Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעוד כחודש וחצי אנחנו סוגרים שלוש שנים של זוגיות, לכבוד ההמאורע (לא יכולתי להתאפק) החלטתי לפרסם סיכומון קטן.

מדובר בפיג'ו 206XS ילידת 99' "דור ראשון" עם מנוע 1.6 שמונה שסתומים המפיק 90 כ"ס ו-14 קג"מ אימתניים.

את הרכב קניתי ב-2/6/11 (עם קילומטרז' של 157,933 ק"מ) מחבר פורום נכבד ששמר עליה בצורה פדנטית ומסר לי אותה במצב מעולה לאחר טיפול קטן, צמיגי פירלי חדשים וקלסר שלם של קבלות החל מהבעלים הראשון (שהייתה בכלל בחורה).

בשנה הראשונה (בה עשינו 11,845 ק"מ יחד) לא היו שום תקלות, והפיג'ו הפגינה אמינות מוחלטת. נעשה טסט בפברואר 12' והרכב עבר במכה ראשונה, ללא שום הכנה מוקדמת.

ביוני 12' הרכב הוכנס לטיפול הראשון שלו בבעלותי לאחד המוסכים המומלצים בפורום והוחלפו הדברים הבאים:

רצועת טיימינג, מותחן, מחזיר שמן קמפשפט ומשאבת מים. רצועת אביזרים, שמן, מסננים ופלגים. שני משולשים קדמיים, מוטוב מייצבים וכיוון פרונט בסוף הטיפול. סה"כ הטיפול 3,300 ש"ח, כאשר החלק הארי שולם על הטיימינג וזוג המשולשים היקרים.

חצי שנה מאוחר יותר, בינואר 13' עליתי במידה לג'נטים בגדול 15 אינץ' (במקום ה-14" המקוריים) וצמיגים חדשים של מקסיס מדגם MAZ1 במידה 195/55, שעלו 1,300 ש"ח כולל איזון והרכבה.

חודשיים מאוחר יותר (מרץ 13') שולמה אגרת רישוי על סך 1,003 ש"ח (קבוצת רישוי 2) והרכב עבר טסט ראשון, גם הפעם ללא שום הכנה מוקדמת.

סביב אותו החורף התחילה תופעה של סטרטר מחליק. בגלל שזה קרה לעיתים רחוקות מאוד לא מצאתי לנכון לטפל בזה מיידית, והחלטתי לחכות לטיפול של הקיץ.

הקיץ הגיע, ובטיפול שהיה ביולי 13' הרכב כבר צבר 177,020 ק"מ מכובדים. הכנסתי את הרכב למוסך (אחר) שמומלץ בפורום והוחלפו הדברים הבאים:

צלחות בלימה של ברמבו+רפידות רמסה והחלפת נוזל בלמים. תושבת מנוע תחתונה, גומיה לציריה, וכל הדברים הרגילים של הטיפול (3 מסננים ושמן מנוע). סה"כ טיפולים על סך 2,350 ש"ח.

באוקטובר 13' נפתר המצבר, והותקן אחד של וולטה תמורת 450 ש"ח.

בנובמבר 13' הגיע המכה הגדולה בדמות מדחס מזגן שמסר את נשמתו לבורא המדחסים. על אף שהיה חורף החלטתי לא לחכות עם זה ומסרתי את הרכב למוסך. במוסך זיהו בעיה נוספת של אלטרנטור מרעיש והוחלט לתקן גם אותו, יחד עם הסטרטר המחליק שסחבתי עד כה. סה"כ הטיפול שנפרש ליומיים עבודה כלל מדחס מזגן, אלטרנטור וסטרטר משופצים, וחשבונית הכוללת פירוק והרכבה + רצועת אביזרים חדשה על סך 3,500 ש"ח עגולים.

בחודש שעבר הרכב עבר טסט נוסף (והפעם אפילו קיבלתי הנחת מילואימניק פעיל על אגרת רישיון הרכב על סך 30 שקל! פשוט ביזיון) ללא הכנה מוקדמת, ושוב פעם במכה הראשונה.

