Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי, רוב המתנדבים שפגשתי בבדיקות שגרתיות רוצים אבל לא ראויים להיות שוטרים ובגלל זה הם מתנדבים.

בד"כ השוטר מדבר אליך במקצועיות, אבל המתנדב שאיתו מזלזל במופגן, נשען על הרכב ושואל שאלות כמו "אתה בטוח שהגלגלים האלה חוקיים, למה האורות שלך צהובים..."

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתוך אתר מד"א:

על מנת להתחיל ולהתנדב, יש לעבור קורס בסיסי מקיף. בני נוער (גילאי 15-18) נדרשים לעבור בחינות של קורס מגישי עזרה ראשונה, בהיקף של 60 שעות. מבוגרים מעל גיל 18 נדרשים לעמוד במשימות ובבחינות של קורס מגיש עזרה ראשונה בכיר, בהיקף של 88 שעות. הקורסים כוללים בין השאר פרקים בהחייאה, טיפול בחולים, טיפול בפצועי תאונות דרכים, נהלי עבודה ,טיפול בפצועי פיגועים ועוד. מסגרת הקורס היא תובענית ומחייבת השתתפות מלאה בשיעורים, עמידה בבחינות חתך ובחינות אמצע ועוד.

[...]

למשך זמן קצר מצוותים למתנדבים החדשים חונך ותיק שמסייע להם בצעדיהם הראשונים. במהלך שנת ההתנדבות, נערכות השתלמויות מקצועיות שמטרתן הינה העלאת רמתם המקצועית של המתנדבים.

למתנדבי מד"א מדרג קידום מובנה. תמיד יש לאן לשאוף ולאן להתקדם. לאחר תקופת התנדבות מתאימה תוכלו להשתלם בקורסים מתקדמים דוגמת קורס לטיפול באירועים רבי נפגעים, השתלמות נט"ן (ניידת טיפול נמרץ) קורס מדריכי עזרה ראשונה, מסייעי מוקד ועוד.

[...]

כמה זה עולה לנו...קורס ע"ר בסיסי למתנדב עולה 180 ש"ח.

(השמטתי חלקים שאינם רלבנטים)

שימו לב איזו דרך חתחתים עובר כל מי שמביע את רצונו להתנדב במד"א עד הרגע המיוחל שבו הוא מקבל היתר להתנדב בפועל, ומה הוא עתיד לעבור גם לאחר קבלת ההיתר.

למעוניינים להתנדב למשטרה, להלן הקישור שבו תוכלו לראות באילו קריטריונים עליכם לעמוד. ולמי שאין כוח ללחוץ:

מי יכול להתנדב?

הקריטריונים הדרושים להתנדבות במשטרת ישראל הם:

1. אזרחות ישראלית או מעמד תושב קבע (על פי הגדרות משרד הפנים).

2. ידיעת השפה העברית, קרוא וכתוב.

3. ללא עבר פלילי.

4. מסיימי שירות בצה"ל, שירות חובה במשטרה, שירות לאומי, שירות אזרחי או בעלי פטור.

בדיקות התאמה:

במסגרת בדיקות ההתאמה יידרש המועמד לעבור הליך מיון הכולל :

1) שאלון אישי

2) כשירות רפואית

3) בדיקת ניגוד עניינים

4) ראיון/ וועדת השמה מקצועית

5) בדיקת ביטחון

ככלל, תאושר התנדבות ביחידה אחת. במקרים בהם מביע המתנדב רצון להתנדב ביחידה נוספת, יבחן הנושא

ע"פ צרכי המערכת.

מסמכים נדרשים:

1) הצגת תעודת זהות ומסירת צילום.

2) הצגת רישיון נהיגה אזרחי ומסירת צילום (במידה ויש).

3) הצגת אישור על סיום שירות בצה"ל/ שירות חובה במשטרה/ שירות לאומי/ שירות אזרחי או פטור.

4) סיכום תיק רפואי מרופא משפחה.

5) שלוש תמונות פספורט.

עכשיו אני מקווה שזה יותר ברור מדוע המשטרה נראית כמו שהיא נראית לעומת ארגונים אחרים כדוגמת מד"א שגם הם נעזרים במתנדבים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

הבן שלי עבר קורס מד"א הקיץ. 60 שעות, מבחנים, כולל מעשיים .

זה עדיין לא מספיק בשביל לעשות משמרות באמבולנס - רחוק מזה.

אני מבקש שתהיו קצת יותר הוגנים למתנדבי משטרת תנועה, גם אם אין לכם חיבה אליהם מסיבות מובנות. - מי שעומד בתנאים בסיסיים להתנדב במשמר האזרחי, יכול להסתובב ברחובות רגלית, לאבטח אירועים המוניים.

הוא לא רשאי לרשום דוחות.

מתנדב שרושם דוחות עובר קורס/ ים יעודיים , לא פחות ארוכים מאשר במד"א.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שוטר יחשוב פעמיים לפני שהוא פועל כי הקריירה שלו תלויה בזה. יש לו חובה מקצועית. לעומת זאת, מתנדב שמקבל סמכות לחלק דוחות מקבל כח שלא מותנה כמעט בכלום. במקסימום, לא יאפשרו לו להתנדב יותר.

