Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גלשתי ברשת כדי לבדוק מה התחדש בעולם המולטימדיה לרכב. לא מצאתי משהו מיוחד שמצדיק החלפה של המערכת שיש לי עכשיו.

להפתעתי גליתי שהמערכות החדשות מעודדות אינטראקציה עם הנהג אפילו יותר מהמערכות הישנות. פשוט סכנה!

אצלי אגב המערכת הרבה יותר חכמה גם ללא כל הפירוטכניקה החדשה.

הוויז נדלק באופן אוטומטי והטלפון מתחבר למערכת המולטימדיה ללא שום התערבות בעזרת אפליקציית TASKER המצוינת. אגב, גם הוויז כבר מגדיר לעצמו את יעד הנסיעה באופן אוטומטי לחלוטין.

שימו לב לסרטון ההדגמה של ספינת הדגל של PIONEER. הנהגים שם מסיטים את עיניהם מהכביש כל כך הרבה פעמים שזה פשוט מגוחך.

pioneer.JPG

S60 Rdesign

פורסם

אולי אין על זה מחקר מסודר, אבל הגודל של המסך במכונית משפיע היום על החלטת הרכישה יותר מגודל הסוסים.

אנשים מכורים למסכים עד כדי איבוד שליטה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רוצה מולטימדיה ברכב לניווט ודיבורית BT טובה. אם אפשר אז גם רדיו אינטרנטי.

מעדיף כוחות סוס על פני מערכת טובה וגם ככה אוהב לשמוע את המנוע יותר מהמוזיקה ברכב.

אבל אף פעם לא הייתה לי מערכת טובה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

קרא את האותיות הקטנות בסוף.

תכלס' חצי מהזמן שהם הסתכלו למכשיר היה שלא לצורך.

רוב הפקודות היו קוליות ולחיצה בודדת כדי להפעיל את הפונקציה לא שונה בהרבה מלחיצה כדי לקבל שיחה בדיבורית או לשנות את הווליום.

אל תשכח שמדובר בסרטון שיווקי ויתכן ופונקציות מסויימות כמו לגלול פיזית בין אפשרויות ניווט מוגבל לעמידה בלבד (בדומה להיום שנדרש שילוב P או בלם יד). שים לב שכשהם משחקים במכשיר, לא רואים את הרכב בתנועה.

פורסם

מערכת טובה זה דבר נהדר. אבל מסך גדול זה כבר משהו אחר.

אין לי משהו נגד זה, אבל הבעיה היא באיבוד הפרופורציות לגבי החשיבות והצורך הבלתי נשלט ללטף אותו ולבהות בו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מנסיון דל בנהיגה ברכב עם מסך שליטה: אסון. הרבה יותר פשוט, מהיר לתפעל מזגן או רדיו בכפתורים פיזיים עם פידבק תחושת-מגע ולא מסך עם מיליון פונקציות ויותר תפריטים מסט שלם של אפליקציות אופיס.

המסך צריך להשאר כדי להראות מפה, מצלמת רברס ולכל היותר מחשב דרך או תחליף לצג (בלבד) של המערכת הקלאסית ומחשב הדרך (למרות שהאחרון יכול להיות מוצג בכמה ספרות על לוח המחוונים), שגם הם צריכים להשלט בכפתורים פיזיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כל כך מסכים איתך. בגלל זה לא פירקתי את הטלפון הקבוע למרות שהסמרטפון שלי מתחבר למולטמדיה.

אנשי הקשר הנפוצים שלי מוגדרים במקשים פיזיים בטלפון.

אני מתקשר אליהם בלי להוריד את העיניים מהכביש.

כנל גם לגבי מערכת המיזוג המכנית באיביזה שלי.

S60 Rdesign

פורסם

ואני עדיין מתחרט שלא שלחתי את המוטורולה ספיריט העתיק של אשתי לתיקון, אלא החלפתי אותו לאלקטל. הממשק של המוטורולה מהדור הראשון פשוט גאוני (למרות ההיפוך של SEND ו-END במכשירי מוטורולה קלסיים), תודה למוטורולה ישראל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עברתי מהפוקוס 'מרובת הכפתורים' עם המערכת של סוני, בלי טאץ', למסך טאץ' בסקודה, ואני ממש מתגעגע לפוקוס בהקשר הזה..