נכון לכתיבת שורות אלה הוא כבר חצה את 184K (וסלחו לי על האי דיוק, הזכרון כבר לא כמו פעם). חישוב קל מצביע על ממוצע של ~10K בשנה, שעלו לי סה"כ (טיפולים+תקלות) 3,633 ש"ח בשנה (10 שקל ליום נשמע טוב יותר :-D). שיפור אדיר לעומת ה-306XSI שנת 97' שהחזקתי לפני זה.

אני לא מרבה לחשוב על כמות הדלק שאני שורף, אבל מהממוצע של 6 מיכלים מלאים שכן הצלחתי למדוד ברצף הממוצע עמד על 12.5 ק"מ\ל'. זה כלל 80% נסיעות בכביש מהיר (עד 100 קמ"ש), 15% בתוך העיר ועוד קצת נסיעות התגרזנות (נס הרים וכאלה).

לאחרונה החלפתי מקום עבודה שחוסך ממני נסיעות של 40 ק"מ ליום, ולכן הק"מ שלי הולך להצטמצם פלאים. הרכב מספק את הצרכים שלי מעל ומעבר, אבל יש לי רצון עז לרכוש משהו טיפה מעניין יותר, ולהתקדם קצת בשנתון. לצערי אני לא מוצא בתקציב הזמין לי של כ-20K שיהיה משהו ששווה את הטרחה שבשדרוג. חשבתי אולי בכיוון של איזה HGT (בעקבות השרשור של ההוא עם האדומה:oops:) אבל אני מפחד אפילו לחשוב על להתחיל לחפש אחת שמורה.

עד כאן הסיכומון עם תמונה אחת לקינוח, מקווה שנהנתם.

00111.jpg

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על השיתוף.

מה לגבי המנוע,עדיין בריא?

אכילת שמן,מים,הכל תקין?

החזקתי307 ידנית מנוע2.0 משנת01 עד שנת09,טיפלתי תמיד בזמן,מכרתי עם כ150k, הרכב היה אמין למופת,לא עשה כל בעיה,ונהניתי מכל רגע במחיצתו.

הצבע מקורי?,בפגו 306. שהייתה לי הצבע לא הזדקן בכבוד,היה. ירוק בקבוק והגג+בגז' החלו להתקלף.

שוב תודה,נראה שיש לך רכב מצויין.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

תודה על השיתוף :) ואכן נשמע שאתה מרוצה גם נראה כך :) צבע יפיפה . אחת השמורות שראיתי.

אם היא טובה במצב מכני מעולה אל תמהר להחליף , אלה אם אתה מתכנן שדרוג קצת יותר מהרגיל לתקציב שהקצבת . זו רק דעתי

:)

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם (נערך)

תודה על השיתוף.

אני רואה שכל הדברים שהוחלפו במסגרת הטיפולים הם כתוצאה מבלאי טבעי, והמחירים לא בשמיים בהתחשב בגודל העבודה.

שמח שאין "הפתעות" למינהן.

מה אם הצבע? אך הוא שורד במהלך השנים?

אני חוגג בימים אלו חצי שנה אם ה XS שלי, במהלכה עברתי כ 8,500 ק"מ עם צריכה ממוצעת של 12 קמ/ל, ונהנתי מכל ק"מ.

סופ"ש שעבר יצא לי לחזור לקורולה של אבא, אחרי 10 דק' הסתכלתי אליו ושאלתי אותו "היא תמיד הייתה כזאת עגלה?"

לגבי שדרוג, אני לא רואה אך אפשר לשדרג לרכב שהוא פחות או יותר באותה הרמה.

אם כבר לשדרג אז לרכב כיפי וחזק יותר, איזו קליו 172/182 לדוגמא

עריכה אחרונה על ידי Lucifer66

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

בסך הכל אין כאן בלאי חריג לרכב עם קילומטראז' וגיל כזה. זאת אומרת, ביפאניות כמו הקורולה או הלאנסר (שגם הן מככבות כאן בשרשורי אחזקה השבוע) המדחס מזגן והאלטרנטור כנראה היו מחזיקים קצת יותר, אבל לדעתי החלפה שלהם בקילומטראז' כזה זה לגמרי בגדר הסביר.

