Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ! 

לאחרונה מושכת את עיניי אלפא רומיאו, דגש עם הג'ולייטה ודגש על ידני .

בעיקרון קורץ לי לאחרונה רכב עם חוויית נהיגהו שיהיה גם חזק . 

לצערי ביד2 אין הרבה אופציות, חוץ מהגו'לייטה QV 2011 עם 230 כוח סוס, אחריה זה כבר מנוע 1.4 עם 170 סוסים אבל שנתונים קצת טובים יותר (13-14) 

האם מישהו התנסה עם הדגמים הללו וממליץ כניסה להרפתקה ? 

אשמח לחוות דעת, במיוחד  למי שיש ניסיון .

כמובן יתרונות/חסרונות יתקבלו בברכה .

תודה מראש !

פורסם

תענה על הדרישה שלך של רכב זריז עם חווית נהיגה מסוימת, גם נשמעת לא רע.

לשלילה: לדעתי ההוט האץ' הכי פחות מתנהגת בשנים האלו.

קח בחשבון שספורטיבית מזדקנת, בטח מבית אלפא, עלול לגרור עלויות אחזקה גבוהות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לי ג'ולייטה, אבל יש 159 עם מנוע זהה וחברים שיש להם ג'ולייטות כאלה.

רכב טוב, חזק יחסית ומאובזר, במיוחד בדגמי ה- QV.

אחזקה די יקרה (לדעתי של ה- 159 שלי יקרה יותר), אסור לחסוך בטיפולים.

מדובר במנוע TBI שהוא די אמין, אבל שים לב שאתה מדבר על רכבים בני בערך 15.

יש כל מיני מחלות ידועות כמו מיכלי עיבוי שנסדקים, דשבורד מתנפח באיזור כרית האוויר של הנוסע, ידיות פנימיות שנשברות.

להכל יש פתרונות, אבל צריך להשקיע. 

סך הכל רכב נחמד מאוד, יש גם קהילה חזקה עם אנשים טובים.

• מעניין 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

כן אני מודע לצורך ב"כיס עמוק", כיום אני מתנהל עם וולו V40 מנוע 2000 מאמין שהאחזקה זהה פלוס מינוס, אבל מתחשק לי בנוסף רכב קצת יותר אגרסיבי .

לצערי בשנתונים מתקדמים לא קיים גיר ידני 

לפני 10 שעות, Pavlik כתב:

יש כל מיני מחלות ידועות כמו מיכלי עיבוי שנסדקים, דשבורד מתנפח באיזור כרית האוויר של הנוסע, ידיות פנימיות שנשברות.

אוקיי, קוסמטיקה שכזו לא תהיה בעיה מבחינת אחזקה, בעניין הדשבורד מובן לי (לרוב חונה במקום מוצל אם זה עוזר) . כמובן מיותר לציין שאני אעקוב מבחינת טיפולים שהכל בוצע בזמן ובמקום שמוכר למותג .

מבחינת מנוע וכו' אתה מכיר או יצא לך להיתקל במשהו בעייתי שיכול לצוף שיגרור עלויות גבוהות במיוחד בהינתן והרכבים האלו נמכרים בסביבות ה30 אלף ? 

לפני 11 שעות, o.r כתב:

לשלילה: לדעתי ההוט האץ' הכי פחות מתנהגת בשנים האלו.

אשמח לשמוע את דעתך ולהרחיב 

עם תקציב של כ50-60K 

לפני 10 שעות, Pavlik כתב:

אין לי ג'ולייטה, אבל יש 159 עם מנוע זהה וחברים שיש להם ג'ולייטות כאלה.

אההה גם היא קורצת לי מאוד, ממליץ להיכנס להרפתקה איתה ? אני מחפש בעיקר עם גיר ידני .

תודה ! 

פורסם

מחזיק ב־QV עם גיר TCT כבר 8 שנים.

מבחינת המנוע, כמו שכבר ציינו מעליי – מדובר ביחידה די אמינה. בדגמים הידניים שלפני 2015 (מאז עברו כולם ל־TCT) הייתה תופעה מוכרת של נזילות ממשאבת המים, אבל מעבר לזה אין מחלות רוחב משמעותיות.

