Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיליון 'ממון' מעניין מהיום (25.9.15)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיאורטית, ניתן למצוא לא מעט מכוניות ב 5K, מעשית מדובר על פי רוב במכוניות בערוב ימיהן, כשכל תיקון שעולה על כמה מאות שקלים או הכנה יקרה לטסט, שולח אותן לעולם שכולו טוב, ואז כל ה 5K מושלכים לאשפה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש רכב שהוא בסה"כ בסדר שנקנה ב 5000 וצריך לעשות לו טיפול ב 2000 ש"ח אז עושים את הטיפול ולא זורקים את הרכב.

רכב שנקנה ב 70000 גם יכול להיות שידרוש טיפול ב 2000 ש"ח.

לא מבין את הקשר הזה.

יש מחיר קניה ויש מחיר אחזקה.

מחיר קנייה של רכב ישן בוודאות נמוך יותר.

מחיר אחזקה יכול להיות יקר יותר אבל בכלל לא באותם סדרי גודל.

פורסם

גם אוטו משומש שקונים ב40-50 אלף ש"ח עלול להזדקק ליישור קו בכמה אלפי שקלים, למשל מי שרוכש רכב בן 4/5 ייתכן ויצטרך לבצע טיפול גדול כולל טיימינג, החלפת צמיגים, החלפת מצבר, יגיע גם לעלות גבוהה של כמה אלפי שקלים ברכב עממי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ברור...אבל משום מה כשמדובר באוטו יש יש לאנשים בעיה לשלם את הסכומים האלה. "עולה יותר מהאוטו".

אז מה אם זה עולה יותר מהאוטו? יש עלות מסויימת של תחזוקה שנתית.

רכב זורקים כשהוא מתחיל להיות בעייתי עם המון תקלות, לא כשצריך להחליף טיימינג וצמיגים + טיפול גדיל.

פורסם

לפי התאוריה הזו מכוניות לא היו מתות לעולם.

במכונית של 20-30k על פי רוב תקבל חזרה חלק מההשקעה, במכונית של 5k לא.

הריביות האפסיות היום לא מוצא טעם להשקיע אלפי שקלים במכונית שקרובה לסוף ימיה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יצא לי לקרוא את הכתבה, מרגיש מעט כמו פרסומון של המגרשים.

הרי אקסנט 2001 ואקורד 2001 ב₪3500 זה לא משהו שרואים כל יום, כנ"ל מגאן 2001 במחיר גריטה ואימפרזה 2006 ב₪7000.

אם רוצים לעסוק בנושא ברצינות, קחו דוגמה איך טופגיר עשו סקירות דומות. אשכרה קנו את הרכבים ועשו איתם וואחד טיול.

-"רכב ב400 פאונד! הוא נוסע! הכל עובד! יש אפילו מזגן! OH MY GAD בואו נראה כמה אפשר להתעלל בו עד שימות"

(חצי שעה לאחר מכן)

-"אני לא מאמין מה אפשר לקנות בבריטניה ב400 פאונד, רכב שהתעללנו בו ככה וככה וככה והכל עדיין עובד! והוא נוסע! תמשיכו לקנות אלטו ב12 אלף פאונד מפגרים!"

.. אני לא באמת מרמז שהם היו צריכים לקנות את כל הרכבים בכתבה, אבל קצת מידע מעבר לרשימת עסקאות שהמגרשים עשו היה מועיל.

נגיד, לעשות סיבוב באחד המגרשים ולראות באיזה מצב נמכר רכב שעולה ככה, ואז להגיד שבאמת ראו, בדקו, ואפשר לקנות רכב סביר ולא שבור ב₪5000

בפורמט הנוכחי זה נראה לי כמו חצי עבודה

(ועדיין, נחמד שמישהו טרח לעשות את חצי העבודה הזאת, נושא שאף מגזין רכב לא התעסק איתו הרבה מאוד זמן, כולם מנסים לדחוף לנו רכבים חדשים לגרון כל הזמן)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ברור...אבל משום מה כשמדובר באוטו יש יש לאנשים בעיה לשלם את הסכומים האלה. "עולה יותר מהאוטו".

אז מה אם זה עולה יותר מהאוטו? יש עלות מסויימת של תחזוקה שנתית.

