Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה, לפי התגובות והחשיבה שלך, בגוף אתה מבוגר ממני, אבל שכלית לא ממש.

מאסתי, בלהתווכח. הזמן יגיד מה יהיה ומי שרוצה לשבת להתמרמר ולרדת מהכבישים בנתיים זאת בעיה שלו.

שיהיה חג שמח :)

2017 Citroen C3 Shine

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באדום

במקומך לא הייתי מתגאה בהיותך עבריין תנועה סדרתי, זה בטח לא מקור לגאווה.

זה שלא ביצעת תאונה (בלי עין הרע) זה לא עירבון לכלום.

במידה ואתה אכן עבריין תנועה סדרתי, כפי שאתה מעיד על עצמך, ואינך נתפס - אתה ההוכחה לכך

שיש צורך באכיפה הדוקה יותר - בין אם בעזרת שוטרי תנועה ובין אם באמצעים טכנולוגיים אחרים

כגון מצלמות סטטיות או מצלמות רכב של נהגים וגם באמצעים נוספים (ושוב, אני מחריג במידת מה את

עבירות המהירות מהנושא כי זה לא רלוונטי כאן, פה יותר רלוונטיות עבירות בריונות כמו הידחפות

בראש הפקק, מעבר באור אדום וכו').

אם מה שמפריע לך זה העניין שהאזרח הוא שמתחיל את התהליך - התעוררת מאוחר מדי.

אזרחים מדווחים למשטרה מדי יום על נהגים עבריינים, בין אם ע"י עדות ובין אם בעזרת סרטון.

כל עניין הפרויקט הזה לא מביא שום דבר חדש מלבד הקלת התהליך של העברת הדיווח למשטרה,

על ידי כך אתה מזוהה בעזרת אמצעים אלקטרוניים ומעביר את הדיווח. כיום באותה מידה אתה יכול

לגשת לתחנת המשטרה, להזדהות בעזרת תעודת זהות ולדווח על נהג שביצע עבירה -> החומר

המצולם ועדותך ייבחנו ע"י גורמים מקצועיים ובמידת הצורך יונפק דו"ח או הזמנה לתחנה/משפט (בהתאם

לעבירה).

ההחלטה להתלונן/לדווח היא בידי האזרח, אך ההחלטה האם לאכוף, להעניש וכו' היא תמיד בידי

שוטר מוסמך. כפי שפירט קודם אייל, גם מתנדב במשטרת התנועה עובר תהליך ארוך מאוד עד אשר

הוא מוסמך לרשום דו"חות לפי שיקול דעתו, כמובן לפי העבירות המפורטות בחנ"א (אותה להתרשמותי

אתה מכיר היטב).

לשאלתך, אכיפת עבירת מהירות איננה אפשרית בשיטה זו. כלומר, ניתן לשער ולשערך את מהירות הרכב

במידה ומשלבים נתוני GPS, אך אני מאוד מתקשה להאמין שזה יעבור את "מבחן" בית המשפט.

יותר מכך, אני לא מאמין שהמשטרה תבחר להתעסק בכך מלכתחילה.

אני רוצה להדגיש עבור מי שלא הבין עד עכשיו - אין כאן כל שינוי אמיתי מבחינת החוק והאכיפה.

המצב עד עכשיו: נקלטה במצלמתו של אזרח עבירת תנועה עליה הוא רוצה לדווח -> האזרח מעביר

את הסירטון לכונן אותו הוא יכול להשאיר בתחנה (דיסק/דיסק און קי וכו') -> האזרח ניגש לתחנת המשטרה,

מזדהה בעזרת תעודת זהות ומוסר את הדיווח שלו -> הנושא מועבר לבחינת הגורמים המקצועיים.

המצב אותו רוצים להשיג: כמות מוגדרת של נהגים שהעבירו את פרטי הזיהוי המלאים שלהם יהיו בעלי

גישה לאפליקציה, כל אחד עם שם המשתמש שלו. עבירת תנועה עליה רוצה לדווח האזרח נקלטה במצלמתו ->

האזרח מעביר את הקובץ בעזרת האפליקציה -> הנושא מועבר לבחינת הגורמים המקצועיים.

למעשה, מה שמשתנה זה רק אופן זיהוי המתלונן וצורת הגשת התלונה.

פורסם
במקומך לא הייתי מתגאה בהיותך עבריין תנועה סדרתי, זה בטח לא מקור לגאווה.

זה שלא ביצעת תאונה (בלי עין הרע) זה לא עירבון לכלום.

