Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטענות של פות"ש מוצדקות לחלוטין. המצב שם רחוק מאופטימלי, לאו דווקא בגלל ההשתלבות מהמחלף, אלא יותר בגלל השתלבות האוטובוסים חזרה לתנועה. אחרי שרכב/אוטובוס עוצר בתחנה נשאר לו נתיב השתלבות של כמה עשרות מטרים וזה מעט מאוד. נוצר כאמור מצב שרכבים נוסעים 90 [ובתכלס יותר] ואוטובוס מנסה להשתלב ב40 אולי 50 קמ"ש. כמו שאמרתי, איך שהוא מסתדרים שם, בעיקר כי לרוב הכביש או פקוק או פנוי לחלוטין. אני כאמור לא זוכר שראיתי שם תאונה ו/או שמישהו הפריע לי, אבל אני לבד לא מדגם מייצג.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אותו דבר לכיוון דרום, בדיוק ממול התחנה שבצד השני.

כל פעם אנשים עוצרים שם להורדת נוסעים, ואז משתלבים לתנועה, אחרי 3 שנים שאני יום יום נוסע שם לעבודה, אני שם לב שהמהירות הממוצעת בשעות אחה"צ היא 40-50 בנתיב הימני, מטרד.

פורסם
התחנה הזאת שם מסיבות היסטוריות - פעם הייתה שם צומת מרומזרת. אני עוד זוכר בתור ילד איך היינו עומדים שם בפקקים ביום שבת אחרי הצהריים, בדרך חזרה מהצפון. רק שמאז אני לא ילד, הצומת כבר לא קיים (בוטל כשפתחו את מחלף כפר שמריהו) אבל את התחנה אף אחד לא חשב לבטל.

אגב, כמה מאות מטרים צפונה, קצת לפני מחלף כפר שמריהו, יש עוד תחנה מיותרת באמצע שום מקום. בתחנה ההיא אפילו אין מפרץ עצירה מינימלי.

היו 3 צמתים מרומזרים, בכפר שמריהו, בצומת שקראו לה "אכדיה" (מדינת היהודים/כביש החוף) ובצומת הסירה (רחוב אבא אבן/כביש החוף).

מחלף שמריהו נפתח ראשון, אחריו מחלך הסירה.

לפני כן ובמיוחד בזמן העבודות שנמשכו כמה שנים היו פקקים עצבניים בכל האיזור הזה.

פורסם

ואיך שכחתם להזכיר את מחדל כביש 4 בצומת (מחלף) קוקה קולה וגרורותיה? חלם שנמשך עשרות שנים עם לפחות תאונת דרכים אחת כל יום. שנים שאף אחד לא עושה עם זה כלום ולא לוקח אחריות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדרך מהירה תכנון העקומות (רדיוס ושפיעה) אמור לאפשר פניה בבטחון רב גם במהירויות בדיוניות. תאורטית, בעקומות קלות מכונית תקינה במהירות המותרת תוכל לנסוע ללא הפנית הגה הודות לשפיעה.

שמתי לב ברכב שלי שאני צריך לפצות על שיפוע בכביש עם ההגה כדי לנסוע ישר, במקום להחזיק הגה ישר. אבל ההגיון שלי אומר שכל עוד הרכב לא בהחלקה הצידה הגה ישר = רכב ימשיך ישר בלי קשר לשיפוע כביש ?

פורסם (נערך)

לא מדובר על הקטעים הישרים אלא על העיקולים.

בקטעים הישרים הכביש משופע לשוליו, בעיקר מטעמי ניקוז. ברכב עם כיוון גלגלים תקין לא תורגש משיכה. בעיקולים, הכביש נוטה מטה לתוך העיקול כך שהכוח הנורמלי מסייע לשמור את הרכב בקו הפניה.

תחשוב לרגע על עיקול עם שיפוע מאוד קיצוני, כמו שיש במסלולי ניסוי למיניהם: במהירות המתאימה, השיפוע מפנה את הרכב ללא צורך בפעולת הגה. מעל למהירות זו הרכב לא יפנה מספיק ומתחת לה הוא ייפול מטה.

בדרך מהירה, נעשה שימוש בשפיעה יחסית חדה בעיקולים כדי להקל על הפניה. השיפוע מאפשר לעצור בבטחה אך במהירות המתאימה יכול ליצור מצב שבו הרכב פונה ללא צורך בפעולת היגוי.

בכבישים שאינם מהירים (גם אם הם נראים כאלו) העקומות ממש לא בהכרח מתוכננות ככה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה שהשיפוע תורם לאחיזה זה ברור וזה דבר אחד , אבל משנה את כיוון הרכב שהגלגלים ישרים זה דבר אחר

תלוי ברכב ובכיול , ברכב שלי עם 2 מ"מ של TOE החוצה ההגה עושה לך פרסות על שיבושים ומושך חזק על כבישים עקומים. נחמד אולי למסלול אבל לא נורמלי ליום יום והחזרתי ל0 . בלי הגזמה היו מקרים שהתחלתי נסיעה על כביש משובש בלי להחזיק הגה וההגה הסתובב יותר מרבע סיבוב במהירות שחרור קלאץ'.

