Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב דרך

usafun
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מחשב הדרך (זה שמראה ברכב את מס' הק"מ שנצברו פר ליטר) לוקח בחשבון גם הפעלת מזגן?

שהרי ידוע שעם מזגן, צריכת הדלק גבוהה יותר.

כלומר, נניח שתיאורטית אני נוסע בדרך ישרה במהירות קבועה ומחשב הדרך מראה קבוע 1:14- האם כיבוי המזגן יביא לשינויים בפרמטר הזה (ישפר את ניראות הצריכה), ולהיפך?

פורסם

הוא לוקח בחשבון את מהירות הנסיעה שלך, את הזמן שעובר ואת כמות הדלק בפועל בה המנוע משתמש.

אם תסע במהירות קבועה - אכן המזגן יפגע בצריכת הדלק, מעל מהירות מסויימת (שמשתנה מרכב לרכב) נסיעה עם מזגן תהיה חסכונית יותר מנסיעה עם חלון\ות פתוח\ים.

אגב - אם במקום מהירות קבועה, תסע עם מצערת פתוחה במצב קבוע, הדלק לא תשתנה בהפעלת המזגן, אך המהירות תרד.

הסיבה לכך היא שהמזגן לא משתמש בדלק לצורך הפעלתו אלא לוקח כח מהמנוע ובעצם מעמיס עליו ומקשה עליו להאיץ, ולכן הנהג לוחץ יותר על הגז וכך בעצם צריכת הדלק עולה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הוא לוקח בחשבון את מהירות הנסיעה שלך, את הזמן שעובר ואת כמות הדלק בפועל בה המנוע משתמש.

אם תסע במהירות קבועה - אכן המזגן יפגע בצריכת הדלק, מעל מהירות מסויימת (שמשתנה מרכב לרכב) נסיעה עם מזגן תהיה חסכונית יותר מנסיעה עם חלון\ות פתוח\ים.

אגב - אם במקום מהירות קבועה, תסע עם מצערת פתוחה במצב קבוע, הדלק לא תשתנה בהפעלת המזגן, אך המהירות תרד.

הסיבה לכך היא שהמזגן לא משתמש בדלק לצורך הפעלתו אלא לוקח כח מהמנוע ובעצם מעמיס עליו ומקשה עליו להאיץ, ולכן הנהג לוחץ יותר על הגז וכך בעצם צריכת הדלק עולה.

מה הכוונה "מצערת פתוחה במצב קבוע"?

בקרת שיוט?

פורסם

אצלי במחשב רכב ניתן לראות בוודאות שינוי (אם כי לא גדול) בצריכת הדלק עם או בלי מזגן. זה משהו שניתן לראות גם בעמידה.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
מה הכוונה "מצערת פתוחה במצב קבוע"?

בקרת שיוט?

בקרת שיוט לרוב נועלת מהירות מסויימת ולא מצב מצערת.

כוונתי למצערת במצב קבוע הייתה תאורטית - ומה שרציתי לומר הוא שאם הייתה לך דרך לקבע את דוושת הגז במצב מסויים, צריכת הדלק לא הייתה נפגעת כתוצאה מהפעלת המזגן, אך הרכב היה מאבד מהירות.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תקרא את ההודעה הראשונה שלי ותחשוב על המתמטיקה, אם נסעת 0 ק"מ, וצרכת ליטר - כמה ק"מ לליטר עשית?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המחשב לוקח בחשבון את המזגן, אך כדי לדעת כמה המחשב מדייק, כדאי שתעשה בדיקה בשיטה הקלאסית ותשווה למחשב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
המחשב לוקח בחשבון את המזגן, אך כדי לדעת כמה המחשב מדייק, כדאי שתעשה בדיקה בשיטה הקלאסית ותשווה למחשב.

בשיטה הקלאסית, כשאיפסתי אחרי הטיפול האחרון את מחשב הדרך, מצאתי שהצריכה בפועל, טובה פחות ממה שמראה המחשב. למשל, המחשב הראה 1:12.7, בפועל לפי התדלוק זה היה משהו כמו 1:12.2. ייתכן והפער הוא באמת בגלל המזגן (המדידה בוצעה לאחר נסיעה לאילת - שזו בעיקרון דרך ידידותית לרכב, קרי לרוב בשטח ישר/ירידות).

פורסם

להערכתי זה לא פער בגלל המזגן.

אם ביצעת את המדידה/חישוב נכון, אז ההפרש נובע ממחשב רכב שאינו מדוייק. זה דבר נפוץ יחסית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ייתכן והפער הוא באמת בגלל המזגן

חבר, המזגן לא עובד על בנזין, דלק לא זורם לתוכו בנפרד מהמנוע, חשבתי שזה היה ברור עוד בתגובתי הראשונה.

הסיבה לאי הדיוק היא כי היצרן רצה להראות לך נתונים אופטימיים קצת יותר, ומצד שני המשאבה בתחנת הדלק מזייפת קצת לרעתך, ואולי מכויילת מעט שונה מהמשאבה הקודמת שבה תדלקת (ולכן נקודת ההשוואה שלך זזה מעט).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כוונתי למצערת במצב קבוע הייתה תאורטית - ומה שרציתי לומר הוא שאם הייתה לך דרך לקבע את דוושת הגז במצב מסויים, צריכת הדלק לא הייתה נפגעת כתוצאה מהפעלת המזגן, אך הרכב היה מאבד מהירות.

אני לא בטוח שזה נכון. לדעתי במכוניות מודרניות מחשב מנוע יודע לתת פיצוי על הפעלת מזגן גם בנסיעה, לא רק בעמידה בסרק. בגלל זה אומרים ש"באוטו חדש לא מרגישים את המזגן".

היה עם זה פעם דיון אבל אני לא מוצא.

פתחתי שירשור בטכני, זו נקודה מעניינת.

פורסם
איך בעמידה? אצלי בעמידה מחשב דרך מראה ------- (קוים). אין בכלל קריאה אם מתחת למהירות מסויימת.

אצלי, ובמכוניות רבות אחרות יש חישוב של ליטר לשעה כשהרכב מונע ועומד. שם מאד קל לראות את ההבדל עם או בלי מזגן. יחד עם זאת הרלוונטיות לשינוי בזמן נסיעה קטן.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
אני לא בטוח שזה נכון. לדעתי במכוניות מודרניות מחשב מנוע יודע לתת פיצוי על הפעלת מזגן גם בנסיעה, לא רק בעמידה בסרק. בגלל זה אומרים ש"באוטו חדש לא מרגישים את המזגן".

עברתי על השרשור - וזה באמת נושא מעניין, אבל כשאתה אומר שהמחשב מפצה - אתה לא סותר את דברי, כי אם הוא מפצה הוא מפצה במצערת - הרי המחשב לא יעשיר את התערובת בגלל מזגן. לכן, בהינתן מצערת (בדגש על מצערת ולא על דוושת גז) במצב קבוע - מהירות הרכב תרד כי חלק מהסוסים באורווה יתבקשו להצטרף למשלחת שתביא קצת קרח מהאסקימוסים וכך לנו יהיה קר ומגניב.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קראתי את השירשור הטכני אבל נראה לי שיש כאן קצת סטייה ממה שהתכוונתי. כשאני אומר "מחשב רכב" אני מתכוון למחשב שמחשב את צריכת הדלק. נראה לי שאתם בפורום הטכני כבר מדברים על המחשב שמניע את הרכב (שולט על תערובת הדלק וכול').

• תוכן חדש...