אני לא מתגאה בכלום

אני מציין עובדות , שלמרות שאני עובר עבירות אני לא מבצע תאונות . אין קשר בין השניים.

במידה ואתה אכן עבריין תנועה סדרתי, כפי שאתה מעיד על עצמך, ואינך נתפס - אתה ההוכחה לכך

שיש צורך באכיפה הדוקה יותר - בין אם בעזרת שוטרי תנועה ובין אם באמצעים טכנולוגיים אחרים

כגון מצלמות סטטיות או מצלמות רכב של נהגים וגם באמצעים נוספים (ושוב, אני מחריג במידת מה את

עבירות המהירות מהנושא כי זה לא רלוונטי כאן, פה יותר רלוונטיות עבירות בריונות כמו הידחפות

בראש הפקק, מעבר באור אדום וכו').

ציטוט מהכתבה

כאשר הדגש הוא על עבירות חמורות מסכנות חיים,

האם הידחפות בראש הפקק היא עבירה מסכנת חיים?

אם מה שמפריע לך זה העניין שהאזרח הוא שמתחיל את התהליך - התעוררת מאוחר מדי.

אזרחים מדווחים למשטרה מדי יום על נהגים עבריינים, בין אם ע"י עדות ובין אם בעזרת סרטון.

כל עניין הפרויקט הזה לא מביא שום דבר חדש מלבד הקלת התהליך של העברת הדיווח למשטרה,

על ידי כך אתה מזוהה בעזרת אמצעים אלקטרוניים ומעביר את הדיווח. כיום באותה מידה אתה יכול

לגשת לתחנת המשטרה, להזדהות בעזרת תעודת זהות ולדווח על נהג שביצע עבירה -> החומר

המצולם ועדותך ייבחנו ע"י גורמים מקצועיים ובמידת הצורך יונפק דו"ח או הזמנה לתחנה/משפט (בהתאם

לעבירה).

הקלת התהליך היא חלק משורש הבעיה, וגם אני לא משוכנע שיש כיום נהגים רבים שבאים למשטרה להתלונן על נהג שנדחף לראש התור .

ההחלטה להתלונן/לדווח היא בידי האזרח, אך ההחלטה האם לאכוף, להעניש וכו' היא תמיד בידי

שוטר מוסמך. כפי שפירט קודם אייל, גם מתנדב במשטרת התנועה עובר תהליך ארוך מאוד עד אשר

הוא מוסמך לרשום דו"חות לפי שיקול דעתו, כמובן לפי העבירות המפורטות בחנ"א (אותה להתרשמותי

אתה מכיר היטב).

חלק חשוב בתהליך כאשר שוטר עוצר אותך בזמן שביצעת עבירה לכאורה , הוא זכות השימוע , בו הנהג במקום ,מנסה להפריך את טענות השוטר , ולא פעם השוטר נוכח בטעותו או מחליט שלאור ההסברים שלך לוותר על הדו"ח.

אתה אולי לא מכיר זאת כי אתה לא מבצע עבירות

לשאלתך, אכיפת עבירת מהירות איננה אפשרית בשיטה זו. כלומר, ניתן לשער ולשערך את מהירות הרכב

במידה ומשלבים נתוני GPS, אך אני מאוד מתקשה להאמין שזה יעבור את "מבחן" בית המשפט.

יותר מכך, אני לא מאמין שהמשטרה תבחר להתעסק בכך מלכתחילה.

למה הוצאת את המהירות , הרי כל פרוייקט המצלמות מיועד נגד עבירות מהירות , המהירות הורגת טוענים "המומחים"

אני מקווה שגם שאר הפרוייקט לא יעבור את מבחן בית המשפט

אני רוצה להדגיש עבור מי שלא הבין עד עכשיו - אין כאן כל שינוי אמיתי מבחינת החוק והאכיפה.

המצב עד עכשיו: נקלטה במצלמתו של אזרח עבירת תנועה עליה הוא רוצה לדווח -> האזרח מעביר

את הסירטון לכונן אותו הוא יכול להשאיר בתחנה (דיסק/דיסק און קי וכו') -> האזרח ניגש לתחנת המשטרה,

מזדהה בעזרת תעודת זהות ומוסר את הדיווח שלו -> הנושא מועבר לבחינת הגורמים המקצועיים.

המצב אותו רוצים להשיג: כמות מוגדרת של נהגים שהעבירו את פרטי הזיהוי המלאים שלהם יהיו בעלי

גישה לאפליקציה, כל אחד עם שם המשתמש שלו. עבירת תנועה עליה רוצה לדווח האזרח נקלטה במצלמתו ->

האזרח מעביר את הקובץ בעזרת האפליקציה -> הנושא מועבר לבחינת הגורמים המקצועיים.