יכול להיות שיש איזה משחק בגיאומטריה של הגלגלים כשיש שיפוע , שגורם לרכב לפנות עם הגה ישר ?

פורסם

כיוון הגלגלים אמור להתחשב בשפיעה מסוימת של הכביש לימין על ידי הבדלים קלים בערכי השפיעה (קאמבר) וקדם האופן (קאסטור) בין שני צדי הרכב.

בכל מקרה, קיומה של משיכה קלה מאוד לימין נחשב בטיחותי.

פורסם
ואיך שכחתם להזכיר את מחדל כביש 4 בצומת (מחלף) קוקה קולה וגרורותיה? חלם שנמשך עשרות שנים עם לפחות תאונת דרכים אחת כל יום. שנים שאף אחד לא עושה עם זה כלום ולא לוקח אחריות.

המחדל בבר אילן (צפונה) ממש חמור. התחנת אוטובוס היא בלי מפרץ על נתיב של הכביש! (ועוד מיד אחרי ש6 נתיבים הופכים ל3)

פורסם

כביש 85, לפחות בתחילתו הוא דוגמא טובה לאיך תחנות אוטובוס בכבישים בינעירוניים צריכות להיראות, בדר"כ יש פנייה ימינה לתחנה סמוך לרמזורים כדי שאף אחד לא יספיק להאיץ מספיק כדי שהפניה של האוטובוס תהווה מטרד, וזה דווקא כביש שרוב הנהגים טסים בו.

פורסם

אם כבר מתכננים תחנה בכביש בינעירוני (שמבחינת מהירות הוא מהיר לכל דבר) אז שיעשו כביש שרות, כמו שיש למשל בכביש החוף ביקום או ברישפון מכיוון צפון לדרום. לאוטובוס או למוניות שרות יש זמן לרדת לימין, להיכנס למפרץ שלהם שמופרד מהכביש באי תנועה בנוי, להוריד או להעלות נוסעים ולהשתלב בחזרה בתנועה בלי להפריע. בתחנת הרצליה פיתוח זה ביזיון כי גם מכוניות עוצרות שם חופשי לטרמפיסטים ואפילו מחכים בתחנה ולאוטובוס שכבר רוצה לעצור אין איפה ואז הם חוסמים את הנתיב הימני

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

אכן, זהו פתרון תשתית מתבקש. מיקום של תחנת אוטובוס בצד הכביש ללא חציצה שם את האוטובוס בדיוק באותו מצב שבו נמצא כל רכב שעומד בשוליים וזה כידוע מסוכן מאוד.

ועדיין, עצם קיומן של תחנות אוטובוס בדרכים שאינן מהירות הוא המציאות והחוכמה היא להתאים את נהיגתנו אליה.

פורסם

מבטיח לצלם פעם הבאה בשביל כל הספקנים. חמישי האחרון בדיוק מה שדיברתי עליו, אוטובוס עצר בתחנה, מונית שרות חאפר (טרנזיט כזה) עצר לפני האוטובוס וחסם לו את היציאה מהתחנה, האוטובוס ניסה לתמרן, מאחור נהיה פקק והנתיב הימני נחסם. ממחלף הסירה עלו מכוניות וישר חתכו לנתיבים האמצעיים דרך שטח ההפרדה המסומן מכוניות שבאו מגלילות היו צריכות להאט ומהר מאוד פקק גלגלצ"י. יש פה אולי עיתונאי רכב שיכול להפנות שאילתה בנושא למשרד התחבורה או למע"צ? מחכים שתקרה תאונה ואז כולם יתעוררו?

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

קרה לי שבוע שעבר כמעט תאונה באזור הזה.

אני פניתי שמאלה בצומת הסירה לכיוון כביש 2 צפון (עלייה כזו) היה אוטובוס חצי על הנתיב הימני וחצי על הנתיב שמשמאל. לא הספקתי להשתלב וכתוצאה מכך עצרתי למהירות 0 ושבאתי להשתלב לא היה לי יותר מידי שטח להאיץ כי הייתי כבר בסוף המסלול וכל שניה מגיע רכב במהירות 80+

שאני בא להשתלב מסתכל במראה השמלית ואני לא רואה יותר מידי כי הרכב שמאחורה "חסם" לי את הנתיב במראה אז זרתי מבט החוצה, תוך כדי שניה לפני שאני רואה שהכל פנוי מגיע BMW מהנתיב הכי שמאלי וחתכה ימינה לכיוון הנתיב שאני בא להשתלב אליו במהירות 0, במזל לא נכנסתי בה

אם אני לא טועה האוטובוס עצר חצי נתיב בגלל רכב פרטי שעצר שם בתחילת התחנה.

אני בעד לתת 1000 שח קנס לרכבים שעוצרים באמצא נתיב האצה לכביש בין עירוני.

וכפי מה שאמרו פה, כביש 4 באזור של בני ברק סכנת חיים, העיקר המצלמת מהירות באותו אזור תקוע שם איפה שהאזור תעשייה של פ"ת. ועוד לא נדבר על האזורים שיש בהם עבודות בכביש 4, חוסר סימון נתיבים וכו...

מסרב לחתום:evil:

• תוכן חדש...