Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב שתהיה המערכת הזאת כדי שבסופו של דבר, אם היא תיצור בלאגן, יפסיקו אותה וידעו שזה לא מתאים.

הכל טוב? יפסיקו? מערכת אכיפת חוק? שיווכח שהיא לא מתאימה ולא תורמת? כמו א3 למשל? כן, בטח...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אור, תיאורתית אפשר לשער כמה מהר נסעת אם האפליקציה משתמשת בGPS. למרות שלאין לי מושג אם זה קביל בבית משפט. עם העסקן הלא נכון במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון, זה יהפוך לקביל.

אתה יכול לבחון אתה נהיגה שלך בעצמך, לא צריך מערכת מלשינון בשביל זה. אמצעי אכיפה מפחידים רק את מי שמנסה במודע לשמור על החוק, כבר דנו בזה קודם. בהרבה רמזורים יש מצלמות, זה גרם לאנשים להפסיק לעבור באדום?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא עדיף שנהג יפחד שיצלמו אותו עוקף מימין מאשר נהג שעובר בפס לבן לא יפחד שיצלמו אותו?

עדיף שההוא שעובר פס לבן לא יהיה על הכביש מלכתחילה. עדיף שלהוא שרוצה לנסוע ב-130 לא תהייה סיבה לעקוף מימין, כי אנשים יבינו שהתנועה תזרום יותר מהר, כשבחירת הנתיב תעשה בהתאם למהירות בה הנהג נוהג, ולא בהתאם לכמה מעצבן אותו לראות רכבים לפניו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כולם פה מעלים ספקולציות, חלקן יותר הגיוניות חלקן פחות, אבל אלו עדיין ספקולציות.

טוב שתהיה המערכת הזאת כדי שבסופו של דבר, אם היא תיצור בלאגן, יפסיקו אותה וידעו שזה לא מתאים.

בנתיים, הכבישים הולכים ונהיים יותר ויותר מסוכנים בגלל נהגים חסרי חינוך. לצערינו לחנך אותם כבר אי אפשר, אבל להרתיע ולזרוע בהם פחד אפשר. ואולי גם לחלקינו שמקלים ראש ובטוחים בעצמנו ונוהגים קצת בניגוד לחוק ואני לא מדבר על מהירות שזה לא משהו שניתן לאכוף אותו ממילא במערכת הזאת, לא יזיק לבחון את הנהיגה שלנו שוב ולראות אם ועד כמה היא משפיעה על הסביבה ועל נהגים אחרים.

אז להגיד שיצלמו אותך עוקף מימין נהג איטי זה יפה, אבל מה עם ההוא שעקף קו הפרדה לבן וגרם לתאונה שהרגה משפחה? לא עדיף שנהג יפחד שיצלמו אותו עוקף מימין מאשר נהג שעובר בפס לבן לא יפחד שיצלמו אותו?

כשהייתי ילד אפשר היה לקטוף פרחי בר חופשי.

עד שהחליטו להגן עליהם, והחדירו זאת דרך החינוך של הילדים.

היום אף אחד לא קוטף פרחי בר מוגנים, וגם לא מוגנים , כי רובינו לא יודעים איזה פרחים לא מוגנים , אז כולם מוגנים.

אבל למי יש זמן בימינו לחנך , אז בואו נוריד עליו נבוט על הראש.

מי שעוקף קו לבן מסתכן בלהרוג את עצמו ,אז מצלמה תפחיד אותו?

בוא נעשה לרגע טוויסט בשרשור כמקובל אצלינו

לא נפתח שרשור חדש:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמו שאמרתי, אי אפשר לחנך אנשים בגילאים האלה כבר וגם מערכת החינוך לא הכי יעילה שהחינוך מהבית הוא אחד הרעות החולות שלנו בארץ, אז עד שלא תוציא חוק שנהג שיתפס עושה עבירת תנועה מסוכנת כמו עקיפה על פס לבן או חציית צומת באדום, רשיונו ישלל למספר שנים או לצמיתות, שום אמצעי נגלה אחר כגון מצלמות רמזור שהנהג רואה אם קיימות, וצומת שאין בו מצלמה שאלו רוב הצמתים לא רלוונטיים. לכן "