למעשה, מה שמשתנה זה רק אופן זיהוי המתלונן וצורת הגשת התלונה.

שאלה

אתה עומד ברמזור במסלול השמאלי מתוך 3 נתיבים . המסלול מסומן בחיצים שמאלה, יש רמזור לפניה שמאלה.

האם אתה גם מאותת על כוונתך לפנות שמאלה? אם כן הסבר מדוע?

שאלה נוספת

אתה נוסע מאחריך אין אף רכב , אתה בצומת רוצה לפנות ימינה ( הפניה שלך לא מרומזרת ) גם אין תנועה נגדית .האם אתה מאותת?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ישה, לפי התגובות והחשיבה שלך, בגוף אתה מבוגר ממני, אבל שכלית לא ממש.

מאסתי, בלהתווכח. הזמן יגיד מה יהיה ומי שרוצה לשבת להתמרמר ולרדת מהכבישים בנתיים זאת בעיה שלו.

שיהיה חג שמח :)

כיוון שאני נותן לך את הקרדיט שיש לך שכל, אז מצבי טוב. אבל התגובה שלך די מטומטמת אז אני מודאג.

אני רוצה להישאר על הכביש ולא רוצה שאיזה הדיוט יוריד אותי ממנו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אפליקציה גאונית ובעיקר חשיבה יצירתית. המון עברייני תנועה מרשים לעצמם לעשות ככל העולה על רוחם בידיעה שאין משטרה או מצלמות. אולי זה יפחית קצת את ההתנהגות והעברות האלה ואם כך זה בהחלט מבורך

פורסם
שאלה

אתה עומד ברמזור במסלול השמאלי מתוך 3 נתיבים . המסלול מסומן בחיצים שמאלה, יש רמזור לפניה שמאלה.

האם אתה גם מאותת על כוונתך לפנות שמאלה? אם כן הסבר מדוע?

שאלה נוספת

אתה נוסע מאחריך אין אף רכב , אתה בצומת רוצה לפנות ימינה ( הפניה שלך לא מרומזרת ) גם אין תנועה נגדית .האם אתה מאותת?

לשאלותיך - גם אם זה נשמע לך מוזר, אני מאותת בכל פניה והחלפת נתיב. גם כאשר עלי לסטות

מעט, אני מאותת.

אני מאותת גם בחניון, אפילו אם אין תנועה באותה עת - כאשר אתה מתרגל לכך במשך שנים,

הדבר אינו מצריך ממך מחשבה נוספת.

מדוע אני עושה זאת? כך אומר החוק + אני מאמין בחשיבות האיתותים.

השאלה שלך בעצם מעידה על ה"בעיה" שלך - אתה רוצה לבחור לאילו חוקים לציית

ובאילו חוקים ניתן לעגל פינות, כי לדעתך זה בסדר.

לשאלותיך בטקסט - לגבי האפשרות לשכנע את השוטר

(וזאת ממש לא "זכות שימוע" כפי שקראת לזה) - להבדיל משוטר שעוצר אותך

בצד ומפיק לך דו"ח, כאן הצילומים עוד יעברו צפייה נוספת טרם הנפקת הדו"ח.

גם במצלמות סטטיות אינך נעצר במקום, ולא ניתנת לך האפשרות "לשכנע" את המצלמה.

גם כאן, אם הממצאים לא יהיו חד משמעיים, סביר שלא יופק דו"ח. אם יופק,

הוא יבוטל בבית המשפט. מכיוון שהעבירה מדווחת ע"י אזרח ולא שוטר, הצילומים

צריכים להיות חד משמעיים, ולא קטע צילום ובצמוד אליו פרשנות האזרח שעל פיה

הוא מצפה שתבוצע הרשעה.

לגבי עבירות מהירות - אענה לך שוב - מבחינה טכנולוגית הדבר אינו אפשרי בצורה

כזאת שתהיה קבילה בבית המשפט.

לגבי העבירות שייאכפו - אם באמת ייאכפו עבירות מסכנות חיים, זה עוד יותר טוב.

בפועל, להשערתי יאכפו לרוב עבירות ביריונות כגון הידחפות בראש הפקק.

החלק ה"מצחיק" הוא שבאמת אין כאן חידוש אמיתי אלא רק שינוי טכנולוגי

שרוצים להכניס על מנת להקל את התהליך, שינוי שבמשך תקופה ארוכה מלינים

בשרשור הסירטונים על כך שאינו קורה.