היה לי העונג להחזיק במשך כמה שנים 206XS קצת יותר חדשה. מכונית מדהימה ומוצלחת מאוד. גרסת ה-90 כוחות סוס קצת איטית אבל מפצה על זה בהתנהגות כביש מעולה, מהסוג שרק היום פיג'ו מצליחה לשחזר עם ה-208 החדשה. חבל באמת שפיג'ו זנחו את קטגוריית הבייניים בדגמי ה-208 והדגם החדש מוצע או בגרסת 1.2 ליטר עגלתית או בגרסת GTI קרבית במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

מה לגבי המנוע,עדיין בריא?

אכילת שמן,מים,הכל תקין?

שוב תודה,נראה שיש לך רכב מצויין.

המנוע עבר טיפול ראש באיזור ה-145K אצל הבעלים הקודמים. הוא בריא לגמרי, לא אוכל שמן ולא שותה מים.

תודה על השיתוף :) ואכן נשמע שאתה מרוצה גם נראה כך :) צבע יפיפה . אחת השמורות שראיתי.

אם היא טובה במצב מכני מעולה אל תמהר להחליף , אלה אם אתה מתכנן שדרוג קצת יותר מהרגיל לתקציב שהקצבת . זו רק דעתי

:)

הצבע הזה באמת יפה, אבל רק כשהוא חדש ונקי. שני הסעיפים לא מתקיימים לרוב ברכב שלי ולכן היא ניראת לא משו. התמונות עושות חסד איתה, במציאות הכל נראה פחות ורוד. הכנפיים הקדמיות והגג עברו צביעה בעבר וזה בהחלט מוסיף, אבל המכסה מנוע כבר דהוי לגמרי וזה מתפשט הלאה לקורות. תוסיף לזה את עמישראל היקר שלא בדיוק מתחשב ברכוש של אחרים...

בדיוק לאחר פתיחת השרשור יצאתי לשטיפה ספונטנית זריזה, מוסיף כמה תמונות טריות להמחשת המצב.

השדרוג הטבעי היא קליאו 172, לא?

משום מה אין לי משיכה ממשית לרכב הזה. לזכותו יאמר שאף פעם לא נהגתי עליו.

בא לי להחליף אותה רק בשביל לגוון ולנסות משהו אחר. לאו דווקה משהו חזק או מתנהג יותר. אבל לצערי בארץ למכור ולקנות רכב אחר עולה לא מעט מהבריאות, לכן אני כנראה אחכה עם השדרוג עד שהתקציב יגדל (או עד שתהיה איזה מציעה פה בפורום).

אני חוגג בימים אלו חצי שנה אם ה XS שלי, במהלכה עברתי כ 8,500 ק"מ עם צריכה ממוצעת של 12 קמ/ל, ונהנתי מכל ק"מ.

סופ"ש שעבר יצא לי לחזור לקורולה של אבא, אחרי 10 דק' הסתכלתי אליו ושאלתי אותו "היא תמיד הייתה כזאת עגלה?"

לגבי שדרוג, אני לא רואה אך אפשר לשדרג לרכב שהוא פחות או יותר באותה הרמה.

אם כבר לשדרג אז לרכב כיפי וחזק יותר, איזו קליו 172/182 לדוגמא

זה אחד הדברים שמציקים לי הכי הרבה. כבר מזמן הפסיקו לייצר מכוניות פשוטות וכייפיות, ולמרות כל הטכנולוגיה מסביב התוצאה הסופית המתקבלת (לפחות ברכבים עממיים) די אנמית. ההגאים של המכוניות החדשות בכלל בדיחה. כולי תקווה שבספורטיביות המצב טוב יותר.

היה לי העונג להחזיק במשך כמה שנים 206XS קצת יותר חדשה. מכונית מדהימה ומוצלחת מאוד. גרסת ה-90 כוחות סוס קצת איטית אבל מפצה על זה בהתנהגות כביש מעולה, מהסוג שרק היום פיג'ו מצליחה לשחזר עם ה-208 החדשה. חבל באמת שפיג'ו זנחו את קטגוריית הבייניים בדגמי ה-208 והדגם החדש מוצע או בגרסת 1.2 ליטר עגלתית או בגרסת GTI קרבית במיוחד.