רכב זורקים כשהוא מתחיל להיות בעייתי עם המון תקלות, לא כשצריך להחליף טיימינג וצמיגים + טיפול גדיל.

היי בוקי,

איך אני יודע מתי לזרוק את הרכב?

יש לי רכב ששווה 10 אלף שח, פתאום קראת לי תקלה של 1500 שח, תיקנתי והמשכתי לנסוע, אחריי חודשיים עוד תקלה של 1000 שח, תיקנתי והמשכתי לנסוע, אחריי שלושה חודשים עוד תקלה של 2000 שח, תקנתי והמשכתי לנסוע, אחרי 8 חודשים תקנתי עוד תקלה של 1200 שח, האם אחרי שנה לזרוק את הרכב? האם הייתי צריך לזרוק את הרכב בתקלה הראשונה? הרי אני לא מנבה עתידות ויודע מתי התקלות מגיעות, ו להחליף את הרכב, הרי אני אמכור אותו אולי ב8 אלף ולהתקדם יעלה לי עוד 40 אלף, אז מה אתה אומר בוקי? אין לזה סוף

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
לפי התאוריה הזו מכוניות לא היו מתות לעולם.

ברור שלא.

באיזשהו מקום מגיעים למצב של ריבוי תקלות שקשה להתמודד איתן או תקלה באמת יקרה כמו החלפת מנוע או גיר או שהרכב מתיישן מבחינה מוראלית יותר ממה שמוכנים לקבל וזה הזמן לאמור בי-בי לאטו.

אבל עד אז - תחזוקה איכותית ללא קיצורים כאלו שזה אוטו חדש. גם אם יש טיפול שעולה 1/2 ממחיר האוטו.

זה פשוט (לפי איך שאני רואה את הדברים) - שני מרכיבים לא קשורים אחד לשני.

פורסם

יש איזה ביטוי שראיתי פעם ברשת: "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול", ויש בביטוי הזה די הרבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה 5700 ש"ח בשנה וחודש על תקלות לרכב ששוה 8000? נניח וכל שנה הוא מתקלקל ככה, ב40 אלף אתה יכול להחזיק אותו לפחות 7 שנים. במציאות זה יעלה פחות כל שנה, כי תיקון נורמלי לא נהרס כל שנה מחדש.

במקום זה אתה יכול להוציא במכה את ה40 אלף על רכב שאחרי 7 שנים יעלה 10 אלף במקרה הטוב, וזה עוד לפני שדיברנו על תקלות, כי גם לרכב ב40 אלף יש תקלות.

כל העניין תלוי גם בסוג הרכב. אם קנית רכב יוקרה עתיר טכנולוגיה ב10 אלף אל תתפלא שכל יום משהו אחר מתקלקל.

מצד שני יש מכוניות פשוטות שסוחבות שנים גם בתחזוקה מינימלית בחלקים זבל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בתור מישהו שמחזיק רכב משנת 99' - אני מסכים לגמרי עם בוקי.

קוריוז קטן - יש ברשותי בחצי שנה האחרונה רכב משנת 2006 שטופל כל חייו במורשים וכו', ועלות הטיפול בו עד כה כבר גבתה יותר כסף מכל הטיפולים שאי פעם עשיתי לרכב משנת 99(שאצלי כבר יותר משנתיים וחצי).

פורסם

אני אהבתי את החלק על הקטנועים, שיהיה שר תחבורה אחד עם ביצים כמו של כחלון שיעשה את ביטוחי הקטנועים עד 125 סמ"ק בעלות של עד 300 שקל שנתי,אחרי חודש יורדים מהכביש אלפי נהגים שקונים קטנוע ליום יום ,ורכב רק לשעת הצורך.

חברות הביטוח עושים ערמות של כסף על ביטוחי החובה לרכבים וכמו שפגיע בהולך רגל או רוכב אופניים תמיד הרכב משלם לא משנה מי הגורם בנזקי גוף,אותה דרך בקטנועים עד 125 סמ"ק.

מדינת חלם פה ,תנאי מזג אוויר מושלמים לקטנוע כרכב שלישי או שני בבית,ורק הביטוח הורג את זה.

