Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיליון 'ממון' מעניין מהיום (25.9.15)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במשפחה היה לנסר 1992

הכל היה בו חלונות חשמל הגה כוח מזגן מקררר מראות חשמליות .... בטיחות , היינו מביאים כריות מהבית.

לכל משימת הובלת ארון הלנסר מתגייס, לכל מי שבין עבודות הלנסר מתגייס.

אמינות מופלאה, טיפולים בגרושים ירידת ערך אפסית ביטוח צד ג' .

כאשר בפירוקיות החליטו, שזהו לא מחזיקים יותר חלקים ,וניקו את המגרשים שלהם. כך לפחות בצפון הארץ, מתבססת לה בעיה..

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הגעתי לבקר את אמא שלי, מצאתי את ערמת העיתונים, צלחתי את כל ה"ישראל היום" והגעתי ללוח ידיעות אחרונות. בפנים הסתתר המוסף לשבת ובפנים הסתתר מגזין "ממון שישי". אאוריקה!

אז ככה, קודם כל DiscoTD5 אני ממש מאוכזב ממך. שלחת אותנו לקרוא כתבות על קטנועים ונבלות משומשות במקום לציין שיש שם מבחן השוואתי לפיאט 500X, סוזוקי ויטארה ואופל מוקה? וכן, ה-500X מקבל בראש, אינני יכול או מתכוון להסתיר את גודל שמחתי. עוד מכונית בינונית בתמחור גבוה מבית פיאט. עד מתי?!

אבל לגבי הכתבה - לדעתי יש שם קצת יותר מידי ראיונות עם "אנשי המגרשים" במקום ראיונות עם מוסכניקים שיכולים לתת לכם טיפים לקניית נבלה ב-5,000 עד 10,000 ש"ח. הנה טיפ לדוגמא - לא לקנות רנו מגאן 2008 למרות מה שכתוב בכתבה :?

אבל הרעיון בגדול נכון - אפשר למצוא מכוניות ראויות גם בתקציב נמוך של אלפי שקלים בודדים. מכוניות שיקחו אתכם לעבודה וחזרה בכבוד, עם מזגן ובלי יותר מידי תקלות. הבעיה היא שצריך לדעת להתמודד עם זה נפשית. אנחנו, שוכני הפורום, זאת לא דוגמא מייצגת. ואני אסביר -

לי עצמי אין בעיה עם מוסכים. באמת, מאז שמצאתי את מוסך הבית שלי אני לא חושש מתקלות. יש רעש? בעיה? חשש? אין בעיה! בא בבוקר, משאיר את הרכב, חוזר בערב והכל מסודר. אבל סביבנו יש אנשים שרק עצם אמירת המילה מוסך בקול רם מכניסה להם רעד וחלחלה. קחו למשל את דודה שלי. רק שמעה אותי ממלמל משהו על זה שהטיפול הבא ברכב שלה כולל החלפה של פלאגים, מעכשיו היא בסרטים. בטוחה שכל רעש שיש ברכב זה משהו שקשור לפלאגים. אז לא, זה רק הבת שלך שכחה מאחורה איזה בקבוק פלסטיק.

אנשים כאלו, לא משנה אם תסביר להם שהכל בסדר גם אם לפעמים נכנסים למוסך, בדרך כלל יעיפו את הרכב בפעם השניה שהם יתקעו איתו וידרשו לתיקון של מעל 1,000 ש"ח במוסך. הישראלי הממוצע לא מסתכל על עלות האחזקה הכוללת של הרכב, קרי ירידת הערך + עלות הביטוח + עלות התיקונים + עלות הדלק. הוא מסתכל על מה שכואב באותו רגע נקודתי בכיס, וזה הרעש הזה שהיה לו בגרוטאה הישנה שעלה לסדר 2,000 ש"ח וגם זה רק בגלל שאבא שלו שלח אותו למוסך של הגיס של האח של הבן דוד מצד סבתא, שקימבן אותו.

