Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

האם מ'ס הקילומטרים שהרכב עתיד לצבור, או תוכלת חייו קשורה לנפחו ולגודלו של המנוע?

האם מנוע 1.2\3צילינדרים מודרני יחייה פחות ממנוע 1.6\4 צילנדרים?

האם המנועים החדשים והמגוונים, אטמוספרי, טורבו, וכו' יש ביניהם שוני בעמידות?

ומה בעצם הגורם המשמעותי לעמידות הזמנית של המנועים כיום?

תודה :-)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שזה פחות קשור בחלק המכאני של המנועים אלא יותר בנהגים עצמם, כיום רכב יותר קל לרכוש עם כל השיטות רכישה למינהם ולכן יש יותר ויותר אנשים שמרשים לעצמם להזניח ולשחוק את המנוע כי מראש הם מודעים לכך שתוך זמן קצר יוכלו לשדרג את הרכב.

אם כן להתייחס למכאניקה אז אולי מנועים יותר קטנים לא בנוים ללחץ גדול כזה כמו מנועי 1.6 ולכן הבלאי יותר גדול.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

הסתברות : ככל שיש יותר חלקים נעים הסיכוי לכשל גדל. כנל לגבי טמפרטורת. היום המנועים עובדים בטמפרטורה יותר גבוהה

פורסם

מנועים בנפח קטן פועלים בדרך כלל בלחץ גבוה בשל מגדש הטורבו וזו אחת הסיבות שאורך חייהם כנראה יהיה קצר יותר משל מנועים אטמוספריים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בעינין שגם מנועים גדולים יותר היום ברובם עם טורבו אצל יצרנים מתקדמים. ולמשל טורבו דיזל קיים עשרות שנים במשאיות, אוטובוסים, ציוד כבד, רכבים פרטיים ועוד ומנועים האלו מראים תוחלת חיים נאה יחסית.

כל השאלה היא מאילו חומרים עשוי המנוע וחלקיו. אם החלקים חלשים כדי להוזיל, אז טורבו יקצר את אורך החיים, אם החלקים חזקים ומותאמים לשימוש בטורבו ולחץ גבוה, אורך חיי המנוע יהיה ארוך למדי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

צביפר - אני נאלץ שלא להסכים אתך.

מנוע קטן ודל נפח מאופיין בד"כ במידות זעירות יותר של חלקיו הפנימיים, חלקים שבתורם יצטרכו לעבוד בעומס מוגבר כדי לפצות על הנפח הדל או על העדר צילינדר.

על זה תוסיף את הנתון שמנועים כאלה מורכבים במכוניות זולות יחסית ולכן גם בפיתוחם נעשו מאמצים לחסוך בהוצאות הייצור וגם את העובדה שמנועי שלוש צילינדרים מאופיינים ברעידות מוגברות שמוסיפות למאמצים הפנימיים במנוע - ותגיע למסקנה לפיה רוב הסיכויים שמנועים כאלה יסבלו מבלאי מוקדם.

וזה עוד לפני שדיברנו על משטר הטיפולים של הרכב, הבעלים שמראש מחפש משהו חסכוני יעגל פינות בלא מעט מיקרים וישתמש בשמני מנוע זולים יותר או שיאריך את מרווחי הטיפולים.

אינני צופה חיים ארוכים במיוחד למנועים האלה.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם (נערך)

אני מסכים איתך, תוחלת החיים קצרה יותר היא בגלל שהיצרן מנסה לחסוך (ולא בגלל הטורבו כשלעצמו).

כדי להתמודד עם עומס המוגבר לנפח, אם היצרן היה רוצה לעשות מנוע עמיד, היה צריך להשתמש בחומרים הרבה יותר יקרים. וזה בספק שיעזה בדגמים הזולים.

אגב, חלקים שלמנוע 1.2 3 צילינדר לא יותר קטנים מאשר במנוע 1.6 עם 4 צילינדר. זה למעשה מנוע 1.6 שחתכו לו צילינדר (כלומר יש אפילו פחות חלקים נעים).

יהיה מענין לראות איך יזדקנו כל הTSI ודומים (מעבר לתקלות שהיו בTSI, אם בכלל מנועים האלו יוכלו להזדקן בכבוד)

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דורקי, זה פשוט לא נכון.