פורסם

הגעתי לבקר את אמא שלי, מצאתי את ערמת העיתונים, צלחתי את כל ה"ישראל היום" והגעתי ללוח ידיעות אחרונות. בפנים הסתתר המוסף לשבת ובפנים הסתתר מגזין "ממון שישי". אאוריקה!

אז ככה, קודם כל DiscoTD5 אני ממש מאוכזב ממך. שלחת אותנו לקרוא כתבות על קטנועים ונבלות משומשות במקום לציין שיש שם מבחן השוואתי לפיאט 500X, סוזוקי ויטארה ואופל מוקה? וכן, ה-500X מקבל בראש, אינני יכול או מתכוון להסתיר את גודל שמחתי. עוד מכונית בינונית בתמחור גבוה מבית פיאט. עד מתי?!

אבל לגבי הכתבה - לדעתי יש שם קצת יותר מידי ראיונות עם "אנשי המגרשים" במקום ראיונות עם מוסכניקים שיכולים לתת לכם טיפים לקניית נבלה ב-5,000 עד 10,000 ש"ח. הנה טיפ לדוגמא - לא לקנות רנו מגאן 2008 למרות מה שכתוב בכתבה :?

אבל הרעיון בגדול נכון - אפשר למצוא מכוניות ראויות גם בתקציב נמוך של אלפי שקלים בודדים. מכוניות שיקחו אתכם לעבודה וחזרה בכבוד, עם מזגן ובלי יותר מידי תקלות. הבעיה היא שצריך לדעת להתמודד עם זה נפשית. אנחנו, שוכני הפורום, זאת לא דוגמא מייצגת. ואני אסביר -

לי עצמי אין בעיה עם מוסכים. באמת, מאז שמצאתי את מוסך הבית שלי אני לא חושש מתקלות. יש רעש? בעיה? חשש? אין בעיה! בא בבוקר, משאיר את הרכב, חוזר בערב והכל מסודר. אבל סביבנו יש אנשים שרק עצם אמירת המילה מוסך בקול רם מכניסה להם רעד וחלחלה. קחו למשל את דודה שלי. רק שמעה אותי ממלמל משהו על זה שהטיפול הבא ברכב שלה כולל החלפה של פלאגים, מעכשיו היא בסרטים. בטוחה שכל רעש שיש ברכב זה משהו שקשור לפלאגים. אז לא, זה רק הבת שלך שכחה מאחורה איזה בקבוק פלסטיק.

אנשים כאלו, לא משנה אם תסביר להם שהכל בסדר גם אם לפעמים נכנסים למוסך, בדרך כלל יעיפו את הרכב בפעם השניה שהם יתקעו איתו וידרשו לתיקון של מעל 1,000 ש"ח במוסך. הישראלי הממוצע לא מסתכל על עלות האחזקה הכוללת של הרכב, קרי ירידת הערך + עלות הביטוח + עלות התיקונים + עלות הדלק. הוא מסתכל על מה שכואב באותו רגע נקודתי בכיס, וזה הרעש הזה שהיה לו בגרוטאה הישנה שעלה לסדר 2,000 ש"ח וגם זה רק בגלל שאבא שלו שלח אותו למוסך של הגיס של האח של הבן דוד מצד סבתא, שקימבן אותו.

והכתבה עם דרור ברלי? סחטיין על הפרסומת לג'יפולוג! :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, הבעיה היא שגם בפורום יש הרבה אנשים שחושבים כמו הדודה שלך ואפילו יש לי הרגשה שכמות שלהם הולכת וגדלה עם השנים.

פורסם

לי הייתה הקורדובה שניסיתי למכור יובלים, תמורת 6K. הלך הקלאץ' ותיקנתי בעלות של 1.4K. מכרתי את הרכב למחרת לראשון שהגיע ב-5.3K. לדעתי הוא קנה אוטו מעולה, שמבחינת נסיעה/מזגן/אמינות הוא אחלה בחלה.

אחים של זוגתי בכלל קונים רכבים ב2-3K ונוסעים עליהם עד שהם מתפגרים, בדר"כ מדובר על שרייד-ים למינהם, לא תאמינו כמה סבתות נוסעות בדברים הללו :)

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...