הרבה רמזורים יש מצלמות, זה גרם לאנשים להפסיק לעבור באדום?" לא מחזיק וגם "עדיף שההוא שעובר פס לבן לא יהיה על הכביש מלכתחילה" לא ריאלי. בסינגפור למשל הפחדה של הציבור עובדת יפה ואתה מקבל עונשים כבדים על עבירות קטנות. הארץ שלנו נאורה מידי ואצלנו גם לרוע ופרימיטיביות מגיע צל"ש ולכן אין מנוס מלנקוט את גישת ההפחדה. לא מוצא חן בעיניך? תנהג הכי זהיר בעולם. בואו תהיו כנים עם עצמכם לרגע ותחשבו בלב שלם, כמה פעמים ראיתם נהג שביצע עבירת תנועה מסוכנת שנתפסה לכם בעדשה ואמרתם לעצמכם, אם רק המשטרה הייתה יכול לאכוף את זה.

בסופו של דבר המציאות היא כזאת, שהכבישים שלנו הם מקום מאוד מסוכן, ויותר מן הראוי שתפחד שתעלה עליהם כי אם אתה מפחד במידה הנכונה, אתה נוהג זהיר יותר.

ובנוגע למהירות, זה לא קביל בבית משפט, אי אפשר לאכוף מהירות רק על ידי צילומים של המהירות שלך, אתה צריך למדוד פיזית את המהירות של אותו הרכב ולכן אם היו באים ואומרים, מן לייזר עם מצלמה לכל נהג לאכוף מהירות, הייתי מסכים אתכם לחלוטין ואומר שהפ פישלו שוב כמו פרוייקט המצלמות מהירות שלהם.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
כשהייתי ילד אפשר היה לקטוף פרחי בר חופשי.

עד שהחליטו להגן עליהם, והחדירו זאת דרך החינוך של הילדים.

היום אף אחד לא קוטף פרחי בר מוגנים, וגם לא מוגנים , כי רובינו לא יודעים איזה פרחים לא מוגנים , אז כולם מוגנים.

אבל למי יש זמן בימינו לחנך , אז בואו נוריד עליו נבוט על הראש.

מי שעוקף קו לבן מסתכן בלהרוג את עצמו ,אז מצלמה תפחיד אותו?

בוא נעשה לרגע טוויסט בשרשור כמקובל אצלינו

לא נפתח שרשור חדש:lol:

זה דמגוגיה בשקל אדוני. להשוות את המערכת הזאת לתת נבוט בראש? למה שלא תשווה כבר למדינת ערב ונוריד יד לכל גנב ונסרס כל אנס?

כשנהג מבצע עבירה בה או יכול לההרג כנראה שהוא במצב רגשי מסויים שגורם לו לא לחשוב על כך שהוא עומד למות כמו על אי ידיעה שזה יהרג אותו, לחץ שמערפל לו את החושים וכמובן חינוך שזה מקובל ולא יקרה כלום. אני הכי בעד חינוך אבל זאת לא אופציה ריאלית לחנך אדם בן 30 שכבר חושב שהוא יודע הכל כמו רוב הישראלים, לנהוג בצורה אחרת. אז אם אותו בנאדם יחשוב על הכיס שלו, שזה מה שחשוב לרוב הישראלים וזה יגרום לו לחשוב פעמיים לפני שהוא מסכן את החיים שלו ושל אחרים בדרך, זה מה שיהיה.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
הכל טוב? יפסיקו? מערכת אכיפת חוק? שיווכח שהיא לא מתאימה ולא תורמת? כמו א3 למשל? כן, בטח...

אתה חושב לפני שאתה מוציא טענות? המשטרה השקיעה המון כסף במערכת אכיפה שלה שמכניסה לה אפילו יותר.

אם המערכת המדוברת תיצור בלאגן, כסף נכנס המשטרה לא תראה מזה, אלא הרבה סחבת משפטית ובלאגן וכאב ראש, יותר כוח אדם לשלם לו וכו. אין אינטרס להמשיך לעשות משהו שגוי שלא טוב כלכלית. בשונה ממה שאתה מדבר עליו, שלא משנה אם הוא שגוי או משרת את המטרה, הוא מכניס הרבה כסף.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אוררר

האם בסינגפור המשטרה פועלת או מופעלת על ידי מתנדבים. שאלה ריטורית.

