Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור.

בשנה שעברה בנסיעה לילית לאילת התנגשתי בבעל חיים. הייתי ממליץ לך שתיזהר מאוד, ועדיף אם תוכל לצאת כמה שעות קודם.

הנה שרשור שפתחתי בשעתו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?516241-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%92%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%91%D7%A2%D7%9C-%D7%97%D7%99-%D7%A0%D7%92%D7%A8%D7%9D-%D7%A0%D7%96%D7%A7-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בקורס נהיגה מונעת הראו לנו סרטון על בחור שנסע לאילת, בכביש הערבה, בלילה במהירות חוקית (70+). לפתע קפץ בעל חיים, נדמה לי צבי, על הרכב, הנהג נהרג במקום. לאחר ניתוח מעמיק של הסיטואציה, המסקנה היא כי לא ניתן היה לחזות את התאונה, אך אם הנהג היה נוסע במהירות נמוכה בהרבה מהמהירות המותרת, הוא היה נותר עם פציעה.

חומר למחשבה...

עריכה אחרונה על ידי Yoni93
פורסם

לא הבנתי את החומר למחשבה.

כשנוסעים לאילת צריך לעשות את זה במהירות של 50-60 קמ"ש?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

לא נראה לי סביר (ובכלל, ממתי המהירות בערבה 70?), אבל בוא נגיד גם שלצאת למסע צלב לארץ המנתק בדרך לאילת זה פחות רצוי...

שימוש באורות הדרך היכן שניתן יכול לעזור בהיתקלות עם חיות בר, וגם מיומנות בביצוע בלימת חירום ובלימת חמיקה יכולים להועיל מאוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא נהגתי לאילת בלילה כבר שנים ואני חייב לציין שלאור כל האמור פה, מה שניתן להסיק זה שעדיף לגמרי לנהוג לאילת באור יום ולא לילה. נשמע סכנת נפשות והגיוני שכך לאור הטופוגרפיה של הדרך. לכן לא ברור מדוע נהגים רבים בוחרים לעשות את הדרך הזו בלילה ולא ביום.

פורסם

התאונה שעשיתי נגרמה שלא באשמתי, הצבי נכנס בימין הרכב ואני באינסטינקט טבעי ברחתי שמאלה וכמעט איבדתי שליטה. במזל נהגתי במהירות חוקית, אם הייתי על 140 קמ"ש (כמו שיש הרבה שנוהגים כך) הייתי מאבד שליטה וזה היה נגמר רע מאוד!

גם במהירות של 70-80 קמ"ש עלולה להיות תאונה קטלנית, אם יקפוץ בעל חיים ישר לפנים או בהתנגשות חזיתית, ולכן לא יעזרו אורות דרך או התחמקויות.

הפתרון: להימנע מנסיעה בלילה.

פורסם

מה זה משנה מה אורך הנסיעה ? מה זה משנה באיזו שעה נוסעים ? מה זה משנה יום או לילה ? עייפים, עושים הפסקת התרעננות. לא רואים, מדליקים אורות.

הכביש שמחוץ לעיר שבה אתם גרים דומה עד זהה לכבישים בדרך לאילת.

לנסוע מפה, לנסוע משם, לקחת מים, חטיפים ושני סטייקים שלא נסבול חרפת רעב חס וחלילה.

צאו מהסרט, בנסיעה על 80 קמ"ש הדרך לוקחת 5 שעות בסך הכול ואתם יושבים באוטו ממוזג.

איזה פאניקה, כולה נהיגה בכביש ציבורי עם מלא תחנות לעצירה התרעננות וגם דרך מצפה רמון מדובר בסך הכול ב-100 ק"מ שאין תחנת עצירה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
מה זה משנה מה אורך הנסיעה ? מה זה משנה באיזו שעה נוסעים ? מה זה משנה יום או לילה ? עייפים, עושים הפסקת התרעננות. לא רואים, מדליקים אורות.

אולי אתה תעשה כל מה שצריך, אבל קיים סיכון שיש נהג אחר שלא יעשה את זה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מה זה משנה באיזו שעה נוסעים ? מה זה משנה יום או לילה ?

תגיד נהגת פעם בלילה? לפי השאלה אתה יודע לנהוג בין 8 בבוקר ל-4 אחה"צ ביום שמשי בלבד.