חשוב לקחת בחשבון שחלפים מקוריים בארץ יקרים יחסית. לא לכל חלק קיימות חלופות איכותיות, וחלק מהפריטים גם לא תמיד זמינים. לכן כדאי לדעת לאתר מק"טים ולהזמין עצמאית מחו"ל. שם המבחר עצום, עם מגוון רחב של יצרנים ורמות איכות בהתאם לתקציב.

כמו כמעט כל רכב אירופי, ואם אתה מגיע מעולם הוולוו אז זה לא יהיה זר לך, הרכב פחות סלחני לתחזוקת שבר. צריך להיות קשוב לסימנים, לשים לב להתראות בלוח המחוונים ולהכיר את ההתנהגות של הרכב. פעמיים הצלחתי לזהות בעיה רגע לפני שאיבדתי את כל נוזל הקירור – פעם בגלל רדיאטור ופעם בגלל צינור תרמוסטט.

מבחינתי, האתגר הגדול ביותר הוא דווקא למצוא בעל מקצוע טוב. לא מעט מוסכים כלליים יעדיפו לוותר ברגע שהם רואים את הסמל מתקרב לשער. אלה שכן מוכנים לטפל ברכב בדרך כלל גובים בהתאם ל"סיכון", כך שהמחירים גבוהים יותר, ולעיתים צריך לקבוע תור זמן רב מראש ואף לנסוע מרחק לא מבוטל.

בגלל זה, מומלץ מאוד שיהיה רכב נוסף בבית.

ואחרי כל ההסתייגויות האלה, אני חייב לומר שזה הרכב הכי טוב והכי מהנה שהיה לי. גם מבחינת אמינות הוא הפתיע לטובה – 8 שנים עם כמעט אפס תקלות משביתות (פעמיים בלבד). בפועל, השנים עוברות מטיפול לטיפול. גם אחרי 8 שנים, אתה עדיין מוצא את עצמך מסובב את הראש לעברו אחרי שהחנית אותו.

המנוע חזק, מלא אופי ובשרני. בכביש פתוח צריך ממש להתאמץ כדי להישאר במהירויות חוקיות.

בימים אלה אני מרענן קצת– בולמים, בלמים, מוטות מייצבים ועוד כמה רכיבים שכבר מראים את גילם. להערכתי הכול יסתכם בכ־6,000–7,000 ש"ח. מצד שני, כמעט כל החלקים האלה הם עדיין החלקים המקוריים שהגיעו עם הרכב ב־2015. האמת היא שרוב האנשים בכלל לא היו נוגעים בהם כי בפועל אין כמעט סימנים לבעיה, שום דבר לא דופק או נוזל. זה בעיקר שיגעון אישי שלי לרענן את המערכות אחרי 11 שנים על הכביש.

אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות – בשמחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 20 דקות, Muzic4Ever כתב:

מבחינת המנוע, כמו שכבר ציינו מעליי – מדובר ביחידה די אמינה. בדגמים הידניים שלפני 2015 (מאז עברו כולם ל־TCT) הייתה תופעה מוכרת של נזילות ממשאבת המים, אבל מעבר לזה אין מחלות רוחב משמעותיות.

אני מוכן לוותר על התענוג של הגיר הידני, במיוחד שאין יותר מידע היצע בשוק .

אקרא קצת על הגיר קצת כדי לקבל מושג כללי אודותיו .

עם כל זאת, כדאי להחזיק את הרכב לשימוש יום-יומי ? לרוב נסועה יומית של כ20 ק"מ ביום ללא פקקים .

אני גר באיזור המרכז אז כך שהבנתי שיש מספר מוסכים שמתעסקים עם הסוג הזה בלי שום בעיה 

אכוון לכיוון קטגוריית הQV/וולוצה, לא מעוניין לוותר על הסוסים 

פורסם

QV זו הגרסא הנכונה לג'ולייטה. אין שום הצדקה לטעמי ללכת על 1.4.

האמת שהגיר דיי מפתיע, דו מצמדי יבש. שומעים על הרבה חבר'ה שמגיעים ל 150-200 אלף קמ בלי לגעת במצמדים. צריך לתרגל נהיגה של או גז או ברקס אבל אף פעם לא לגלוש על הטורים.