פורסם
אפליקציה גאונית ובעיקר חשיבה יצירתית. המון עברייני תנועה מרשים לעצמם לעשות ככל העולה על רוחם בידיעה שאין משטרה או מצלמות. אולי זה יפחית קצת את ההתנהגות והעברות האלה ואם כך זה בהחלט מבורך

לפחות את ישה זה יוריד כנראה מהכביש, אז פחות אחד שמרשה לעצמו, זה כבר טוב :)

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אישית אני מעדיף לנהוג ליד אדם כמו ישה, שעובר עבירות במודע, מבין את ההשלכות שלהן ונערך אליהן בהתאם מאשר צדקנים ומצקצקי לשון למיניהם שעסוקים בלחפש מה לא בסדר אצל האחר כאשר הם עצמם תוקעים את הנתיב האמצעי ב-70 קמ"ש תוך שהם תרים אחר הנייד כדי לתעד את העבריין התורן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה נבלה וזה טרפה. אני לא צדקן, אני גם לא נוהג 100% לפי החוקים ועדיין, אם מישהו יצלם אותי עוקף מימין רכב שנוסע על 70 קמש בשמאלי למרות שאני מהבהב לו שעה, אני אבין. מצד שני, הסיכוי שמישהו ירצה לצלם מישהו כמוני שעוקף מישהו שנוסע לאט הוא סיכוי קטן בהרבה מאשר עבירות רציניות. לכן אם על כל 100 נהגים שצולמו עוברים באדום, נצמדים לרכב מאחור, עוברים פס לבן, יצולם מישהו שלא אותת בפניה, גם אם זה יהיה אני, מקובל עלי לחלוטין. כולם ישראלים שאוהבים להתלונן למה ככה ולמה ככה ובסוף לא משנה מה עושים, שום דבר לא טוב. אם אוכפים חוק, לא טוב, אם לא אוכפים חוק, לא טוב. בסופו של דבר הפוטנציאל שזה יגרום לכבישי ישראל להיות בטוחים יותר גבוה בהרבה מהתקטננויות פה ושם. מי שחושב שיכול להיות מושלם, חיי בסרט.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

זה נבלה וזה טרפה. אני לא צדקן, אני גם לא נוהג 100% לפי החוקים ועדיין, אם מישהו יצלם אותי עוקף מימין רכב שנוסע על 70 קמש בשמאלי למרות שאני מהבהב לו שעה, אני אבין

למה?

מצד שני, הסיכוי שמישהו ירצה לצלם מישהו כמוני שעוקף מישהו שנוסע לאט הוא סיכוי קטן בהרבה מאשר עבירות רציניות.

על סמך מה הסטטיסטיקה? אני מדבר המון עם אנשים על נהיגה, ובסביבה שלי יודעים שזה התחביב שלי וכו'. מבחינת רוב מי שאני מכיר, המשוגע הוא זה שעוקף מימין את המזדחל. לא זה שגונב רמזור או כל דבר דומה אחר, מסוכן פי כמה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זה נבלה וזה טרפה. אני לא צדקן, אני גם לא נוהג 100% לפי החוקים

כלומר: קיים מצב, תיאורטי לחלוטין, שבו אתה תצלם איזה עבריין נבזה והוא יבחין בך, יסע אחריך ויצלם אותך מבצע עבירה כעונש. ואחרי שהוא יתפוס אותך פעם אחת, הוא ימשיך לנסוע אחריך, שהרי אם אינך נוסע 100% לפי החוקים כפי שאתה עצמך מודה, אז אין צורך לחכות יותר מידי עד שתבצע את העבירה הבאה שלך.

בסיכום הכולל, הוא עם דו"ח אחד - אתה עם שניים. המממממ... :confused:

הנ"ל בהנחה שהוא עבריין צעצוע. אם הוא עבריין אמיתי, כנראה שהוא יגרום לך לעצור בדרך כלשהי ואז יקיש מעדנות על חלונך, יחייך בנימוס וישבור לך את הפרצוף תוך שהוא מאחל לך דרך צלחה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בא לי לנסוע בלי לוחית זיהוי אחורית

500 שקל זה לא הרבה כסף.

עד היום לא קיבלתי דוח אחד.

מקסימום נתרום 500 למדינה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
כלומר: קיים מצב, תיאורטי לחלוטין, שבו אתה תצלם איזה עבריין נבזה והוא יבחין בך, יסע אחריך ויצלם אותך מבצע עבירה כעונש. ואחרי שהוא יתפוס אותך פעם אחת, הוא ימשיך לנסוע אחריך, שהרי אם אינך נוסע 100% לפי החוקים כפי שאתה עצמך מודה, אז אין צורך לחכות יותר מידי עד שתבצע את העבירה הבאה שלך.