נהיגת לילה שונה לחלוטין מנהיגה ביום מכמה סיבות. העיקריות בהן הן העיפות והישנוניות (מה לעשות, המוח שלנו בנוי לשינה עם שקיעת החמה ובודאי כאשר חושך בחוץ), והשניה היא שדה הראיה המוגבל בהעדר תאורה, בליווי הארטיפקטים הנובעים מזוית, עוצמת וצבע ההארה על ידי פנסי הרכב. וצריך להוסיף שגם נהיגה בשעות הצהריים מסוכנת בשל הנטיה לנמנם בשעות אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וכך גם שעות הבוקר.

עדיין, אמיר צודק שלא צריך להפוך נהיגת לילה לאיזשהו מבצע מורכב של חירוף הנפש.

בהנחה שהפנסים נקיים ולא עכורים, רוב המכוניות שלנו מספקות תאורה לא רעה, אפילו באורות מעבר. ולגבי עייפות, הפתרון כאמור הוא שינה.

פורסם

רשמתי 70+, כי אני לא זוכר את המהירות המירבית המדויקת.

הקורס שינה את תפיסת העולם שלי בנוגע לנהיגה, אודות למרצה התותח מוטי (שם משפחה לא זוכר, קרוי אצלי בפלאפון כ"מוטי נהיגה מונעת"). יש הבדל גדול בין 50 ל70 קמ"ש. ככל שעולים במהירות יחס הנזק אינו ליניארי, אלא אקפוננציאלי. הדבר הומחש לי היטב בעזרת סרטונים וניתוחם, ידע בסיסי בפיזיקה יעזור להבנה מעמיקה יותר.

טרם הקורס חשבתי שיש לי מודעות על מהי נהיגה נכונה, אך לאחר הקורס הבנתי כמה שאני לא יודע וכמה טעויות עשיתי ללא ידיעה כלל. הבנתי למשל, למה ב99.9% מהמקרים לא חכם לעקוף בכביש דו סטרי נתיב אחד לכל כיוון, למה לנסוע ברחוב צפוף 25-30 קמ"ש זה מסוכן, ועדיף לנסוע על 10-15 קמ"ש, וכו' וכו'.

לגופו של עניין, נהיגה בלילה בכביש ללא תאורה הולמת שנמצאים בו בע"ח זה מסוכן גם אם אתה המילטון.

פורסם

חן - מה שאתה כותב נכון חלקית בלבד.

מה לעשות - אי אפשר לצבור שינה מראש, ולא פעם כאשר אתה מרבי איזה שנ"ץ טוב אתה מתעורר אפוף לגמרי. ומעבר לכך - בשעות הלילה מופרשים הורמוני השינה, ואין לך מה לעשות נגד זה. הצד השני של המטבע הוא שהבזק אור אחד בלילה יכול לחסל לך את כל שנת הלילה.

יכול לומר לך שעבדתי מאות משמרות לילה בעבודה שנהיגה לעומתה היא משחק ילדים (הייתי צריך להיות בעל מחשבה חדה ותגובות נכונות וגם לבצע פעולות ידניות עדינות, נכון שלא תגובות מהירות למצבי סיכון בכביש), ובחלק מהן המשמרת הסתיימה בנהיגה של 50 ק"מ עד הבית. שערותי סומרות כאשר אני חושב על השטויות שעשיתי לפני 25 שנה, אבל למדתי היטב להבין את הבעיתיות בנהיגה אחרי לילה ללא שינה או עם שינה לא מספקת, ולא תצליח לשכנע אותי בטיעוניך.

ד"א, יצא לי לנהוג לא מעט בנסיעות לילה ממושכות, וההמלצה הראשונה שלי בשרשור - לדאוג שיהיה לידי איזה פטפטן\ית - נובעת מנסיון זה. לנוכחות של מישהו ששומר עליך ער וגם שומר עוד זוג עיניים על הכביש אין תחליף. יש לי על כך לפעמים מלחמה עם אשתי, וגם הבים שלי, שנוטים להרדם במושב הימני, ואני מעיר אותם כדי שיסייעו לי בנהיגה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תגיד נהגת פעם בלילה? לפי השאלה אתה יודע לנהוג בין 8 בבוקר ל-4 אחה"צ ביום שמשי בלבד.

נהיגת לילה שונה לחלוטין מנהיגה ביום מכמה סיבות. העיקריות בהן הן העיפות והישנוניות (מה לעשות, המוח שלנו בנוי לשינה עם שקיעת החמה ובודאי כאשר חושך בחוץ), והשניה היא שדה הראיה המוגבל בהעדר תאורה, בליווי הארטיפקטים הנובעים מזוית, עוצמת וצבע ההארה על ידי פנסי הרכב. וצריך להוסיף שגם נהיגה בשעות הצהריים מסוכנת בשל הנטיה לנמנם בשעות אלה.