סתם לדוגמה - לעיין בספריות של השירים שלי בפוקוס הייתי עושה הכל מהכפתורים שעל ההגה, בסקודה אי אפשר - חייב להתעסק עם התפריטים במסך עצמו, וזה ממש לא משהו שאפשר לעשות בצורה בטיחותית בזמן נהיגה, אני מוצא את עצמי מחכה להגיע לרמזור כדי להחליף ספריה כל פעם.

לדעתי רוב השליטה צריכה להיות בכפתורים פיזיים מההגה בלי להכריח את הנהג ללחוץ על הטאץ', כי לחיצה על מסך מגע דורשת הרבה יותר זמן עם העיניים על המסך, ובנוסף יד פחות יציבה בנהיגה פלוס קשר עין ארעי מוביל להרבה הקשות שגויות, ואז עוד הסחת קשב כדי לתקן. ממש אסון בעיניי. גם הכפתור בסרטון שצריך ללחוץ עליו כדי לדבר צריך להיות פיזי על ההגה, זה נראה לי כל כך א-ב של הנדסת אנוש.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני מניח שרשויות הבטיחות יתערבו, אבל זה יקח זמן. תחשוב על כך שמהופעת הטלפונים הניידים ועד איסור השימוש בהם בנהיגה חלפו כ-10 שנים ויותר, וישראל היתה מהמדינות הראשונות שקבעו איסור כזה. במדינות אחרות התהליך ארך 15 שנים ויותר.

פורסם (נערך)

אני מאמין שהיצרן מתכנן את מערכות המולטימדיה (ובכלל את המערכות שהגישה אליהן איננה מההגה עצמו) מתוך נקודת הנחה שהשימוש בהן ייעשה רק בעצירה.

ברוב הרכבים הדבר מצוין במפורש בספר הרכב (לעתים גם ביחס לרדיו, מזגן וכך הלאה) ובחלק מהמקרים מגובה אלקטרונית על ידי מניעת התעסקות עם המערכת כשהרכב בתנועה או לפני שילוב הילוך סרק.

מסיבה זו לעתים לא משקיעים בהנדסת האנוש של המערכות הללו והן דורשות התמתחות מסוימת כדי להגיע אליהן מתנוחת הנהיגה של רוב האנשים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בדיוק בשביל זה המציאו את המוביל איי. הנהג מתעסק לו בטלפון ומסך המערכת בזמן שמישהו משגיח על הנעשה בכביש.

פורסם

חן - אם פעולה בסיסית כגון שינוי עוצמת מפוח המזגן או כיבוי הרדיו מצריכה סדרה של 4-5 פעולות על מסך מגע (או, אפילו, soft keys) ולא ניתנת לביצוע תוך תנועה יש בעיה גדולה בתפעול הרכב. אי אפשר לצפות מנהג שיעצור בצידי כביש מהיר רק כדי להחליף תחנה ברדיו או ישנה את טמפרטורת המזגן, בודאי כאשר מדובר במנהיגה ממושכת בכביש מהיר אירופי. ו"ממושכת" לא חייבת להיות 250 ק"מ, גם 50 ק"מ שהם חצי שעה, שהם רווח די מקובל בין תחנות מנוחה בכביש מהיר.

פורסם

לכן מאד הערכתי את הנדסת האנוש הפשוטה במרצדס 400E.

למרות שמדובר במכונית יוקרה, אין בה מסך מגע אלא צג פשוט, הפעלת מערכת הקול פשוטה ואינטואיטיבית וכנ"ל גם הפעלת מערכת בקרת האקלים.

אין שום דבר שיסיח את דעתו של הנהג, תענוג.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כרגע חברות המולטימדיה וחברות הרכב עצמן נהנות מאוד מהטרנד של מסכי המגע במכוניות, ללא התחשבות בצרכי הנהג בהרבה מהמקרים של חברות צד שלישי.

אני מאמין שבעתיד יחקקו חוקים שמגבילים את השימוש במסכי מגע בדיוק כמו סמארטפונים, למינימום ריכוז במסך ומקסימום ריכוז בכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...