בסיכום הכולל, הוא עם דו"ח אחד - אתה עם שניים. המממממ... :confused:

הנ"ל בהנחה שהוא עבריין צעצוע. אם הוא עבריין אמיתי, כנראה שהוא יגרום לך לעצור בדרך כלשהי ואז יקיש מעדנות על חלונך, יחייך בנימוס וישבור לך את הפרצוף תוך שהוא מאחל לך דרך צלחה.

המצב הזה תאורטי בדיוק כמו טלפורטר. זה שאתם מנסים בכוח להכניס סיטואציות בעלות סבירות נמוכה מראה שאתם ממש טרחנים ומנסים בכוח לצאת צודקים. כשהטלפון על הדש ואתה משחק בו, מעבר לסיכוי האפסי שבכלל עבריין שנמצא -מלפניף- ישים לב, יחשוב שאתה מתעסק באפליקציית ניווט.

אני יכול באותה מידה לבוא אליך ולהגיד אתה נוסע בכביש, מאוד מרוכז מאוד ערני נוסע בכיף שלך ויורד לים המלח.

פתאום משום מקום מגיע בנאדם שהתעצבן על הרכב האיטי מלפניו ועקף על פס לבן רצוף, כי הוא עשה את זה לפני שבועיים וגם לפני חודשיים, ולא קרה כלום. הרי הוא נוהג איך שהוא חושב לנכון כבר 50 שנה, אבל הוא לא עשה תאונה, ובגלל שאתה נהג ממוצע ואין לך את המיומנות של נהג מרוצים מנוסה, הופתעת והתנגש בך חזיתית וגרם לך לפציעה קשה ולאשתך ולילדים שלך למוות.

אותו נהג לפני חודשיים היה יכול לקבל דוח על חציית פס לבן של 1000 שח ונקודות, ובדיוק כשהוא חשב לעקוף כשאתה הגעת, הוא אמר, לא בא לי עכשיו לקבל דוח ונקודות. לחנך אותו לא תצליח כי הוא שם זין עליך ועל הסביבה, אבל בדיוק לאותם בריונים שחושבים שהכביש שלהם והכל יהיה בסדר כי הם נהגו 50 שנה בלי תאונה והם יודעים יותר מאחרים, חשוב יותר הכסף והנקודות ומי בכלל חושב על מוות עכשיו, כולה לעקוף שניה.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם (נערך)
למה?

על סמך מה הסטטיסטיקה? אני מדבר המון עם אנשים על נהיגה, ובסביבה שלי יודעים שזה התחביב שלי וכו'. מבחינת רוב מי שאני מכיר, המשוגע הוא זה שעוקף מימין את המזדחל. לא זה שגונב רמזור או כל דבר דומה אחר, מסוכן פי כמה.

אז הכמה אנשים שאתה מדבר איתם, ספציפית על הנושא הזה, נגיד נהיה לארג' איתך, 10 אנשים. עשיתם שיחה של שעתיים על הנושא והגעתם למסקנות שכל אחד ואחד מהם לא יהיה אכפת לו מעבירות מסוכנות, אבל מזה שעקף מימין כן יפריע. אתם מייצגים את אוכלוסיית הנהגים בארץ? שאלה רטורית. הסטטיסטיקה מתבססת על סמך מחשב ריאלית ואולי אופטימית, שהסיכוי שנהג שאכפת לו מנהיגה ומבטיחות ירצה לצלם אחרים גדול בהרבה מנהג שרק רוצה לדפוק אנשים אחרים ולהרגיש מלך. מעבר לזה, הרבה המהעקיפות מימין הן מאוד מסוכנות ואותי עקפו אין ספור פעמים מימין וכמעט הורידו אותי מהנתיב.

אם האנשים שאתה מכיר מעדיפים לתת דוח לעוקפים מימין מאשר למי שעובר באור אדום, אז המצב בקרב מכריך עגום, מתנצל. כי על כל האנשים שאתה מכיר, אנשים שאני מכיר יעדיפו ההפך ובכל מקרה, שיתנו גם לזה וגם לזה.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

מיי גוד. השעמום של אנשים והצדקנות שלהם - אין להם סוף. איינשטיין שכח להוסיף את זה.

שהמשטרה תשקיע עוד קצת באכיפה במקום בתכנות אפליקציות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...