הוא עדיין לא מעביר כמו DSG אבל כנראה שהרבה יותר אמין ממנו. אישית לא מכיר אף אחד שהחליף מצמדים. תמיד אם שמעתי זה היה על כאלו שמכירים שהחליפו. ואגב, זה סיפור של 10-12 א"ש.

גם אני מהמרכז, הרכב בשימוש יום יומי. לוקח את הילד לגן בבוקר ומחזיר אחצ, 3 ק"מ לכיוון.

צריכת דלק לא מזהירה, בערך 8 ק"מ\לליטר בתוואי הזה. לפני כן גרתי יותר צפונה והנסיעות היו 15 קמ לכיוון על בסיס יומי ללא פקקים עם צריכה של 11.5 קמ לליטר.

במרכז יש את איציק, מיכאל, מוסך התלתן. לא חסר, אבל התעריף מעל הממוצע.

רק אתמול הוצאתי אותו מהמוסך אחר החלפת משולשים, בלמים קומפלט מקדימה, ניקוז נוזל בלמים ותיקון נזילה מצינור רדיאטור תחתון (4 שעות עבודה)- שילמתי 1000 ש"חעבור העבודה במוסך כללי ש"הסכים" לגעת באלפא. ואגב, ביצע עבודה לא פחות ממעולה. ישבתי והסתכלתי על כל התהליך. היה ממש תענוג לראות אותו עובד.

לצורך העניין, לפני כן אצל אחד המומחים ביצעתי טיפול קטן, החלפת רפידות קדימה וחריטת צלחות. ניקוז והחלפת נוזל בלמים (סך הכל שעתיים עבודה) - 1450 ש"ח עבור העבודה. רק כדי שתבין סדר גודל של ההפרשים.

*אנקדוטה קטנה, כשגרתי בצפון הגעתי במיוחד לטפל במרכז, המוסך שאני מטפל אצלו עכשיו -נמצא בחדרה. איכשהו תמיד צריך לנסוע רחוק כדי לטפל ברכבים האלו. זה אף פעם לא ליד הבית :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, CompL כתב:

אההה גם היא קורצת לי מאוד, ממליץ להיכנס להרפתקה איתה ? אני מחפש בעיקר עם גיר ידני .

אם כן, אז רק דגם TBI בגימור אלגנטה או ti. אבל צריך לקחת בחשבון שהרכב הצעיר ביותר כבר בן 15, כשמההתחלה זה רכב לא זול לאחזקה. רוב הזמן הכל יציב, אני מתחזק אותה בקפדנות וקונה לה את ההכי טוב שמצליח להשיג, אבל לפעמים יש דברים מעצבנים שמצריכים יותר עבודה, או חלקים שפשוט אי אפשר להשיג. 

לפני 56 דקות, Muzic4Ever כתב:

אישית לא מכיר אף אחד שהחליף מצמדים. תמיד אם שמעתי זה היה על כאלו שמכירים שהחליפו. ואגב, זה סיפור של 10-12 א"ש.

חבר ילדות שהיום מחזיק בג'ולייטה תלתן עם גיר TCT, החליף לא מזמן את המצמדים. אמר לי שעלה לו 10 אלף שקל ושהוא מרוצה.

גם אצלי רוב הזמן צריכת הדלק בערך 1:8, לפעמים אפילו יותר. לאחרונה אני נוסע הרבה בעיר. כבר רגיל לזה.

כללי:

במהלך השנים טיפלתי בהרבה דברים שהופיעו או הפריעו לי, הוספתי תוספות, עשיתי שינויים והשקעתי בחלקים טובים.

החלפתי את כל בולמי הזעזועים, כל התושבות של הבולמים ומגיני האבק, על הדרך החלפתי גם את המשולשים העליונים, כי כבר פירקתי את הבולמים. החלפתי גם תרמוסטט, מיכל עיבוי, צלחות ורפידות מקדימה, ניקזתי והחלפתי כבר פעמיים את נוזל הבלמים, 

החלפתי אטם מכסה שסתומים, דיאפרגמה, ניקיתי וצבעתי את מכסה השסתומים עצמו, החלפתי את כל הפלאגים ועל הדרך גם את הקוילים. יפצתי גם את צמת החשמל של תא המטען כי אור הערפל האחורי הפסיק לעבוד ואחריו גם התאורה של תא המטען.