נבוט כמטפורה אדוני. ואם נמשיך בקו התרבותי של סעודיה עדיין גונבים שם ואונסים שם למרות הענישה הכבדה

כתבתי באחד ההודעות שלי

אני עושה לא מעט עבירות אבל אפס תאונות, כי כשאני נוהג , אני נוהג, ושוב כדוגמה בלבד ,לא חושב על המינוס בבנק , לא על הבעיות שאני צריך לפתור בעבודה, או לא מלהג בנייד בדיבורית.

בשיטה החדשה אני יורד מהכביש די מהר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אתה חושב לפני שאתה מוציא טענות? המשטרה השקיעה המון כסף במערכת אכיפה שלה שמכניסה לה אפילו יותר.

אם המערכת המדוברת תיצור בלאגן, כסף נכנס המשטרה לא תראה מזה, אלא הרבה סחבת משפטית ובלאגן וכאב ראש, יותר כוח אדם לשלם לו וכו. אין אינטרס להמשיך לעשות משהו שגוי שלא טוב כלכלית. בשונה ממה שאתה מדבר עליו, שלא משנה אם הוא שגוי או משרת את המטרה, הוא מכניס הרבה כסף.

לא, אני מדבר שטויות כמוך. גם היום המשטרה לא רואה כספים מהדו"חות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כולם יודעים איפה המצלמות ואלה שנלכדים הם מיעוט מהמיעוט. פרוייקט מטומטם ביותר שזרק כספי ציבור לפח.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

טוב, נסכים לא להסכים. אני חושב שאתם רואים את המציאות בצורה לא נכונה, אתם חושבים הפוך.

אני לא רואה נכונות להשוות תפוזים לתפוחים כמו אכיפה כזאת לעומת מצלמות מהירות ואתם כן.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים והם אלו שמגורמים להבדל כל כך גדול בין הדברים.

וישה, בנוגע לסינגפור, זאת לא שאלה רטורית, אולי הם גם מפעילים מתנדבים. אני לא בונה על זה אבל יכול מאוד להיות וזה יהיה גם הגיוני.

אני מעדיף מעדיף שהיה מספר שוטרים כמספר הנהגים בכביש ולכל נהג היה מוצמד שוטר סמוי מאחוריו ששומר עליו שלא יעשה תאונה.(בכוונה הקצנתי) אבל בוא נחזור רגע למציאות אין מספיק כוח אדם וגם לא כזה שהוא איכותי במשטרה.

אם אתה מפחד שיצלמו אותך כי אתה עושה עברות תנועה שלא גרמו לתאונות עד עכשיו בדגש, כי גם אם אתה נוהג רגיל, אתה עדיין יכול להיות מעורב בתאונת דרכים, מספיק חלקיק שניה של חוסר ערנות או ריכוז או הרגל - כי אתה נוהג 50 שנה ואתה נהג כל כך טוב שאתה לא עושה תאונות, אז כל מה שאתה עושה על הכביש הוא 100% ואתה נהג מצויין - לגרום לתאונה קטלנית, אז בבקשה, אני ארגיש יותר טוב אם באמת לא תהיה על הכביש, בלי קשר לפרוייקט הזה, כי הכביש הוא לא מקום לנהגים עם אובר בטחון בכביש, כמו לאנשים עם חוסר בטחון בכביש או חוסר חינוך.

ומעבר לזה, אתה אחד ולא העולם סובב סביבך - על הכביש אם תרצה או לא, חיים בני אדם ולא רובוטים וכל אחד בא עם הבעיות שלו. בעולם אידיאלי לאף אחד לא היו בעיות וכולם היו מרוכזים בכביש כל הזמן, במציאות בלי קשר לחינוך, זה פשוט לא אפשרי כי שוב, אנחנו לא רובוטים כמוך מסתבר.