מפאת כבודך לא אגיב.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לא נהגתי לאילת בלילה כבר שנים ואני חייב לציין שלאור כל האמור פה, מה שניתן להסיק זה שעדיף לגמרי לנהוג לאילת באור יום ולא לילה. נשמע סכנת נפשות והגיוני שכך לאור הטופוגרפיה של הדרך. לכן לא ברור מדוע נהגים רבים בוחרים לעשות את הדרך הזו בלילה ולא ביום.

קצת נסחפת, סטטיסטית רוב הנהגים שעשו את הדרך לאילת בשעות הלילה הגיעו ליעדם בשלום :wink:

כל עוד אתה עירני במובן של לא עייף וכן עירני במובן של ער למתרחש סביבך ואתה נוהג על פי החוק ובהתאם לשילוט בדרך (מאט איפה שצריך להאט, מוריד הילוך היכן שצריך וכן הלאה) אין לך מה לחשוש מנהיגה לילית לאילת.

ההמלצה שלי?

צא ב-4 לפנות בוקר כפי שהמליצו, סע דרך מצפה רמון, אחרי שתעבור את כלא נפחא תמצא איזו נקודה בטוחה לעצור בצד, שלוף גזיה ותכין לעצמך איזה קפה שחור טוב (מתאים בול לשעה, איזור 6 וחצי-7 בבוקר), תנשום אויר טוב ותהנה מהנוף היפה ותמשיך בדרכך.

ככה תרוויח כמה פעמים- פעם ראשונה תהנה מקפה טוב עם זריחה בנוף מהמם, לקטע היפה של הדרך תגיע בשעה מוארת כך שגם תהנה מהדרך ואתה תגיע לאילת בשעת בוקר מוקדמת כשכל היום לפנייך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

Sperial, דעתי כדעתך, ומי כמוני יודע אחרי לא מעט עבודה לתוך הלילה או במהלך הלילה. עדיין, נסיעת לילה חד פעמית איננה מסע אנאבסיס לנהג הנבון.

רשמתי 70+, כי אני לא זוכר את המהירות המירבית המדויקת.

הקורס שינה את תפיסת העולם שלי בנוגע לנהיגה, אודות למרצה התותח מוטי (שם משפחה לא זוכר, קרוי אצלי בפלאפון כ"מוטי נהיגה מונעת"). יש הבדל גדול בין 50 ל70 קמ"ש. ככל שעולים במהירות יחס הנזק אינו ליניארי, אלא אקפוננציאלי. [...]לגופו של עניין, נהיגה בלילה בכביש ללא תאורה הולמת שנמצאים בו בע"ח זה מסוכן גם אם אתה המילטון.

זה נחמד שלמדת, אבל קח את הידע של המרצים הללו בערבון מוגבל. מה"חוויה" שלי בקורס כזה אני זוכר הרבה דברים הגיוניים לצד לא מעט שטויות והפרזות.

נהיגה במחשבה מתמדת על בטיחות פסיבית (קרי: חומרת הפגיעה במהירות הנתונה) היא שטות מסוג זה, כי בשיטה זו אין מה שיימנע מאיתנו לנסוע במהירות זחילה לאורך כל הדרך.

זו גישה טובה במצבי קצה, כמו בדוגמה שלך של נסיעה אטית ברחובות צרים (אם כי לרוב 20-30 זו בהחלט מהירות סבירה) או בנסיעה מהירה מאוד בכביש מהיר.

בנסיעה לאילת, בה מגבלת המהירות ברוב הדרך היא תשעים קילומטרים לשעה, נסיעה בשבעים ואף בחמשים בקביעות, גם בלילה, אינה ראלית, ואף גורעת מהעירנות ויוצרת בעייתיות במפגש עם תנועה מהירה יותר.

אורות רכב תקינים ונקיים נותנים פתרון סביר: תאורה של עד 45 מטרים באור מעבר וכ-150 מטרים באור דרך. בחלק מהדרכים המדוברות בלילה ולפנות בוקר אפשר לנהוג בחלקים ארוכים מהדרך באור הדרך.

האם לא ייתכן שחיה עדיין תפתיע אותך? ייתכן. זו חלק מהאקראיות של נהיגה, ושל החיים בכלל. אבל הרבה יותר סביר שהחיה כן תתגלה על ידי הפנסים במרחק שדי בו להימנע מפגיעה או לפחות להוריד המון מהירות לפני הפגיעה. אם אי אפשר - אי אפשר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...