והכתבה עם דרור ברלי? סחטיין על הפרסומת לג'יפולוג! :lol:

סיקרנת אותי... מה אומרים על הויטארה?

פורסם
סיקרנת אותי... מה אומרים על הויטארה?

אני אתן פה ציטוטים נבחרים, כלומר כאלו שאני בחרתי:

ה-500X:

מתי החלונות והפלסטיק בגימור קרבון מרגישים זולים, מרווח הרגליים מאחורה סביר ושני בטיבו לויטארה, תא המטען פצפון, דלה באבזור.

הויטארה:

נראה מצוין, תאי אכסון רבים ושימושיים, שטחי החלונות יוצרים תחושה אוורירית, המושב האחורי המרווח ביותר גם ברוחב וגם במרווח הראש, החסכוני ביותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

buki - מחזק את דבריך, מאוד.

בכלליות יש בפורום (וכמובן מחוצה לו) קטע כזה של self justification שמעוור אנשים.

אני החזקתי עד לפני חצי שנה רכב בן 19 (במשפחה 12 שנים, אצלי ספציפית בערך 5), כעת ברשותי רכב בן 4. אם שופטים אך ורק לפי טיפולים אז עלות האחזקה השנתית כמעט זהה (כאשר אני לוקח אחזקה תלת שנתית ומחלק ב3, כך שגם טיפולים גדולים נכנסים לשקלול). אם משקללים ביטוח מקיף וירידת ערך אז הרכב החדש יקר בצורה משמעותית מאוד (פי 7-8), אם משקללים פנימה 'תחביבים' שנולדו כמו דיטיילינג/טיולים/שדרוגים אז אין כבר טעם להשוות.

כמובן שלרכב החדש יש ים של יתרונות, ניהוג/אבזור/בטיחות וכמובן הנאה כללית, אבל לומר שזו החלטה כלכלית מוצדקת? ממש לא, וזה היה ברור לי עוד לפני הרכישה.

ואני עוד הלכתי על הכיוון ה'זול' (יד2, מחיר נמוך באופן יחסי).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

צביקה פיק, אם אתה כבר בעניין של מצוות, ומצטט מתוך הנייר, בוא תן סיכום קצר לבוקסה הקטנה ליד...

בתודה,

שגרירות XXXX בישראל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
צביקה פיק, אם אתה כבר בעניין של מצוות, ומצטט מתוך הנייר, בוא תן סיכום קצר לבוקסה הקטנה ליד...

בתודה,

שגרירות XXXX בישראל.

בבוקסה הקטנה כתוב, בקצרה:

הספורטאז' עודנו אחד הקרוסאוברים הנאים והמרשימים, אבל הפופולאריות שלו פוגעת מעט בייחודיות. המרחב בספורטאז' הכי נדיב לעומת המתרים, רשימת האבזור לא הוקרבה למרות המחיר, תא המטען הגדול ביותר, כל עוד לא דוחפים אותו למהירויות פליליות לא מורגשת תחושת עצלות, החיסרון העיקרי הוא בצריכת הדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מבין שקשה לך...

רשימת האיבזור לא הוקרבה על מזבח המחיר האטרקטיבי. כל עוד לא דוחפים אותו למהירויות פליליות לא מורגשת תחושת עצלות. נוחות הנסיעה עדיפה וגם אחיזת הכביש היא הטובה ביותר.

למרות שדגם חדש יגיע בתחילת 2016, הספורטאז' הוא עדיין הג'יפון המשפחתי העדיף, והיחיד שמרווח כמו מכונית משפחתית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זו בערך גם ההתרשמות שלי: למעט עצלות (ומושב לא מספק בחינתי) הוא באמת המשתלם ביותר. בוודאי אם חשוב לך אלמנט הנראות. אגב, אף שכאמור הוא נהיה קצת נפוץ מידי, נדמה שעדיין נשים קטנות מרגישות בו גדולות :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

2 הסנט שלי.