ובנוגע לנבוט, אני לא השוותי בכוונה כי אי אפשר להשוות. גם בארה"ב יש עונש מוות בחלק מהמדינות על רצח אבל אנשים רוצחים. אתה לא יכול לתקן את העולם אנחנו מין דפוק מה לעשות? אבל יש מינימום שאתה כן יכול לעשות וזה לעשות דברים שבתאוריה יכולים להועיל.

כולם יודעים איפה המצלמות ואלה שנלכדים הם מיעוט מהמיעוט. פרוייקט מטומטם ביותר שזרק כספי ציבור לפח.

מסכים, רק שאין לי או לך(או שאני טועה) את הנתונים על כמה באמת נתפסים. כי זה שאתה לא נתפס לא מעיד על הכלל ואנחנו גם לא יודעים כמה כסף זה מכניס למשטרה. כמו שאתה חושב שזה לא מכניס אני חושב דווקא שזה כן מכניס ובלי נתונים שנינו צודקים או טועים.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אוררר אתה ממש חושך

אין לי בטחון על הכביש כי אני מוקף נהגים שהם לא רובוטים .

כל מי שעל הכביש מבחינתי הוא פוטנציאל לאסון.

אז להוריד נהג שלא מעורב בתאונות ולהשאיר נהג שמעורב בתאונות כי הוא אנושי. מסקנה מטופשת אדוני.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הפחד התהומי של חלק מהכותבים מהדבר שהוצג כאן רק מעלה תהיות האם הוא נובע מהיותכם עברייני תנועה סדרתיים (ולא רק בקטע

של מהירות מותרת - כי את זה ברור כשמש שלא יאכפו בצורה זו) או שמא יש סיבה אחרת.

עליכם להבין שלמעשה המצלם לא מחליט שום דבר - לדעתו נעשתה עבירת תנועה לנגד עיניו -> הלאה זה יעבור לבעל

מקצוע שיבחן את הראיות (הצילום) ובמידה ויחליט שהדבר נחוץ הוא גם יפיק דו"ח.

לאורך עמודים ארוכים מלינים בלי סוף בשרשור הסירטונים על כך שהמשטרה לא עושה דבר למרות שיש לנו עבירה

מצולמת בה רואים בבירור עבירה מסכנת חיים ובשביל לדווח המצלם נדרש להגיע לתחנת המשטרה ולדווח על כך תוך שהוא

מבזבז את זמנו הפרטי - כעת עושה רושם שהמשטרה רוצה להתחיל לפעול בנושא, אך כמובן שכמו

בכל דבר שקשור למשטרה - אם עושים זה לא טוב וגם אם לא עושים זה לא טוב, או בקיצור - העיקר להתלונן.

למעשה מדובר כאן אך ורק במעין קיצור דרך - במקום שיבקשו ממך בכל פעם לגשת לתחנת המשטרה יחד עם צילום

העבירה בשביל להגיש תלונה, יכניסו אותך למאגר של כאלו שעברו "אישור זהות" והקבצים יעברו בצורה מהירה ויעילה יותר.

כלומר, מלבד אי חיובך להגיע פיזית לתחנה אין כאן שינוי של ממש - רק הקלו את דרך הדיווח ולא יותר מכך.

ולסיכום, לדעתי מדובר ברעיון גרוע טכנולוגית שלא יגיע לידי הבשלה ותחילת פעילות.

בנוסף, במידה ואתבדה ואכן יקום הפרוייקט ויחל בפעילות - המצלמים יצטרכו להתכונן

להכיר היטב את מסדרונות בתי המשפט אחרי שפתאום יחלו ערעורים על דו"חות (ושלא יהיה

לכם ספק, הם יחלו) והם יתבקשו להגיע להעיד.

פורסם

m1011409, כמה תובנות:

משתפי הסרטונים בשרשור המפורסם לא מייצגים את הישראלי הממוצע. זה פורום של חובבי נהיגה ורכבים. וגם שם מעלים לא מעט שטויות, כשצו אופנה זה נקבע על ידי איזה משתמש אחד, שהחליט שזה המקום להוציא את התסכולים שלו, על כל מי שהשתלב במרחק מדויק פחות מס"מ, ממה שנראה לו נכון.