מעניין שאתה כבעל ב.מ.וו לא יודע שסדרה 3 הבאה תעשה שימוש במנוע ה1.5 של המיני קופר.

לקרוא למנוע כזה לא מושקע ו\או פרי פיתוח שנועד לשמש רכב זול זה מטופש. מזמין אותך לחוות את ה-3 צלינדר אצלי באוטו ולהיווכח.

:idea:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי, עם החומרים המתאימים אפשר לייצר מנוע דל נפח וגודש שיחזיק הרבה שנים. כנראה שברכבי יוקרה יהיו מנועים כאלה בעתיד, אבל בפחנועי העולם השלישי שנמכרים פה אין סיכוי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מנועים מוגדשים מודרניים מאופיינים בזמינות מומנט מצויינת, כאשר כל המומנט זמין כבר מ-1400 סל״ד אשר זמין עד כ-4000 סל״ד, כך שברב הזמן המנוע מסתובב בסל״ד נמוך. מנסיוני עם מנוע 1.2 TSI, אני רב הזמן נמצא בפחות מ-3000 סל״ד (כי פשוט אין צורך ביותר...). במנועים אטמוספריים, שיא המומנט מתקבל בסל״ד גבוה יחסית, לכן במאמץ מנוע כזה יסתובב בסל״ד גבוהה משמעותית. אני לא רואה סיבה למה מנוע מוגדש יחזיק פחות ממנוע אטמוספרי (ועל תתחילו עם הטורבו, כי להחליף טורבו זה לא להחליף מנוע)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
דורקי, זה פשוט לא נכון.

מעניין שאתה כבעל ב.מ.וו לא יודע שסדרה 3 הבאה תעשה שימוש במנוע ה1.5 של המיני קופר.

לקרוא למנוע כזה לא מושקע ו\או פרי פיתוח שנועד לשמש רכב זול זה מטופש. מזמין אותך לחוות את ה-3 צלינדר אצלי באוטו ולהיווכח.

בוודאי שאני מודע לקיומו של המנוע הזה.

זה שהמנוע יצא מתחת ידי מהנדסי ב.מ.וו עדיין לא אומר דבר, נכון - סביר להניח שמנוע שפותח בבוואריה יהיה אמין יותר ממנוע שפותח עבור קופסת שימורים ממונעת, אבל המנוע הזה עדיין צריך להוכיח אמינות וגם עליו אני מסתכל בחשדנות רבה.

מנסיוני עם מנוע 1.2 TSI, אני רב הזמן נמצא בפחות מ-3000 סל״ד (כי פשוט אין צורך ביותר...). במנועים אטמוספריים, שיא המומנט מתקבל בסל״ד גבוה יחסית, לכן במאמץ מנוע כזה יסתובב בסל״ד גבוהה משמעותית. אני לא רואה סיבה למה מנוע מוגדש יחזיק פחות ממנוע אטמוספרי (ועל תתחילו עם הטורבו, כי להחליף טורבו זה לא להחליף מנוע)

דווקא מנועי ה- TSI מוכיחים את נכונות הטענה שלי...

פורסם
בעינין שגם מנועים גדולים יותר היום ברובם עם טורבו אצל יצרנים מתקדמים. ולמשל טורבו דיזל קיים עשרות שנים במשאיות, אוטובוסים, ציוד כבד, רכבים פרטיים ועוד ומנועים האלו מראים תוחלת חיים נאה יחסית.

טורבו על מנוע דיזל פועל בצורה שונה לגמרי (סל"ד נמוך יותר ופחות או יותר קבוע, לחץ נמוך יותר) מטורבו על מנוע בנזין.

http://www.wcengineering.com/articles/dieselturbo.html

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דווקא מנועי ה- TSI מוכיחים את נכונות הטענה שלי...

מה הם מוכיחים בדיוק? מנוע ה-TSI הבעייתי היחיד הוא ה-1.4 כפול המגדשים, (ולא בעייה למצוא מנועים אטמוספריים בעייתיים גם כן.)

אחרי יותר מ-5 שנים שהמנועים הללו (2.0, 1.8, 1.4 מגדש יחיד ו-1.2) נמצאים בשימוש נרחב בעולם, הם הוכיחו את עצמם כמנועים עמידים.

ד״א, כשל נקודתי בשרשרת תזמון, לא מהווה אינדיקציה למנועים עם אורך חיים קצר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...