במד"א מתנדבים אנשים שרוצים להציל חיים. למישהו עם מטרות אחרות אין מה לחפש שם.

במשטרה זה לא אותו דבר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

beastmode - עד עכשיו לא הוכח בשום מקום, פרט לצבא אולי (שאין קשר בינו לבין האזרחות), קשר בין אכיפה/ענישה לפשיעה. אני מזמין אותך להוכיח אחרת. רוב עבירות התנועה נעברות בלי כוונה - איך אכיפה תשפיע על זה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן

אצלי כל העבירות נעשות בכוונה

ולכן לפני מצלמה אני מנמיך מהירות.

אבל אני חושש מאלה שעושים עבירות שלא בכוונה.

לגבי המתנדבים למשטרה

אני לא יודע מה הם עוברים לפני שמותר להם לרשום דו"ח תנועה.

אני יודע שאחרי כל אירוע רב משתתפים , אני מודה להם , רובם לא מבינים מהיכן זה בא .

אין בין זה לבין להפוך את הרעיון הזה של דיווח למשטרה על ידי אזרח עם האפליקציה הזאת דבר וחצי דבר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם
slowride - אני קצת מסופק אם השוטרים יכולים לעשות מה שרשמת במשפט הראשון שלך...

לפחות יש להם תמריץ לעשות את זה.

פורסם
לגבי המתנדבים למשטרה

אני לא יודע מה הם עוברים לפני שמותר להם לרשום דו"ח תנועה.

ההכשרה הראשונית של מתנדבים בתנועה ובסיור הוא קורס שלב א' של 40 שעות שבו מלמדים סמכויות וכו'.

לאחר מכן המתנדבים החדשים יוצאים לשטח ויכולים להצטרף רק לשוטר או מתנדב ותיק במשך שנה.

לאחר שנה ניתן לצאת לקורס שלב ב' שגם הוא מונה 40 שעות ועיקרו (למתנדבי התנועה) הוא לימוד רישום דוחות.

לאחר מכן מתנדב בוגר שלב ב' רשאי לרשום דוחות ולהוביל ניידת.

מיותר לציין שהלימוד האמיתי הוא בשטח ולא בכיתת הלימוד.

פורסם

האפליקצייה הזאת מסוכנת ותביא למצב מאוד רע. בזמנו כתבתי על הלשנה מסוג הזה והדגמתי למה זה יביא. ישה צודק ל100%, זה דרך למשטר טוטאליטארי (אני יודע איך זה היה ולא רוצה לחזור לשם). וזה רק יתחיל בדרכים וילך הרבה יותר רחוק, רק תתנו לזה תקדים לקרות (בסף יתקינו חיישנים באסלות לוודא שאכלתם אוכל כשר).

אין לזה שום תועלת, זה מסכן את כולם, בטח את האזרח ה"טוב" שחושב שהוא שוטר ויתחיל לרדוף אחרי כל מיני נהגים אחרים תוך כדי שהוא מסכן אותו את הסובבים.

אכיפה זה התפקיד של משטרה. וכדי למנוע עבירות, דרוש חינוך הנהגים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
beastmode - עד עכשיו לא הוכח בשום מקום, פרט לצבא אולי (שאין קשר בינו לבין האזרחות), קשר בין אכיפה/ענישה לפשיעה. אני מזמין אותך להוכיח אחרת. רוב עבירות התנועה נעברות בלי כוונה - איך אכיפה תשפיע על זה?

נו באמת. נראה לך שענישה ואכיפה לא מגבירים את ההישמעות לחוק? ברור שכן. מספיק לראות את נתיב תח"צ באיילון היום מאשר לפני חצי שנה.

פורסם

בוודאי. אנשים גם הפסיקו לנסוע מהר, וגם לצרוך סמים, נכון?

לגופו - בנת"צ נוסעים בכוונה, תראה על מה דיברתי. רוב העבירות המסוכנות נעברות בטעות - אכיפה לא תמנע את זה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רוב העבירות המסוכנות נעברות בטעות - אכיפה לא תמנע את זה.

כמו נסיעה באור אדום, פנייה מנתיב נסיעה ישר או נסיעה ישר מנתיב לפנייה, חציית קו הפרדה רצוף, נסיעה נגד התנועה, פניית פרסה לא חוקית? כל אלה עולולים ומובילים לתאונות דרכים. אתה בעצם אומר ברוב הפעמים עבירות אלה מבוצעות בטעות?

פורסם

כן. כשעבירות אלה נעשות בכוונה הנהג לרוב יסתכל ויסע כשהכביש פנוי. אינסטינקט ההישרדות חזק מאתנו. כשעבירה כמו סטיה מנתיב או מעבר אור אדום נעשית בטעות או בהיסח הדעת - אז תקרה התאונה.

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...