצוף שאמור להעיר אותך במידה ונרדמת! זאת אומרת כל אחד מהפרמטרים שרשמתי למעלה מעלים צפצוף צורמני חזק ומציק. אי אפשר לבטל את המערכת לפחות זה מה שהיה מותקן ברכב שלי.

הילדים נכנסו ללחץ והאישה בפחדים... (טוב לא באמת אבל הבנת את הרעיון).

אני הדבקתי עליו דבק דו צדדי כדי לנסות להשתיק מעט את המערכת אבל גם זה לא עזר

אותי המכשיר לימד איך לנהוג לא פחות.

מבחן התוצאה: לא עברתי נתיבים לא נסעתי מהר הייתי ערני על ההגה

שינוי "המוד" הנהיגה שעברתי היה הרצון שלי שהמערכת המטופשת הזאת תפסיק לצעוק עלי (-:

זה כמו לשבת עם אמא שלך ברכב שאומרת תזהר מזה,אוייייי,יאאאאא,ועוד חלקי קולות שמוצאים אותך מדעתך.

ידידי מצטער אבל אם אתה אומר שהמערכת לימדה אותך , מקומך לא בכביש , ועל בנאדם באשר הוא , אם הוא לא מצליח להתרכז הוא נרדם והמערכת צריכה להזכיר לו , מקומו לא בכביש.

פורסם

תבקש גם אטמי אוזנים או אספירין לכאב הראש מכל הציפצופים שתשמע במהלך הנסיעה... תתכונן לציפצופים לאורך כל הנסיעה. אפילו אם תנהג כמו שצריך הוא מתריעה על כל פיפס עוקפים מימין עוצרים עוברים נתיב... בקיצור בשביל השקט הנפשי שלך במהלך הנסיעה עזוב את זה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
ידידי מצטער אבל אם אתה אומר שהמערכת לימדה אותך , מקומך לא בכביש.

אתה מוכן להבטיח עם יד על הלב שאתה שומר מרחק ברוב הזמן?

גם בקרב נהגים מודעים, עדיין בקושי פגשתי כאלו שבאמת שומרים מרחק, כך שספירת שניות ידנית (מדי פעם) או מערכת כזו - יועילו להם.

לא שאני מחסידי המערכות הללו, אבל אני מצטרף לדעה שזה כנראה לא מזיק. אם המערכת מצפצפת כנראה שאתה עושה משהו לא בסדר...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה לכל המגיבים, בהחלט מתקבל קו אחיד של דעות. באזור ערד, בו אני גר ונוהג הרבה, יש גם לא מעט ימי ערפל ובחלקם ערפל כבד שלפי שנראה לי במקרה ז זה יכול להועיל גם לנהג מיומן

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שירות לקוחות רע בחברת איווקס

תגובה זו באה לסבר את אוזני ועיני הקוראים המתכוננים לרכוש מערכת זן או שלא נדע מצרות לרכוש רכב שכבר הותקנה עליו המערכת.

לפני מספר חודשים רכשתי בטרייד אין רכב קדילק SRX מחברת יו אמ איי כאשר מורכב בחזיתו גלאי איווקס.

לצערי עברתי תאונה חזיתית בה נפרד המכשיר מהחיבור ברכב ונדרש חיבורו מחדש.

התקשרתי לחברת איווקס ונעניתי כי אינני בעל המערכת ואני צריך לדאוג כי בעל הרכב שקנה את המערכת יעביר אלי את הבעלות. הסברתי שאנני מכירו ואולי יתנו לי את דרכי ההתקשרות הרשומים ואוכל לנסות לתקשר איתו בנושא, או לחלופין מאחר ואני עכשיו בעל הרכב יכולים באיווקס להעביר את הבעלות אלי ועל שמי. דבר שלדעתי הגיוני מאחר ואין כל קשר ייחודי בין המערכת לבעל הרכב הייחודי, או איזה שהוא קשר נפשי עם אותה מערכת.

זכיתי למענה שבעיקרו אמר לי לחפש לעצמי את הפתרון כי הם אינם עוזרים.

כל המערכת הזו היא למעשה צפצפה עם מד מרחק, ולא הבנתי מה דרישת העברת הבעלות המיוחדת הזו נדרשת לאחר קניית הרכב והעברת בעלותו במשרד הרישוי כחוק וכדין.

לאחר התערבות יו אמ איי לבקשתי, לפתע הכל ניתן לעשות ואפילו השאירו את הבעלות על המתקין המקורי. למותר לציין כי התנהלות כזו לא תיתן לי כלקוח לנסות או לקנות לרכבים נוספים שבבעלותי מערכות נוספות, אותי הם הרחיקו לחלוטין

שמעון

• תוכן חדש...