השווי של אמינות אצל אנשים שונים הוא מאוד שונה.

לדוגמא אדם שללא הרכב, הוא לא יכול להגיע לעבודה והוא אוטומטית מאבד כסף בגלל זה / מוניטין.

הוא מעדיף להפסיד עוד כמה אלפי שקלים בשנה ולא את האלטרנטיבה.

לעומתם, יש כאלה שאם הרכב לא עובד, הם עולים על אוטובוס ומגיעים לעבודה כאילו כלום לא קרה.

בשנים האחרונות בגלל היצע רכבים כל כך מאסיבי ביד2, אפשר לקנות רכבים באמינות גבוהה בזול.

כלומר איבוד הערך לאנשי היד2 (לא היד1) הוקל, ודווקא עלויות האחזקה אולי עלו בגלל כל הטכנולוגיה.

לכן הפרמיה שאתה משלם לרכב יותר חדש היא לא משמעותית.

בחשבון האישי שלי, יצא לי שנק' האיזון המיטבית היא רכבים עם איבוד ערך של 7 אלפים בשנה. (רכבים של 40-50 אלף)

דהיינו רכבים ישנים יותר, אמנם איבוד הערך קטן, אבל עלות האחזקה גדלה באופן כזה שלא באמת הרווחת.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

הבעיה של רכב ב 5000 שח היא תפישה . כל עוד יש חלקי חילוף זמינים אז כמעט תמיד תיקון הרכב הישן כולל החלפת מנוע גיר ותושבות יעלה פחות מלשים 30-40 אלף שח על רכב חדיש. אנשים חושבים שזו השקעה. זו אולי השקעה אבל עם תחזית הפסדים בלבד ועכשיו נותר רק לספור את ההפסדים. פשוט ברכב שעולה 5000 מעשית מפסידים פחות. מנטלית זה כבר סיפור אחר.זה לא לבעלי לב חלש. נשים בצד את אלמנט הבטיחות האקטיבית שגם לו יש כמובן מחיר.

פורסם
2 הסנט שלי.

השווי של אמינות אצל אנשים שונים הוא מאוד שונה.

לדוגמא אדם שללא הרכב, הוא לא יכול להגיע לעבודה והוא אוטומטית מאבד כסף בגלל זה / מוניטין.

הוא מעדיף להפסיד עוד כמה אלפי שקלים בשנה ולא את האלטרנטיבה.

לעומתם, יש כאלה שאם הרכב לא עובד, הם עולים על אוטובוס ומגיעים לעבודה כאילו כלום לא קרה.

בשנים האחרונות בגלל היצע רכבים כל כך מאסיבי ביד2, אפשר לקנות רכבים באמינות גבוהה בזול.

כלומר איבוד הערך לאנשי היד2 (לא היד1) הוקל, ודווקא עלויות האחזקה אולי עלו בגלל כל הטכנולוגיה.

לכן הפרמיה שאתה משלם לרכב יותר חדש היא לא משמעותית.

בחשבון האישי שלי, יצא לי שנק' האיזון המיטבית היא רכבים עם איבוד ערך של 7 אלפים בשנה. (רכבים של 40-50 אלף)

דהיינו רכבים ישנים יותר, אמנם איבוד הערך קטן, אבל עלות האחזקה גדלה באופן כזה שלא באמת הרווחת.

בדיוק , יש כאלו שהאמינות של הרכב שווה הרבה יותר .

היום עוד רחוק שבו נעלה על אוטובוס ונגיע לעבודה כאילו כלום לא קרה , בנק' זמן הזאת כנראה שכבר לא נזדקק להחזיק רכבים

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
יצא לי לקרוא את הכתבה, מרגיש מעט כמו פרסומון של המגרשים.

הרי אקסנט 2001 ואקורד 2001 ב₪3500 זה לא משהו שרואים כל יום, כנ"ל מגאן 2001 במחיר גריטה ואימפרזה 2006 ב₪7000.