באמת חבל. קראתי המון שבחים על ה-208GTI, מקווה שיצא לי לעשות סיבוב על אחת.

004.jpg

003.jpg

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

אחלה סיכום נהנתי לקרוא :)

לפני כשבועיים התחדשתי ביפיפייה כזאת מאותו בציר וכרגע היא עוברת יישור קו.

אגב האם זה סטיקר בומב על המראה הימינית? האם מחזיקה מעמד??

פורסם

לגבי שדרוג- בדקת אפשרות של החלפת ראש לזה עם ה 16 שסתומים?

מספרים מספרים על 206XS עם 110 כ"ס.

מתחדשת*

פורסם

בתור בעלים של 206 אוט' 2002, אני מוציא בסביבות ה5000 לשנה על תחזוקה שזו יריידה מסוזוקי ליאנה 2006 (חדשה בשעתה) שאז היינו מוציאים 10K לשנה בממוצע.

לצערי/שמחתי קיבלתי רכב חדש יותר (308 2010). כך שאת שלי שאני מאוד אוהב צריך למכור.

רציתי 206 משנת 2001.

אם אתה לא חייב למכור, אל תמכור. אם אתה נהנה מהרכב אל תעשה שטויות.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

באמת חבל. קראתי המון שבחים על ה-208GTI, מקווה שיצא לי לעשות סיבוב על אחת.

תתקשר לסוכנות פיג'ו לקבוע נסיעה - כל כך פשוט

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
אחלה סיכום נהנתי לקרוא :)

לפני כשבועיים התחדשתי ביפיפייה כזאת מאותו בציר וכרגע היא עוברת יישור קו.

אגב האם זה סטיקר בומב על המראה הימינית? האם מחזיקה מעמד??

תתחדש על הצרפתיה! פתח שרשור ושתף אותנו בתהליכים :idea:

כן זה הסטיקרבומב שהדבקתי לפני כשנה. זו מדבקת ויניל מאיביי ולא המדבקות מהספר. כבר בקיץ הראשון הצבע דהה וזה לא נראה טוב. אני סתם מתעצל לפרק את זה עוד פעם ולעשות משהו חדש... אבל זה בהחלט יעבור טיפול בקרוב.

לגבי שדרוג- בדקת אפשרות של החלפת ראש לזה עם ה 16 שסתומים?

מספרים מספרים על 206XS עם 110 כ"ס.

אני לא אכנס לזה כל עוד הכל תקין, אבל בהחלט יכול להיות כיון מעניין אם זה אפשרי.

פורסם

תודה על הסיקור,סך הכול לא משהו חריג,בלאי טבעי וגם המדחס לרכב בן 14 לא משהו קריטי,זה באמת מראה שה206 דגם מוצלח של פיגו וכדאי פחות להקשיב לכול הסטיגמות,אלא לקרוא ביקורות של בעלים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרכב הנ״ל היה הרכב הראשון שלי, אומנם בציר 2001, עם 110 כ״ס אך סך הכל כמעט רכב זהה.

רכב מדהים, מהימים שרכב סופר מיני ידני לא היה צריך לבוא עם התפשרות על כלכך הרבה סעיפים, היום שרכשנו את הפיאסטה 1.25 ידנית אני כלכך מעריך את מה שפיגו נתנה ללקוח יותר מעשור קודם לכן, ללא התפשרות על ביצועים או על אבזור, פשוט רכב סופר מיני ידני פשוט מצויין.

הלוואי והיום רכישת סופר מיני ידנית לא הייתה מלווה בכלכך הרבה פשרות, אבל הבעיה היא בעיקר ביבואנים שפוסחים על הדגמים הנ״ל ובוחרים באופציות הדלות ביותר.

פורסם

על מה אתה מתפשר? על בטיחות טובה יותר?על חומרים טובים יותר? על מערכת המולטמדיה בפיאטסה? עם רכב מרווח יותר?

הדבר היחידי הוא המנוע,אבל האם ב 2001 ה xs עלתה כמו פיאטסה ידנית של אותה תקופה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...