כמו תוכי, אכתוב שוב ושוב שבמדינתו, לאור תרבות הנהיגה הלקויה שגם אנשי מתנ"א ואור ירוק וחברים אחרים הם חלק ממנה, אני לא ממש (או ממש לא) סומך לא על שיקול הדעת לא של מי שיחליט להתלונן ולא של מי שיחליט לפעול. למה? סיפור אחד כבר סיפרתי בתגובה הקודמת. זה מעגל והוא לא ישבר מזה שיתנו לאנשים, שלא מבינים בכלל מה מותר, מה אסור ועבירה מה היא, עוד דרך קלה יותר להתלונן לשוטרים, שגם במקרה שלהם, רק האל שבשמיים יודע מה נראה (חוץ ממהירות כמובן) כעבירה ומה לא.

זה לא רק עניין של "מהירות". אלו הן נורמות של נהיגה. לפני שעה קלה, לדוגמא, חתך אותי איזה דביל תורן באחד מהכבישים המהירים בארץ. כדי למנוע תאונה, עברתי לנתיב שמאלי יותר ועקפתי אותו. אני בצעתי 0 עבירות. הוא ביצע חמש או שש. ונחש מה? זכיתי ממנו למטר צפירות, כי העזתי לעקוף אותו. זו הנורמה. את זה צריך לשנות. וזה לא יקרה כשנותנים למי שלא מבין שמה שהוא עושה דפוק מלכתחילה, עוד שיטה להתלונן על אחרים (שגם במקרה שלהם - אין לו מושג אם הם פועלים כחוק או לא).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הפחד התהומי של חלק מהכותבים מהדבר שהוצג כאן רק מעלה תהיות האם הוא נובע מהיותכם עברייני תנועה סדרתיים (ולא רק בקטע

של מהירות מותרת - כי את זה ברור כשמש שלא יאכפו בצורה זו) או שמא יש סיבה אחרת.

אני מחשיב עצמי עבריין תנועה סדרתי, ונוהג 50 שנה ללא תאונה.

למה לא לאכוף גם מהירות בצורה הזאת?

עליכם להבין שלמעשה המצלם לא מחליט שום דבר - לדעתו נעשתה עבירת תנועה לנגד עיניו -> הוא זה שמחליט ומתחיל את התהליך הלאה זה יעבור לבעל

מקצוע שיבחן את הראיות (הצילום) ובמידה ויחליט שהדבר נחוץ הוא גם יפיק דו"ח.

לאורך עמודים ארוכים מלינים בלי סוף בשרשור הסירטונים על כך שהמשטרה לא עושה דבר למרות שיש לנו עבירה

מצולמת בה רואים בבירור עבירה מסכנת חיים ובשביל לדווח המצלם נדרש להגיע לתחנת המשטרה ולדווח על כך תוך שהוא

מבזבז את זמנו הפרטי - כעת עושה רושם שהמשטרה רוצה להתחיל לפעול בנושא, אך כמובן שכמו

בכל דבר שקשור למשטרה - אם עושים זה לא טוב וגם אם לא עושים זה לא טוב, או בקיצור - העיקר להתלונן.

למעשה מדובר כאן אך ורק במעין קיצור דרך - במקום שיבקשו ממך בכל פעם לגשת לתחנת המשטרה יחד עם צילום

העבירה בשביל להגיש תלונה, יכניסו אותך למאגר של כאלו שעברו "אישור זהות" והקבצים יעברו בצורה מהירה ויעילה יותר.

כלומר, מלבד אי חיובך להגיע פיזית לתחנה אין כאן שינוי של ממש - רק הקלו את דרך הדיווח ולא יותר מכך.

ולסיכום, לדעתי מדובר ברעיון גרוע טכנולוגית שלא יגיע לידי הבשלה ותחילת פעילות.

בנוסף, במידה ואתבדה ואכן יקום הפרוייקט ויחל בפעילות - המצלמים יצטרכו להתכונן

להכיר היטב את מסדרונות בתי המשפט אחרי שפתאום יחלו ערעורים על דו"חות (ושלא יהיה

לכם ספק, הם יחלו) והם יתבקשו להגיע להעיד.

באדום

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...