שיפצתי גם את הטמבון האחורי, התקנתי בו מצלמה אחורית, גם ממש גירד לי לשתול חיישני רוורס מקוריים, שיעבדו עם המסך שבלוח השעונים, עזבתי את זה רק כי זו באמת הרבה עבודה ולא ידעתי איך להחליק את החורים של החיישנים שהיבואן התקין.

התקנתי גם מולטימדיה תואמת מקור,מגבר, סאבוופר, ייצרתי בעצמי פלטה שעליה יושב כל הציוד בתא המטען. הרכב הזה יכל להיות כוכב אם הייתי פותח שרשור אחזקה ועבודות.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

פורסם

עשה לעצמך טובה ותבדוק אם הרכב מתאים לך בנסיעה של מעל לחצי שעה.

אני יכול לנחש איך המושבים בג'ולייטה למרות שנהגתי על האחות - בראבו, ועשיתי סיבוב גם על הג'ולייטה מדגם אחר ולא QV.

הבראבו היתה שוברת לי את הגב בנסיעות וזה אפילו לא היה רכב ספורט.

לגבי מחיר טיפולים - שקלתי לקנות אחת גם אחרי הבראבו שהרגה אותי, בבדיקה של מחיר הטיפולים כבר לפני כ8 שנים ויתרתי מהר מאוד, אפילו הבראבו היתה יקרה להחריד.

• מבאס 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• אחראי פורום
פורסם

הבראבו יקרה לתחזוקה? מה היה לך איתה?

החזקתי אחת יותר מ-4 שנים ו-100 אלף ק"מ, אחת המכוניות הזולות לתחזוקה שהיו לי.

ב-159 tbi החלפים יקרים אבל גם שם אין בעיות מיוחדות או טיפול קשה מדי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הטיפול הראשון כלל ->

1. קלאצ'ים

2. משאבת מים

3. גלגל תנופה

יכול להיות שעוד כמה דברים, לא זוכר בדיוק.

למזלי, עדיין היה באחריות, אבל החשבון היה 7 אלף שקל, ממנו שילמתי 3.5.

הטיפול השני היה סביר, השלישי עלה לי 2000 בערך וכלל כל מיני פילטרים וכו.

בין לבין היו דברים נוספים שדרשו ביקור במוסך (גם כן אמינות של פיאט) כמו בעיה בידית הילוכים הרובוטית (כפתור תקוע), מזגן מרעיש כמו טרקטור.

לא נכנס לבעיות אמינות כי ספציפית הרכב הזה היה בהשכרה לפני כן ויכול להיות שזה מה שפגע בו, אבל כל הדברים האלה עלו לא מעט כשהם קרו.

המוסך אמין, לא קיים כבר והיה מוכר מאוד בקהילה.

• רעיון טוב! 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 13 שעות, CompL כתב:

אשמח לשמוע את דעתך ולהרחיב 

עם תקציב של כ50-60K 

נהגתי בגוליות מקוריות, משופרות, על הכביש ובמסלול: מנוע נחמד וצליל יפה לסטוק, אבל בהתנהגות זה פשוט לא זה.

בתקציב שלך, מגאן RS / פיגו 308GTI מהנות יותר לנהיגה.

לא חושב שיהיה פה פער אקוטי באחזקה (בשקלול מוניטין אמינות ועלות חלפים).

פורסם
בתאריך 16.6.2026 בשעה 23:51, Pavlik כתב:

חבר ילדות שהיום מחזיק בג'ולייטה תלתן עם גיר TCT, החליף לא מזמן את המצמדים. אמר לי שעלה לו 10 אלף שקל ושהוא מרוצה.

מעניין. יש לך מושג איזה מודל, מה הקילומטראג' ותוואי הנסיעה? בנוסף, יש לך מושג אצל מי הוא ביצע את ההחלפה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היא שנת 2015, עכשיו יש לה בערך 110,000 ק"מ. את ההחלפה אני לא בטוח איפה עשה, יכול לשאול. אבל תקופה הוא נסע עם החלקים הישנים בתא המטען.

מכוסה בצד:

נוסעת כל  יום:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...