אם רוצים לעסוק בנושא ברצינות, קחו דוגמה איך טופגיר עשו סקירות דומות. אשכרה קנו את הרכבים ועשו איתם וואחד טיול.

-"רכב ב400 פאונד! הוא נוסע! הכל עובד! יש אפילו מזגן! OH MY GAD בואו נראה כמה אפשר להתעלל בו עד שימות"

(חצי שעה לאחר מכן)

-"אני לא מאמין מה אפשר לקנות בבריטניה ב400 פאונד, רכב שהתעללנו בו ככה וככה וככה והכל עדיין עובד! והוא נוסע! תמשיכו לקנות אלטו ב12 אלף פאונד מפגרים!"

.. אני לא באמת מרמז שהם היו צריכים לקנות את כל הרכבים בכתבה, אבל קצת מידע מעבר לרשימת עסקאות שהמגרשים עשו היה מועיל.

נגיד, לעשות סיבוב באחד המגרשים ולראות באיזה מצב נמכר רכב שעולה ככה, ואז להגיד שבאמת ראו, בדקו, ואפשר לקנות רכב סביר ולא שבור ב₪5000

בפורמט הנוכחי זה נראה לי כמו חצי עבודה

(ועדיין, נחמד שמישהו טרח לעשות את חצי העבודה הזאת, נושא שאף מגזין רכב לא התעסק איתו הרבה מאוד זמן, כולם מנסים לדחוף לנו רכבים חדשים לגרון כל הזמן)

אתה ממש צודק. גם לי זו הרגישה כתבה לא אפויה בלי שום שורה תחתונה, בלי תובנות או דוגמאות מה צריך להשקיע וכמה אחזקה עולה בפועל, ובעיקר עם פופוליזם שימשוך את הקורא שבוודאי נכנס כי הסתקרן לדעת "מה אוכל לקנות ב-5,000 שקל?" זה כמו הכתבות הרדודות במוצ"ש בערוצי הטלוויזיה המסחריים, למשל...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ההשוואה הכלכלית הנכונה לדעתי:

חשבון שנתי של: עלויות אחזקה (טיפולים ותיקונים) + עלויות ביטוח ורישוי + ירידת ערך שנתית.

עכשיו מי שחושב שעדיף "רכב חדש שלא מתקלקל" (אפילו שזה לא בהכרח נכון) אז בהשוואת ההוצאות על רכב ישן - אחזקה (שלא בהכרח גבוהה יותר ממשומש צעיר) + ביטוח (צד ג' בלבד בגלל השווי הנמוך) + ירידת ערך שנתית (אפס...) מסתכמות למספר נמוך בהרבה.

לגבי אמינות: מגאן לא החזקתי, אבל כן החזקתי ניסאן סאני שנמכר עם 330K (ובמהלך 120K - טיפולים בלבד פעמיים אלטרנטור ופעם אחת סטארטר), לגאסי (במהלך 8 שנים ו 50K - רק טיפולים + שיפוץ סטרטר אחד + חיישן MAF בעלות 50 דולר באיביי), מיצובישי כריזמה (עד כה 30K, טיפולים בלבד וכריות בולמ"ז קדמיים פעמיים).

:turn-l:
פורסם

הכל נכון, רק צריך לקחת בחשבון שני גורמים;

כמעט בלתי אפשרי למצוא מכונית נורמאלית ב 5K - מחירון לוי יצחק מציע לא מעט בטווח המחירים הנ"ל - אבל הוא רק מחירון, לא מגרש מכוניות, ושוב, כל השקעה שהיא מעבר לטיפול פשוט לא כדאית אלא אם מתכננים להשאר עם המכונית שנים רבות, ומה לעשות, אנשים רוצים להתקדם ולא להאשר תקועים עם מכונית בת 17-18.

זה טבעי, הגיוני, ואני אפילו מכיר כמה יצרני רכב שחיים לא רע מזה. :-)

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...